Hey baberiba

Tidig kväll med en kopp te och en smörgås. Flera smörgåsar till och med. Har ju varit och tränat, varför hålla inne på smöret då? I love.

Kan inte förstå varför jag skrivit på bloggen att fredag är min bästa dag. Förra fredagen blödde jag som en skadeskjutet djur och denna fredag kommer förmodligen bara att bestå av jobbångest. Jag måste fundera ut ett sätt att få fredagarna lite roligare, och snälla, kom inte med tips som innefattar alkohol. För klart och tydligt är att man icket skall bruka alkohol, titta bara på Magnatpojkarnas blogg. Så går det om man råkar ta ett par järn för mycket i snoppsällskap.


Nej Wille!

Idag har varit en stor nej-dag. Jag säger nej till W, han skrattar och bryr sig inte. Är det någon som har en bok eller dvd om barnuppfostran skulle jag vara tacksam. Helst skulle jag behöva ett chip som jag kunde programera in, klart! W är crazy in love i bokhyllan och kan för sitt liv inte begripa varför jag inte vill att han ska slita ut alla böcker därifrån. Ajabaja, aj aj, nej, fy - spelar ingen roll. Tittar jag bort i tre röda kan jag sätta pengar på att han finns i bokhyllan och läser lite försiktigt. Så, är det någon som har ett tips? Eller är ett elstängsel enda alternativet?

En liten...

...fortsättning på föregående inlägg som också detta går i humors anda. Tillåt mig berätta om en rolig händelse idag, som utspelade sig på ett fik, någonstans i Norrland.

Evelyn springer alltså runt runt runt mig. Hon vill att jag ska fråga vad hon håller på  med.
"Ah, okej. Vad gör du?"
Evelyn stannar upp och säger kaxigt: "Antikrundan".



Jag har världens roligaste vän.
Med henne vid min sida kommer jag att leva tills jag blir minst 200. Minst.


Jag dör av skratt

Nu har jag suttit och garvat åt bloggar i en halvtimma. Känner mig fnittrig. Läste Katrins blogg som var så rolig att jag var tvungen att ringa till Evelyn och tvinga henne läsa. Det är alltid roligare att skratta i grupp.


Skulle jag ta mig ett glas vin nu skulle jag definitivt smälla av. Riktigt.

Return of the halsont

Med risk för att framstå som en riktig hypokondriker kommer här ett inlägg där jag tänker gnälla och gråta över min hals, som plågar mig igen. Ett liv utan hals hade varit så mycket bättre... Det är inget jag inbillar mig. Min hals är skit och gör ont. Femhundra spänn på att jag åker på halsfluss igen.

Imorgon sitter jag på första parkett på Bryggaregatan 11.

Work Work

Jag känner mig alltid lika happy när jag sitter här på tisdagkvällarna. Det är livet på en pinne vill jag lova. Har varit skitsur på bloggen eftersom det bara jävlas när jag skriver något här. Därför har jag strejkat. Bloggstrejkat. Men nu, I'm back.


Idag har jag varit och ttitat på en jättefin, men opraktisk lägenhet. Det är alltid svinjobbigt att titta på lägenheter. Som nu; "Men åh, fint, fint, fint. Här vi jag bo nu nu nu". Jättebra och klokt att förtränga att det finns en uppsägningstid på tre månader. Innan dessa tre månader passerat har jag väl svurit svordomar för hela livet, spottat, fräst och gått an. Typiskt mig. Missuppfatta mig inte nu; jag har inte bestämt mig för att flytta, jag bara funderar. Än så länge bor jag kvar i min lyxiga våning med blå golv. Kunde inte varit fräschare.


En helikoptertaxi upp på Parken är det enda som hade gjort helgen bättre. Och det är väl småsaker? Det är länge sedan jag hade så roligt (och åt så onyttigt). Många tack till alla fina som var med.

Bloggtorka?

