Att städa sitt skrivbord, del 2.

Jag har städat mitt skrivbord. Är ni stolta? Tyvärr fick det en tragisk utgång då jag råkat använda lite för mycket Ajax, vilket resulterat i att all min "färg" (Brun-utan-sol såklart) försvann på min städande hand. Nu har jag en brun och en vit hand. Jag hade gärna skickat en bild till bloggen för att visa er, men tyvärr fungerar inte den funktionen. Efter mail kontakt med en av personerna på blogg.se kom svaret: "Vi har strul med det just nu". Okej, då vet jag. Frågan är hur länge "just nu" är. En dag, vecka, månad, år? Precis idag som jag hade en massa smaskiga sms att delge er. Bland annat ett när jag solar väldigt lättklädd på min lunchrast. Synd för er.

Mottar i skrivande stund ett samtal från min sambo. Han är på väg för att fiska och undrar om jag kan cykla hem, då han inte hinner till klockan sex. Naturligtvis kan jag cykla så gott det går, svarar jag. Problemet är att du har nyckeln till lägenheten. Oj! svarar Markus. Men vi får skynda oss lite, jag tror att vi hinner.


Det tror inte jag. Jag kommer förmodligen att spendera kvällen i garaget tillsammans med tre flyttlådor.

Facebook


Av någon anledning blev jag medlem på facebook. Kul. Den här bilden hittade jag på mig själv. Det var jättekul.



Ja, vad säger man? Guldarmbandet var ju snyggt i alla fall.

Svett

Jag luktar svett och det känns jobbigt. Kände mig fräsch när jag lämnade lägenheten men 15 minuter och en varm promenad senare har jag förvandlats. Suck.

The Embassy

Har jag sagt hur mycket jag älskar The Embassy? Maten blev god, underbart god. Dock blev burgarna lite torra, men man kan ju inte lyckas med allt, eller hur? Nu: garaget!

Recept

Absolut, här hittar ni receptet. Jag återkommer med en recension senare, nu ska jag läsa lite i nya numret av veckorevyn. Förresten, någon som läst Snabba Cash och Aldrig fucka upp av Jens Lapidus? Är de läsvärda? Det är längesedan jag läste en bra bok nu.

Att städa och laga mat

Två höjdpunkter står på schemat ikväll. Tacoburgare och garagestädning. Det sistnämnda kanske inte kan klassas som en "höjdpunkt", dock är det ett nödvändigt ont. Inne i lägenheten är det ingen idé att tänka sig "börja lite smått" då det är att gräva sin egen grav. Jag kan inte börja smått. Jag börjar och börjar till jag befinner mig i total kaos, sådan är jag. Startar jag någon sorts flyttpackning är det lika bra att fly fältet innan röran är ett faktum.

Men... garaget var det. Eftersom "JUM" flyttat ut och ska bli pimpad kan vi städa garaget där han stått. Förmodligen blir det ingen trevlig upplevelse och jag överväger att inhandla munskydd eftersom jag befarar att det kommer att vara både en och fem damtussar/moln där. Jag bestämde att vi ska göra det ikväll. Markus kände att han ville skjuta upp det, men det är ju så typiskt att det fick mig att se rött. Skjuta hit och skjuta dit, då kan vi ju lika gärna skjuta upp vår flytt också? Nej, precis. Vi städar garaget ikväll.


Och angående matlagningen. Ni kanske märkt att jag helt plötsligt blivit lite intresserad av att laga mat. Det gör mig jätteglad. Ikväll ska vi därför äta tacoburgare med champinjon- och pinjenötssallad, hur gott låter inte det?


Nycklar del 2

Svar till kommentar på tidigare inlägg. Naturligtvis går det att kopiera nyckeln som är kvar. Men vem vill flytta in i en lägenhet som har nycklar "på vift"? Jag förstår fullt och fast att låset måste bytas, men ändå... Snälla jävla nycklar: Hoppa fram!


Nycklar

Jag har ju som bekant slarvat bort en nyckel till min lägenhet. Om jag inte hittar den i flytten återstår bara en sak: att byta lås. Det kommer att kosta mig runt tusenlappen. Kul, skitkul. Fan!

Dagens...

...äventyr bestod av kvällsfiske. Finns det något bättre än varma sommarkvällar?



Galet


Kalla mig galen, men denna kjol skulle gärna få hoppa in i min garderob.





Bild : 4everyoung.


Tycker även om dessa söta leggins. Gulligt med fickor. Båda plaggen finns att köpa här.

Lägesrapport

Allt går bra. Jättebra. Har huvudvärk som fan och längtar till klockan slår sex. Vi ska åka ned till Markus föräldrars lilla stuga ikväll också för mat och bad. Idag tänkte jag köpa med mig efterrätt (som jag naturligtvis inte ska äta själv) i form av Gino. Det måste ju vara den absolut enklaste och godaste av desserter. Skiva bananer, jordgubbar och kiwi. Riv över vit choklad och släng in i ugnen. Servera med vaniljglass. Synd att jag går på "avgiftning". Jävligt synd.


Vet ni hur mycket jag längtar till flytten nu? Obeskrivligt mycket! Surfar runt på otaliga inredningssidor och drömmer om en lite fetare plånbok. Jag fasar lite för packning-och-städ-momentet bara. Att flytta är ju, precis som min sockeravgiftning, ett projekt och det kommer förmodligen att ta lite tid. Kan man inte bara bli installerad på ett kick? Tur att Wille är en riktig fena på att packa ned och packa upp. Han kommer med all säkerhet hjälpa till en hel del...


Projekt

Jag håller på med ett töntigt litet projekt. Ett sluta-med-socker-projekt. Jag har bestämt mig för att köra 14 dagar och sedan får vi se om jag lever överhuvudtaget. Och om Markus och jag fortfarande bor under samma tak. Jag misslyckades redan första dagen, om ni vill veta, men det hindrar mig ändå inte. Idag är jag starkare, idag blir en bättre dag!

De senaste tre veckorna har varit allt annat än nyttigt och det känns i min kropp. Jag är trött och hängig och saknar energi trots att solen skiner ute. Bättre vanor och bättre mat borde göra susen.

Jag återkommer med uppdatering.


Sommarkväll

Vi har haft en jättemysig kväll. En perfekt sommarkväll. Nu har jag precis duschat och ska lägga mig i soffan en liten stund, kanske är det någon bra film, kanske somnar jag. Sängen är i alla fall renbäddad och det finns väl inget skönare? Nybadad. Nyduschad. Ny... Ja, godnatt.

