Torsdag

Godmorgon!
 
Klev upp i tid idag för att gå igenom packningen som jag stökade med igårkväll. När jag kommit hem från jobbet i eftermiddag åker vi direkt till Umeå, strax innan åtta går flyget. Spännande! Trots relativt dålig uppladdning och förberedelse är jag ändå taggad till tårna, tror det kommer att bli en rolig upplevelse och på tjurskallen tar man sig långt!

Minstingen är vaken. Såklart. Tvättad och påklädd. Han har dessutom redan hunnit äta välling, lite smörgås och en banan. Här gäller inget myspys på morgon, pang på direkt.





Håll tummarna för oss i helgen! 13.30 går starten!

iiiih!

Mörkt ute

Vaknade strax efter fem idag. Kunde inte somna om så jag steg upp och duschade. Esse vaknade halv sex. Av någon anledning har han börjat vakna hutlöst tidigt. Han kommer knappt hinna komma på dagis idag så är han trött och ifärd med att behöva ta en tupplur. Kanske ska jag försöka lägga honom en timma senare ikväll och se om han sover längre (har aldrig fungerat på Wille, men man vet ju aldrig).

Bestämde oss för att boka flygbiljett inför helgen igårkväll. Så skönt! Nu slipper vi köra och åka bil så långt, känns otroligt bra. Känner mig faktiskt rätt laddad inför helgen ändå, i alla fall mentalt. Ska bli roligt att delta i en sådan löparfest om än man måste krypa de sista kilometrarna in i mål! Och så är det naturligtvist extra kul eftersom vi ska bo på gärdet hos Per, känns mysigt att få träffas en helg.








Sliter mitt hår

ÅÅÅÅ! Sitter och pluggar (eller nä, det gör jag ju uppenbarligen inte eftersom jag bloggar just nu, gör både och!) och fastnade. Gick upp på plattformen och stökade undan lite saker jag hade ogjort, läste lite anteckningar och hoppades att det skulle lossna. Det gjorde det inte. Är superfast. Har skickat ett pim (som det så fint heter) till min lärare och vädjat om hjälp. Känner att jag suttit och grunnat på det för länge nu, vilket resulterar i att jag börjar bli trött och få ont i huvudet (gå till optikern snarast!). Suck. Det här betyder nog att jag får ställa in lunchträningen imorgon, buhu. Prio 1 först, ni vet.

På tal om träning i alla fall körde jag ett riktigt grymt pass idag. Esse sov utanför gymmets fönster och jag körde 100 % i 60 minuter, svetten lackade! 20 min cardio och styrka, så skönt! Hade gärna gjort om det imorgon. Imorgon fyller förövrigt esses farmor, markus mamma, min svärmor katrin 50 år, vilket kalas! Så vi åker till Oxvattnet, därav stressen med matten, vill inte måsta sitta med det hela helgen.


Nu bestämmer jag mig. Går till sängs och läser en bra bok. Hoppar på mattetåget imorgon igen. Men om det är någon som känner sig lite sugen på att förklara mer ingående hur exakt det kan komma sig att sinussatsen ibland ger två fall kan man ju kommentera här nedan. Figurerna i boken hjälper mig inte.

Disco

Killarna har disco i hallen, sjunger & dansar. Precis det man är sugen på halv sju på morgonen. Känner att de allt mörkare mornarna påverkar mig, brukar annars vara rätt morgonpigg, men de senaste dagarna har jag verkligen sovit som en stock när de vaknat.

Gårdagen var väldigt bra. Lyckades både plugga i två timmar och svettas på gymet, plus alla andra hushållssysslor då. Vi åt cowboyfisk till middag, kanske inte det godaste jag ätit, men eftersom jag blev akut sugen på tacos och hade tinat torsk fick det bli en blandning av två världar. Förhoppningsvis kan jag gymma idag medan Esse sover, pluggtimmarna får jag ägna mig åt när barnen somnat (bara att stålsätta sig, det ska göras!).

Det går bra för Esse på dagis. Han tultar på. Känner mig så trygg med personalen och avdelningen, så det finns absolut inget att oroa sig för. Nästa vecka är det Markus som inskolar honom eftersom jag börjar jobba på måndag.


Dags att koka ägg till mig och mannagrynsgröt till barnen (nya favoriten!).


Kaffe

Sitter och dricker kaffe vid köksbordet och blickar ut mot gatan. Lördagen är stilla än så länge. Jag har dock rivstartat min med en 6 km löptur vid ett höstfint Hörnsjön och en powerfrukost med äggsmörgås och fil. Har en liten som står och tittar på mig i sängen, han somnade sent och vaknade tidigt och är säkerligen i stort behov av sömn, men vad säger man till en ettåring?

