Krax

Mina händer är iskalla trots att jag nyss ätit varm tomtegröt. Jag sitter i köket och huttrar medan Wille slaggar på soffan efter en tuff förmiddag på dagis. Lyckligtvis börjar förkylningen gå mot sitt slut, det var nog inte svinis trots allt. Vi har varit på konsum och handlat till någon slags gryta som ska bli middag. Pappa kommer hit ikväll också och gör oss sällskap, så det ska bli mysigt. Och jag har köpt en hel massa värmeljus, så nu ska eldas! (lustigt skrivet med tanke på olyckan som hade kunna inträffat igår).

Kanske ska vi ta en promenad med Caroline & Elvina, men jag sitter här och känner hur ont jag har i tån, och armen och örat och tanden och på alla andra möjliga ställen man kan ha ont på när man hittar på ursäkter för att behöva motionera ;)


Ett stycke kaos

Här hemma utspelar sig små akter fyllda med totalt kaos med jämna mellanrum. Alldeles nyligen när Wille stormade in medan jag duschade och stolt påpekade att han "håll på elda gammpinne bordet!". Jag rusade ut ur duschen och in i vardagsrummet där Wille stod i färd med att "elda några pinnar". Lyckligtvis låg det ingen tändare framme (det har vi aldrig! och alla vassa hörn är vadderade, uttagen säkrade osv....;) så eldningen uteblev till Willes stora besvikelse. Jag frågar honom var han hittat "pinnarna". Jo, i andra kökslådan (perfekt höjd för ett barn strax under tre), ligger det en hel hög med grillpinnar i trä. Vassa och brännbara.

Det måste vara det här som är charmen med att ha barn. När man minst anar det, till exempel när man befinner sig i nedtvålad och naken i duschen, händer det oväntade. I det här hushållet är ingen vardag grå och trist och jag önskar mig en pulversläckare av tomten.

Början på onsdag

Wille vaknade halv nio och traskade in i vardagsrummet med täcket på släp. Nu ligger vi i varsin soffa och har nyss morgonfikat. Jag börjar inte jobba förrän klockan tre i eftermiddag så vi har hela dagen på oss att vara inne och försöka kurera. Inatt när Wille började rossla och hosta kunde jag inte låta bli att kallsvettas lite med tanke på allt ståhej kring den nya influensan. Han har dock ingen direkt feber så jag antar att jag inte behöver slå på stora trumman. Men ändå. Är det konstigt att man blir lite hysterisk?


"vaaaad gördu mammaa??!"

Jag står och rakar benen i badrummet när Wille plötsligt stiger in. Han drar åt sig andan, tittar på mig storögt och utbrister sedan: "vaaaaad gördu mamaaa?!".  Jag kommer på mig själv med att fundera, för det finns ju absolut inget logiskt med det jag håller på med.

Efter ett par sekunder svarar jag att jag rakar mina ben, det vill säga tar bort håret på dem. Det ska tydligen vara snyggt. Varför vet jag egentligen inte. Varför rakar jag mina ben egentligen? Vid den tidpunkten har Wille kört iväg med sin röda bil och befinner sig i kojan i vardagsrummet och lämnade mig i en diskussion med mig själv gällande rakningens vara eller icke vara.

Jag kom av mig så häftigt att jag var tvungen att blogga om det, vilket i sin tur innebär att jag ska strutta på gympan med halvrakade, tofsiga spiror. Men, varför inte.

En dag med promenad och glögg

Wille var hemma från dagis idag med rinnande näsa och rosslig hals. Vid lunchtid tog vi en promenad i slasket med Evelyn och gick sedan hem till henne för att dricka glögg och äta pepparkakor. Wille som inte hade ätit något alls under förmiddagen eftersom han var "suuuk" och inte "kunde" äta (så sa han i alla fall) proppade sig i alla fall full med både pepparkakor och ädelost. Jag tycker att det var väldigt bra, då slipper jag känna mig orolig över att han inte ätit någonting. När man är sjuk ska man bara äta goooda saker, så är då jag uppvuxen. Minns ännu idag hur fantastiskt mysigt det var när mamma var hemma med oss när vi var sjuka. Gjorde fika och pysslade om.

Efter det spatserade vi upp på biblioteket och jag lånade Våtmarker av Charlotte Roche som Blondinbella tipsade om i sin blogg (jo, jag följer henne, everyyyday!) och Wille en ljudbok, Pannkakstårtan. Nu tar han en powernap och jag ska snart börja med middagen. Hade till och med tänkt åka och träna idag (jag vet, var ska vi rita korset?) eftersom jag känner mig full av energi. Detta beroende på att jag strukturerat upp lite planer och funderingar idag. Ordning & Reda är aldrig fel.