Kvällsdopp

Markus hämtar mig om 50 minuter. Då ska vi åka och ta ett kvällsdopp.


JUM

Markus och jag är ju som bekant inne på vår andra kärleksomgång, därav rubriken till detta inlägg. "JUM" är bokstäverna på regplåten till Markus apelsinfärgade vrålåk, en merca vars styrning kräver att man lyfter skrot ett par timmar per dag. Säger det er något alls?

Jag tog körkortet den nionde december 2004 och hade turen att köra "JUM" till skolan ett fåtal gånger. Det ska väl tilläggas att jag inte var/är någon stjärna i trafiken, varför jag hade vissa bekymmer, som till exempel styrningen, vilket ändå måste klassas som ett ganska allvarligt problem. När jag tänker tillbaka på gångerna jag tvingas köra den bilen genom Vilhelmina tätort reser sig håret i nacken. Det finns inget som framkallat så mycket ångest i mig som turerna i "JUM" där jag varit chaufför.

En solig eftermiddag körde jag till exempel över en sparkcykel som utan förvarning placerats framför bilen (ja, jag vill gärna se det så). Sparkcykeln tillhörde sonen till vår dåvarande granne och jag grinade tills mina ögon var röda och låste in mig i lägenheten i hopp om att de inte skulle märka något. Det tog dagar innan jag vågade mig ut och denna lilla incident har etsat sig fast i minnet på många och används många gånger som partyhöjare. Haha, säger jag.

Av någon anledning har jag samma relation till "JUM" som till cykeln jag lånat av Markus. Sedan fredagens "överraskning", eller vad vi nu ska kalla det för, fasar jag lika mycket inför kontakt med cykeln som med bilen. Frågan jag ställer mig är: "Kommer jag överleva?".


Måndag

Ja, det är en solig måndag. Jag plågas av huvudvärk efter 20 minuter med mina terminalglas. Det är nästan två månader sedan jag använde dem, men det svider så i ögonen, vilket jag trodde glasögonen skulle råda bot på. Tyvärr. Jag måste nog gå till optikern.

Wille hela dagen
















Söndag

Funktionen "mobilblogg" är inte att lita på. Jag har skickat iväg ett flertal inlägg som aldrig publicerats. Mycket störande. Vi har i alla fall haft en toppenhelg med sol och bad. Nu ska jag duscha och sedan äta smörpopcorn. Vi hörs imorgon, då ska jag uppdatera er lite.


Sommarkrysset. Nu ska jag vinna. D

MMS

Sommarkrysset. Nu ska jag vinna. Det här är allvarligt.


Klart man shoppar loss i souvernir

MMS

Klart man shoppar loss i souvernirbutiken. Wille fick en sältröja och såpbubblor.


Vet egentligen inte vad mamma har

MMS

Vet egentligen inte vad mamma har för syfte med att skicka denna bild som svar. Det hade räckt med "fin kyckling" istället för en bild som bara gör mig sjukt avundsjuk.


Jag skickar ett mms till mamma. Ko

MMS

Jag skickar ett mms till mamma. Kolla kolla läcker kyckling. Vilken ambitiös dotter du har va? Som lagar mat en sen fredagkväll?


Vill ni veta...

...vad som hände på lunchen?

Jag cyklar snabbt i sommarsolen. Vinden smeker min kind. Helt plötsligt händer något, vad studsar mot marken? Jag stannar till och finner cykeltrampan i diket och min högra vad nedsmetad med olja. Av någon anledning blir jag inte förvånad utan behåller mitt lugn. Att denna rathög förr eller senare skulle ge vika kommer inte som en överraskning. Jag böjer mig därför ned, lugn och sansad, och försöker försiktigt skruva fast trampan igen. Tror mig löst problemet och sätter av nedför backen...när trampan sakta glider av igen.

Nu kommer paniken. Det är varmt, cykeljäveln är trasig och jag har endast en timmas lunch. Slänger därför cykeln i diket tillsammans med trampan. Omoget kan tyckas, men jag är ganska less på dessa cykelincidenter. Och vem har lust att stanna till utanför konsum och säga "ursäkta jag tappade min cykeltrampa"?



Och nej, jag kommer inte lämna den i diket förevigt. Den ska bara ligga där ett tag och ångra sig.

Cykeljävel.


Att göra en fiskbensfläta

Jag är ledsen. Jag vill också kunna göra en fiskbensfläta (nej, "guiden" hjälper mig inte). Kan inte förstå vad det är med mig och flätor, målningar, symaskiner, pyssel, slöjd...allt. Faktum är att jag alltid var dålig på "sånt här". Redan som liten kämpade jag med min första lilla korsstygnstavla på syslöjden, målade hellre flugsvampar än att sandpappra på träslöjden och hade ett rent helvete med alla vinklar och "djup" i alstren på bilden. Ibland har jag till och med funderat om det är något i min ena hjärnhalva som inte fungerar som det ska, med tanke på att jag är oförmögen att ens dra ett rakt streck. Eller så är jag bara jävligt ointresserad.

Det plågar mig dock att jag inte kommer kunna vara mysig farmor/mormor och stoppa strumpor, sticka tröjor och sy doptavlor. Jag får köra med "Köp/köp nytt"-repliken istället. I och för sig skulle jag kunna lära mig... men nja. Jag har en massa andra saker som jag prioriterar att lära mig först, typ: spruta eld, raka benen utan att skära mig, smörja med BUS utan att få ränder, noppa ögonbrynen i en jämn form, använda mer olivolja i matlagningen, stå på händer, göra ordentliga armhävningar, dricka kaffe, göra smörgåstårta, typ.



Hemslöjden får vänta.
Men jag hade gärna kunna göra en fiskbensfläta.


Fredag

Vi har alltid fika på fredagar. Idag är det kladdkaka, vispgrädde och björnbär. Jag åker till ön imorgon.


Igår

Godmorgon. Igår bjöds det på kycklingfilé med rosmarin och spansk potatissallad. Till det en ostkräm och ruccolasallad. Efterrätten var gino. Sandra och Pontus var nämligen på middag och det var mycket trevligt. Kvällen blev sen och jag är faktiskt en aning trött idag. Det var dock inte Markus som var uppe med tuppen och vi åt frukost ute på balkongen innan jag cyklade till jobbet.

Vädret är fantastiskt idag. Äntligen har värmen kommit. Det är en fantastisk dag överhuvudtaget eftersom Wille kommer ikväll. Hela helgen ska vi bara mysa och pussas!


