Strong

Hade man haft ett par laxar över...


Hangover

"Semesterfirarna" skålade med några glas rödvin igår, vilket betyder att jag har lite ont i huvudet idag, ingen rast & ingen ro dock. Halv sex var vi vakna och snart är det redan dags för mellis och sedan lite grillunch ute. Vinet är som själva satan egentligen. Helt omöjligt att äta vettigt dagen efter. Det enda jag vill ha är choklad, cocacola och hamburgare från Burgarburken med MYCKET räksallad, typ. Min stackars mage goes bananas everytime! Tur att det inte är alltför ofta.

Jag & Lina var ute på en rejäl powerwalk igår, det kändes skönt. Promenader är totalt underskattade egentligen. Skön kontrast till högintensiv träning och trevligt med sällskap är det också. Vi gick i bra lutning i ungefär 5 kilometer och avslutade med de dagliga plankorna. Good work! Idag vet jag inte, tror jag lägger mig raklång på ett renskinn och piggnar till ett tag. Esse sover och Wille leker ute. Fördelen med att vara här i Grönfjäll är att vi inte behöver vara rädda när han är ute och leker själv. Hit upp kommer ungefär en bil om dagen, lugna gatan alltså.


Nu har jag skrivit på det här inlägget alldeles för länge, min hjärna kopplar verkligen inte idag!




Pics











Lite bilder från vår vistelse i Sundsvall :)


Tisdag

Vet ni hur stolt jag är? Har sprungit milen idag, hurra!! Var inte så säker på att jag skulle orka först, men när tre kilometer återstod gick benen av sig själva, så väl framme hade jag nog kunna fortsätta en bra bit till = det går att öka tempo! Anyway, det jag vill poängtera är; Det finns inte ord för att beskriva känslan av att bli starkare och orka mer. Att ha en pigg & stark kropp är fantastiskt och motiverar till vidare utveckling.

Jag kommer sova jättegott! :)


Blåkulla






Självklart var påskkärringarna i Grönfjäll också. Tror mamman i huset var mer entusiastisk än de små påskgubbarna, i alla fall om man ska tyda bilderna ;) Wille var dock eld & lågor när vi skulle klä oss. Han valde outfit helt själv från utklädningslådan.

Annandagen

Idag har molnen kommit fram, men vi gråter inte för det. Vi har en "vilodag" hemma med sysselsättning ute vid vedhögen och kaffe & kaka såklart. Jag känner mig ganska trött av dagarna ute i solen, den har stekt sönder min panna, så nu har jag väl lagt grunden för sommarens bränna eller? Imorse steg jag upp med tuppen och begav mig ut på en löptur innan frukost. Kanske inte riktigt min grej tror jag. Hade lite för tunga ben imorse och dubbel uppvärmningstid behövdes innan jag kände mig på banan. Sprang 3 km, vände och sprang därefter backintervaller x 5. Har ingen aning om sträckan såklart, men pressade på och när jag väl kom fram till mitt utsatta mål gjorde jag 10 armhävningar, lunkade ner och gjorde 12 dubbla utfall, pressade uppåt igen osv. Swingade när jag kom hem, dips & plankan i tre upprepningar. Det var ett kul upplägg faktiskt, så tips!


Igår åkte jag skidor igen tillsammans med mamma & Per. Vädret var strålande!

Påsk

Har världens härligaste (och varmaste) påsk hemma i Grönfjäll. Åker skidor, fiskar, solar, äter gott och umgås med älskade familjen. Dessutom har jag hunnit med att vara ute på en löptur, skönt var det! Och idag.. kanske lite styrketräning? 30 min räcker gott. En lång skidtur mot Fågelsjön i världens vackraste fjällnatur blir det i alla fall. Och sen? Afterskiiiii såklart! ;)




Efter middag...

