+6

Jag har börjat sova som en stock på nätterna. I och för sig vaknar jag tidigt, men när jag sover tror jag inget kan väcka mig. Vaknade till för en stund sedan och visste knappt vart jag var. Men, det visade sig att jag var... hemma.

Idag kanske vi ska åka till Lycksele. Inte för att föda barn, utan för att det är Motorveckan. Ja, det är ju alltid kul att hitta på något. Igår spelade vi till och med tevespel. Donkeykong i team. Det har nog inte hänt sedan vi var nykära hösten 2003. Och nu ska vi ha en bebis. Gud vad jag älskar Markus! Han är utan tvekan den finaste man som finns (bortsett från min andra lilla karl med lockigt hår och mjölktänder som är på semester just nu).



Min "sneda" mage igårkväll. (Bebisen sparkar och trycker mot höger, vilket ger magen en lustig form). Är det inte helt otroligt att det ligger en liten människa i den där kulan? Som ska födas och växa upp till en vuxen man eller kvinna? Ja, jag vet att det är hormonerna men det är lätt att bli lite... ja, hur ska jag uttrycka det? Äh, ni vet.


+5

Pga. knas på vårt mobila bredband har jag inte kunna blogga något under förmiddagen. Vi har varit ut med en saltsten och Markus har varit och klippt sig hos Lovisa. Blev jättesnyggt! Nu ska vi försöka fundera ut något gott att äta till middag, det är ju ändå fredag :)

Trevlig kväll!

+4

Jag håller på att storstäda. Har ägnat två timmar åt att städa toaletten och där är nu så rent att jag tycker det känns hemskt att använda den och överväger att gå ut i skogen vid vårt hus istället. Nu är det faktiskt bara kylskåpet och skafferiet kvar, sedan blänker det överallt. Vi har nog aldrig haft så rent här hemma. Rastlös någon?


Igår hade jag turen att bli bjuden på middag hos Caroline. Sedan såg vi film (sex & the city 2) och åt godis. Jag åt även grape eftersom det hörs vara ett husmorsknep för att starta en förlossning. Dock är jag fortfarande hemma, så det tipset kan jag härmed stryka. Både jag och Carro var besvikna på filmen, lite tårta på tårta tycker jag. Ikväll ska jag förhoppningsvis njuta av Solsidan säsong 1 istället. Kanske kan man skratta ut bebisen.

För ett tag sedan efterlyste jag ankelsockar för barn. Ibland ser ju sockarna ut som fotbollsstrumpor på Willes korta ben när han har shorts. Därför, snyggt med ankelsockar! Så i förrgår blev jag glatt överraskad av Evelyn som hade hittat tre-pack med döskallar på (hör & häpna) Dollarstore. Min fina vän! Jag har verkligen mycket att tacka Evelyn för. Bland annat var det faktiskt hon som satte mig på tubsocksrehab och "hål-i-strumpan-rehab" för att hon förfasades över mina avlånga tubis-fötter och mina håliga hälar. Idag har jag rena och fräscha strumpor med motiv på. Några flygande grisar, stjärnor, grodor, eller hjärtan. All in!


Storken kom!

Stort grattis till Emma & Magnus som fått en liten pojke! Jag tycker det låter helt fantastiskt!

;)



Kåt, smal och brun?

(ungefär allt som jag INTE är just nu)
Världen håller nog på att bli galen tror jag. Läser artikel i Aftonbladet. Man ska vara det mesta möjliga utan minsta ansträngning! Tänk om vi alla skulle börja injicera som galningar. Det skulle bli som en zombiefilm! Runt skulle folk springa runt som solbrända tändstickor och jucka på varandra. Låter mer som en epidemi tycker jag. Sjukt.

Mitt i dagen

Har varit hos barnmorskan under förmiddagen och känner mig glad & lugn efter besöket. Bebisen ligger äntligen fixerad (vilket hos omföderskor hörs ske senare i graviditeten) och det var som en påminnelse om att det faktiskt händer något som tyder på att det kanske inte är alltför länge kvar. Bebisens hjärtljud var jämna och låg på 148 idag, mina värden var toppen och vågen stannade på prick 20 kg +. Sådärja!

Igår köpte jag en stor ananas som jag hade tänkt festa loss på eftersom jag läst på nätet att den innehåller ett ämne som eventuellt kan starta en förlossning (varför inte liksom?). När jag sedan läste att jag skulle behöva äta minst sju stycken gav jag upp. Tänkte köra bilen på Vasagatan och promenera i trapporna i höghusen istället.

Eller nä. Jag tänker faktiskt lägga mig i solstolen med Kjell Eriksson.


