1,2,3





Idag har vi haft lite gymnastik inne. Det har resulterat i en utslagen hjälte som sover i vagnen. Nu ska jag börja med middagen. Wille har valt pannkaka, mums!



Älsklingar

 




En liten Wille med lockigt hår och en ännu mindre Esse i flygarmössa.


Första advent

I helgen har vi varit hos mamma & pappa. Vi har haft dop för Esse, en riktigt fin helg. Tack alla som hjälpt till och visat omtanke. Allt har varit jättebra!

Jag och barnen är fortfarande kvar i Grönfjäll, vi har inget att stressa hem till så vi får se hur länge vi stannar. Idag är det fantastiskt väder ute, solen håller precis på att gå upp och snön gnistrar utanför. Termometern visar - 15.












Njuta

Jag har förmodligen nämnt tidigare i bloggen hur mycket jag älskar kvällarna. Nu har barnen somnat, jag sitter med datorn i knäet samtidigt som jag tittar på Bonde söker fru. Jag är förresten urless på alla mjukporrsprogram som går på teve just nu. Kan liksom inte förstå det här med "provsmakningen"... Och bonden Johan verkar ju snurrat alla brudar runt sina fingrar, VARFÖR DÅ? Han är förövrigt skrämmande lik Kalles Kaviar-Kalle... så man kan väl dra slutsatsen att de bara måste älska kaviar. Någon annan anledning ser jag inte.


Esse & jag har varit på gymmet idag, så jag känner mig ganska mör i axlar och armar. Den här gången sov han rätt så länge i vagnen innan han vaknade till, tror inte han uppskattar skrik-rock-metall (självklart var volymen superlåg). Sedan hade jag massa andra saker jag skulle behövt göra, men det rann ut i sanden. Väldigt korkat av mig, speciellt med tanke på att en av de "viktiga" sakerna var att gå på apoteket och köpa något för att rensa mitt öra. Jag är helt döv på höger sida! Vet inte varför jag drar på det... Kanske är det för att jag har en tendens att sova på vänster sida, vilket betyder att jag är nästan helt döv större delen av natten. Esse får vråla för full hals om han ska ha någon mat på natten, annars sover jag fridfullt vidare.


Godnatt

 

Godaste gröten

Imorse började jag dagen med havregrynsgröt. Om man rör ned en näve frysta hallon och en matsked psylliumfrön i den varma gröten blir den toppengod. Och kall mjölk till. Mums.


Envist

Wille har sin bästa kompis William på besök. De har lekt för fullt med slappar nu framför Scooby-Doo. Esse sover i vagnen så jag har helt plötsligt en skön stund framför datorn. Läser Olgas blogg och den är ju så himla bra, blir superpeppad på att förgöra min sista gravidkilon för gott! Förhoppningsvis börjar förkylningen avta så jag kan komma igång med träningen igen, har ju verkligen haft semester de sista två veckorna tack vare att kroppen inte varit i form. Men nu, back in business! Det är helt otroligt vad fysisk aktivitet också gör för humöret, bort med höstdeppen!

Dags att börja tänka på någon middag kanske.

Hej!

Pappa

Vi har börjat dagen med kramar, paket och frukost bestående av varm choklad och goda smörgåsar. Nu ska jag sätta igång med att göra en tårta till i eftermiddag. Självklart firar vi att vi har världens bästa pappa här hemma. Vi älskar dig!




September 2010


Iver

Oj, ser ni inte vilken bloggiver jag har idag?! Två inlägg på samma dag, var ska jag rita korset? Dagen har varit skön, trots snöstormsliknande väder. Jag var på föräldraträff tidigare idag. Britt-Eva kom och lärde oss att sticka (vi som inte kunde sedan innan, typ jag & Carro :P). Så vet ni vad jag ska göra innan jag börja med middagen? Precis. Jag har därmed lagt alla hemska minnen från syslöjden i barndomen på hyllan. Skämt och sido... slöjd och bild var verkligen det värsta jag visste när jag gick grundskolan. Gudarna ska veta att jag inte är en kreativ och handarbetande kvinna, men innan jag får barnbarn ska jag lära mig. Sockar, tröjor och mössor till alla! Hurra!


I måndags gick jag, Wille & Esse på utflykt i det fina vädret. Vi hade med oss varm choklad och ostmackor. Riktigt mysigt!



Morgon

Sitter och dricker frukostsmoothie med minsta grynet. Han är mätt & belåten, förmodligen utvilad också eftersom vi sovit ända till halv sex. Jag däremot skulle kunna sova ett par timmar till, förstår inte varför jag är så trött! Måtte förkylningen lämna kroppen snart så jag kan börja fungera normalt igen. Det är mornar som dessa jag skulle behövt en kopp starkt kaffe. Nu dricker jag inte kaffe och koppen med koffeinfritt te gör ingen märkbart piggare, bara betydligt varmare.

Ska försöka bege mig ut på en promenad i samband med att jag lämnar Wille på dagis för friskluft är ju rena medicinen mot trötthet.


Godmorgon!

Bumbo

Esse har fått en bumbostol av sin supersnälla farmor och så här bra sitter han i den; ta ta! (som Wille säger när han ska visa något han är stolt över ;P). Lägg förresten märke till den nybadadade kalufsen, vår pussgurka!



Host

Jag har haft oturen att bli förkyld lagom till höstlovsvistelse hemma hos mamma & pappa. All energi behövs såklart, vilket betyder att minsta lilla bajsblöja är en utmaning. Därför sitter jag inne idag, mamma & Wille är ute och åker pulka och Esse sover ute i vagnen. Mamma bakade en äppelpaj tidigare som jag nyss tagit ut ur ugnen, tråkigt nog känner jag inte doften av nybakat tack vare min täppta näsa.

Inatt när jag steg upp för att amma Esse hade mamma ställt en termos med varmt te, en kopp och en burk honung på bordet i vardagsrummet. Och så en lapp: "Te till dig Frida <3". Jag minns fortfarande hur mysigt det var när mamma var hemma med oss när vi var yngre. Så, i och för sig är det inte så tokigt att vara här hemma och bli lite ompysslad ;)



Jag & Esse kom och störde Wille i hans Asterixmaraton igårkväll. "Tuuuuttten och myyyyyysen" är med såklart! Vi försöker med jämna mellanrum föreslå att han kan ge bort sin napp till tomten som kommer snart. Det går sådär, kan jag meddela...;)

Somna om

Här kommer ett supersnabbt blogginlägg och en liten bild på vår älskling när han håller i en filur för första gången, nästan 12 veckor gammal. Nu ska jag skynda mig att hoppa i säng en stund eftersom båda barnen lyckats somna om, underbart!



RSS 2.0