Åkte till mormor i torsdag och sov hos henne till igår. Jag lagade middag och senare på kvällen drack vi te och tittade på teve. Igår tog vi bilen och åkte på en liten utflykt genom ett regnigt Örnsköldsvik innan jag lämnade Esse hos Isak och satte mig i frisörstolen. Håret blev fräscht. Precis som vanligt men fräscht, betydligt kortare, en längre page typ.

Idag ska jag strosa på stan. Har lagt undan en tunnare overall till Esse som jag ska gå och köpa, blir bra till hösten innan det är dags för vinterkläder. Wille behöver skor, men de beställer jag på nätet. Förhoppningsvis ska jag möta upp Emma & Koffe på stan, är ju sex månader sedan sist så det är väl på tiden att vi får träffas. Och så höll Lina och jag på att prata om att kanske kanske gå ut en sväng ikväll. Fina Lina. Så kul att Isak har henne. Så kul för oss att vi fått lära känna henne. Enkel & omtänksam. Mysig. Ja, det blir nog en rolig kväll.




Granit

Kan man bli annat än trött av regnet? Esse har gått omkring med trasa & tutte och kvirat, nu har jag stoppat honom i sängen igen trots att det inte är speciellt länge sedan han sov. En liten tupplur efter lunchen mår han nog gott av, då är han pigg & glad när vi ska hämta Wille från dagis i ösregnet. Har bakat en aftereighttårta som vi ska gå på jobbet och bjuda på.

Körde fast med matten igår, ska ta nya tag alldeles strax när jag bloggat klart, kammat håret och dragit en vända med mascaraborsten på fransarna. Kruxet med att plugga på distans är ju att man inte har så många att fråga när man just behöver det. Ah, det löser sig. Älskar att internet finns, proppfullt med information.



Inför denna spännande höst fick vi förresten en fin tavla av mamma & pappa som nu pryder väggen i vårt kök. Inhandlade den i butiken på söder, ville ha allt såklart, finns ju hur mycket smart förvaring som helst. Kommer från Granit.



Bild


Rain

Så det regnar. Esse & jag sitter inne med tända ljus. Har en väldigt bra dag. Dagar med förmiddagsträning är de bästa, resten av dagen lutar jag mig bara tillbaka, det är hur skönt som helst. Sprang 5 km och körde 20 min core när jag kom hem. Man känner sig så snygg när man är nytränad. Speciellt när man är på gymet, precis tränat klart och har pump i musklerna, vilket boost!

Sockerdetox. Ja, nu blir det detox resten av månaden. Blir så inspirerad av alla som kör FF i september, men som Evelyn skrivit fungerar inte den dieten tillsammans med vad som stundar i slutet av månaden, vi kör oktober istället! Har haft tjorvigt med magen och jag vet att det beror på kosten, så nu får jag sluta slarva ett tag. Häng med ni med vettja. Inga kakor, ingen saft, inget godis! Vi hittar annat att mysa med på fredagar! Och man blir betydligt piggare, jag lovar. Jag vet inte hur ni har det, men jag har i alla fall en sambo som stöttar mig till 100 % (?), tex. envisades han med att spela "vem har tagit min kexxchoklad, vem har tagit min gooobit!" när vi var ute en sväng med bilen tidigare.







Vad säger vi? Tagga Lidingöö!


Birds

Andra visningen av Ronja Rövardotter. Har helt glömt hur "galen" den där Mattis är. Vet inte hur många gånger Wille frågat "varför är han arg mamma?". Känslostormar är bara förnamnet. Och två timmar lång är den också, tror vi får nypa mitt i.

Ska plugga ikväll. Har hittat bästa feelgoodmusiken att läsa till, Foster the People, älskar dem! Och så har jag bakat sockerkaka som vi avnjutit med iskall mjölk. Jag fick dock bara i mig en liten bit, känner mig inte helt återställd. Däremot gick det över förväntan att äta middag. Överdriver inte när jag säger att pölsa nog är det godaste jag vet, jo det är sant. I skolan kallade man det grishjärna. Och fiskbullarna simmade runt i sperma. Det är tufft att växa upp ändå. Wille var så ledsen en kväll när han kom från dagis. Dagen innan hade han rockat loss med fint nagellack på smånaglarna. Kom hem gråtandes och berättade att storkillarna sagt att det var fult och det bara var tjejer som hade nagellack. Vad ska man säga? Huvudsaken man tycker det är fint själv. Men nog svider det i mammahjärtat. Att han känt sig utanför och fel. Bara en sådan liten sak får mig att tänka på vad som stundar. Vet själv hur det var i tonåren. Kanske är fyraårstrotsen en fis i rymden i jämförelse.