Nej, tack. Jag har bara varit så tagen efter helgen att jag inte förmått mig att skriva något. Söndagen var jag överkörd, kan jag säga er. Igår hade jag faktiskt skrivit ett mycket långt och innehållsrikt inlägg när allt plötsligt försvann. Poff.


Ikväll, var redo!


En liiiten update...

Bara för att hålla er uppdaterade; jag, evelyn, sofie och elin är lika heta som fyra strykjärn. Vår tid är nu. Love you all.


och en dusch kanske?

Yes. Vilken svettig promenad det blev. Lyckas alltid klä mig för mycket. Blir kanske lite bloggande i helgen. Jag är upptagen med annat. Ciao

freda(g)

Fredag som vanligtvis brukar vara min bästa dag har inte börjat lika bra som jag hoppats på. Om man bortser från att man är smällfet är det ju jävligt behändligt att vara gravid. Man slipper mensen. Jag hatar mens. Att jag är irriterad under lingonveckan beror inte på hormoner, det beror på mensen i sig. Rolig överraskning på löningsdagen. Inte en dag för sent.

Annars känner jag mig pigg och fräsch. Go och gla - kexchokla.
Dags för en promenad med en övertrött son.


Tuttar

Torsdagen har hittils mest bestått av ett tuttjagande utan dess like. Då talar jag inte om mina hänglökar (även om jag får leta efter dem ibland också, i höjd med knäskålarna) utan den lilla killens tuttar. W har tuttar i hela lägenheten, blåa, svarta, röda, randiga. Han har fått som hobby att kasta iväg dem för att sen skratta åt sin mamma som hysteriskt springer runt och letar dem, vid till exempel påklädning när W inte är som gladast. Det har gått så långt att jag imorse blev skadad. Vid förmiddagsluren vaknade, helt plötsligt W till. Han skulle som bäst till att sova sin skönhetssömn och var på god väg när han, utan förvarning, argt sliter ut tutten ur sin min och kastar den mitt i ögat på mig. Tutten var hård. Jag lyckades hålla mig från att svära. Något säger mig att han har något att säga. Kanske vet han om att det dröjer länge tills det serveras plättar igen.


Workout

Äntligen har jag fått röra på fläsket. Känner mig ovanligt uppsvullen så träningen idag var välbehövd. Någon som också tränat idag är W. Han har krupit fram och tillbaka mellan toaletten och köket. Slitit ut alla grytor från grytskåpet och använt dem som hantlar. Där snackar vi workout. Sen laddade han batterierna med plättar och äppelmos, vilken kille.

Eye

Det svider i mina ögon. Vad göra? Mina terminalglas hjälper inte längre, jag avlider. Känns som jag stått mitt uppe i en hyggesbränning med öppna ögon forever. Smokey eyes, bokstavligt talat! Hur ska jag se ut imorrn på gympan? Som att jag tagit med några järn för mycket, nej, detta är ohållbart. Finns det inte något medel mot röda ögon, någon som vet? Numera kan man ju köpa allt på burk. Lade fram en teori för mamma imorse om att världen kommer vara en enda stor spermabank om ett par år, då även "medel" för fortplantning kommer att finnas i vår dagligvaruhandel. Mycket behändligt. En liter mjölk. En påse päron. Grillad kyckling. En burk sperma. Balsam.


Hade tänkt att använda mig av ett välkänt uttryck, ni vet, "lätt som en plätt". Kom då på att jag ska göra plättar till lunch imorgon. W kommer bli överförtjust. Plättar och äppelmos, vilket lyx. På morgondagens schema står även gympan och jag är taggad! Bring it! Ska gå igenom passet en gång när jag kommer hem, pussa W, dricka en kopp te, kanske glutta på teve (om så bara för sakens skull) och sen sova.


Åter till mina red eyes. Hör av er om ni vet något som hjälper. Jag kommer vara evigt tacksam.


