Sunny day

Vaknar till strålande sol och klarblå himmel. Igår spelade vi mario cart och bowlade, ikväll blir det grillfest hos Elin. Nu, frukost och en sväng på stan. Härligt med vår!




Det är så roligt att snoka i andras datorer... Här är en bild från Magnus & Emmas fantastiska vinterbröllop i februari i år.

Jag, Elin, Linda och hennes fina dotter Vendela.


Spaceman

Markus kommenterade min ansiktsfärg när han kom hem från jobbet. Röd, såklart. Man skulle lätt kunna tro att det beror på solariet som jag gärna använder mig av, men nej. Ikväll har jag haft så stressigt att jag knappt hunnit gå på toaletten. Jag har nyss skrikit och levt om, hotat datorn lite och hoppat runt i cirklar för att slutligen hamna framför ett blogginlägg - trött efter helvetestimmarna framför den här stenåldersdatorn...(okej, den är ett år).

Nu ska jag träna mina magmuskler med Jeff Dunham och imorgon åker vi till Umeå. Tjooooooooo!





Leather Jacket


 



Bild: Oii Design

Klart Wille ska ha en skinnjacka. Den här kommer från Mini Rodini och finns att köpa på Oii Design. Visst är den snygg, men kostar hela barnbidraget och lite till. På HM fanns en minst lika snygg. Svart för inte mer än 298 kronor, som hittat!

"Look! Very funny"

"Nu är det bara nio minuter kvar av batteriet till min bärbara så jag måste hetsskriva något innan den blir svart. Här är i alla fall en bild på jag och evelyn när vi... ser ut som vanligt. Du kan ju komma hem förresten. Jag har en ma"




< Detta skrev jag igår kväll. Sedan dog min dator och laddaren var kvar på lärcentrum. Jag cyklade (surprise!) och hämtade den imorse efter jag lämnat Wille på dagis. Nu sitter jag och skriver om feedback/återkoppling och väntar på att Markus ska vakna så han kan hjälpa mig med min hemlaboration. Om jag känner honom rätt blir han såå glad över att hjälpa till!

Godmorgon

Här igen. Och vädret är strålande.
Jag har köpt ytterligare ett par kasslerbyxor, så nu får vi se hur det här går.

tjohej


Hem till mamma




Nu är Wille hemma hos mamsi.

Godnatt.

Babyshop




< Babyshop

MVG

Ja, ja, JA! Jag fick MVG!
Klart att man får skryta lite på en måndag.

Fem

VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
1999 var året när jag konfirmerade mig och därmed upptäckte det motsatta könet. Helt fantastiskt! Dock inte lika fantastisk när jag tvingades bära en irriterande och osmickrande räls under höstkanten. Jag var mörkhårig, hade jämt hårband och tights, älskade JC och hade ingen som helst aning om att jag tio år senare skulle springa och jaga en 15 kilos thunder med batmandräkt i ett hus på Lokvägen i Åsele. Livet är verkligen oförutsägbart hörrni!

VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Hade en väldigt rökig första-års-grillfest på vår balkong. Dagen efter var det bastukväll i Algovik. Och jag partybloggade (ovanligt nog) och skrev något i stil med: " Nu sitter Sigge här och morrar, han tycker att jag och mina hänglökar ska dra iväg till bastun så han får surfa ostört. "

FEM SNACKS DU GILLAR
Allt som Anna Skipper inte gillar.

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL: (eller lite i alla fall)
"Det hänger hästkött på vägga" (jag känner en tjej i Varpsjön som är ett fan av crazy snapsvisor), "Hajsången" (mamma-pappa och minihaj), Lemon Tree med Fools Garden (en av alla avslutningssånger på högstadiet), She's got it all Kenny Chesney (jag känner en kille som blev kär i en tjej och spelade den här låten nonstop), Gullefjun (en klassiker under påskfirandet... till vi hörde onkelkånkel-versionen).

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Ta ett välbehövligt "sabbats-år" tillsammans med Wille. Därefter muta någon högt uppsatt högskolechief och sedan mygla mig in på en fin högskoleutbildning.

