Sill

Jag älskar älskar sill. Så god sommarmat. Så till äggmackan idag blev det ett par sillbitar, mycket gott och nyttigt. Känner mig överkörd idag. Dels har träningsvärken sedan tisdagens benpass behagat dyka upp först nu. Dessutom har jag träningsvärk i mina armar och axlar efter gårdagens pass. Försökte variera lite och lade till lite nya övningar, eller nya och nya, men lite variation är kul i alla fall. Och så fick jag sällskap av Evelyn, det är alltid roligt de få gånger vi lyckas tima och träna tillsammans, min fina vän! Efter vi tränat städade vi i gymet varpå stretchen uteblev, korkat, min kropp känns ganska mosig.


Himlen är blå och solen skiner. Inte blir det väl sol på midsommar? Nä, så tur tror jag inte vi har. Jag vill inte låta deppig men är inte midsommar en av de mest överskattade helgerna på hela året? Solen ska skina, sillen ska ätas, klänningen ska vara förtjusande vacker och alla ska vara glada och sjunga snapsvisor. Det är som upplagt för att bli precis tvärtom. Därför är jag glad att jag har en lugn & skön helg med familjen att se fram emot. Tänkte försöka mig på lite god mat i form av en Lax- och romtårta, slurp!

Trevlig midsommar!

Smutsigt ska bli rent

På något sätt har jag lyckats med konsten att uppfostra mina barn i riktig snuttefilts-anda, eller som vi säger här hemma: MYS. Willes mys är en dunsocka i all enkelhet och varför han blev så upp över öronen förälskad i den är det bara han som vet. Wille, som länge saknat y-ljudet, säger "mus", det låter så gulligt. Så under hans uppväxt har vi fått stiftat bekantskap med "lill-musen", "stor-musen", "mus-täcket" och "mus-kudden". Den enda som lever kvar är "stor-musen". De andra har försvunnit under mystiska omständigheter. "Lill-musen" tex. är på tvättning på obestämd framtid.

Den yngsta av mina två barn, Esse Hansson, har likt sin bror blivit en storsnuttare och använder sig av en av mina gamla tröjor. Nu luktar den skit. En blandning mellan matrester, välling, snor, damm, grus, gräs och en hel del andra saker kan inte lukta på något annat sätt. Så idag tvättas den (på riktigt!). Det var dock med tårfyllda ögon den lilla rev med sina små naglar på tvättmaskinsluckan medan trumman fylldes med vatten. Jag känner mig som en dålig mamma. Speciellt när jag tänker på Wille vars mys aldrig återvände från tvättstugan. Det låter som en liten mardrömshistoria. Men vad göra när den där trasiga dunskon dammade så vi nästan fick astma allihopa och vardagsrummet mer påminde om en hönsgård?


Dålig start

Avskyr när morgonen börjar med långa blogginlägg som mystiskt försvinner. Jag vet, det är inte direkt ett värdsligt problem, men det retar gallfeber på mig ändå.

Hade i alla fall skrivit om det vanliga, väder & vind, frukost, träning och dagens planer. Varken mer eller mindre. Och så avslutade jag med att skriva att jag skulle sätta mig i soffan med Wille och se på barnteve eftersom minsta äventyraren fortfarande sover och då är det liiite lugnare här hemma.


Så vi hörs sen.


Grått & trist

Godmorgon! Willes feber är uppenbarligen över nu. Han väckte mig för en timma sedan och har varit som en studsboll sedan dess, puh! Och lillesse får ett par småsnytingar och uppläxningar av storebror också. Det blir en "sån här" dag idag alltså.

Har ätit frukost, lättfil med musli och jordgubbar och en halv rågkuse med ägg. Mätt och glad. Vi har inget speciellt på agendan, ska gå en sväg till Kristina och barnen så Wille får sin dos av social samvaro en stund, de leker så bra. Och så allt vanligt fix.