(oj, jag ser att den här texten blev lika "rosa" som klänningen jag har på mig.)

Gynning

Okej, Carolina Gynning kan inte sjunga. Men jag läser hennes blogg. Hon är småkul.


Avgiftning

Jag behöver avgiftning. Årets marknad medförde inte bara att jag känt mig oerhört sliten flera dagar utan även att jag numera är sockerberoende. Jag behöver avgiftning.

Förut har jobbet varit ett perfekt ställe att "avgifta" sig. Med bara cykel har möjligheterna till sötsaker varit noll. Jag har suktat efter goda recept istället, men varit nöjd med det. Nu är det nya tider. Min onda tvilling slängde åt min kollega en slant när hon skulle köra en repa under rasten. Uppmaningen var: "Köp cola!". Vad?

Jag får så ont i magen av cola, men tydligen struntar min onda tvilling i det. Jag är en självplågare. Önskar nästan att någon bara kunde kasta iväg mig på en ö för avgiftning...
 

Det finns en liten ö sex kilometer från vårat hus i Grönfjäll. Det är alltså 20 mil och sex kilometer härifrån. Markus, hämta mig där på måndag!


Snart...

Jag sitter i flyttankar. Markus och jag pratade igår om vår kommande flytt och nu börjar vi längta riktigt mycket. Ni anar inte hur skönt det ska bli att slippa lägenheten. Nog för att jag trivs på Storgatan, jag känner mig verkligen hemma där, men ändå... Trappan är lång, hallen är liten och allt är enormt opraktiskt, för att inte tala om det lilla köket...

Med flytten kommer naturligtvis suget efter lite nya inredningsprylar, det riktigt kliar i fingrarna, eller hur Markus? Vi ska åka på Ikea och var där en heeeldag. Du, jag och ett stort Ikea, kan det bli mer romantiskt?
Egentligen är det enda som ska inhandlas ett nytt köksbord, men det är så mycket småsaker jag behöver. Igår upptäckte jag hur fula mina diskhanddukar är, bara en sådan sak. Och en ny matta till vardagsrummet. Lite fina lampor. Nya gardinder. Resan till Ikea kommer att bli underbar, eller hur Markus? (förlåt igen, jag var bara tvungen)




Om en månad flyttar vi.

Att städa en lägenhet

Markus har varit otroligt kärvänlig ikväll. Jag vägrar tro att det beror på att han kom hem strax efter sju och fann mig mitt uppe i en storstädning av vårt gemensamma boende. Nu har vi ätit varm smörgåstårta och druckit oboy eftersom jag inbillade mig att jag brände oerhört massa kalorier under mina hetsiga städtimmar och absolut måste fylla på förrådet.

Ikväll...

...är kvällen när vår lägenhet ska förvandlas från svinstia till en renare plats. Markus är borta så jag får passa på att städa, kanske baka. Det blir mysigt.


Emma

Bästa vänner. Finns det något bättre än bästa vänner? Jag har en fin vän, hon heter Emma och bor i Örnsköldsvik. Vi har känt varandra så länge vi kan minnas. När våra mödrar jobbade på banken och det fortfarande var snyggt med axelvaddar. När våra fäder hade moppemusch och spelade kasettband på hög volym.

Tillsammans med Emma har jag upplevt så mycket. Tillsammans med Emma vann jag till exempel mitt första jättegosedjur på ett lotteri i Piteå. Vi har semestrat i Danmark, ätit cocopops till magen värkt, klättrat i hyllorna på Norris, sprungit omkring med ballonger under kjolarna, ätit "valbiff" på en fiskerestaurant i Norge och trånat efter Snygg-Erik. För att inte tala om alla påskar som spenderats i Grönfjäll med "Det var en kyckling som hette gullefjun..." , massor med räksallad och dessa hopplösa försök att få våra syskon, Per & Jenny, att förälska sig i varandra.

Idag har våra mödrar kastat axelvaddarna och våra fäder rakat sig. Trots detta delar vi fortfarande samma vänskap och hörs av så fort det finns tid och möjlighet. När Wille skulle döpas var det naturligt att låta Emma vara hans gudmor eftersom hon betytt så mycket för mig under min uppväxt. Till hösten flyttar hon tillsammans med sin kärlek till Göteborg och det blir ytterligare ett par mil mellan oss, men jag vet att oavsett avstånd kommer hon alltid vara en klippa för mig och finnas där i vått och torrt.




Dagens namn är Emma.
Grattis på namnsdagen älskade vän!

Last week...







Det är ju nästan så man längtar tillbaka lite...

Älskade onsdag

När onsdagen kommer känns livet lättare, snart är helgen här! Jag jobbade till halv nio igår, därav min anonymitet på bloggen. Markus och jag drog en liten ragg, hyrde en film (jag fick välja), köpte en godispåse och åkte hem. Väl hemma visade sig att filmen var på spanska, något som inte uppskattades av min sambo. På något sätt lyckas jag alltid välja de konstigaste filmerna och det får jag alltid höra. Först ville jag se en animerad film om en nedknarkad elefant, men det ville absolut inte Markus, trots att han är ett sucker för tecknat. Nu blev det alltså en spansk film om ett inbördeskrig och en faun och den var som befarat urdålig. Jag antar att jag aldrig kommer att få välja igen.

Jag inbillade mig för fem sekunder sedan att jag fått en fästing, men efter att ha googlat lite förstår jag att det nog bara är en vanlig prick. Helllloo hypokondri.

Det tändes en lampa...

När jag såg denna tändes en liten lampa. En sådan yttepytteliten lampa, men extremt irriterande. Här är historien:

Jag och Evvy på öltältet. Dansar som satan och svänger våra lurviga, detta är vår kväll. En kille hasar omkring, han har en tröja som naturligtivs inte går oss obemärkt förbi och vi bestämmer oss för att snacka med honom. Efter några öl för mycket har vi hunnit bli dryga och fjantar oss in i det längsta. Helt plötsligt är vi mitt i en knivig affärsuppgörelse. På något sätt har vi lyckats sälja oss själva i utbyte mot tröjan, en helt puckad deal med tanke på tröjans värde. En helt puckad deal överhuvudtaget! Plötsligt går det upp för oss att killen med tröjan menar allvar och vi slänger benen på ryggen och springer till baren. Lite chockade. Usch.



Egentligen.
Jag har faktiskt lite ångest. Yttepyttelite, men extremt irriterande.

Pimp my ride

Kanske något för min heta cykel?