50

Vi har varit på 50 + 70 års kalas i helgen hemma i Grönfjäll. Pappa fyller 50 nästa vecka och hans farbror Bo-Gösta 70 på tisdag, så vi sammanstrålade. Åt gott, sjöng, dansade och njöt av varandras sällskap. En riktigt skön helg. Jag känner mig dock inte speciellt utvilad eftersom klockan blev mycket både i fredags och igår, men sömnen får jag ta igen någon annan dag. Som många kanske vet är jag ju rätt duktig på att gå i säng väldigt tidigt...



Här försöker jag visa Willes tröja för kameran. Han protesterar såklart eftersom han hellre dansade med Mia, Jenny & Tilde. Om ni undrar varför jag ser så speedad ut är det nog bara för att jag är glad. Någon annan anledning finns inte då jag var chaufför under kvällen.


Kram!


Okey, that's news to me...

Vi har gjort morgon ungefär... nu! Kanske för att vi var ute på en monsterpromenad igårkväll och barna (jo, en har cendrefärgat hår och gröna ögon. Den andra har vassa tänder och säger voff!) somnade direkt efter vi kommit hem.

Nu ska vi äta någon slags lunch, men först ska jag bege mig för att leta efter en klipptid. Längtar tillbaka till mitt blonda hår så mycket att jag går kroken runt spegeln. Väldigt svårt och energikrävande då praktiskt taget hela vår hall är en stor spegel.

Brownie

Jag har precis vräkt i mig ytterligare en bit av min supermäktiga brownie som jag gjorde i helgen. Gud så go! (men extremt onyttig och finnframkallande). Vi har bara ätit massa gott de senaste dagarna. Ta bara laxen som Ingemar bjöd på i lördags med sås innehållande västerbottensost, very nice. Och maten hos Gunnel igår. Ja, ni ser. Det här skulle kunna bli en hel novellsamling om mat, men det hoppar jag idag för nu ska jag tillbaka på jobbet.

En sak till förresten, vi har så himla mycket härliga människor omkring oss! Big love

Prima

Caroline har precis åkt. Hon kom och hälsade på oss igår och stannade över, helmysigt! Så vi har nyss varit och ätit lunch och nu ligger Wille och sover medan jag sitter och surfar runt. Det är så skönt att det är fredag. Dels är det Idol (som är mitt favoriprogram för er som missat det) men sedan kommer också den där störtsköna fredagskänslan krypande. 




Min fina fina vän :)


Galvaniska element

Den här kemin retar gallfeber på mig. 

Kulpåsen

Att gå tillsammans med Wille i en affär är alltid en prövning eftersom han ofta vill ha så mycket. Jag brukar vara bestämd och säga nej och han lyssnar och säger "en annan dag" eller "önska tomten" och så är vi överens. En dag trånade han dock efter en leverpastejförpackning med formen av en buss och jag kunde naturligtvis inte säga nej, så den fick åka hem tillsammans med ett paket grillkorv. I och med att vi köpte två produkter av samma märke fick vi en "kulpåse". Så idag lekte piraten och clownen på golvet medan tigern lagade mat.




Kan man annat än älska er?

;)


Adrenalin

Morgonens adrenalinkick! Jag har nyss skällt ut en kvinna på M-quest As för att de felaktigt debiterat oss flera hundra kronor för mobila tjänster som vi inte ens använt oss av. Herregud säger jag bara. Ska man kunna ta betalt för tjänster man inte levererar? Inte undra på att Markus mobilräkning skjutit i höjden.


Sagostund

Jag har nyss läst en saga för Wille. Ibland är det knappt att jag förstår mig på barnböckerna, så jag finner det nästan omöjligt för honom att göra det... Ta bara Familjen Poof "Äta mat". När man skådar bokens andra sida står det att läsa "Molly fågel. Flaxa vingar" och sedan är det en bild av något som ser ut som Roger Pontare. Med diskhandskar. Och latexdräkt. Prickig dessutom! Att sammanfatta det som osmakligt är ingen överdrift. Boken är en pekbok som jag köpte efter utsidan, varpå jag nu lärt mig en läxa för livet: Köp inte bok efter pärmen! Och: Se inte Körslaget mer för att slippa onödiga missförstånd.





Bild: Expressen


"MOLLY FÅGEL. FLAXA VINGAR.
FÅ FRUKOST. KNAPRA FLINGOR"


RSS 2.0