...kommer lugn & ro? Nä, inte här. Esse har nyss dragit upp sig mot leklådan i köket, nu händer det saker! Han har också hunnit med att rycka åt sig en sked som hamnat på golvet när jag skulle plocka i diskmaskinen. Det gör väl absolut inget om det inte varit för att den var full med jordnötssmör! Jag bad en stilla bön att han inte var allergisk, har inte släppt blicken från honom på 30 minuter, men allt verkar då lugnt nu. Puh!

Eftersom Wille är hos Johan över kvällen och Markus jobbar blev det en ihopslängd middag. Kikärtsbiffar från frysen, zucchiniplättar och en klick kesella med några svarta oliver, purjo och ett par äppelbitar, grönsakerna är på ica så de fick utebli. Vad gäller zucchiniplättarna gjorde jag ett eget recept; En grovriven zucchini, tre äggvitor, lite hackad lök, knappt 1 msk fiberhusk (håller ihop smeten) peppar & herbamare. Lät smeten svälla en stund och klickade ut i stekpana med upphettad olja. Stekte dem därefter några minuter på vardera sida. Blev toppengoda! Tipsigt va? :)


Hej för idag. Nu är det kvällmys & lite plock som väntar.

Tisdag - På gång

Startade förmiddagen med backintervaller. Usch så jobbigt det var. Intervallsträckan blev nog en aning föör lång, är inte så kunnig inom allt vad löpning heter. Anyway, körde på ett par gånger och lunkade därefter hela backen upp. Är man från Åsele vet man självklart var Åslia är, backen är rätt lång, 2 km om man ska tro skylten vid vägen och bra lutning är det också. Var otroligt nöjd när jag kom upp, benen klarade sig från mjölksyra under den delen av passet, värre var det med flåset, vände och sprang hem. Swingade lite när jag kom hem också. Och tre plankor.

Ska ta med mig vikt hem på påsk för det här verkar kul och jobbigt. Bäst att passa på att köra lite backar när de finns runt huset. Hela Grönfjäll står ju i en "backe"!



Annars är det lunchtid, har ätit Chili Con Carne med stora vita bönor och kokta grönsaker. Esse ska äta blodpudding. Har en söt liten bok, Andra Mosboken av Johanna Westman, där det tipsas om allt som rör bebismat. Så jag kokar helt enkelt lite blodpudding i en skvätt mjölk, mosar och serverar med grönsaker. Mums, tycker Esse. Till mellis har Wille & jag hunnit frysa in två bananer i skivor, bananglass i solen ;)

Kan inte annat än att bli en härlig dag!


Måndag, i vanlig ordning

Att vara trött på måndag är ju liksom det "klassiska", eller? Jag undrar om det stämmer in på småkillar också? Wille har varit trött & ledsen i eftermiddag. Känns i och för sig som han blivit mer trotsig i samband med att tutten hamnade i sopkorgen. Senaste dispyten handlade om huruvida han skulle få en (och sen två) klubba/klubbor efter maten eller inte. Han frågade lite försiktigt när han ätit upp och jag sa ja (kändes trevligt för mig att kunna få säga det ordet någon gång också). Glad i hågen valde han en med apelsinsmak. Lugn & ro. När han ätit upp den frågar han igen för han mååååste bara ha en till annars händer det något hemskt och jag hamnar i fängelsehålan! Nej, säger jag, det räcker med en. Därmed är katastrofen ett faktum, bråk & skrik. Okej, det är "bara" en klubba, men det måste finnas gränser. Och jag måste faktiskt medge att jag är ett stort fan av lördagsgodisprincipen. Jag vet att det finns många som tycker tvärtom, jag dömer ingen, men "fria tyglar" skulle inte fungera hos oss.



