Tut tut

Tisdag 27/1 = telefondag.

"Just nu är det många som ringer. Ni har plats 159 i kön. Förväntad kötid är 17 minuter."
Det är okej. Då vet man i alla fall att det kommer ta 17 minuter innan någon säger:
"Välkommen till försäkringskassan, vad kan jag stå till tjänst med?".
För det finns inte värre än:
"Det är fortfarande några samtal före. Ni är placerad i kö."
Tut tut
"Det är fortfarande några samtal före. Ni är placerad i kö."
Tut tut
"Det är fortfarande några samtal före. Ni är placerad i kö."
Och så sitter man där som en hoppfull fåntratt i sju minuter och tänker:
"Snart är det min tur!".
Sedan lägger man på. Förbannad.
"Vi tar det en annan dag."
Skjuter upp alltsammans till det är så akut att man bara MÅSTE ringa, vilket betyder att situationer innehållande bajsblöjor, matlagning, legokastning, eldsvåda och tapetvandalisering lätt kan uppstå.

Jag ska dricka en kopp rogivande te.


Godnatt.


En måndag

Jag sitter i sängen och ska egentligen sova, men mina armar värker så fruktansvärt så jag överväger att ta en alvedon. Hungrig är jag också, men orkar verkligen inte stiga upp. Detta har inte varit en vanlig måndag. Jag har varit hurtigare än vanligt och gått en långlång promenad och äntligen tagit mig för att besöka gymmet, det var ett tag sedan! Så hurra hurra för mig!


Godnatt

Kärlek




Bold as love

Biffen, skulle du vilja lyssna på låten nedan och säga vad du tycker om den?


 



Haven´t been so honest with myself this year
Really haven´t dared to say the words I feel

So now I run
Searching the streets
Turning away, I´m turning away
So now I run
To see who I meet
Any so bold, a person so bold
Bold as love

Never listen to what mama said to me
Think I can´t see how I went so wrong, so wrong

So now I run
Searching the streets
Turning away, I´m turning away
So now I run
To see who I meet
Any so bold, a person so bold
Bold as love

Guess one day I will be good as gold
(bold as love)
Until then I´ll keep you in my dreams

Today

Heeelloo. Hemkommen och mörbultad. Dags för mammas fredagsmiddag och sedan ska vi dra upp till Kittelfjäll för att träffa Henrik, som jag inte träffat på evigheter!

Puss!







Morgon

Morsning! Här är det hyfsat väder och jag bloggar en supersnabbis innan frukost. Idag ska vi dra en repa till backen, så tjo!



Little Black Book

Naturligvis slappar jag framför filmen på trean, mätt efter crisp och brie. Vi har haft en lika mysig dag som igår och skottade upp grillen, gjorde upp en eld och fikade ostmackor och varmchoklad. Och grillkorv på det. Jag åkte en sväng på skidorna och sedan åt vi palt till middag. Dagen har alltså bara... gått väldigt snabbt och imorgon är det fredag. Redan...

Annars är det lugnt. Tänker alldeles för mycket och spanar på lite snyggt.






Bild: Junkyard

Lite Grönfjäll














Another day

En dag med gitarrspel, thaigryta och snöskottning. Jag är full av energi och ska ut och åka med Zeus en sväng. Det känns skönt att få friskluft, bli svettig, duscha och krypa ned framför teven. Dagen har verkligen varit bra, även om jag känner mig lite nedstämd. Jag vet varför, men försöker ignorera det. Men "så är livet" och visst, jag får nog motsträvigt hålla med. Men vem har sagt att det var lätt?




Onsdag

Wille har fått en elgitarr. Den har fem inbyggda melodier och ett "bra" ljud. Direkt när vi kom innanför dörren ångrade jag mig och hade lust att lämna tillbaka den till affären. Tänk er själva hur förtjust jag kommer att blir när Wille drar ett riff klockan halv sju i min säng en lördagmorgon. Tur att de sålde öronproppar billigt på samma ställe.

