Krok

Vilka fina krokar, skulle passa alldeles utmärkt i vårt badrum. Åh, mitt inredningssug går verkligen i vågor. Mamma föreslog en tripp till IKEA om några veckor, låter fantastiskt.


Att vräka i sig

Jag har slafsat i mig lunchen. Herregud, säger jag bara. Nu har jag magknip och gaser, den underbara tisdagen fortsätter!

Markus ringde nyss och ville "surra" trots att han vet att det är absolut omöjligt för mig att kallprata på arbetet. Nu känner jag mig dum för att jag snäste åt honom, speciellt eftersom vi tjafsade igår och somnade lite ovänner. Allt på grund av att jag INTE fick se idol och Markus INTE fick se sin Clint-Eastwood-film, urlöjligt! Men jag var väldigt trött när jag kom hem från träningen och hade verkligen sett fram mot fika och bra teve... Inte en film som handlar om en hjälte som aldrig dör. Det slutade alltså med att ingen av oss hade lust att se på teve. Återigen, urlöjligt.


Jag kan även berätta att jag har grym träningsvärk idag, den värsta sorten. Så igår var ett bra pass. Jag var stark.

Att försova sig

Idag kommer vår chef och besöker oss på arbetet. PRECIS IDAG när jag är som mest fantastisk. Jag försov mig nämligen imorse efter att snurrat runt i sängen några timmar. Halv sex lyckades jag somna och vaknade av panik två timmar senare. Wille sov som en stock och hade tid på dagis från kvart i åtta, någon som förstår hur jag ser ut nu?

Wille var i alla fall glad, struttade runt och sjöng medan jag befann mig i upplösningstillstånd. Tänk så olika vi är. Nu befinner han sig dock på dagis och jag sitter vid mitt skrivbord och är hungrig som en varg.

Tisdag är min favoritdag!

Vägg

Vilken fin väggdekoration. Till Wille såklart.


En helt vanlig måndag

Det är en helt vanlig måndag. Jag känner mig överjävligt trött, jobbar länge och har dussintals med projekt att ta itu med. Har till och med drömt marddrömmar under natten, pust. Wille vaknade klockan elva, när jag precis somnat, och jag tog honom till våran säng. Helt plötsligt vaknade jag till igen, tittade på klockan och upptäckte att den var halv tre. Snabbt bar jag honom till sin egen säng igen eftersom jag sover urdåligt när han ligger bredvid. Han snurrar runt runt och jag är alltid så orolig att han ska ramla på golvet.

Idag har jag ont i halsen, men det är ju snart den 13 oktober så hurra! (låter det övertygande?). Fan fan fan. Jag är så rädd. Någon som sett filmen Awake? Det är inte mitt smartaste filmval.

Fredag

Det har varit en svart dag, men det börjar ljusna. Nu har jag duschat och till och med sminkat mig. Totalt onödigt med tanke på att jag bara ska vara hemma, men ack så viktigt för mig. Jag känner mig lite fräschare och lite piggare. Markus lagade en god middag och nu ligger han och ser på en krigsfilm. Mitt intresse är lika med noll, så jag passar på att uppdatera bloggen som på grund av vissa omständigheter kommit i andra hand de senaste dagarna... veckorna.


Middag?

Naturligtvis sitter jag och funderar på middag och av någon anledning blev jag sugen på plättar och blåbärssylt, så jag antar att det inte blir mer avancerat.

Läslus

Nu har jag beställt hem lite böcker från Adlibris till Wille. Han är nämligen en liten läslus och älskar att bläddra och peka. Eftersom vi inte är medlem i någon bokklubb, då jag tycker att det är onödigt dyrt och ibland inte speciellt bra böcker, handlar jag hellre några stycken då och då. Idag ska vi även passa på att låna hem ett par från dagis. Bokskatten är verkligen ett roligt initiativ från Åsele Bibliotek, toppen!