Vaniljte

Jag dricker vaniljte eftersom jag har en förkylning på ingående. Vädret är riktigt pissigt idag, jag som trodde på det klassiska uttrycket "värmen kommer snart", hoppas på en härlig höst istället.

Passa på!

Jag fick ett mail från Norrbaggen, som meddelar att deras solskenskampanj håller i sig. Jag skulle nog kunna köpa en hel uppsjö av mössor till Wille.

"Passa på att fynda under solskenskampanj!

Nu har vi sänkt priserna ytterligare under solskenskampanj!

Speciellt bra pris på Color Kids regnset med 5000 i vattenpelare! Tejpade sömmar och fin passform, finns i två fina färgställningar och i många storlekar!
375 kr och fraktfritt!

Välkomna!"





Bild: Norrbaggen.

Lunchen

Jag tog en välbehövlig powernap på lunchen och känner mig genast piggare. Äter halstabletter som en galning, vilket resulterat i en ond mun istället för en ond hals. Funderar på middag. Tips?

Otroligt

Jag sitter här och håller på att deppa ihop på grund av ett telefonsamtal för 45 minuter sedan. Känner mig så otroligt trött, lite sommaren-2006-varning, då jag jobbade hur mycket som helst, tills jag var helt totalt överkörd och inget kändes roligt längre, lusten var som bortblåst. Nu känner jag nästan likadant. Kanske är det bara resultatet av för lite sömn, saknaden efter Wille, ingen semester och dåligt väder, vad vet jag, jobbigt känns det i alla fall.

Förstår verkligen varför jag valt att gå ned i tjänst samt varför jag sagt upp mig på mitt extrajobb. Tiden är dyrbar och trots att det kan vara bra att tjäna extra pengar kompenserar det ändå inte värdet av tiden som offras.

Ursäkta min bloggdepp.

Mamma!

Godmorgon. Jag höll allvarligt på att ramla utanför lägenheten imorse, utan anledning. Jag mår fruktansvärt risigt och är nästan säkert på att jag kommer åka på en dunderförkylning. I och för sig somnade jag inte förrän midnatt igår, vilket kanske beror på alla sena nätter. Markus och Reine har ju semester, väldigt orättvist, och slöade framför teven i riktig semesteranda, jag kunde ju bara inte vara sämre.

Wille kom hem igår, efter en vecka uppe i Grönfjäll. Vi gick på marknan, åkte karusell och köpte varmkorv. Det inhandades en ny ryggsäck att ha på dagis, ett pussel, ett par skor och en dörrskylt. Två timmar senare låg han och sov gott i vagnen, trött efter alla nya intryck.

En underbar sak som hände igår var att Wille, när han såg mig, sa: "Mamma!". Det är första gången jag hör honom säga det så tydligt och det var fantastiskt. Wille har blivit så stor under den här veckan, han utvecklas och växer var dag och man märker det extra tydligt när man är ifrån honom ett par dagar. Under denna vecka och nästkommande vecka är han med Johan, dock ska han vara hos mig under helgen och det ska bli hur mysigt som helst. Jag har tre veckor kvar att jobba heltid, sedan börjar jag på 75 % igen och Wille börjar återigen på dagis.

När dessa tre veckor passerat är det inte länge till vi ska flytta. Oj, vad tiden flyger iväg. Jag längtar.

Åsele Marknad 2008



Helgen har varit helt askalasrolig. Tack alla underbara fina som var med, det får vi göra om. Puss!












































Wille

Snart kommer Wille och vi ska ut och strosa en liten sväng. Bloggen har bestått av en massa snabbisar den senaste veckan, men jag har ju haft full upp!

Dags att äta en munk.

Hej på er

Oj, jag har varit anonym ett tag. Här sitter jag i morgonrocken och känner mig fortfarande torr i munnen. Jag har precis ätit lite pizza som blev kvar från inatt. Nu ska jag svira om till klänning och sedan bege mig ut på marknan. Tjohej. Ni skulle varit här!




Onsdag, vilka raringar!

Långhelg

Om 20 minuter går jag på helg tack vare en oerhört snäll platschef som beviljat komptid under mina sista två timmar. Hurra! Så jag ska alltså slänga mig på cykeln till Storgatan 34 där en romantisk middag med Carro väntar, sen får vi se om jag måste gå och sova en liten stund, är alldeles för tung i huvudet för att detta ska bli en lyckad kväll annars. Långhelg, yes. I love!

Borat Mankini

Här är något för herrarna på poolpartyt. Riktigt hett.

Lägesrapport



Mamma skickar en bild på semesterfiraren i Grönfjäll. Gud vad jag längtar efter honom!




Lunch




Poolparty

MMS

Lite mer poolparty.


Torsdag (jag lever)

Igår var en helfestlig kväll och tro det eller ej; jag lever. Tack vare att Reine och jag absolut envisades med att göra varma mackor inatt när vi kom hem mår jag som en människa idag och var på otroligt gott humör imorse när jag vaknade. Hade till och med vett att tvätta av mig sminket, så I'm fresh today. Och lägg märke till tidigare inlägg, nu ska jag börja mobilblogga, farligt!

DSC01240

MMS

Åsele Lagun Onsdag


Emil

Det är helt klart att jag ska äta en Elvismacka ikväll, det eller ett gäng alvedon. Jag har hittills jävligt kul faktiskt, trots en kort klänning, risig frippa och att Elin har övergivit mig. Vi är som sagt hos Emil, Gustav försöker tränga sig på... försök du bara.

Ciao

Dop

Idag blev vi bjuda på dop. Erik & Linda ska döpa sin söta dotter Matilda. Jag sitter därför och surfar runt efter fina doppresenter och har hittat en helt underbar sida där man kan beställa de mest originella och söta tavlorna. Spana in;  Isa Design
 
Djungelnatt

Bilden lånad från Isa Design


Tillsammans

Bilden lånad från
Isa Design.

Det fanns även fina kärleksgåvor.

Lunch i solen

Har som vanligt jäktat runt på min lunchtimma. Några av besökarna på Åsele Lagun behövde skjuts och eftersom jag bara äälskar att köra bil ställde jag upp. Därefter fick jag en efterlängtad puss (fortfarande med lite touch av försoning). Sedan drog jag och Carita en repa förbi den omtalade fotbollsmatchen. Vi hann inte se mer än att det, just då i alla fall, gick bra för galvpojkarna.

Och tjohejsan, nu sitter jag åter på jobbet. Har nyss avnjutit en lunch utöver det vanliga bestående av pizza för 15 kronor, så nu är jag mätt. Tänker lite på morgondagen men har beslutat mig för att inte oroa mig för den kommande bakfyllan. Det är bara att genomlida. Får väl helt enkelt göra mig en stor Elvismacka inatt när jag kommer hem.