FEM DÅLIGA VANOR
I mitt liv finns inga dåliga vanor. 

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Kasta bort värdefull tid på meningslösa blogglistor, läsa recept, äta naturgodis för att känna mig "nyttig", ta gruppkort, lyssna på en låt om och om igen och känna mig nostalgisk, bygga kojor under tvättställningen med Wille och åka hem till Grönfjäll för att spendera tid med mina underbara föräldrar.

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
En hjälm med horn och plastknäppe under hakan. Men vänta nu, köpte inte min sambo en sådan i somras?


Jätte

Mitt största bekymmer just nu är att lista ut vem som köpte den jätterosa tröjan på Salig Röra som jag tänkt att köpa... Kul för dig. Den var verkligen jättefin. Och jätterosa. Här hemma har jag istället bakat jättemuffins som jag ska ta med till jobbet.






Bert & Lars

Bert. Vi har sett på Bert. Och jag har lyssnat sönder Bette Davis Eyes, även om jag tycker det är mer trallvänligt att sjunga rallyversionen och "lars adaktussons frisyyyyyyyyyr". För ni vet, jag bara älskar rim!

"Han har ett mäktigt hår
Han håller det I styr
Samma år från år
Lars adaktussons frisyr

Han läser telegram
Om krig och folk som flyr
Ändå tänker man...
På lars adaktussons frisyr

Den är heltät, den är helslät
Han sover nog med hårnät
Den är halvlång- har han locktång
Och detta är en rock sång
Om en viktig sak som är helt obskyr
Adaktussons frisyr

Som en hätta - som en spätta
Vi kan inte se oss mätta
Den fyller - hela rutan
Den går inte leva utan
Så stäm nu upp I vår overtyr
Till adaktussons frisyr

Som ett halmtak- eller tegel
Med luggen som ett segel
Som en bälta - en rotvälta
Han behöver inte tälta
Och den man som vi bugar för... är
Lars adaktussons frisör"





Det här blev bara kvällssvammel.
GODNATT.

Ordinary day

Idag fungerar inte min hjärna. Det är en vanlig dag med andra ord. Och jag har oerhört svårt att koncentrera mig. Sitter framför datorn och försöker skriva lite på min andra inlämningsuppgift men kom nyss på mig själv med att googla: "Blondinbella otrogen?". Where are you självdisciplin? I need you.




Homunculus (=liten människa), som visar hur stor del olika kroppsdelar upptar av motoriska barken i hjärnan. 









Det här är en skitblogg

Av rubriken att döma skulle man kunna tro att detta inlägg ska gå i butterhetens tecken, men inte. Jag är på toppen humör! Flamsig som hejsvejs och med en lukt av hamburgare sitter jag i köket och bloggar medan Markus ser på något crazy teveprogram med Gynning. Ni vet, den där japanska tv-showen? Japanerna är helt hysteriska, vilket smittar av sig på mig. Som att jag inte är nog hysterisk redan... 


Vad skönt det är med vår förresten. Det är ju nästan så att man skulle vilja dra fram cykeln. Men hallå, vänta nu! Var är min cykel? Just ja, den är STULEN. Oj, det hade jag nästan glömt bort. Jag har i alla fall inspirerats av arga lappen och sänder härmed ett meddelande till tjuven:



HOPPAS DITT ANUS FÅR TÄNDER OCH ÄTER UPP DIG MEDAN DU SOVER!




...för det hade varit jäkligt nice med en cykel just NU.







Godnatt


"On top on your wiener"

Markus ska anmäla mig till "Felhörningen". Anledning? Från första gången jag hörde "Cover you in oil" med AC/DC har jag nynnat "On top of your wiener" utan att reflektera över vad jag sjungit egentligen. Han skrattade högt.




Men lyssna..... Jo, det är  "On top on your wiener.."



En tanke

Jag sänder förresten en tanke till Emma eftersom hon som miljöombud har hand om miljöcertifieringen på företaget hon arbetar på idag. Det kommer gå hejsansvejsan!






