In love

Okej, jag tror att jag är kär i Jenny Wilson! Markus är borta så jag sitter och vräker i mig hemmagjord, lite halvbränd hallonpaj. Halvbränd för att Wille bums (!) skulle ut och ropa efter "dattus" när klockan ringde. Jag tappade huvudet och passade även på att plocka tre prästkragar medan vi ändå var ute. Och pajen var i ugnen...

Jag kom på en idé. Skulle inte Henrik Torehammar vara en fantastisk toastmaster på mitt bröllop? Och Jenny Wilson skulle kunna stå för underhållningen? Och så kan Thomas Di Leva vara där och sprida en massa kärlek.


Vilket fantastiskt knasigt bröllop det skulle vara.
Markus, my man! När gängar vi oss?

Like a fading rainbow





Ingen

Godmorgon. Vi har stigit upp. "Vakna, vakna!" ropade Wille imorse och jag försökte milt förklara hur gärna jag ville ligga kvar i sängen en "liiten" stund. Mitt förslag uppskattades dock inte varför vi nu varit vakna i ungefär två timmar. Jag har tagit bort från diskbänken, vi har ätit frukost och nu ska jag bara bädda sängen, tvätta bort sminket som jag inte orkade ta bort igårkväll då jag halvsov och dregglade i soffan.

Jag köpte tre pocketböcker på OK häromdagen. Fick ett akut läsinfall och tänkte passa på att njuta av texter som inte innebär laborationer och instuderingsuppgifter för ett slag. När det kommer till skönlitteratur föredrar jag svenska författare och ärligt talat har det att göra med att jag är väldigt lat. Jag läser hellre om Börje än om Jason, det är mycket mer behagligt.

Hur som helst började jag att läsa "Ett tal till min systers bröllop" av Linda Skugge. Jag har läst så väldigt lite av Linda tidigare. Någon arg krönika för ett par år sedan när hon var i ropet som mest. Boken handlar kort och gott om Sylvia, en kvinna med två små barn och en man som är borta mycket. Hur hon kämpar med vardagen och dess prövningar. Jag skrattar lite då och då och läste ett stycke för Markus eftersom det är så mycket roligare att skratta tillsammans.

"Jag vill byta kön. Jag vill också vara man. Jag vill också slippa vakna av barnskrik på nätterna. Tänk att bara kunna sova sig igenom de där illtjuten. Jag vill också slippa se dammråttor och skitiga toaletter och grusiga golv. Jag vill också kunna komma hem, kasta av mig skorna, inte märka att det knastrar under strumporna, inte se spyfläckarna i soffan.
        De skulle ju kunna tjäna grova pengar på kurser av typen: Så här sover du som en medvetslös på natten. Man kan ju undra vad männen ser? Eftersom de inte ser grusiga golv, bajsränder i toan, att toarullarna är slut, att glödlamporna måste bytas, att maten är slut, att fönstrena är skitiga, att köksluckorna måste torkas, att disktrasan måste bytas, att ny tvättid måste bokas. Vad ser de då egentligen? Snoppen? DVDn? Datorn? Tevespelet?"



Vi skrattade inte tillsammans, så mycket kan jag säga. Dock måste jag tillägga att ovanstående inte stämmer i vårt hushåll. Här hemma är vi jämnlata. Ingen ser grus eller bajsränder, ingen byter glödlampor eller toarullar. Så ser det förjävligt ut i ett par dagar till jag får ett utbrott och "varför satan i helvete är det INGEN som gör något här hemma??!!" och sen städar vi som galningar i ett par timmar, huset är rent i 30 min och sedan börjar nedräkningen till nästan breakdown. Ungefär.

Ibland

Jag är hemma på middagsrast, men känner varken hunger eller ro. Och dagen som började så otroligt bra... Saknar Wille väldigt mycket såklart. Han är med Johan eftersom han har semester. Var och hälsade på dem i lördags, varpå Wille stolt visade upp sina nya byxor som han fått av Johan. Dem ska han ha när han åker lastbil med "Dattus" (läs Markus), så på fredag har vi bokat in en utflykt.

Funderar på att åka ned på Nolia. Men när är ännu osagt. Juli månad har verkligen skinnat mig. Speciellt min fortkörningsbot, otroligt onödigt. Tack och lov att man har vett att spara... Men ändåååååå. De där små kronorna hade jag ju kunna ha väldigt roligt med... Äh, det är ingen idé att vara bitter, jag har annat än att lägga min energi på.