Beställde lite böcker på biblioteket igår. Älskar biblioteket! Hur bra och smart som helst! Och personalen är trevlig och hjälpsam också. Förhoppningsvis kan jag börja läsa matematik d i höst medan jag fortfarande är föräldraledig från abetet så jag ska förbereda mig mentalt under sommarveckorna.

Var ute och intervalltränade igår. Värmde upp och körde sen tempoväxling med högre fart i två minuter och jogg i en. Höll på rätt länge och blev kopiöst trött i slutet. Med facit i hand tror jag totala rundan blev liite för lång, slutade på 8 km. Måste läsa på om intervaller, är riktigt grön när det kommer till seriös löpträning. Och så 25 swingar med tio kg, tåhävningar (heter det så? ni förstår vad jag menar) och plankan med variation i tre rep. Sedan kanske det bäst av allt; kesella, hackade jordgubbar och lite proteinp med chokladsmak, en dusch och en väldigt skön säng. Tror att det är det närmsta man kan komma total tillfredsställelse.



Måndag

Regnet det bara öser ned och Wille har hög feber. Hoppade i gummistövlarna för en stund sedan och hyrde "Masken & Äpplet" på OK, fikade oboy och ostmackor framför teven och sen somnade han. Har burit in honom på sitt rum och stoppat om honom, jobbigt för lilla kroppen att tampas med feber. Blev som en mössa när tempen visade 39 eftersom Ida, Tilde & Lilly varit och hälsat på under förmiddagen. Barnen busade och fikade, Wille verkade inte ett dugg sjuk, men skenet bedrar tydligen...

Vi andra är friska som nötkärnor. I alla fall Esse som inventerar varenda låda i köket. Jag låter honom göra det en stund då det är det enda som han verkar nöjd med för tillfället. Glöm leksaker på 1-års dagen, köp lite plastfolie och muffinsformar istället vettja!

Helgen har varit lång och bra. Åkte till Brattbäcken i lördags tillsammans med Evelyn och hennes familj och sprang Tåsjöflåset. Vi tog storslam. Jag lyckades knipa förstaplatsen i damklassen och Evvy andra, mycket kul! Är väldigt stolta över vår utveckling faktiskt! Good work! Därefter grillade vi och skålade hos Marie, en mycket trevlig lördagkväll!

Ska ut på en löprunda i eftermiddag. Intervaller, det var ett tag sedan. Tänker dock inte bege mig efter eljusspåret eftersom det förmodligen finns mycket halkiga rötter och stenar där, vill verkligen inte riskera att skada mig när jag annars mår så bra, så antingen springer jag i åsliabacken eller så blir det mot klockan efter landsväg. Imorgon och på onsdag blir det gym och torsdag blir det 8 km grusväg i motlut till Oxvattnet, bra för stjärten! Midsommarhelgens träning är inte planerad. Vi ska vara i Oxvattnet med Markus mamma Katrin. Det känns jättemysigt att kunna vara där ett par dagar så det ser jag verkligen fram emot.




Glass i regn

Inspireras av detta inlägg och eftersom jag köpte en korg med kiwi igår när jag var och handlade var jag givetvis tvungen att prova idag. Som sötningsmedel tog jag liite agavesirap istället för honung och körde en stund i matberedaren. Ni kommer inte bli besvikna, ett somrigt och nyttigt mellanmål!

Just nu leker barnen var för sig och jag tittar ut på regnet. Ska upp en sväng på affären när Johan hämtat Wille för att handla lite smått & gott till Esse som har farmornatt inatt eftersom både jag & Markus jobbar, mysigt! Är så otroligt tacksam över att både Wille & Esse har turen att ha så fantastiska farmödrar som ställer upp no matter what! Det är så värdefullt. Tack!



Bild


Uppladdning

Lagar mat i ottan för att ladda upp inför mina två kommande arbetsnätter. Tror inte jag kommer ha lust att stå särskilt länge vid spisen så nu helsteker jag en kyckling i ugn och ska strax börja blanda ihop köttfärs som ska bli hamburgare, och så finns det ju alltid tonfisk! Tonfisk är ju kanske inte det godaste som finns, det måste jag medge, men det är snabbt, enkelt och väldigt proteinrikt! Så krydda på rejält bara ;)

När Markus vaknat ska jag ut på en löprunda. Känner att jag behöver en riktig urladdning så vi får se hur upplägget blir. Älskar ju allt som har med högintensiv träning att göra!