04.45

04.45. ringde min klocka imorse. Kände mig totalt överkörd, jag är inte en morgonmänniska. Strax innan åtta var jag Vilhelmina och nu sitter jag i Åsele. Dags att kavla upp ärmarna och laga lite mat, baka rosenbröd till W och fortsätta ha ångest för att jag förstört hans frisyr...

"Hur svårt kan det vara då?"-repliken fungerar aldrig, det är bara att inse det. Det allra lättaste är den svåraste skiten, det lärde jag mig idag. W har pyttehår och jag gjorde en klippeklipp. I hans pyttehår är det nu ett bamsehack. Mama was here.

scream

"Scream, at the top of your lungs, everybody's feeling right"
Timbaland - Scream



Jag har beslutat mig att skjuta upp min hängning. Mitt förra inlägg var skrivet i stridens hetta. Nu har jag varit ute och rullat i snön, hittat mitt förstånd igen. Jag får nöja mig med att vara helförbannad för mig själv.

Godnatt.

hangman

Snart kommer en officiell hängning här i min blogg. Den kommer inte att vara vacker. Jag biter av mig naglarna, sliter mig i håret och sväljer flera gånger för att stå emot, men satan på min ena axel säger att det är dags...

Ge mig styrka!


Realistiskt

Jag har precis upplevt en känslostorm utöver det vanliga. På 20 minuter har jag pendlat från dödsångest till hysterisk glädje, regn till solsken, tårar till skratt - och överlevt. Jag har varit fräsch i ungefär två timmar, men ser nu ut som jag befunnit mig under en svärm av måsar. W åt med glädje sitt första mariekex idag, dock med lite hjälp av min tröja. Jag har blivit grafittimålad.

När man bor som vi bor, ja eller som jag har bott. Är risken så stor att man förfaller. Farfar är vår enda granne. Vägen slutar vid vårt hus, det finns alltså ingen som kommer undan med frasen "när jag ändå hade vägarna förbi". Hit kommer man inte utan en anledning. Man träffar ingen. Under min "semester" har jag träffat farfar, som bor 50 meter ifrån oss. Ja, och farmor...men henne fick jag minsann uppsöka själv. Därför har jag inte orkat byta tröja. Hemma hade jag inte gått omkring såhär utan att vara säker på att dörren var låst. Detta kan också vara anledningen till mitt frenetiska bloggande ett tag. Jag har haft tid! Slutsats: Strunta i att duscha, byta kläder och sminka er - få tid över till annat.

Måndagen har, så här långt, bjudit på mycket känslor. Men det är alltid känsligt när det kommer till mig. Jag lyckas med allt ska ni veta. Så här på äldre dar...(hör på den vise 21-åringen), har jag dock börjat ta det med ro. Det är ingen idé att stressa upp sig, saker skiter sig ändå, vare sig man vill eller inte. Jag är inte pessimist. Jag är realist och hoppas att jag kan skratta åt den här röran om 40 år när jag sitter och dricker whiskey på mitt gods. Då kommer mina största bekymmer vara hurvida Paco vattnar rosorna tillräckligt. Att min manikyrtid tyvärr krockade med min tennislektion och att vi har slut på champagne hemma.

Eh, okej. Jag svävade iväg från min realistiska anda... en smula.


Lunchtime.

Tänkte att jag skulle klargöra en sak. Just nu befinner jag mig hos mina föräldrar. Eftersom jag är föräldraledig kan jag ju glida omkring lite som jag vill. Måndag. Tisdag. Fredag. Spelar ingen roll. Imorgon börjar dock allvaret igen när jag måste åka till Åsele för att jobba. Lämna min trygga, mysiga, slafsiga, feta tillvaro här uppe i fjället för att åka tillbaka till granskogen och min snåla vardag. Därav mitt gnäll i förra inlägget.


Nu ska jag åka till min farmor och jobba på mitt bukfett.
Förhoppningsvis bjuds det inte på lutfisk den här gången.