Bild: Adlibris

"Titta ett hål i väggen, ett skåp med dörren på glänt och ett nyckelhål. Vad händer därinne? De annorlunda böckerna om Babblarna från Hatten Förlag
är inte något man bara läser, utan något man gör. Utvecklande och roligt för barn i tidig språkutveckling. Memory med tolv stora kort ingår (spelet är fäst med magneter på insidan av bokens omslag). Andra boken av fyra i serien."



Onsdag

Jag tog en massa fina bilder på Wille när vi var i lekparken idag. Hösten är verkligen härlig och vi roade oss med att kasta löv, gunga, äta mandariner och dricka festis. Sedan gick vi hem, jag lagade köttfärslimpa och vi åt middag för att sedan jäsa framför teven med muffins. Wille har verkligen blivit en liten mysis.


Dags för idol. Heja ERIKA, du är skitbra!


Säng

Jag sitter i min säng. Bodypumpen var som väntat dödligt jobbig och jag undrar om det är någon som blir störd av de konstiga grimaser jag gör. Jag måste nämligen grimasera, gärna skrika, när något blir riktigt jobbigt. Och jag svettas också, big time. Men jag är nöjd. Det är jag alltid efter att jag "tagit mig i kragen".


Såg alldeles nyss på en femton minuter kort dokumentärfilm om Linn Asplund, en hockeyspelande fotomodell. Jag gillar kortfilmer, verkligen. Speciellt de som berättar om en vardag, en livsstil. Det är faktiskt väldigt intressant att få inblick i andra människors liv i form av en liten film, om så bara för femton minuter.



Godnatt med musik





och här.

Supersnabb?

Förlåt min torra humor denna måndagseftermiddag. Jag förundras bara av bilden nedanför vars rubrik är "Här är råden som gör din dator supersnabb" och finns på Aftonbladet. Undrar vem som kom på den briljanta idén att sätta små laptops med sura gubbar på friidrottare? Lite kul ändå.



Bild: Aftonbladet



Som sagt, ursäkta humorn.

Fläsk

Gud så skönt det ska bli att träna ikväll. Jag är ett vrak! Först hade jag tänkt att fuska, men nä. Gruvar lite för att komma hem också bara för att någon har släppt en bomb hos oss. Okej, jag har varit sjukt trött de senaste dagarna, så hemmet har kommit i andra hand. Dock bemödade jag mig faktiskt att klippa ned ormbunkarna och plantera ljung i blomlådorna... så det är vad jag har gjort ungefär, på en vecka!

Allvarligt. Jag funderar på att skicka en liten inbjudan till de hurtiga damerna i Rent Hus. Jag kan bjuda på palt och vin. De kan städa. Bra!




Bild: TV4

Chock!

Jag befinner mig i chock. Hittade alldeles nyss en hemsida där de första orden jag möttes av var "Välkommen till nätets coolaste sida med barntröjor". Är det någon fler som inte tycker det stämmer?

Osmakligt
är rätt ord!

Dags för vinter

Det är snart vinter och alltså dags att fylla garderoben med diverse varma kläder. Det är en svår uppgift tycker jag. Denna vinter kommer innebära att Wille är mer aktiv. Förra vintern åkte han mest i vagnen eftersom han inte började gå förrän mars. Nu kommer han med all säkerhet att springa runt och behöver kläder därefter. Varma, rejäla och smidiga!

Barnskospecialisten hade en hel del fina vinterskor i alla fall. Någon annan som har bra tips?


Måndag

Sen frukost på jobbet och jag konstaterar att mina mattider verkligen inte är att hurra för. Är i alla fall så trött idag att jag skulle kunna somna här och nu. Wille har nämligen sovit risigt inatt igen, suck. Det gjorde så ont i mig när jag var tvungen att stiga upp imorse... och Markus låg kvar. Fan! Det finns inget värre än att äga väckarklockan som ringer först... 