Välkommen in!

Tillbaka efter en finfin helg på alla sätt och vis. Isak & Linas student var väldigt lyckad och balen dagen efter var som en saga. Wille tyckte att Lina såg ut som en prinsessa och jag kan inte annat än hålla med, ett otroligt vackert par, som en dröm!

Har träningsvärk sedan igår. Var på gymet. Är väldigt glad över att kunna träna där utan att behöva passa tider under sommaren, grymt att kunna gå tidigt på morgonen! Hade tänkt att köra ett benpass hemma idag, men köpte en snygg jeansjacka på nätet istället och svävade liksom iväg i sommarfeelings så tiden rann iväg. Slöar ner mig i soffan och laddar inför ett skönt löppass imorgon.

Måste berätta för er om CROSSTRAINING-passet som jag var på i torsdags. Jättebra idé och upplägg! Blandad löpning med lite fartlekar och paus för styrketräning. Knöt gummiband runt midjan och sprang med dem, gick hur bra som helst. Sprang i skogen runt Hörnsjön, inte bara efter spåret utan även efter småstigar och en bit asfalt. Känslan av att springa i grupp och svettas tillsammans var sjukt härlig, kan verkligen rekomendera det varmt! Speciellt bra om man vill komma igång med löpningen samtidigt som man får en rejäl dos friskluft och kroppen får en genomkörare. Något för Åsele?



Tröttnar aldrig på Veronica Maggio förresten. Oj oj vilket bra album hon släppt. Nästan så hon konkurrerar med Fibes oh Fibes på min egna topplista...


Nattuggla, minisemester och önskelista

Var uppe till halv ett igår och det, mina damer & herrar, hör inte till vanligheten. Brukar bara vara uppe så sent av två anledningar; sjuka barn eller vinkvällar, aldrig annars. Igår var det dock chokladbollarna som höll mig vaken. Kom hem från jobbet klockan elva och satte mig framför teven och tog tag i årets största stöpe. Till studentmiddagen once again. För barnen. (och alla andra också förresten, älskar chokladbollar, godaste fikat!). Lite stel i nacken idag, men annars.

Har packat, rakat benen och ätit frukost. Wille är vaken sedan en stund tillbaka men Esse är helt nyvaken. Det hindrar honom dock inte från att försöka riva ned teven femtielva gånger. "Det är absolut förbjuuudet!" ropar Wille till Esse, som inte bryr sig om någon annan än sig själv och sin upptäckarlust. Jag skulle bli lika bestört som Wille om något skulle hända teven, my precious, så vi är på vår vakt hela tiden.


När barnen ätit frukost ska vi ut och fixa lite små ärenden. Därefter väntar vi in mamma & Per som kommer och hämtar oss. Idag står ett besök på Knasiga Kojan högst upp på listan. Wille har dock stora funderingar huruvida Esse klarar att åka den "jääääätttestoora ruschkaaanan" själv eller inte. Jag säger till honom att Esse inte kan åka överhuvudtaget, han är alldeles för liten. Då blir Wille glad och jag förstår honom. Skönt att vara äldst i den bemärkelsen att man får göra något som någon annan inte får. Annars blir det ofta "tänk på att du är stor & duktig", tror jag är expert på att kräva lite för mycket av honom ibland.



Hann inte prova när jag var på Friskis för det var så mycket annat som fångade mitt öga, men jag skulle gärna ha hemma. TRX verkar ju väldigt effektivt, Olga, vars blogg jag läser, skriver mycket om det. Casall har en billigare variant och om du klicka på bildlänken kan du läsa mer om just den utrustningen. Perfekt att ha hemma! Ja, det är mycket som står på önskelistan. Påbyggbara hantlar bland annat och nu detta.



