Det finns bara ett ord...

Kärlek! Jag älskar att bo här, jag älskar vårt nya hus! Det är så fantastiskt att vara hemma på lunch och sitta vid ett vårsoligt köksbord, åh vad jag trivs här!

Energi

Vilken energi jag haft idag! Nu ska vi krypa ned i sängen och läsa saga, imorgon är det dags för en ny arbetsdag, men snart stundar en härlig helg :)




El Perro Del Mar, precis min musiksmak. 100 %.


Speedy Gonzales

Jo, det fanns en period i mitt liv när jag lyssnade en hel del på nationalteatern. Speedy Gonzales, Kolla Kolla och Hanna från Arlöv gick på repris en hel sommar. Jag kom att tänka på Speedy bara för att jag känner mig så fruktansvärt upp i varv, det känns som att mitt hjärta sitter i halsgropen. Varför vet jag faktiskt inte, men pyret eller pyran i magen verkan känna av det också och sparkar frenetiskt.

Här hemma sover de gott. Markus, Wille & Ragge. Jag önskar att jag kunde gå och lägga mig tillsammans med dem, men jag tror att jag måste sätta mig framför OS en liten stund och vila min hjärna som går på högvarv av någon oförklarlig anledning. Kanske ska jag ta en Chokladfrysmuffin som jag bakade imorse tillsammans med en supernyttig limpa. Muffinsarna har vi naturligtvis redan kastat oss över, brödet testar vi till frukost imorgon. Enligt Wille (som provsmakade innan lunch då han var huuuuungrig innan maten var färdig) var den OK!



Godnatt.

Tidig morgon med barnprogram

Wille och jag sitter framför barnprogram med fika och tända ljus. Morgonen blev tidigare än jag trott, men tack och lov går vi och lägger oss tidigt så vi är pigga. Gud vilken härlig dag jag hade igår! Vaknade redan klockan tolv efter att jag jobbat natten, satte mig framför teven ett par timmar, duschade, åkte och handlade och hämtade Wille. Sedan åt vi en hederlig (men sen) söndagsmiddag och gick sen till sängs. Idag jobbar jag kväll från klockan ett, så jag hade tänkt baka bröd under morgonen. Det verkar fortfarande vara kallt ute. Vi som inte har någon termometer får gissa oss fram, men det var då ingen värme när jag var ut tidigt med Zeus (som bott hos oss i helgen då mamma&pappa varit i Stockholm).



Oj, nu är det Svampbob på teven. Vi sitter bänkade ;)

100725

... är det beräknade förlossningsdatumet för vårt lilla pyre. Idag fick vi se han/hon (jag är nästan säker på att det är en lite hårdrockarkille, men man vet ju aldrig) och allt såg jättebra ut. Bebisen var pigg, sparkade och vinkade i magen, jag som varit så nervös!

Nu ska vi lägga oss i sängen, dricka juice, läsa saga och mysa med Wille som är febrig och hängig. Tur att jag köpte ett memory och ett vi-lär-oss-räkna-spel i Lycksele idag, så imorgon har vi tidsfördriv så det räcker. Jag börjar inte jobba förrän tre imorgon så det blir en stillsam förmiddag.


tjohej


Morsning!

Jag har precis läst på Emmas blogg att hon var på väg in till BB igår, grattis! :) Dock är jag enormt avundsjuk, jag vill också föda barn! Förstår inte varför tiden ska envisas med att gå så väldigt sakta. Det var en fin tid när jag fick Wille, det blev en hel del barnvagnspromenader i vårvädret. Nåja, "den som väntar på något gott"!

I fredags vaknade jag på mitt impulsiva ben så strax efter klockan tio satt Markus, Wille, Elin & jag på väg ned till Övik för att gå på paradisbadet. Det blev en heldag och jag var alldeles mör i kroppen i lördags. Efter att jag slutat jobbat tog jag en tur i eljusspåret och därefter åt vi med Markus familj på Wärdshuset. Igår var vi ute med skotern heeela dagen och somnade i soffan till Mamma Mu & Kråkan. Det var vår sköna helg i fyra meningar!


Idag börjar jag inte jobbet förrän klockan tre och Wille säger sig vara sugen på att baka chokladbollar, men innan ska vi städa lite och kanske gå ut i solen en stund.