Nu sitter jag som sagt på jobbet efter en toppenhelg. Emma och jag har verkligen haft urmysigt och nästa gång vi ses blir förmodligen i Göteborg. Love you!


Lördag

Jag har precis ätit en väldigt tidig lunch bestående av kycklingsallad. Wille ska också äta när han vaknar. Har tar nämligen en liten paus. Förståeligt, då vi steg upp klockan fem.

Vädret är underbart dagen till ära. Emma kommer nämligen på besök och ska stanna här till imorgon. Det ska bli så himla roligt och mysigt att få umgås eftersom jag befarar att det kommer dröjar länge till nästa gång, då hon flyttar till Göteborg om två veckor.

Så helgen blir helt lugn. Inget rajraj och verkligen inget Cawarra. Jag måste vila så jag orkar med kommande arbetsvecka för Wille sover inte speciellt bra nu när han är förkyld. Det är konstigt, när han var mini var han ju praktiskt taget vaken hela nätterna. Skrek och skrek och vi vaggade och vaggade. Jag är tröttare nu, för att jag sovit dåligt i TVÅ (!) nätter bara. Ja, jag undrar vad jag hade för superenergi förut.



Nyponsoppa

Eftersom Wille blåser snorbubblor ur näsan och rosslar som en gammal traktor är det sjukdag hos oss idag. Förhoppningsvis får jag igång bilen så vi kan åka och handla nyponsoppa och mariekex för att sedan krypa ned i soffan en stund.


Trevlig fredag

Surprise!

Jag bor tillsammans med en man som oavsiktligt överraskar mig var dag. Att leva med honom har fått mig att gång på gång säga "jag blir inte förvånad". För det var precis det jag utbrast när jag såg världens största frukt i fruktkorgen imorse i form av en randig tröja. Markus har alltså valt att fint vika ihop sin tröja i fruktkorgen innan han gick till sängs istället för att hänga den på en stol eller slänga den på golvet (vad som helst hade varit bättre!).

Så kom på Lokvägen. Här växer det mjuka, randiga, och minst sagt exotiska frukter.


God morgon.

Mölle

Damernas Värld  maj 1998. Jag fängslas av ett repotage om den skånska orten Mölle. Känner mig trött och tänker att en ort som Mölle skulle vara den perfekta semesterdestinationen och jag låter tankarna flyga iväg till varma klippor, skrikande måsar, champagne och kurviga damer i randiga baddräkter. Visste ni att det var i Mölle som Kullamannen spelades in? Och att det finns ett självständigt rike som heter Ladonien där? Inte jag heller.

Jag läser vidare om caféet Flickorna Lundgren på Skäret och deras hemkokta saft och nybakade bullar. Hur alla bord är försedda med vävda linnedukar och att det inte finns en plastmöbel i sikte. Jag läser om kvinnan som blev utkastad från Grand Hotell i början av 20-talet för att hon "dansat charleston på klipporna till toner från sin resegrammofon. Endast iförd satinbaddräkt!" och att det år 1966 fanns nattklubb med striptease.

Repotaget om "Mölle by the sea" är fullt med mystiska bilder i svartvitt på bryggor och kufiska byggnader men ger ändå ett harmoniskt intryck. Texten är väldigt fint skriven och lockar mig att vilja upptäcka de södra delarna av landet. Precis som att åka till Gotland igen får detta bli något av min dröm, för det är fint att ha drömmar och skönt att låta tankarna vandra bort ibland.


Villa Italienborg
Bild: HD


 

Att jag skulle hitta inspiration i ett tio år gammalt nummer av Damernas Värld kunde jag aldrig tänka mig. Men det har jag precis gjort, så nu är jag redo för nya tag och en minst sagt spännande kväll.


Torsdag

Jag satt länge och försökte skriva på en text igår men fastnade efter tre meningar. Det är inte vanligt att jag kör fast sådär, men igår var det omöjligt. Till slut blev det så hopplöst att jag bara ville slita mig i håret och göra en massa fula grimaser.