Hejhopp i värmen!





Bild


Express

Har varit ute på en promenad i det otroligt varma vädret. Så fint att gå runt Söråsele nu när det grönskar och blommorna tittar fram. Väl hemma har jag kört ett expresspass, lite hopplock från allt möjligt. Fick välja övningar med hänsyn till vikterna jag har hemma, men svettig blev jag.

- 12 (per ben, 24 tot) step-up med knäuppdrag och vikt 10 kg (körde vid vår bro som inte har något räcke på ena sidan. Högt! Men bra, brände fint i lilla rumpan!)
- Hantelrodd x 12
- Burpees x 12
- Armhävningar med handslag mellan x 15
- Swingar med 10 kg x 15
- Dips x 15
- Plankan mix
* Med benuppdrag ("grodan") x 20
till
* Handstående med knäuppdrag x 10
till
* Sidoplankan, vänster + höger 30 s + 30 s


Detta x 3.


Var så härligt ute, så skönt att kunna träna på gräsmattan utanför huset! Och lillEsse satt i vagnen och funderade om mamma blivit galen. Dagens träning, check!



Tvätt och skönsång

Klockan sex hängde jag ut tvätten, idag finns det ingen gräns för hur pigga vi är! Packar och stökar lite inför helgen, jobbar ju till elva ikväll och imorgon åker vi tidigt så allt måste vara klart. Får beslutsångest när det kommer till klädvalet, både till mig själv och barnen, suck. Det ska visst bli supervarmt så inga tjocktröjor åker med, no no, shorts till pojkarna och hotpants till mamma ;)

Bakade för ett helt kompani igår. Först till studentmiddagen och sedan rullade jag kring 100 chokladbollar som Wille ska ta med till dagis och bjuda på, han får sommarlov idag och det måste man ju fira. Rullade så intensivt så jag fick chokladbollsarm, och så grym styrketräning med Evvy sen, inte undra på att man är lite mör idag!

Till middag blev det sedan egenkomponerad moussaka, eller en variant kan man säga. Gjorde en mycket enkel köttfärsröra med lök, rivna morötter, krossade tomater, vitlök och tomatpure samt massa kryddor. Varvade det därefter i ugnsform med aubergine och slog sedan på rejält med äggstanning. Det fick vara i ugnen ett bra tag på låg värme. Kokade potatis på sidan om. Och så lite grönsallad såklart. Gott!



Och just nu
Esse & Wille bygger med klossar. De är båda nöjda och Wille sjunger högt "Esse Messe Nesse Nau, Esse Nau".

:)

So long



En skön vecka stundar

Redan tisdag (älskar röda dagar när Markus är hemma). Har ätit frukost såklart och surfar runt lite som vanligt innan den är dags för kottarnas frulle. Känner mig på bra humör för att det är fint väder ute. Ska ta en liten promenad när jag lämnat Wille på dagis. Är dock lite stel idag efter min löptur igår. Blev en runda på 10 km och trots att magen var som en sten och jag kände mig totalt opepp gick det bra när jag kommit igång. Väl hemma blev det lite styrka och när jag sedan gick in pysslade jag med lite allt möjligt innan jag stretchade, kanske är det därför benen är möra. Nöjd i alla fall över att ha startat veckan på ett bra sätt efter en välbehövlig vila. Det har gått jättebra att jobba och inlämningsuppgiften blev klar i tid så allt har fungerat enligt planerna. Nu kan jag lägga min första kurs på universitetet till handlingarna, får vi se vad man ska sätta tänderna i till hösten.


Ska baka och fixa lite innan helgen också. Annica Sjöös goda bröd (mest för pappas skull eftersom han tyckte det var så gott) och lite annat gott till studentmiddagen. Både Isak & Lina tar studenten på fredag, vi (jag+barnen) åker ned på torsdagmorgon redan. Har lovat Wille ett besök på Knasiga Kojan och på kvällen ska Per & jag testa på Cross vid Hörnsjön, känns skitkul! Sedan stundar massa festligheter med studentfirande och bal, kramas med släkten och så vidare. Ja, en skön vecka stundar!