+3

Jag som skulle ta en ordentligen sovmorgon idag, pyttsan, här sitter jag i ottan ändå! Idag ska jag till barnmorskan för att se så allt verkar bra (vilket det förhoppningsvis gör) och få en ny tid för nästa vecka. Jag hade ju hoppas att jag inte skulle behöva gå dit mer efter kontrollen förra veckan, men där misstog jag mig. Den här bebisen mår alldeles för bra inne i magen för att vilja komma ut just nu.

Mamma hälsade på mig igår, så vi gick ut och åt pizza och hade mysigt. När hon skulle åka tillbaka till Vilhelmina igen följde jag med och åkte sedan lastbil hem med Markus. Sen såg vi en film och jag somnade som vanligt. Gick till sängen och försökte läsa lite men det var dödsdömt. Jag köpte förresten tre nya böcker igår igen, bland annat någon typ av självbiografier av både Kjell Eriksson och Alex Schulman. Det är väl bäst att passa på att läsa nu medan tid finnes.



Emma & Markus i Sundvall i början av sommaren.
:)


+2

Godmorgon! Jag vaknade med huvudvärk imorse av någon besvärlig anledning, verkligen inte trevligt. Hungrig som en varg är jag också (jämt faktiskt). Idag är det riktigt "höstväder", dimmigt och regnigt. När jag gick till sängs igårkväll var det så mörkt att jag tvingades tända lampor... den ljusa sommartiden går otroligt fort ändå.

Wille ska åka till Johan idag. Nu har vi varit inne i två dagar och det märks att han är rastlös. Han är väl less på sin jättemorsa som bara gnäller om ryggvärk och haltar runt här hemma.


Nu ska jag ta fram frukost. Limpmackor med ost.





En liten trucker i Junsele.


+1

Okej, nu är övertiden ett faktum. Men jag mår bra idag och har sovit gott inatt så det känns okej. Vädret är svalt också vilket är tacksamt. Igår lyckades vi med det otroliga att se fyra filmer (så mycket för begränsad tevetid!) och äta så mycket godis ("bara på lördagar" fungerar inte heller så bra just nu) att jag har ont i tänderna idag.

Jag skulle naturligtivs smörja mig med lite "sol" igårkväll innan läggdags eftersom jag kände mig så blek och bedrövlig. Men det var så klumpigt och jag blev så less att jag hafsade igenom allt, så idag ser jag bara lerig och skitig ut istället. Och flammig. Benen har jag inte ens vågat titta på, men dem lär jag ju ska få en skymt av om jag befinner mig i "födselposition" någon gång under de närmsta dagarna.




Förra sommaren på Kreta och bästa vän med cocosoljan.


100725

Riktiga regndagar är mysiga tycker jag. Det är liksom okej att ligga inne och inte göra någonting. Wille och jag ska göra chokladbollar (att göra ingenting innefattar också en massa godis) och hyra en film. Och så blev jag så sugen på köttfärspiroger så det blir dagens middag.

För någon vecka sedan var jag & Wille i garaget och målade med oljefärg. Han målade tre fina teckningar på canvasdukar, som jag köpt på dollarstore för några ynka kronor. De blev jättefina, så nu ska de upp på de vita väggarna i hans rum eftersom de äntligen torkat. Precis då lyckades han faktiskt måla sin första sol med massa strålar också, kul att föreviga!


På tal om att föreviga; här är en bild på mig, Markus, Wille & Elin i Junsele i onsdags. Haha, den är ju skitrolig!




Dagen innan BF

Okej, imorgon är dagen D? Jag sitter vid köksbordet, känner noll. Finns absolut ingenting som indikerar på att den här bebisen behagar att komma ut de närmsta dagarna. Vi väntar. Spännande! Det går dock inte att komma ifrån att väntan känns lång, men tacksamt nog lyckas vi fylla dagarna med aktiviteter för att få tiden att gå lite snabbare.

I onsdags var vi på djurparken, i torsdags var vi ut med saltstenar och igår var Evelyn, jag & Wille i Vilhelmina, fikade och spanade på leksaker. Därefter blev vi bjudna på surströmming på Svängvägen, mums! Men idag tar vi det lugnt, jag känner mig trött. Förmodligen beror det på mitt hb som ligger superlågt, men i ärlighetens namn har jag ingen lust att äta mer järntabletter. Min mage blir crazy! (som om det inte redan är fullt ös med armbågar och fötter där inne).

Nu kommer Markus och Wille hem med cyklarna, så nu ska vi ut på en liten cykeltur. Den här tröttheten får vänta ett tag.




Wille klättrar på stora stenar när vi är ute i skogen under torsdagen. Jag är inte välkommen på stenen. "Du har så stor mage mamma!".