Idag söker jag därför efter lite inspiration på nätet, dock utan större framgång. Det som skulle få mig att må som allra bäst just nu är arraksbollarna som finns i köket, men samma sak skulle förmodligen göra mig förbannad lite senare, så jag får försöka avstå. Tyvärr är självdisciplin inte min starka sida, varför jag ändå gruvar lite för mina kommande studier.

Men. Det ska ändå tilläggas att jag var väldigt inspirerad att studera när jag kom från mötet jag hade med Reinhold Näsström, som jobbar på Åsele Centralskola. Jag tycker han var duktig och det kändes verkligen som en spännande utmaning att börja plugga igen. Det finns faktiskt inget bättre än att prata med människor som vet vad de sysslar med, för det finns alldeles för många som inte vet det.





Så, för att summera detta torsdagssvammel vill jag bara säga något till mig själv:
- Lycka till!


Att vara lite rädd

Ikväll behöver jag och Wille inte komma hem till ett mörkt hus. Att Markus är hemma betyder väldigt mycket för mig. Dels för sällskapet, men också för att jag slipper ha kökskniven under sängen i rädsla av att bli attackerad av diverse rödögda varelser med klor. Jag är nämligen fruktansvärt mörkrädd och att vi har källare gör inte saken bättre. Varje kväll har jag låst, släckt lampan, tänt lampan och kollat låset igen.


Ja, så nu vet ni det också.
Jag heter Frida Anundsson, är 21 år och mörkrädd.


Arraksbollar

Emma, kommer du möjligtvis ihåg när vi åkte upp till Åre och ordet arraksbollsrullare hamnade under kategorin yrke? Det jag önskar mest av allt just nu är att jag var en sådan. Då skulle jag äta hur mycket som helst, för arraksbollar är typ det bästa jag vet.




Bild: Delicato

Dags för något nytt?

Kanske är det dags att föreslå vissa ombyggnationer...

Jag kanske har blivit lite mer vuxen...

När bilen inte startade imorse slog jag inte sönder den, även om jag hade gärna hade gjort det om det funnits en slägga till hands. Jag behöll mitt lugn och ringde till Willes fantastiskt snälla farbror Jonas som skjutsade oss. Kanske, kanske, kanske har jag blivit lite äldre... Jag har ju ändå bott i huset snart en månad.


Så Jonas: Dagens chokladask till dig!

Vagel

Jag tror att det är på väg att växa en vagel i mitt öga. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Det gör så ont ont ont och det finns nog inget jag är mer rädd för än en vagel, bara för att min lillebror plågats av ett par. Den senaste var BIG.

Jag orkar verkligen inte med en vagel nu, bosätt dig i någon annans öga. Kanske i ett öga tillhörande någon i Telias ledning. 550 kronor för att flytta sin hemtelefon? Hutlöst!





Bild: Vårdguiden

Batman

Batman spelade en viktig roll under förmiddagen. Han fick nämligen äran att pryda Willes lilla tumme i form av ett plåster då han skar sig strax efter lunchen på något vasst som låg i en kökslåda där han bestämt sig för att leka.

Han kanske inte är speciellt lik mig till utseendet, men jag är rätt säker på att det dramatiska i honom kommer från mig. Pyttesåret på hans tumme verkade nämligen som jordens undergång (det kanske det är också för en person på 18 månader) och han kunde inte bestämma sig för om han skulle hata eller älska plåstret jag gav honom bara för att undvika att köket skulle se ut som en slaktplats. Till slut bestämde han sig för att det var bättre med än utan och vi fortsatte vår glamourösa förmiddag.

Jag lyckades förresten göra världens godaste mjölkstuvade makaroner till lunch. Det kanske låter som en fis i rymden, men saken är den att de aldrig blivit så goda någon gång. Dessa var något i stil med mormors.