Har kört igenom överkroppen idag. Det var tungt och jag blev katastrofalt trött när jag kom hem trots att jag både drack en shake och åt en stor lunch en stund senare. Ändrade lite i programmet och swingade lite kb som final istället. Det skrivs ju om kettlebells överallt, självklart blir man inspirerad! Målet är 100 styckeni ett svep innan... ja, när ska vi säga, slutet av maj? ;)



På tal om inspiration så måste jag tipsa om en nyhet på Åsele IK, Afro Power Dance, som Evelyn instruerar. Grymt! Boka här!


Söndag blev måndag

Efter en störtskön helg i soliga Sundsvall är vi nu åter i Åsele. Vi har haft det superbra och surrat en massa, tittat på snygga bilar, ätit gott, spelat spel mm. Efter vi kommit hem och minstingen somnat tog jag på mig löparskorna och sprang en runda, grymt bra! Hade tryck i steget och en pigg kropp. Av "ryggskottet" känns ingenting, däremot känns det att jag "laddat" batterierna med vila, god mat & gott sällskap, MYCKET bra kombination! Skönt att starta veckan på söndag!


Nu ska jag ta en snabbdusch, slänga mig raklång i soffan och invänta BB (jag är besatt!).

Vi hörs!


Och lite mat

Jag gillar att laga mat. När tid & varor finns är det riktigt roligt. Så just nu förbereder jag kvällens middag, kikärtsbiffar. Proteinrikt och gott. Till det lite kokta grönsaker och någon slags morotstzatziki. Jag delade smeten och gjorde två sorter, en med massa persilja och en med curry. Eftersom jag älskar curry är det såklart favoriten. På köksbänken ligger ett paket hotdogs också. Wille var akut sugen på grillkorv igår så naturligtvis får han det till middag ikväll, någon kväll måste man få välja ;)



Jo, just det. Fick ett infall efter frukost och klippte bort en hel näve hår från Esse Tupé Hansson. Nu ser han ut som en liten skolpojke i håret, lite hack här & var bara...


Tidigt

Är uppe i ottan med minstingen. Han behagade inte somna om efter en slurk välling och jag som känner mig totalt utvilad idag känner inget behov av att ligga kvar i sängen, så vi gick upp. Ryggen är fortfarande inte okej, men bättre, så det finns hopp. Klockan tre i går var jag hos sjukgymnasten och jag kände mig mer avslappnad när jag varit där, kunde till och med sysselsätta mig med helt vardagliga saker hemma utan att gå som en ostkrok.

Idag står INGENTING på schemat eftersom ryggen är som den är. Förhoppningsvis kan jag ta en liten promenad efter jag lämnat Wille på dagis. Annars blir det kanske lite mys i solen bara. Ofrivillig vila! Hade sett fram emot en vilovecka under påskledigheten ("ledighet", påskvistelse låter ju bättre ;) ) istället. Packa ska jag göra också! Vi åker nämligen ner till Emma & Kristoffer imorgon när Markus slutat jobbat. Det är bilutställning i Sundsvall och då tänkte vi strosa på den och sen bara umgås, känns jättekul. Skönt också att slippa ha en massa saker att köpa, annars är det ju alltid så när man åker förbi ett IKEA. Lappar, småpennor och lagerhyllor... och en dos stress på det. Bråket har vi dock klarat oss från de senaste gångerna vi varit där. Esse hänger med, men inte Wille. Han åker för att mysa lite med Johan & Nadja innan vi åker upp till fjällen över påsk och valborg.

Skickade alldeles nyss in min anmälan till högskolan. Ja, inget allvarligt, bara lite småkurser på sidan om sådär. Plockade ihop en salig blandning, lite ledarskap, lite kost, lite hälsa och så lite naturvetenskapliga ämnen. Så vi får se vad det blir. Jag har ju läst "Ditt barns språk 1" nu under tiden jag varit hemma, yttepytteliten kurs som gått utmärkt att läsa när man haft en stund över. Och jag har ju alltid varit intresserad av lingvistik och mina barns språkutveckling intresserar mig ju i allra högsta grad, så den kan jag rekomendera. Lämnade in uppgift två i söndags och kände mig nöjd trots att jag var ute i sista sekund, det blev ett fint arbete.