Det går bra nu.

Woho, en tredjedel av biologin avklarad.




Märks det att vi varit ute i solen?

Nja

Jag har som sovit halvdåligt. Att vakna till taskigt väder gör inte att det känns lättare att dra på sig ytterkläderna och hurta iväg till lärcentrum. Och svettas gör jag också. Måste vara någon eftersvallning efter igår. Först höll jag praktiskt taget på att svettas ihjäl på jobbet och därefter innebandyn. Och nu! Jag är en riktig svettis. puh.

Just love

Uppenbarligen frigjordes det alldeles för mycket endorfiner under min aktivitetstimme eftersom jag känner mig totalt speedad just nu. Men jag överlevde, vilket ändå är huvudsaken. Även om jag måste medge att den här blodsmaken i munnen inte är att leka med. Det påminner mig om vintrar med längdåkning och kommunserietävlingar som för det mesta slutade med grin och ilska (jag är en extremt dålig fölorare). Dock lyckades jag faktiskt komma på andra plats i skolmästerskapet i årskurs sex. Det hade kanske kunnat bli en skidåkare av mig trots allt, en liten Per Elofsson, om jag bara tränat lite mer och inte haft en ovana att bli kär jämt och ständigt.



godnatt

Gött


Väldigt lyxigt att komma hem till en fin pojkvän som lagat en fin middag. Fin fin fin.



God morgon

Nog är det en god morgon alltid. Rufsig i håret, röd i ansiktet och torr i munnen sitter jag här och försöker knåpa ihop det sista på min inlämningsuppgift i biologin. Ont i magen har jag också. Förmodligen ett resultat av hetsätningen under påsken. Det faktum att vi kom i säng klockan sex på påskdagen har nog också satt sina spår. Tur att mina två ben är hela i alla fall. Jag hade aldrig kunna tänka mig att mina converse skulle vara så hala...

Markus har precis åkt på jobbet, vilket faktiskt är anledningen till att jag är vaken. Även om jag är en hejare på att kliva upp i tid (ibland i alla fall) har jag svårt att tro att jag skulle kliva upp halv fem enbart med väckarklockans hjälp. Min 15 kilos väckarklocka (läs Wille) är ju på påskledighet i Grönfjäll hos sin mormor och morfar. Fantastiskt skönt för honom att få vara där och mysa en massa, åka skoter och umgås med dem ett tag. Skönt för mig också faktiskt, speciellt eftersom jag har sjukt mycket att göra i veckan.




Kanske ska jag äta en tallrik luft och sedan promenera på jobbet.

Morsning.





Back to reality

Jag har alltid svårt för åka-hem-dagar. Det är så himla tråkigt, idag hade jag söndagsångest på måndag. Och magångest! Det blir inget Beach 2009 för mig om jag inte skärper mig NU, så nu kör jag svältdieten till ett tag. Usch, jag är en riktig slarvjäkel.

Hur som helst, påsken har varit fantastisk! Väldigt lyxigt att umgås med Emma flera dagar i rad, vi som annars ses så sällan. I mitten av maj ska jag åka och hälsa på henne och strosa runt i Göteborg. Nice.


Och skola har jag sökt. Sjukt. Sökte tre utbildningar, varav den tredje är ett resultat av några minuters total sinnesförvirring. Huvudsaken är att jag klarar av den här biologin som jag läser, vilket just nu inte ser alltför ljust ut. Jag kommer att måsta plugga ihjäl mig under kommande vecka, så skriver jag inte här på ett tag vet ni att jag dött under en blå bok på 295 sidor. Gud.







Glad påsk

Woho, här myser vi på för fullt och har precis kommit in efter ett snögubbsbygge utan dess like. Ikväll kommer Emma upp och jag tror faktiskt inte att det kan bli bättre! Toppen!


Här ser ni Wille framför Lina & Isaks påskhare. På sig har han sina nya överdragskläder från pop, alltid lika snygg.





RSS 2.0