Quorn

Middagsrast. Slängde ihop en quorngryta som blev hur god som helst. Lök, paprika, rivna morötter, quornbitar, vatten, grönsaksbuljong, någon matsked kesella, salt, peppar & bbqkrydda. Slängde också ned lite kokt bulgur som jag haft i kylskåpet sedan tidigare. Kokade ihop allt och serverade med grönsallad och knäcke. Nöjd.



Trevlig lördag!


Lördag i juni

Ätit en lite senare frukost idag, barnen behagade att sova ända till klockan sju så vi satte oss vid frukostbordet senare än vanligt. Känner mig fortfarande lite halvtrött efter torsdagens grillkväll som även innefattade en del rödvin. Och som vanligt efter en sen kväll blir dagen efter bara skit och det ända man är sugen på är snabba kolhydrater i massor. Nåja. Åter till rutinerna igen. Passar på att ha en vilohelg från allt vad träning heter också, kroppen behöver varva ned lite efter denna intensiva månad och dessutom står både jobb och plugg på agendan så jag har lite att sysselsätta mig med. Jobbar både lördag och söndagkväll. Och så ska sista inlämningsuppgiften vara inskickad innan midnatt på söndag, har inte börjat ännu men vet att det kommer att gå rätt så snabbt när jag väl sätter igång, är faktiskt väldigt stolt över att jag har en förmåga att vara väldigt fokuserad och tidseffektiv, skönt!

Nu ska Esse sova och Wille ut och leka. Jag ska sätta mig och läsa de två aktuella kapitlen i min kurslitteratur, sedan åker vi till Oxvattnet efter lunch. Barnen ska vara hos farmor Katrin medan jag jobbar och till Markus kommit hem, han är i Umeå och är flytthjälp.

Taste of summer

Har precis kokat en laddning rabarber tillsammans med en vaniljstång, det blev en härligt doftande kompott, perfekt till kvällsmåll tillsammans med lite vispad kesella. Grannen berättade att man kunde använda banan som ett naturligt sötningsmedel tillsammans med rabarber, det blev visst gott. Måste prova nästa gång! Något annat roligt jag gjorde idag var att göra egen isglass av saft gjord på Fun Light, kiwi/green tea (smakade den hos evelyn och var tvungen att köpa hem), mums! Läskande & god, tio poäng tyckte Wille. Så smart att göra egen glass, kan man späda på rätt friskt så de inte blir så söta.


Någon dag ska jag prova detta som mellis också, idéerna sprutar!



Pannkaksglädje

För att fira kommande långhelg (och för att kylskåpet ekade tommaste tomt imorse) blev det pannkaksfrukost på Movägen.

1 ägg
3 äggvitor
2,5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
lite salt


Vispade ihop och lät husken svälla en stund, stekte i lite olja i en panna. Serverade med hallon- och kesellamos, strödde över kokos och ringlade över lite agavesirap. Pannkakorna blev jättefina (man ska inte ha för bråttom att vända dem bara) och toppengott. Åt en skiva hårdbröd med makrill på också.

Hämta DSC01196.JPG (51,2 kB)




Har nyss kommit hem från en runda runt elljusspåret, backintervaller, samma som förra gången jag körde. Det svider fortfarande i benen, men jag känner mig mycket nöjd. Intagit mellis och ska alldeles strax ge Esse lunch, senare idag ska vi möta upp Evelyn för en kopp kaffe, trevlig att ha henne hemma en helt vanlig dag och träffas över fika!

Och just det. Fitnessfighten är över och jag är fantastiskt nöjd över mig själv och min insats, känner mig (och är) betydligt tightare nu än innan och musklerna syns mer nu. Kommer fortsätta med ungefär samma upplägg vad gäller kosten, ökar på lite för att få lite bättre ork. Nu börjar nästa challenge, med final den 18/6 så nu går vi ut hårt och ökar igen!



RSS 2.0