Måndagsångest

Sitter och plöjer igenom diverse bloggar en snöig måndag. Har precis ätit frukost som bestått av tre chokladbitar och ett glas hallonsoda. Jag gillar inte vad hemmavistelse gör med mig. Mitt hår är oerhört, kan vi kalla det glansigt? och jag har samma tröja på mig nu som jag sovit i hela helgen. Ni vill inte se mig nu.

Imorgon är det dock back to black. Tillbaka till hårda brödkanter och liten säng, te utan socker och nudlar. Kalldusch med skrubb varenda morgon, 100 situps, powerwalk...

vi ser väl

Halleluja

Min dator har bestämt sig för att älska mig igen, går som en klocka. Frid och fröjd på söndag.


Kom igen

Ska slå ett slag för mammagympan här i min blogg.

Onsdagar 11-12, sporthallen. Vi gympar, svettas, umgås.
Kom igen!


gkj lbopu

Det är W som valt rubriken till morgonens första inlägg. Nu har han begett sig ned på golvet och suger på en kavel, han ser väldigt viktig ut.

Var på god väg att lägga ut en bild på Johan Pettersson igår, men ångrade mig i sista sekund. Sverige förlorade ändå och varför ska han då få äran att pryda min blogg? Nejnej. Men han är utan tvekan söt, så jag sparade ned bilden och har den nu som bakgrundsbild på min infekterade dator. 

Handboll

Det är fortfarande ingen som kommit till undsättning och hjälpt mig med min dator. Jag känner mig jävligt besviken. Men hur långt är det till Grönfjäll då? Kom igen.

Sitter och följer en spännande handbollsmatch, i brist på annat. Johan Pettersson är verkligen het tycker jag. Inte direkt snygg, men...svettig eller nått. Det har alltid funnits en dragningskraft till dessa handbollsspelare, dock inte till Bengan, Gurkburk. Hur som helst kommer de att förlora, typiskt. Enda gången på länge jag sitter bänkad, beredd att heja. 
 
Jag fortsätter mitt suktande efter spelarna. Godnatt.

Datorhaveri

Är det någon vänlig själ som kan hjälpa mig med min sjuka dator? Kom till Grönfjäll, ta en taxi fort. Röda huset längst upp, jag är vaken några timmar till.

se upp i backen

Jag är slalomtjejen. Fan vad jag åkte.


stark

Usch. Jag är otroligt rastlöst. W har varit en ängel hela dagen, trots att jag har varit trött. Ärligt talat har han varit väldigt påfrestande de senaste dagarna. Förmodligen beror det på att jag varit ur gängorna. Det är fan inte lätt, det ska ni veta. Riv- och slitstadiet är naturligtvis en del av utveckligen, men kan, för en mycket trött mamma med tusen saker att tänka på, vara mycket, mycket tröttsamt. Sen får jag dåligt samvete för att jag blir trött...för att det är ju inte W, det är ju allt omkring som bara är för mycket. Ibland känner jag att jag inte räcker till och vissa dagar känner jag mig så uppgiven. Jag äts bara upp av alla måsten och alla vuxenprylar som jag måste ta itu med. Brev som dimper ned i brevlådan. Man ska läsa, reflektera, agera. Vissa dagar orkar jag inte bry mig och skjuter allt framför mig.

Jag hoppas kommande vecka blir en bra vecka, jag hoppas även kommande år blir bra. Har inte hunnit reflektera över det nya året. Kanske skrämmer det mig lite. Det finns stora beslut att fatta...och jag har aldrig, och kommer nog aldrig bli, bra på att fatta beslut. Förhoppningsvis kommer året bjuda på personlig utveckling och kanske kan jag lära känna mig själv bättre. På sista tiden har jag blivit otroligt bekant med mina brister, jag börjar nog känna dem utan och innan. Är det inte dags att stifta bekantskap med mina starka sidor? Kom igen, ta mig med storm!