Den här gången ska jag ta en massa kort på magen. Inte så intressant för er kanske, desto roligare för mig att minnas senare :)


Sunny day

Jag är så glad att vädret verkar bli vackert idag också. Vi (jag & Wille) är nämligen lediga från både jobb och nödvändiga måsten, så idag ska vi ut! Igår spenderade jag och Markus hela dagen (från 08.00 till 20.30) med att skruva ihop alla möbler, ta ur de sista kartongerna, städa och fixa. Det blev så jättefint här hemma, skönt att vårt hem börjar äntligen börjar ta form. Här kommer vi nog trivas jättebra!

Under nästa vecka ska vi till Lycksele på ultraljud. Jag är lite nervös, men det kommer säkert att gå bra. Hoppas bebisen mår bra och att allt är som det ska. I övrigt mår jag så fantastiskt bra, inget illamående, ingen värk, ingenting (peppar, peppar, ta i trä!) Nu inväntar jag bara de första sparkarna, har trott mig känna några redan, men jag är inte säker. Att lyssna på hjärtljuden var i alla fall ett skönt bevis på att jag inte varit skendräktig, som jag inbillat mig för en stund. Kommer inte ihåg när jag kände Wille tumla runt för första gången. Är jag senil som glömt det trots att det bara är lite mer än tre år sedan? 


Fortsätter att drömma bisarra drömmar om konstiga förlossningar och läckande bröst. Drömde natten mot lördag att jag var ute på gården och när solens strålar träffade min bara mage (ja, jag var väl naken ute vem vet) kunde man skåda bebisen där inne. "Han" hade exakt samma frisyr som Marcus Birro (förmodligen samma tandrad också) och jag minns att jag tänkte "Det blir bättre efter han kommit ut, det blir bättre!" Tanken var väl att jag skulle gå loss med saxen, vem vet vad jag tänkt.


 SvampBirro ...


Förmiddag

Klockan åtta imorse vreds nyckeln om i dörren och in klev Markus. Han hade rast och kom hem för att fika. Snabbt hade Wille flirtat till sig en åktur fram och tillbaka till Vilhelmina, så jag skickade med dem en påse pizzabullar och lite saft och så åkte de iväg. Jag har alltså varit solo i ett par timmar, verkligen välbehövligt då Wille annars hade behövt vara inne och lyssnat på när jag suttit i telefonkö. Har gjort bort mängder med pappersjobb under morgonen och ringt tråkiga (men nödvändiga) samtal. Men nu är det alltså bortgjort och snart kommer killarna hem igen, lagom till lunch.

Jag har haft två "lediga" dagar, men jobbar till nio ikväll. Igår lyckades jag faktiskt baka både pizzabullar (som blev urgoda!) och cookies, Wille och jag var ute i snön och hoppade en stund innan Markus mormor kom på middag och därefter tog vi en kvällspromenad tillsammans.

När jag drog Wille på boben i skogen upptäckte jag ett lagomt långt litet skidspår, så nu måste nog födelsedagspresenten från mormor&morfar levereras lite tidigare ;)





Lastbilskillarna

Sommar 2009



En ny dag

Wille och jag sitter i sängen. Han har kört med sin nya lastbil runt, runt, runt och jag har surfat lite efter passande hyllor till hans rum utan framgång. Förstår inte varför min nästäppa vägrar släppa? Så irriterande eftersom den orsakar mig hemsk huvudvärk.

Det ska visst vara kallt ute idag också. Jag tycker om kalla dagar då de tenderar att locka fram solen. En liten stund kan vi nog vara ute bara vi klär oss ordentligt. Tror att vi ska ta sparken på affären och inhandla lite bakmaterial. Det var längesedan vi bakade något, chokladbollar är det enda vi gjort senaste månaden. I och för sig har det väl sin förklaring då vi haft fullt upp med flytten som nästan är klar nu. Vi har ett par saker att ordna i huset vi bodde i förut innan det är riktigt färdigt. Sedan är det såklart en massa att göra här hemma också... mest saker som ska inhandlas... såklart. En sänggavel, förvaring och möbler till toaletten, samt till hallen, förvaringsmöbler och hyllor till Willes rum, och till svambobs blivande rum. Allt det här bara för att vi har samlat på oss så otroligt mycket saker! Jag såg just en tv-bänk som skulle vara så fin i vårt vardagsrum, men med tanke på vad jag nyss rabblat upp tror jag det får vänta ett tag.

Vi ska sätta oss vid frukostbordet nu. Wille är spänd av förväntan då han köpte egen yoghurt igår. Har faktiskt ingen aning om vad det är för något, men barnvänligt ser det ut att vara i alla fall. Det är något tecknat på förpackningen.


Trevlig onsdag!

RSS 2.0