Jag kommer att vara helfräsch imorgon. Elivismacka, here we go.




 





På tal om Elvis, den här bilden är hämtad ur Willes pekbok, Pek-Elvis av Lars Steiner. Köp den här.

Onsdag

Idag är det onsdag och jag känner mig stendöd. Röd i ögonen och fruktansvärt trött. Markus och jag hade "the big talk" igår, därav sömnbristen. "När katten är borta dansar råttorna på bordet", visst säger man så. Varför är det alltid jag som måste vara den där jävla kissen hela tiden? Vi är okej nu, men jag känner mig fortfarande spak, hungrig och kelsjuk. Det finns väl inget bättre än en varm kram efter skrik och bråk? Jag tror alla vet vad jag talar om. Försoningen.

Markus är mannen i mitt liv. Han är mannen jag vill leva och åldras med och jag antar att vårt resterande liv tillsammans inte bara kommer kantas av ett "big talk" utan flera.


Det var dagens bikt.

Markus




Har jag sagt någon gång hur mycket jag älskar dig?



Ebba

Ebba har en likadan kjol som mig (intresseklubben antecknar). Jag är dock inte lika slank i min. Ebba har nog aldrig ätit riesen. Hon har absolut gått miste om något.

Ballbreaker

"Breakin' balls, bangin' walls
Work hard and tough, and I want some rough
Unpack my bags, and take a drag
When bang on nine, and dead on time"



Alltså, bilen. Jag har varit och gjort lite ärenden och kört några vändor, blir bara inte klok på musiken som spelas. Jag är ingen "ballbreaker"-brutta, ändå är det enda musiken som skrålar ur högtalarna. Det och lite Eddie. Tacka vet jag cykeln.

Kaffe

Jag måste börja dricka kaffe eller komma på något annat sätt att få energikickar på. Sitter här med en enorm blond, trött skalle, trots att jag nyss ätti världens största smörgås och en och annan Riesen, som Emil snällt inhandlade i lördags. What to do? På lunchen har jag dessutom miljoners saker att stå i, vilket inte direkt känns lockande. Tur att jag har bilen i alla fall. Av någon konstig anledning tyckte Markus sig inte behöva den under denna vecka. Jag kan inte förstå varför.

För att återkomma till lördagen. Den började oerhört festligt med hotellfrukost efter att vi checkat in 03.30 samma natt. Jag, Markus & Emil. Okej, jag medger att det var en aning crazy, men whatever, frukosten var god. Jag shoppade lite under dagen, fixade frippan och vid middagstid åkte vi tillbaka till Åsele, vidare till Dorotea. Dock var det väl inte alltför party, jag var mest hungrig hela tiden och kvällen slutade med att Markus gjorde omelett hos Morgan. Ja, ja, ja. Det har varit några sömnlösa nätter... och det lär väl inte direkt bli bättre under denna vecka.









Nu har jag lite ont i magen på grund av alla riesen.

Tisdag

Vi åkte ut till Sörnoret och offerhällan igår. Det var jättefint där och jag och Carro strosade runt som små turister, med kameror och axelväskor, medan Markus och Emil gjorde en eld. Vi njöt av utiskten och surrade lite. Sedan traskade vi ned igen och körde hem.

Väl hemma hyrde vi en film och vi lyckades se hela utan att somna, otroligt. Nu är det dags att köpa godis...eller nä.


The key

Helvete. Jag har tappat en av nycklarna till min lägenhet, vilket betyder att vi, lagomt till Åseles största grej, bara har en nyckel. Och vi är fem som ska bo där under helgen. Är det inte väldigt typiskt mig? Jo.

Så nu har jag huvudvärk efter jag paniksprungit efter nycklarna imorse. Markus däremot sov gott i den varma sängen. Nöjd, eftersom det är mina och inte hans nycklar som är borta. Han tycker jag är slarvig, jag vet det. Men, det måste vara något med mig och nycklar eftersom jag inte kan hålla reda på dem. Obegripligt.

Tveksamt...

Ledsen, men jag är tveksam. Gulligt med en storleksguide. Skitkul, vadå B? Lägger in en bild på några fjärilar också bara för att det konstigt nog brukar finnas en liten fjäril här och där när det kommer att handla om mens.



No thank you


Och lite fjärilar... (härlig kontrast va?)

Dessa semesterfirare...

Jag drog en repa förbi "semesterfirarna" på lunchen. Markus var lycklig eftersom Emil numera har ett litet paradisbad, Åsele Lagun, hemma hos sig. Jag är också lycklig eftersom detta kanske innebär att han inte behöver göra bomben hemma utan istället kan hoppa från Emils balkong och ned i poolen, om han nu känner ett sådant behov.

Måndag

Godmorgon. Jag har låtit väckarklockan ringa från halvsex men först nu kom jag mig upp. Hade väldigt svårt att somna igår, trots renbäddad säng och långa ögonfransar på andra sidan. Kanske berodde det på den extremt blodiga, men bra, filmen vi såg igår.

Jag ska göra klart min lunchlåda och sen cykla på jobbet. Jobbar till 17.20 hela veckan förutom fredag då jag tagit en semesterdag (skönt). Wille har också semester. Han ska spendera hela veckan uppe i Grönfjäll hos mamma och pappa. Johan skjutsar honom till Vilhelmina idag och sedan åker Wille och mamma vidare.

Nåja, en måndagsuppdatering.

Sommarhelg 2008

     

          


                                     



































Lite hemligt...










Det visar sig att Magnus sitter inne på en del hemska partybilder... tänk om dessa skulle hamna i fel händer. Oj!



Landsjöbacken 3, övre huset (det röda)

Magnus har bjudit på grillat och det smakade mycket bra. Nu blev bloggen inbjuden på en fest, vilket inte är speciellt lyckat, men jag ska försöka hålla mig i skinnet. Hur som helst ska vi ut på krogen ikväll och raraste Caroline Hansson föll offer för min smsterror och beslutade sig för att joina. Nu suger hon på en byxvarm Zingo... cider.

Jag ska dansa som satan på krogen ikväll för det är jag värd, faktum är att jag faktiskt slocknat här en gång, efter en hård utekväll i januari. Magnus var så vänlig och lånade ut sin fina lägenhet till de med behov.