Det är svårt att vara stark, för hur definierar man ordet? Hur är man "stark"? Är vuxen och stark samma sak? Behöver man vara vuxen för att ha barn? Är man vuxen när man tvättar sina kläder själv, lagar sin egen mat, stryker örngott och pensionssparar? Vuxen är man när man kan ta ansvar för sina egna handlingar och tar konsekvenser. När man tänker innan man talar. Att vara trygg i sig själv. Kanske känns det som att jag har en bit kvar till jag kommer till ett vuxenstadium...för jag pensionssparar inte ens.


Jag lämnar dessa funderingar, god kväll.


min debut

Jag måste berätta om något spännande jag gjort idag. Jag har, hör och häpna, ätit lutfisk för första gången i mitt liv. Farmor praktiskt taget tvingade mig att smaka och det var...helt okej. Jag var däremot tvungen att säga till på skarpen när hon var i färd med att propsa på W en bit. W som aldrig ätit fisk i hela sitt liv eftersom jag är dödligt rädd att han ska vara allergisk. Tänkte att hans "debut" skulle ske på en bänk utanför sjukstugan. Idag blir en dag att minnas med andra ord. Min lutfiskdebut, fredagen den 18 januari, inte en dag för tidigt.

Bortsett från lutfisken har det inte hänt något spännande idag. Jag har kännt mig trött och hängig. Hoppas för guds skull att jag inte blir sjuk igen. Har faktiskt besparat er läsare min dramatiska halsinfektion som jag drabbades av förra veckan... Jag måste verkligen framstå som en hypokondriker, allvarligt, så vi lämnar den delen. Det är historia nu, I'm fine.


Igår solade jag. Varför är jag inte förvånad över min kräftliknande färg som spridit sig i ansiktet? Varför lär jag mig aldrig? Så många gånger jag solat...och bränt mig. Som dagen före balen. Jag har väl aldrig varit så nervös i hela mitt liv, så vad gör jag? Går och solar, skönt, tänker jag. Har väl aldrig heller varit så hysterisk efter en solning som då. Jag var röd, röd, knallröd. Lika röd som klänningen. Men vem i hela världen går och solar kvällen före balen? Frida Anundsson naturligtvis.

godmorgon fredag

Woho, fredag. Det finns ingen dag som fredag vill jag lova. Det är, utan tvekan, den bästa dagen på hela veckan. Även som föräldraledig kan man känna glädje när helgerna kommer rullande. Ops, nu är W i färd med att svälja en krok... senare!

Update

Jag tänkte vara duktig på att uppdatera min blogg nu när jag har tid och möjlighet. Det finns inget tråkigare än en blogg som aldrig uppdateras... (som min).

Min blogg har varit hett stoff ett tag, vilket jag kan förstå. Nu har det dock börjat svalna av, och det tycker jag är tråkigt. Vad ska jag skriva för att behålla mina läsare? Eller måste jag ta till handling? Skandaler, och jag skulle ligga på topp igen? Egentligen vet jag inte varför jag bloggar. Jag kan inte direkt påstå att det är för min egen skull "Hej Kitty! Idag så...", men inte heller för någon annan. Jag bloggar för att något att göra. När W sover och inte leker snickare eller vvs-montör kan jag passa på att dokumentera lite. Det är alltid kul att läsa sedan och nu har jag lovat mig själv att stå emot om jag får en knäpp och vill radera allt, för tro mig, det har hänt ett flertal gånger.

Något som alltid lockar läsare är sex. Se bara på Hockeyfruns blogg. Sex i kombination med ett stort vokabulär och en smula humor gör hennes blogg, i alla fall enligt mitt tycke, galen, och jag läser. Japp, så var det klart. Jag får se till att skaffa mig ett fantastiskt spännande sexliv, som jag med glädje delger alla. Där har vi receptet på ökad statistik.


Sparköp

Efter en mycket stillsam dag, med snöskottning som enda aktivitet, sitter jag nu i köket och läser Sparköp. Det finns ingen tidning som är så...knäpp. Det är en blandning mellan Klingel och en ding-ding-värld (vad hände med den tidningen?). Jag hittar två saker som jag vill köpa..