"Titta Markus! Jag är en röd häska och Evelyn en döskalle!" säger Wille uppspelt när han ska berätta om vår utflykt till Vilhelmina.





Wille och "Stor-Elin".


Vecka 40

Tiden går. På söndag har jag gått 40 fullgångna veckor och därmed är jag faktiskt ganska nöjd. Allt börjar bli rätt så klumpigt, men den som väntar på något gott...

Wille har stigit upp. Han sitter på golvet och leker med sina svarta chevor på bilmattan. Han konstaterar glatt att den han fick av Katrin är "fränare" än den andra och frågar "eller hur mamma?". Ja, säger jag även om jag kan noll om bilar. Han vet nog mycket bättre än mig trots sina tre år.

Idag har vi planer på att åka till Junsele, men vädret verkar lite osäkert och det är ju inte speciellt roligt att gå omkring på djurparken i regn, så vi får vänta ett par timmar och se.




I måndags var vi och fiskade i Oxvattnet.




Wille utforskar området kring vår fikaplats.





Vi gick i land och åt lunch. 





Wille i äventyrslandet (hette det så?) i helgen.

 

 


Marknad

Idag är det inte speciellt lockande marknadsväder. Det blåser och duggregnar. Både i fredags och igår var vi och gick runt på bland marknadsstånden. Wille har naturligtvis åkt massa karusell och köpt både det ena och det andra. Markus har köpt ett fiskespö, annars har vi inte fyndat något. Jag är väl inte så imponerade över utbudet direkt.

Mina bröder och Reine har bott här i helgen. Trevligt med sällskap. Därmed glömmer jag liksom bort att det bara är sju dagar kvar till beräknad förlossning (men det kan ju lika gärna vara tre veckor). Och allt är stilla lugnt. Inga sammandragningar, inga förvärkar, ingenting! Imorgon kanske jag ska ägna en liten stund att packa den där bb-väskan också. Har aboslut inte haft lust att packa den tidigare eftersom det irriterar mig att ha den stående som en stor påminnelse om att man fortfarande är hemma.

Åh. Jag vill ju inte gå och vänta. Men det är ju ganska svårt att låta bli.


Fåret Shaun

Godmorgon. Barnprogram och en kopp te är väl en härlig start på dagen? Kunde inte vara gladare över att temperaturen är ett par grader lägre än igår. Jag praktiskt taget badade i svett under eftermiddagen! Eftersom det knappt gick att vara inne gick vi därför en promenad med Ragge efter en väldigt enkel middag (vem vill äta överhuvudtaget i 30 graders värme?). Vi gick en bit in i skogen och ned till älven. Det var alldeles lagom och inte fullt lika varmt. Strax efter klockan åtta släckte vi lampan.

Jag bakade ju som sagt bullar igår men jag lovar er att det var SISTA gången jag bakar kanelbullar en solig dag. Köket praktiskt taget kokade! Usch, vilka idéer man kan få ibland.. Tur att Caroline & Elvina kikade förbi en sväng och gav mig assistans, annars hade jag nog gett upp!

Imorgon ska vi på en utflykt till Lycksele. Wille ska till logopeden och därefter tänkte vi göra ett besök på förlossningsavdelningen.  Det är så typiskt att vi fick tid precis imorgon eftersom det är fotboll och ståhej, men jag vill inte boka om den heller eftersom det har tagit oss fyra månader att få en tid överhuvudtaget, väntan tycks vara lång.




Så här såg det ju ut förra året. Ser ni mig i de gula strumporna? Då kunde jag i alla fall ligga på mage.


Markus gjorde klart bäddsoffan som han pysslat med ett tag igår. Den blev fin, trots att man får lite spysjuka av de gröna katterna (maskar, aliens, har ingen aning om vad) som pryder soffans tyg. Så nu är vårt ratrum inte lika ratigt längre. Näpp! Nu kommer Wille bärande på en hög med kläder, dags att göra morgon tycker han!


Vecka 39

Wille sover fortfarande trots att han somnade strax efter klockan sex igår. Han var väl helt färdig efter helgens bravader, dragrace i Piteå, bus med William och kalas hos Astrid. Jag kände mig också ganska trött igårkväll och har därmed lyckats sova riktigt bra inatt. Klockan är ju faktiskt morgon nu när jag sitter vid datorn, ingen nattripp inatt alltså.