Har nyss ringt till Markus och varit eld & lågor över dessa fantastiskt fina nyckelringar. Så gulligt. När man kommer hem placerar man fågeln i holken som man skruvat upp på väggen, gud de är så söta! Stod och höll i dem förra helgen, men blev halvsnål. Snygg inredning och flashiga underkläder är prio noll för mig. Men nu ångrar mig. Skulle köpt sparvarna med tillhörande holkar ändå. Finns på Bluebox.


Måndag

Känner mig fortfarande hängig, har vaknat flera gånger inatt och känt mig risig. Barnen får verkligen använda sin fantasi idag, regn ute och sjuk mamma inne. Suck. Ska åka på affären om en stund och handla lite. Värmeljus står högst upp på listan, älskar att det börjar bli lite mörkt på kvällarna så man kan mysa med ljus.

Förresten, har sett finaste loftsängen från MIO till Wille, Snow heter den. Gud. Jag vill bara köpa hela världen känner jag. Passar på att surfa runt lite medan Wille skapar vackra teckningar med massa färg och överdrivet mycket vatten. Esse har hunnit med att äta en krita och måla på vår vita tapet i köket. Kan någon svara mig varför man tapetserar helt vitt i köket? Får svettfläckar under armarna så fort rödbetor eller lingonsylt kommer på tal. Och så vattenfärg. Lyckades dock torka bort det, känner mig som köksgestapo med pekfingret i högsta hugg.

Nyvaken

Har nyss stigit upp. Jobbade inatt. Tänkte att jag skulle kliva upp i tid för att sätta mig och plugga, men var så trött att jag inte kom ur sängen. Det känns egentligen inte bättre nu, känner mig som en trasa, ont i huvudet och magen. Kommande vecka ska jag verkligen njuta av att inte ha något på agendan. På torsdag eller fredag åker jag & Esse ned till stan och stannar över helgen, ska klippa mig, umgås med pappa och hinna träffa Isak & Lina. Ska dessutom inhandla lite småsaker till Esses dagisstart om en vecka, skulle vilja skriva något i stil med "minstingen börjar bli stor", men det stämmer ju inte. Han är fortfarande en minsting och kommande vecka ska jag njuta varje minut med honom.


:)

Papper


Idag har vi njutit av höstsolen och tagit dagen som den kommit. Jag gjorde rotsaksgratäng till middag, men ångrade mig innan jag börjat. Förstår nu varför jag ALDRIG gör gratäng - de blir aldrig klara. Men resultatet blev okej, det sägs ju att hungern är bästa kryddan. Wille lät dock inte bli att skräda sina ord: "Äcklig mat! Äcklig mat! Blä och blä så äcklig mat!". Så, ja. Han har inte ätit någon middag. Esse däremot tuggade snabbt med sina stackars tänder och såg rätt nöjd ut. Skönt att slippa den striden i alla fall. De senaste dagarna har köket mer liknat en krigszon och hans måltider endast bestått av popcorn som lagrats under soffan i vardagsrummet. Trotsåldern? Det måste vara trotsåldern. Samma för Wille. Ja, jag skyller allt på trotsåldern. När går den över tro?

Youtube och fyraåringar

Vi har spelat Owe Thörnqvist hela morgonen. Wille har snöat in på varm korv boogie så den har gått på repeat på youtube. Surfade på något vis vidare till en video om en bajskorv som Wille önskade se (självklart tecknad). Jaja, tänkte jag, bajskorv? Gulligt. Dock visade det sig att filmen, som var blott en minut lång, inte var lämpad för fyraåringar och här är den ungefärliga storyn:

Ett päron promenerar upp till en bajskorv och säger:
- Jag är ett päron, vad är du?
- En bajskorv, svarar bajskorven.
- Du luktar bajs, säger päronet varpå bajskorven tar upp en tecknad liten pistol och SKJUTER päronet så det sprutar blod!

Herregud. Fruktansvärt! utbrister jag (fast jag egentligen vill lägga mig ner på golvet och asgarva för det där var verkligen oväntat!) och börjar klicka ned internetsidan framför Willes stora ögon samtidigt som jag innerligt hoppas att jag inte får några allvarliga men av den gulliga men ack så brutala videon. Och jag kan inte låta bli att fundera: Vad säger Wille på dagis? "Mamma & jag titta på datorn och då va det en bajskorv som sköt ett päron så de spruta blod!" ? Vad säger man? Hope not.


RSS 2.0