- Relaxbyxan, av finaste kvalitet.
- Slim-linne som "masserar" din hud!
Och varför inte beställa Slim-panty för att matcha. "Äntligen en trosgördel som verkligen håller vad den lovar". Jag gillar att titta i Sparköp, även om jag gör narr av den, men efter ett gott skratt åker den in i elden.


Det börjar skymma ute. Så har torsdagen passerat.... Jag kan lova er att jag aldrig sett så mycket på teve som idag. Till och med skurmoppsreklamen fick mig att mysa. Detta efter jag "plågats" och varit utan teve i flera dagar, vilket i-landsproblem va?

va ma pa

Wille sitter och knaprar banan. Han pratar med Zeus för fullt, verkar som de lyckas kommunicera med varandra. Nu ska vi gå ut en stund, det är bra väder. Jag ska lägga lite tid på bloggen senare under dagen...

ett godnatt.

Det bästa som finns är att vara hemma hos mamma och pappa. Här mår jag alltid bra. Jag dricker te, Wille sover, det ska jag göra nu också. Godnatt.

what hurts the most - min magkatarr

Jag blir så less på internet. Vilket jävla påhitt. Alla bloggar, diverse diarium och liknande som man vant sig att plöja igenom, usch säger jag bara. Ibland står det mig upp i halsen...trots att jag har en egen blogg. Det var söndagens dubbelmoral.


Varför inte berätta något om mig själv, en söndagsmorgon. Jag kan berätta att jag med största sannolikhet drabbats av magkatarr.

"Magkatarr, dyspepsi, är ett samlingsnamn för olika besvär från magen. Magkatarr kan utlösas av till exempel olämplig mat, stress och alkohol. Försök därför att förändra din livsstil."

Jag önskar ingen samma besvärliga. Igår spenderade jag eftermiddagen och kvällen med att ligga på soffan och dricka Proviva, min mage accepterade inget annat. Oerhört jobbigt att sitta på jobbet idag och vara trevlig i telefonen samtidigt som man är hungrig som en varg, men inte kan äta något för att magen vänder sig upp och ned vilket resulterar i att  jag blir liggande i fosterställning i en halvtimma.

Vad göra? "Förändra din livsstil". Ja, förändring är på god väg, även om jag inte välkommnar den riktigt helhjärtat. Olämplig mat? Är ingen mat olämplig mat? Alkohol? Nej, inte för mycket.... Kan väl inte tänka mig att man får magkatarr av en kväll? Isåfall är Båstadkvällen den utlösande faktorn. Äh, jag vet att mina problem beror på stress, kort och gott. Så här skriver sjukvårdsrådgivningen:

"Livet och man själv förändras hela tiden och för att kunna hantera stress behöver man ha tillräckligt med motståndskraft och resurser. Man kan öka sin motståndskraft genom att till exempel motionera, sova tillräckligt, äta nyttigt och regelbundet, och genom att försöka stärka sin självkänsla."

Som min mamma skulle sagt: "Du får jobba på det här...". Ja, nog har jag en del att ta itu med alltid.

välkommen "hem" Frida

Nu sitter jag på jobbet, glad i hågen. Visst är det väl härligt att vara tillbaka? Nåja, jag har hunnit med att äta kakor och en paj. Man blir inte direkt smalare av att vistas på det här bygget, finns ju godsaker överallt, och jag har noll självdisciplin! Men nu sitter jag alltså och knåpar på min heta blogg, som bara blir intressantare för var dag som går.

W och jag åkte alltså ned till åsele idag. Stoppade i Vilhelmina och handlade på Domus. W fick en lära-gå-vagn, som han så fint kan styra framför sig. Den var, som grädde på moset, tuttifruttifärgad. Läckert. Jag unnade mig och varelsen på mitt huvud lite shampoo. Ja, vad är det för fel på mitt hår? Det verkar inte ens vilja stanna kvar på mitt huvud. Jag har till och med upptäckt att jag börjar bli tunnhårig, något som plågar mig. Finns det någon som har tips? Snälla, inte Regain, så illa är det inte...än.