Jag och min "heting"

Tips

Lindex har mycket fina barnkläder till bra pris tycker jag. Är ute efter en pyjamas till Wille och den här var väl fin? Ska även köpa kalsonger, yes you heard me, Wille ska få kallingar eftersom han har en tendens att slita av sig blöjan hela tiden. Tuffa, dock för små. Varför inte dessa Kiss och bajs - kallingar?

Det finns verkligen mycket fint att köpa, hade Wille varit en Wilma hade jag köpt dessa direkt, så himla fina. Och den här.




En fin Wille-tröja från märket CMIG med trycket KIKLING. Finns att köpa hos Phunkycool.

Bild: Phunkycool.

Dusch

Kaotisk lunch. Äter på Kronan och bestämmer mig för att åka hem en sväng och borsta håret, då det spretar åt alla håll. Kommer upp för trappen och går in på toan varpå jag möts av kaos. Inbilar mig först att det är en vattenskada, men förstår snart att Markus lekt allibabba i duschen. Det är vatten överallt, under tvättmaskinen, under toaborsten, badrumsmattan hänger över duschstången och det ser ut som paradisbadet. Markus skyller ifrån sig, vaktmästaren måste ha varit in i vår lägenhet, vilket får mig att se rött. Jag är pruttig, bakis och har fått en finne. Min kille leker att han åker vattenfallet och gör bomben när han duschar. Lite tröttsamt.


Gaser

Jag har ont i magen. Skulle helst av allt bara vilja släppa en stor prutt. Men, jag måste tänka på mina stackars kollegor.

Om att städa sitt skrivbord

Jag har inte städat mitt skrivbord på väldigt länge, jag känner mig nästan rebellisk. Saken är den att jag inte störs av smulor runt tangentbordet och fettfläckar på skärmen, det rör mig inte i ryggen. Faktum är att det ger mitt skrivbord en personlig touch, stökigt är det ju hemma också, plus att det verkligen inte var tänkt att jag skulle städa mitt skrivbord fredagen den 11 juli. Aldrig. Ibland sneglar jag dock på städvagnen och tänker, "jag borde verkligen", men det slutar ofta med att jag hittar någon spännande blogg och svävar iväg lite. Det är ju så behändligt att skjuta alla problem framför sig. 



Vaknade förresten imorse och fann min högra hand blå och bultande. Jag somnade/stupade med en oerhört tight hårsnodd runt handleden. Det är också en av anledningarna till att städningen uteblir idag.


Lag nr 2: Somna aldrig med små söta hårsnoddar runt handleden. Det kan innebära att du inte kan städa ditt skrivbord.




Lag nr 3: Ring inte din lillebror 15 gånger mitt i natten för att spela Trollkarlen Lurifix.

Coca-cola

Nu sitter jag på jobbet, äter vitt bröd och dricker cola. Fruktansvärt osunt, men jag inbillar mig att allt onyttigt räddar mig från bakfyllan. Väckte även Markus innan jobbet för att få mig lite Love, då jag tänkte att även det borde få mig att må bättre. Tyvärr... säger jag bara.

På väg till jobbet höll jag på att cykla omkull. Jag antar att mina reflexer (men säger man ens det?) inte är vad de brukar vara. Om jag hade ramlat hade jag förmodligen struntat i mitt blödande huvud och bara somnat på vägen. Jag är i stort behov av sömn, men antar att det får vänta ett par timmar...dagar.

En leverpastejmacka senare...

...sitter jag och stiftar små lagar med mig själv typ "DRICK ALDRIG CAWARRA I STORA MÄNGDER OM DU SKA UPP OCH JOBBA DAGEN EFTER", lite smått sådär. Helvetes jävulen, jag hoppas Evelyn har en sprängande huvudvärk hon med, jag vill inte vara ensam med detta. Tur att vi hade vettet att gå och lägga oss strax innan tolv, vart hade det annars slutat? I Gävle?


Det är sommar. Jag firar lite. Men jag har väldigt ont i huvudet.










Ha, värst vad happy jag var igår. DET STRAFFAR SIG!

SMS

Jag är mitt i ett smskrig med min vän Caroline. Om inte hon skriver det jag vill höra snart kommer jag smsbomba henne hela kvällen.



Tillbaka från lunch

Mätt och belåten. Trodde nästan att jag skulle pussa sönder Wille innan jag skulle tillbaka på jobbet igen. Håret spretade åt alla håll när han sprang omkring på gräsmattan och tjoade. Vilken liten solstråle!


Froosh

Jag dricker en smoothie och känner mig otroligt trött. Sov nog lite för länge imorse och väckarklockan ringde ohejdat. Hur som helst kom jag hem klockan sju och fann en fin liten överraskning. Mina vita sneakers hade kommit, dock lite stora trots att jag tog en storlek mindre än jag brukar ha. Jag får väl klämma på mig ett par sockar...eller två. Eller bli på smällen, fötterna brukar ju ha en tendens att svälla lite då (detta var ett skämt!).

Idag ska jag äta lunch med Wille & Johan, mysigt att få träffa min lilla baby.



Typiskt mig

Jag vet att jag har dålig humor, men jag kan faktiskt inte låta bli att skratta när jag ser sånt här. Ha.


Ändrade planer...

Jag tror att den där vinaren får vänta...till imorgon. Ska jobba över en liten stund på jobbet (alltid bra med komp), sedan cykla och heja på Wille en liten sväng och sen blir det soffhäng. Markus och jag bara springer om varandra i lägenheten, helt otroligt. Ikväll blir det nog Love på schemat.


Minnen

Jag sitter och tittar på lite gamla bilder. Här är en bild när jag och Evelyn åkte skridskor i Varpsjö en otroligt vacker höstdag 2005. Vi gick sista året på gymnasiet...ååh.  Äh va fan, nu ska jag sluta vara nostalgisk och istället börja be till gudarna att jag hinner på systemet innan regnet kommer. Ja, jag ska dra i mig en vinare ikväll också. Det är ju sommar.



Listerine

Min vän Elin är tandhygienist och kom förbi med tre små flaskor Listerine häromdagen. Behöver jag nämna varför det är den absolut finaste present jag fått i hela världen?


Godmorgon!

Middagen igår blev som väntat en riktig höjdare. Annelie bjöd på dubbelmarinerad fläskfilé och till det en underbart god potatissallad. Vi drack några glas vin och jag anar en liten släng av huvudvärk såhär på morgonen, men det är inget en långpromenad inte kan råda bot på, så nu går jag ut en sväng.

Tack för igår tjejer, nästa gång möts vi hemma hos mig!