Men Wille är glad. Han har dansat och sjungit, spelat och stojat. Så mycket att han nu sover en liten stund. Jag skulle gärna göra detsamma, men har bestämt mig för att vara effektiv och studera en liten stund. När Wille vaknar ska vi gå ut och skotta för här är det snö vill jag lova!



Sköt om er




Mitt i dagen

Jag har precis kommit hem från en timmes skidåkning. All annan träning kan slänga sig i väggen faktiskt, jag har inte varit såhär trött på länge! Det stormade och snöade samtidigt som jag svettades som en gris. Men nu är jag hemma, vid liv, och har ätit en kiwi. Ska sätta mig och bläddra igenom "Familjemönster och personlighet". Egentligen är jag inte upplagd för djupa analyser då jag har mer än nog med mitt eget, men en bok i en fotölj känns som det ultimata myset just nu.

Mamma och pappa står och planerar diverse utbyggnader i vårt kök. Köksö? Ett vardagsrum i anslutning? Fler fönster? Ja, listan kan göras lång. Jag sitter då mer än gärna och lyssnar medan de pratar och kanske kommer jag med ett förslag då och då. Dock brukar mina förslag för det mesta inte gå hand i hand med verkligheten. Vad är det för fel med en jacuzzi i köket? Ja, ni förstår.


Snö

Snöstorm. Jag sitter nere i köket hos mamma och pappa. Wille spelar piano och mamma stökar bort julen. Allt är väldigt lugnt och skönt med andra ord.



Rise and shine!

Upp och hoppa som en loppa. Jag var inte en solstråle när jag vaknade imorse utan önskade mig tre liter listerine, en burk alvedon och en chipspåse. Därför har jag har legat som en död framför teven sedan klockan halv tio. Californication i mitt hjärta. Nu funderar jag på att städa... eller nått. Eller kanske dra på sig ett par riktigt tighta träningsbyxor och dra en repa runt Söråsele. Nej, gud vad jag skämtar. Igår var en höjdarkväll och Malin har ett par bilder ute.




Sanna & jag. Midsommar 2008. Och nej, jag vet inte heller vad jag gör för slags pose.


Busy

Jag pluggar, gör omelett, bakar mockarutor och läser en saga för Wille. Här är det fullt upp!

14

Jag ska verkligen gå och lägga mig nu eftersom jag varit trött och hängig idag. Pallrade mig dock iväg och tränade, solade och tog ett varmt bad när jag kom hem. Det var skönt. Nu har jag träningsvärk. Det är ännu skönare.



En månad kvar till alla hjärtans dag. Festligt.

Nightmare

Morgonen har börjat bra. Wille har varit relativt pigg och har hunnit dansa lite disco till morgonpasset i p3. Tack och lov fick jag i honom välling under natten och på morgonen. Efter frukosten ska vi gå ut och andas lite friskluft. Jag måste rensa mina tankar, då jag drömt en fruktansvärd marddröm inatt. Den var helt bisarr så jag tror jag håller detaljerna för mig själv.


Sådär. Det är väl det här man kallar update tror jag?


Alltså

Här sitter jag och försöker vara effektiv, men känner hur huvudvärken kommer smygande. Har suttit bänkad framför Shear Genius, helt värdelöst, men jag sitter som klistrad ändå. Jag hyser samma känslor för utröstningsprogram som för rödlök ungefär. Och som ett resultat av min plötsliga teveförtjusning beställde jag, tagen av stunden, hem säsong ett av Californication.  

Idag har jag gått en hetsig promenad runt Söråsele. Det hade säkert varit en alldeles underbar promenad om det inte varit för att jag drabbades av akut törst efter halva rundan. Jag fick flashbacks och började tänka tillbaka på kommunserien i längdskidåkning och kände mig helt plötsligt väldigt stressad. Så jag stressade hem och duschade.