Idag är det tacksamt väder för en kula. Regn. Kanske ska Wille och jag ägna oss åt att baka bullar eller något annat innegöra. Köpte ett par böcker på Konsum häromdagen, bland annat Elsas Mode, som jag läste ut relativt snabbt. Den var okej, lagom lättsam och innehöll inga större katastrofer. Mitt enda störningsmoment är att jag inbillat mig att personen som Elsa blir kär i ser precis ut som Sven-Otto Littorin i mitt huvud! Så under alla romantiska scener som utspelat sig i boken har hans nuna poppat upp. Jag påbörjade en ny bok igår så vi får väl se om jag lyckas styra tankarna på andra banor istället. Men känner jag mig själv blir det väl Birro som får agera facet den här gången. Järnspöken?



Rachel Ray

Av någon konstig anledning har jag börjat må illa på morgonen igen. Det har jag inte gjort sedan i januari så jag kan inte förstå varför jag ska plågas av det nu. Alldeles nyss satt jag och tittade på Rachel Ray på trean. När hon började laga mat var jag tvungen att sätta mig vid datorn i stället för att undvika att kräkas. Mitt illamående kombinerat med hennes hysteriska uppträdande i köket blev bara för mycket. Hon bara kastar runt saker, hivar hit & dit. Varför envisas hon med att ha ett matlagningsmoment i sin show? Är det någon som verkligen blir inspirerad?

Jag vet. Uppenbarligen har jag alldeles för lite att göra när jag har tid att reflektera över en talkshow.

Vecka 38

Fråga mig inte vad jag gör vaken just nu! Har så oerhört svårt att sova på nätterna, speciellt när jag inte behöver kliva upp för att gå på jobbet. Då känns det som att det inte finns någon anledning att ligga och vrida sig i timmar.

Ni får ursäkta min brist på rubriker just nu. Känns som att en hel del av mina inlägg handlar om min graviditet men det kretsar mycket kring kulan just nu. Faktiskt så är det bara 19 dagar kvar till beräknad förlossning och det känns spännande (även om vi förmodligen går över tiden). Igår var vi till barnmorskan och pratade om den kommande förlossningen. Vi fick även låna hem en förlossningsfilm som vi såg innan läggdags och jag var naturligtvis tvungen att gråta floder! Men nu har vi alla papper hemma i alla fall, så... Ja. Jag ska inte till barnmorskan förrän den 20 juli igen, kanske blir det sista besöket då, eller blir det ett par till, man vet ju aldrig.

Igår kom Evelyn förbi med middag som hon gjort. Wraps med tonfiskröra och grönsallad, perfekt sommarmat. Imorgon ska vi äta räkor tillsammans, jag tänker på räkor varje dag nästan! Det blir inte att vi äter det här hemma eftersom Markus inte är något fan av skaldjur. Därefter ska vi på bio, och så ska jag klippa mig imorgon, fullt schema!

Kanske ska jag passa på att städa garderoberna idag då (som jag planerat att göra... länge). Usch, det är absolut det värsta jag vet, men eftersom det råder lite platsbrist här hemma är det nog bra att rensa lite.


Wille på Stamsjön




En liten midsommarprins


Underbar kväll

Jag har städat hela dagen medan Markus varit ute och gjort ordning hundgården där Ragge ska bo. Den står nu nedanför vårt hus och blev verkligen jättefin. När Wille åkt till Johan hjälptes vi att städa klart inne, gud så skönt att slippa bry sig om det i veckan! Sedan gjorde vi en god pastasallad med grillad kyckling och pesto (jag älskar älskar pesto!). Till det en god grönsallad, lite balsamico och en bra film. Härlig söndag!

Sunday

Söndagmorgon! Jag sitter med laptopen i sängen, Wille ser barnprogram och Markus sover. Vi har en ytterst stillsam morgon på Movägen. Helgen har tillbringats i fina vänners sällskap och bjöd på grillning både fredag och lördag, vad gör man utan vänner egentligen? Tack allihopa, helgen har varit toppen! Markus, jag och Wille åkte ut även till Stamsjön en sväng igår och badade. Ja, badade och badade. Wille plaskade runt, jag gick ut en liten bit i vattnet.

I övrigt är jag ledig nu för en tid framöver, onsdag klockan 16.00 avslutade jag mitt sista arbetspass innan föräldraledigheten och det firade vi med att åka på Leos Lekland med Erika & Emil under torsdagen. Det blev en heldag och jag har därför varit väldigt nöjd med att vara hemma i helgen och andats lite. Wille åker till Johan som nyss gått på semester ikväll och ska vara med honom fram till torsdag då vi åker upp till Piteå. Det betyder att jag är helt solokvist.

Här är den senaste bilden på magen förresten och jag i rosa HelloKittypyjamas. Jag var faktiskt tvungen att klippa bort mitt face och hår då jag såg ut som en kvast. Tur att jag ska till frissan i veckan.


RSS 2.0