"Wooo Hoo It's alright, baby
It's a crazy world, it's a bit absurd
Woo Hoo It's alright, sugar
It's a crazy world, it's a bit absurd
Woo Hoo It's alright, honey
It's a crazy world, it's a bit absurd
Woo Hoo It's alright, it's OK
It- is- so- crazy "

P3 spelar för en gång skull lite bra musik. Komeda - it's allright baby. Och nu spelas den där våldtäktsmanslåten, jag är uttråkad.

Lite kvällsfilosofi.

vad händer med min blogg? vilken gröt som blivit av det tidigare inlägget, skit.

Jag packar lite. Börjar smått ångra att jag lovade att jobba imorgon, har känt mig trött och yr hela dagen... Men, det blir väl ändå skönt att komma "hem" eller vad man nu ska kalla det. Lite ångestladdat. Lite ledsamt. Men ändå hemma på något sätt.

En fråga, lite kvällsfilosofi; vad är det som är så intressant? Ser och förstår ni inte att det inte finns något smaskigt i det som händer mig just nu. Det är bara fruktansvärt och ingen vinner något på att sprida ut diverse osanningar. Jag orkar inte bry mig, men funderar ändå...vad i detta, detta nu, intresserar så väldigt? Min blogg har helt plötsligt fått en väldig skjuts. Kanske blir jag nästa "hockeyfru"?  Nej, nu får jag nog hejda mig.

Fast jag är likadan. Så, vad är det jag inte förstår egentligen? Hur kan man se allvaret i något när det inte drabbar en själv? Mitt under nyårsraketer, champange och stora kramar slog det mig. Som en vägg. Jag tror ändå inte att ni förstår vad jag menar. Det är så lätt att leta orsaker, anledningar. Spekulationer. Det är bara jag och du som vet. Bara vi, ingen annan.

Risken finns alltid att jag svävar iväg när jag låter orden flöda. Det händer mig ofta. Det må vara grötigt, men ack så bra för mig. Att bara få skriva fritt, även om ni läser, tänker, dömer; Jag skriver.


"Det är så erbarmligt lite
en människa kan förstå.
Man skulle ej grubbla och tänka
men tänker och grubblar ändå.
Och dagarna fogas till veckor,
veckorna fogas till år.
Man skulle ej snärjas av grubbel
så hastigt som livet går."

nytt år, dag 3

Just nu sitter jag i en extremt irriterande telefonkö, "vi har fortfarande kö, ni har plats 23 i kön. Förväntad kötid är 9 minuter." Vad kan alla andra ha för ärende till försäkringskassan som är viktigare än mitt? Jag tänker sitta här ett litet tag till...17! se, det tar sig!

Har sovit för hårt och oroligt inatt. Det spränger i mina öron. 11, snart framme! Imorgon är det slut på min lilla semester, eller vad man nu ska kalla det. Jobbar imorgon kväll, 17-21. Lika bra, finns ändå inget att göra en fredagkväll. 9, kom igen!

Jag måste skriva med en hand eftersom jag håller luren i den andra. Går ganska snabbt ändå.

Snart där
Försäääkringskassaaaan!

"Handläggaren ni har  har semester, återkommer på måndag"


gott nytt år

Mitt nya år börjar inte speciellt bra. Det börjar med tårar, väldigt lyckat. Jag förstår inte hur jag ska klara av det här, hur? Jag orkar inget. Jag vill inget. Hur ska jag bemästra detta... Var ska jag hämta den kraften från?

Alla andras bekymmer verkar så små jämfört med mina. Det känns som jag bär hela världen på mina axlar. För tolv timmar sedan skålades det nya året in. Jag önskar att vi hade fått en bättre början, men nu står jag här igen. Igen.


Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är tom. Jag är ledsen.



gott nytt år

RSS 2.0