 På tal om att vara bitter så satt jag tidigare och svor över mina gymnasiebetyg. Jag har sagt det förut, men säger det igen: OM jag ändå varit lite mer ambitiös i skolan. Bara lite, så kanske jag hade varit mer än en reserv just nu. Men hur ska man orka hitta inspiration när man är blott sjutton år (oj, är jag "gammal och vis" nu?) och önskar inget hellre än att ligga hemma och se på teve, festa, shoppa och surfa? Nä, hörrni. Jag skulle börjat gymnasiet nu, idag. Då hade det varit andra bullar.

Men som sagt... Jag har annat att lägga energi på, men ändååååååå.

107

En solig dag den 14 juli hade jag turen att träffa en sexig konstapel med batong som mer än gärna gav mig 2400 kronor i böter för att jag kört 107 km/h på en 90-väg. Jag gav honom en lapdance, sladdade iväg med bilen och satte mig framför datorn för att gladeligen betala boten.

Vilken fantastisk dag!


Amen


Rainbow

Ja, vi har tagit ett par bilder, men det dröjer några dagar innan de kommer in på datorn. Denna fina tog Markus med sin mobil när vi fiskade på kvällen.



There's no place like home

Hemma! Vi har haft en helmysig helg till fots. Visst, vädret hade kunna vara lite bättre; När vi avverkat blott två kilometer av vår färd till målet började regna och hagla lysteriskt. Tur att vi hade bra kläder! Lördagen spenderades i båten och fiskelyckan var stor. Till lunch grillade vi fångsten och vilade en stund i solskenet på stranden. Senare under kvällen gjorde vi middag, löst lite korsord och spelade kort, för att sedan somna runt klockan ett, efter ett par timmars myggjakt. Vår väg hem gick otroligt smidigt. Vädret var bra, växlande och svag vind. Och jag kan meddela att det, trots att helgen varit fantastiskt är skönt att vara hemma.



Jag ska ta en lång dusch.

Morning

Det regnar nästan skrattretande mycket. Hade inte värmen som för någon vecka sedan kunna komma nu istället, när de flesta ändå är lediga? Jävla väder.


Jag önskar er en trevlig helg i alla fall, det ska vi ha!


Jättebra

Oj, vilken god middag vi ätit. Ett glas rosé slank till och med ned och nu funderar jag på att ta en promenad för att hyra veckans tredje film. Här nedan ser ni förresten en bild på min yngsta bror Isak och hans underbara flickvän Lina. Bilden har jag återigen snott av min kusin Christina.







< Och det här spåret spelades frenetiskt våren 2005. Lite nostalgisk får man bli ibland.


Samboinlägg # 1

Markus föreslog nyss att vi skulle börja kommunicera via min blogg istället för att prata med varandra här hemma. Han menade på att det är "såå mycket lättare". Okej:

HÄNG UPP TVÄTTEN, DEN HAR VARIT KLAR I TVÅ TIMMAR NU!








Jag däremot lägger min energi på betydligt viktigare saker. Som att skriva i min blogg och lyssna på bra musik.



Let's do it all over again

Jag har precis pratat med Sofia och vi har konstaterat att jag är otroligt seg på att svara på sms. Skärpning! Åh åh åh vad kul att marknaden är nästa vecka. Evelyn och Elin är heeelt lediga, Sofia hänger också med ut en kväll, Carro kanske kommer, Emelie kommer du? Jag håller alla mina tummar!

Repris?










Torsdag

Dagarna bara rinner iväg utan att jag för den skull hinner särskilt mycket. Igår lekte jag och Markus oss trötta med Wille & Elin på Leos Lekland så idag pustar vi ut. Jag väntar och väntar på beskedet om mina framtida högskolestudier trots att jag nästan bestämt mig för att läsa de två ämnen jag behöver på komvux istället och söka hösten 2010. Det ger mer tid... för allt. Fem platser finns på det skogliga basåret, 90 har sökt. Sannolikheten att just jag ska komma in är alltså inte särskilt stor. Tiden får helt enkelt utvisa.

Helgen ska spenderas i fjällen. Jag och Markus åker imorgon och kommer hem på söndag, förhoppningvis vid liv efter en helg till fots. Just nu sitter jag och planerar vad vi ska äta... Gott, men lätt (viktmässigt sett).


Nej, dags för lunch.


Söndag

Vi har verkligen haft en fin helg ute vid höga kusten och på min kusin Eriks bröllop. Nu väntar två veckors semester, mys och kärlek.



Christina tog denna sköna bild på Wille. Mammas älskling!

RSS 2.0