Jag ska börja koka lite ägg till frukost. Önskar mig faktiskt en äggkokare! I den kan man koka det "perfekta" ägget. Skrattar fortfarande åt mamma som dumförklarade sin när hon fick den. "Den här kommer ligga i kartongen för evigt" lät det ungefär. Och nu? Används varje dag, bästa grejen har vi konstaterat. På tal om ägg så påskpyntade vi igår. Markus gjorde ett rock- och ett döskalleägg (såklart), Wille gick all in och andvände hela paletten på sina fyra ägg och jag gjorde ett prickigt ägg och ett som skulle se ut som en kyckling. Det sistnämnda blev hysteriskt kul, kycklingen fick brunt hår och rinnig mascara. Och så klistrade vi på lite glitter, så nu har vi påskfint kök ;)








4 månader

Snart har jag haft "bloggpaus" i fyra månader! Herregud vad tiden rusar iväg, trots att jag bara är "hemma" och myser på. Jag saknar nog bloggen lite, det är ju faktiskt kul att titta tillbaka då och då, så ja, vi får väl se om jag lyckas komma igång igen kanske.

I skrivande stund sitter jag och dricker en kardemummalatte, eller latte & latte... hittade ett tips i en gammal Må Bra-tidning. Lite mjölk, lite vatten, nescafe och kardemumma och så skumma lite. Blev faktiskt gott, även om kardemumma har varit längst ned på min kryddlista en lång tid så gjorde den sig rätt bra i kaffet. Faktum är att jag inte är någon kaffetjej. Jag tar nog gärna mer mjölk än kaffe i vanliga fall också, men ibland är det gott efter maten. Lunchen blev skafferipytt, lite morötter, lök, vitlök, purjo, krossade tomater, tonfisk, svamp, två äggvitor (ja, visst, blir som ett kokt ägg mitt i grönsaksröran!) och massa kryddor. Och lite skinka till det. Inte anstränger jag mig i onödan när jag är solo inte. Esse åt farmors goda biff, slurp! sa det.

Ont i ryggen är melodin idag. Har ALDRIG ont i ryggen, har på senaste tiden nästan aldrig ont överhuvudtaget, är frisk som en nötkärna! Därför retar det mig att det här "ryggskottet" (ja, jag har nog ryggskott! Har precis satt en diagnos själv med hjälp av nätet), som kom smygandes i söndags bröt loss totalt efter spinningen igår. Jag övervägde allvarligt att spendera dagen i sängen, men vad gör man? Upp med kidsen, på med kläder & i med frukost. Haltade iväg på dagis med vagnen i högra handen och Wille i den vänstra. Gick okej, men sedan dess har jag suttit på arslet och surfat nätet runt till jag hamnade att uppdatera bloggen.

Esse har städat golven under tiden. Fiskade upp honom från köksgolvet för ett tag sedan. Full med hår, damm, matrester och annat smått & gott. Han får aldrig ha en vit tröja på golvet igen, jag vill inte veta hur smutsigt vi har här. Han mår för övrigt bra, en liten solstråle! Wille mår också bra, förutom att han nog har tuttabstinens sedan han slutade med tutte efter sin fyraårsdag. Herregud, varför har jag låtit honom ha tutte i FYRA år? Ju längre man väntar desto värre blir det. Aja, borta är den i alla fall. Wille frågade var den hade tagit vägen. I brist på fantasi svarade jag kort & gott att den var i soptunnan, vilket han talade om på dagis. Känner mig som en fruktansvärd mamma som inte kunde komma på någon solskenshistoria om att vi skickat de gamla tuttarna till små söta älgkalvar/tomtebarn/harungar eller liknande.

Nä, jag återkommer kanske imorgon. Hoppas på ett mirakel hos sjukgymnasten klockan tre.





RSS 2.0