Dagen har egentligen inte bjudit på så mycket mer. Jag har myst med Wille, vars ringar under ögonen bara verkar bli värre och värre. Har kokat någon typ av vätskeersättning till honom och bytt ut vällingen till majsvälling. Han ville dock inte ha något innan läggningen och det river lite i mitt mammahjärta när han inte vill äta. Å andra sidan är det lite mitt fel, då jag inte direkt anpassat matlagningen efter en känslig barnmage. Vem beställde hem pizza i lördags? Ja, det var jag.


Godnatt

What's up

Oj. Förra veckan jobbade jag både dagar och kvällar och i helgen har jag haft fullt upp med att pyssla om lilla sjuklingen här hemma. Så fullt upp att jag själv gått och blivit sjuk. Så nu är vi två stycken som knaprar skorpor och dricker
coca-cola, nog finns det roligare saker att göra alltid...

Här är Wille från i helgen. Först på sin nya spark. Av minen att döma kan man konstatera att skotern är mer populär än sparken. Det blir synd om min plånka i framtiden.




Onsdag

Jag sitter en snabbis vid datorn innan jag går iväg för att jobba. Tänkte först ta bilen, men ångrade mig. Sen sparken, men ångrade mig. Så nu går jag. Har hunnit med en hel del viktiga saker idag, dock ingenting som innefattat hushållet. Här ser det fortfarande ut som hiroshima. Funderar över när tiden är kommen för att plocka bort julpyntet. Jag tycker i och för sig att det känns väldigt varmt och ombonat här inne, men är ändå sugen på lite förändringar. Hade planer på att köra på vitt i vardagsrummet då jag tröttnat på allt som är mörkt. Det betyder att lampan åker upp på vinden. Svårt.

Även köket behöver förändring i form av nya gardiner, men då jag inte ens lärt mig trä en symaskin ser det mörkt ut. Det enda jag lyckades tillverka på syslöjden var en pytte korsstygnstavla med en gunghäst på. Förmodligen fick jag hjälp av läraren hela tiden också. Kan man vara mer ointresserad? Den enda sorgen i detta är att jag förmodligen inte kommer kunna sticka sockar till barnbarnen, men jag tröstar mig med att allt kommer vara så toppmodernt då att det bara är att lägga ett garnnystan i en maskin  så kommer en hel sock ut. Tro på utveckling!


Nej, nu ska jag dra.

Hej.


Thumbs up!

För väldigt snälla sopgubbar som bemödade sig att dra en extra repa för att hämta vår soptunna som vi glömt att ställa ut igårkväll.


Thumbs up!



Lazy sunday

Jag ska ta bort resterna från nyårsfestens nagellack. Känner mig seg som en propp, vilket jag antar beror på bristen av friskluft. Att gå ut i trettiograders kyla lockar inte, då sitter vi hellre inne och bygger pussel och dricker varmchoklad. Dock måste jag nog dra ned på den här chokladen, då jag drömde att jag hittade min whyredkofta på loppis för blott 600 kronor. Den satt som ett korvskinn. Mitt undermedvetna försöker tydligen säga mig något.

Har läst lite företagsekonomi, är alldeles strax klar med kursen. Toppen. Om inget annat dyker upp imorgon lägger jag in högsta växeln för att avsluta den. Det finns ingen större tillfredsställelse än att känna sig effektiv och vara målmedveten.


En annan trevlig sak är att jag har fina kompisar som tar fina bilder. Bilden nedan har jag snott från Carro. Muggen har jag fått av Reine i julklapp.








Puss!


Förresten, en cool tjej som jag känner är i Canada och hon har en cool blogg där man kan spana.

2009

Igår kom vi hem från vårt nyårsfirande. Idag har jag vilat hela dagen. Och ätit. Heltrist att vara utan kamera. Gott nytt år förresten!


 


Daniel och jag på  nyårsaftonen.

RSS 2.0