Middag

Jag slutar om 20 minuter, därefter ska jag bara hem en sväng för att sedan möta upp mammorna i min föräldragrupp för en middag...utan barn. Det kommer säkerligen bli mycket trevligt. Här är en bild från en av våra träffar i höstas.

Trevlig kväll



Naglar

Jag har målat mina naglar i en väldigt tjejig färg, dock kan jag inte säga att jag känner mig vacker. Som jag tidigare nämnt använder jag mig av brun-utan-sol, lightvarianten (ni förstår vad jag menar va?) ibland. Detta resulterar i att jag blivit brun på ställen jag verkligen inte behöver en solbränna på. Typ nagelbanden...

Så, jag har målat naglarna, men jag ser mer ut som jag grävt i skit. Rosa skit...eller nått.

Swing it!


Ja, jag gjorde nyss ett swingertest i brist på annat. Så här kul är jag:

"Bestämda Billie
Golfklubborna och möjligen en sejdel med öl - något annat vore fullständigt otänkbart för dig att svinga. Den enda gång du kan tänka dig ett partnerbyte är om din pojkvän eller flickvän föreslår att ni ska ha en trekant - och då hjälper du gärna vederbörande att packa flyttlådorna. Sex är lika med två för dig, och skulle någon annan få för sig att blanda sig i leken är risken för en käftsmäll överhängande."

Skitkul.



"Du är bra på mycket, Lars. Men du är ungefär lika uppmärksam som Stevie Wonder med hörselskydd.

Kanske är det därför Lars Holm - bokstavligt talat - blir tagen på sängen när hans sambo Pernilla avslöjar en av sina hemliga fantasier. För vad gör man egentligen då en trekant plötsligt krockar med ens fyrkantiga värld? Tar hjälp av Stefan - en 150 kilo tung charkarbetare med för mycket tid påVilda Webben och för lite tid med sin fru? Eller av Gunilla - en medelålders bibliotekarie som intebara är flickvännens kollega, utan även kvinnan man fantiserade om som femtonåring hemma i pojkrummet? En sak är i alla fall säker- den här hösten blir inte som Lars tänkt sig. Eller Pernilla..."

Den här boken tror jag skulle falla mig i smaken. Bra. Går att beställa här.

Wille

Jag saknade Wille otroligt mycket igår. Det känns så konstigt att inte ha honom hemma under veckorna, så jag fällde en liten tår, trots att han förmodligen sov sött ett par hundra meter bort.

Wille kommer mestadels vara med Johan nu under hans semester. Det är verkligen roligt att de får tid för varandra, både för Johan och Wille. Men jag saknar naturligtvis Wille otroligt mycket, vilket ändå är nyttigt för mig. Precis som jag känner nu känner naturligtvis Johan när Wille är hos mig och det är en nyttig insikt. Eftersom vi valt att leva frånskilda är det ju såhär framtiden kommer att bli. Det är bara att vänja sig att inte ha Wille hos sig hela tiden och istället vara lugn i det faktum att han faktiskt har det bra med den andra föräldern. Wille mår bra av att umgås med båda sina föräldrar och det är ju något som jag absolut inte vill ta ifrån honom, men som jag skrivit i tidigare inlägg... det är ganska lätt att omedvetet agera egoistiskt.

Jag brottas med så många känslor, men det viktiga är att Wille har det bra. Han är ju trots allt det finaste vi har.


Förvånade?


Här är lite bilder från helgen, mest på Wille, blir ni förvånade?


















Gäsp

En förlamande trötthet tycks sprida sig här på jobbet, kanske är det för att samtliga får gå hem om lite mindre än en timma. Under sista timmen brukar jag gärna kunna gäspa en gång...eller flera. Men det är ju faktiskt inte konstigt, då jag var uppe i ottan imorse.

Jag har en känsla av att den här kvällen kommer att innehålla en och en annan gäspning. När jag slutat ska jag nämligen hem och laga mat, är väldigt sugen på tonfisksallad, men vet att min sambo haft en hård dag och jag vill inte överraska honom med "något från havet", såå jag får väl trolla från något annat. Det finns så otroligt mycket god mat jag skulle vilja laga, men jag tycker att jag är så extremt jobbigt med handlarlistor och allt balsamvinäger, maizena, dragon och buljong som man bara skaaa ha hemma, men aldrig använder. Tom Sjöstedt skulle gärna få bo hos oss, i skafferiet. Tillsammans med Nils, som ju verkar vara ett sådant städfreak kan vi bo i ett sött kollektiv. Och så kan den här killen finansiera allt. Markus? Ja, han står för kärleken och pöket.

Sommar?

Jag klädde mig "lite lätt" imorse eftersom himlen var blå och solen såg varm ut. Tyvärr misstog jag mig och höll nästan på frysa ihjäl under cykelturen på jobbet. Och hungern river i magen.

Jag var så sugen på en äggmacka imorse efter min tur runt Söråsele, men äggen var slut och jag fick nöja mig med filmjölk, mycket futtig frukost och naturligtvis är jag vrålhungrig nu...nästan tre timmar till lunch.

Kall sommar och tom mage. Typisk måndag.

Måndag

Jag kan inte sova. Därför ska jag ut och jogga en sväng, om en timma... Annars är risken att jag uppfattas som helt galen.

Söndag

Söndagar är trista eftersom det innebär slutet av helgen. Vi är hemma i Åsele igen, har packat upp och ska alldeles strax sätta oss framför en bra film. Wille är hos Johan och de ska semesterfira i veckan.




Mamma bjöd på en underbart god middag igår (låt inte bilden lura er, vi åt MAT också). Jag måste verkligen dra på mig joggingskorna i veckan.


You're the inspiration

Lördagens mest romantiska ögonblick var när Markus lallade lite till  "You´re the inspiration" med Chicago (typ världens finaste) för mig i bilen hem från fisketuren.


Home sweet home



Vi har firat fredagen med ett glas vitt vin och nubbesallad. Åh! Det är jag värd.




 




Studenten 2008. Min fina bror tillsammans med sin söta flickvän.

MMS

Jag fick precis ett mms från den här söta pojkvännen. Det innehåller en bild på en mamma styrandes en barnvagn. Hon är iklädd ett par tighta träningsbyxor och kortet är tagit bakifrån. Mamman är jag.


Markus, jag älskar dig för att du sänder mig bilder på min egen röv. Jag hade precis glömt bort hur snygg den är.

Fredag

Någon har släppt en bomb i våran lägenhet. Bomben bestod av leksaker, kissblöjor, vällingflaskor och för små sommarklänningar. Vi skulle behöva en liten Nils hemma hos oss. Han skulle vara ett fint tillskott i städskåpet och mer än välbehövlig. Plus i kanten är ju att han kommer från Övik och med all säkerhet hejar på Modo.


Eftersom städningen går trögt förstår ni naturligtvis att det inte går bättre med packningen. Den är noll och jag befarar att jag kommer att "råka" bli arg när jag kommer hem och ska ta itu med den. Jag "råkar" ofta bli arg och stressad. Speciellt eftersom jag är så dålig på att planera när det kommer till dessa små helgutflykter. Det kommer sluta med att vi stuvar in alldeles för mycket saker i bilen, Wille råkar få med sig saker han inte ens behöver (typ vinterskor), vi glömmer ta ut soporna och måste vända tillbaka när vi kommit till Statoil, Markus retar mig så jag "råkar" bli ännu argare och vi sitter tysta till Almsele.

Jag gruvar.


"I want to lay you on a bed of roses"



I den här sängen kan man göra en massa barn, eller i alla fall öva. Jag vill ha!




Pandora


Dags att öppna min feta plånka.


 

Lunch

Jag har precis kommit in från lunch. Har suttit på en stol utanför och pressat. Ge mig en solbränna! Mitt paniksolande har dock gjort mig lite dåsig så jag är nästan glad att sitta inne framför skärmen igen och siktar på att ge järnet i helgen istället.

Prognosen för helgen i Grönfjäll finner ni här. Inte helt fel med en helg som verkar innehålla nästan allt i väderväg. Det är bara att packa ned både stövlar och bikini.



Förresten. Jag måste bara få tjata om cykeln lite igen, som tydligen inte är så skruttig som man lätt kan tro. En positiv sak är att jag med all säkerhet inte kommer behöva raka muffen på ett tag efter lunchens åktur på den hårda sadeln. Värre muffgnugg har jag inte varit med om.


Snälla Markus

Är inte det här askul? Snälla Markus, kan inte du överraska mig med ett par brödskor en morgon? Jag skulle dö av skratt. På riktigt.

Att känna sig fab

Jag känner mig väldigt snygg idag, och nej jag är inte ironisk. Faktum är att man inte kan bli annat än jävligt snygg på den sjukt fula cykeln jag glider omkring på nu. Vägen till jobbet var inte lika lång idag eftersom chocken från igår har lagt sig. Jag lyckades bemästra vraket bra och jag tror att vi kommer att komma varandra nära. En av mina kollegor frågade mig om jag hade en "ny cykel". Mjo, svarade jag. Hon var helt säker på att jag inte skulle råka på fler tjuvar.... Jag kan inte förstå varför, har det något att göra med det sneda styret eller den halva sadeln? Nej, nu har jag ältat den här cykelhistorien nog, time to move on!



Godmorgon

Jag äter en smörgås och dricker oboy. Vilken härlig morgon.

Swosh!

Jag har svettats som satan idag, men tiden har gått snabbt och jag ramlade in genom dörren för tio minuter sedan. Här hemma satt en skäggig älskling bänkad framför Jönssonligan. Och jag har precis slösat lite pengar på ett par fina sneakers. Bra kväll med andra ord.



Förresten, varför bemödar man sig att bära ut spindlar som befinner sig inomhus när man kan kliva på dem och se dem döden dö? Spindellovers, jag förstår er verkligen inte.


Total förvirring

Jag vet inte om det beror på den omtumlande cykelturen eller lite sömn. Jag är hur som helst totalt förvirrad idag. Tacksamt, med tanke på att jag jobbar 13 timmar. Varning.


Vägen till jobbet...

...var lång idag. Jag har fått låna Markus partycykel tillsvidare. "Partycykel" innebär naturligtvis att den varit med om det ena och det andra, kanske var det därför det bara var min högra skinka som fick plats på sadeln och att upplevelsen av cykelfärden var ungefär som en fjortisfylla.

JAG SAKNAR MIN CYKEL!

Baka baka liten kaka

En dag som denna har man bara lust att låsa in sig med en nybakad kladdkaka. Jag slutar om 40 minuter. Dagen är alltså perfekt för att baka, så det är väl förmodligen det jag kommer ägna min eftermiddag åt. Skickade ett hetsigt sms till Markus, innehållande både svordomar och kärleksförklaringar, dock med uppmaningen att middagen kommer att bestå av pizza.

Till råga på allt har Wille utvecklingssamtal idag (oj, denna fras gjorde genast mig och mina bröst tio år äldre och hängigare) och jag känner mig inte på topp eftersom den här dagen har bjudit på mer obehagliga överraskningar än jag hoppats på.


Äh, det är väl bara att försöka se sådär "mamalicious" ut. Utan cykel.

Livet går vidare...

Eftersom jag har cykelsorg idag kan jag inte hjälpa att surfa efter en ersättare. Jag är i behov av en cykel. Är det hjärtlöst att sukta efter en ny så snart efter förlusten?


Dam 3 Växlar Röd Hb
Bild: Kronan.


Denna kommer från Kronan och är helt underbar, speciellt med en stor korg fram.

Min cykel

Det har hänt en tråkig sak, min cykel är borta. Gone with the wind.

Jag blir så ledsen. Imorse när jag skulle cykla på jobbet stod den inte där, min fina lila cykel. Någon har sett den stående bredvid grannens uppgång, tyckte den såg fin ut och cyklade iväg med den. När jag letade den imorse, för jag sprang faktiskt fram och tillbaka utanför min dörr, såg jag att nästan ingen av mina grannar har sina cyklar låsta. Därför behöver jag inte känna mig skamsen att min var olåst. Sedan bor jag ju faktiskt i Åsele, Åsele! Men, det är väl nya tider, bara att acceptera.

Naturligtvis hoppas jag att cykeln ska "dyka" upp, för jag vill ha den tillbaka. Den är inte speciellt gammal, väldigt söt och nödvändig, absolut nödvändig! Jag har ingen bil, så jag förstår inte hur cykeltjuven tänker att jag ska hinna på mitt jobb efter jag lämnat Wille. Eller hur jag ska komma till mitt "andra" jobb imorgon på tre minuter? Vad tänkte du? Jävel.


Näe. Jag är ledsen idag. Min cykel är borta. Gone with the wind.


Förresten, cykeln är en citybike av märket Peak, lila med en svart och vit sadel. Den har 21 växlar och det hänger ett blått cykellås på den. Och jag bor på Storgatan 53, uppgång I. Bara så ni vet.


RSS 2.0