Tisdagen den 16 september är alltså dagen jag lyckas med makaronerna och Wille bestämmer sig för att det är helt okej att ha ett plåster på tummen. Det är även dagen jag vandrar runt i pyjamas till klockan 11 och på allvar överväger att göra en "Britney".

Knut

Jag har fått ett litet kusinbarn som heter Knut. Har inte sett honom än, men antar att han ser ut som en liten ängel och luktar underbart gott. Sänder tusentals tankar till de stolta föräldrarna Lars & Ulrika.

Det är så himla roligt med bebisar. Och det finns huuur mycket fina presenter som helst att ge.




     



Bilder: Russinnet




Lunch

Jag har precis kommit tillbaka från en lunch bestående av ugnspannkaka från igår. Ja, det  var faktiskt några bitar kvar trots att Wille fullkomligt vräkte i sig. Jag tvekade lite när han viftade och pekade för att få en tredje bit, men skar den smått och lade på hans tallrik tillsammans med lite sylt. Och han åt. 

 Willes matvanor är verkligen som en berg-och-dalbana. Ena dagen äter han som en fågelunge och andra dagen som en häst. Det är som att köpa en lott ungefär. Men mitt mammahjärta växer lite när han tycker om maten, inget är jobbigare än när han bara skriker och endast vill äta smörgås till middag. Då känner jag mig fruktansvärt uppgiven.

Han har blivit så otroligt stor och har alla möjliga tjosan för sig. Imorse stod han och ropade högt efter frukosten och såg ut att vara på väg någonstans. Jag förstod inte vad han menade och fortsatte att plocka av bordet medan Wille var galen av frustration, hoppade, skrek ännu högre och viftade med armarna. Då gick det upp för mig: Tvätta händerna, jag hade glömt bort att hjälpa honom tvätta sig efter frukosten.

Så vi gick på toaletten och sedan var allt frid och fröjd.


Ika

Så har ännu en helg passerat och den enda tiden jag spenderade framför datorn var när jag skulle visa Ika i Rutan för Markus och Reine. Markus sade att jag förmodligen sett på "fjällteve" för Ika kunde omöjligt ha visats på teve. VAA? Var det bara jag som såg Ika i Rutan när jag var liten? Skellett-Åke? Hallåå?!



Britney

Var uttråkad och gjorde ett test här.


Läs mitt resultat nedan:

"Du fick 25 rätt av 30 möjliga

Britney?, Is It you!? Jösses, du kan ju allt om Brittan. Bra jobbat Lill.-Brittan! Heeelt galet ju! /Bella"


Vad säger man? Go Britney!


Allå Allå Emliga Armén!

Ursäkta, men igår såg jag världens sämsta serie, "Allå Allå Emliga Armén". Vad är det för serie egentligen? Wikipedia  hade världens längsta förklaring. Jag orkar verkligen inte läsa utan kan bara konstatera att det inte är värt att sätta sig för att se på teve klockan 23.40.

Trots att jag somnade väldigt sent, är jag uppe tidigt av diverse anledningar. Nu väntar jag ett mycket viktigt samtal, så adios.


Liter mer Oreos

Till alla er som gillar Oreos, titta här. Mums!

Småfolk

Som jag tidigare nämnt är jag helt förälskad i det danska märket Småfolk. Ajabajakids har ett bra utbud av deras kläder. Jag är såld.

Underkläder, fina tröjor och trädgårdsstövlar är bara några av sakerna med de underbara mönstren. Men om jag skulle välja en favorit måste de ändå bli tröjan här nedanför. Undra om Wille är lika förtjust?





Bild: Ajabajakids

Lunch

Jag har precis ätit lunch. Var så hungrig att jag var nära på att gå av innan vi åt, men det räckte med ett par tuggor för att jag skulle känna mig mätt. Förmodligen för att jag praktiskt taget vräkte i mig. Därför är det så passande att ÅIK drar igång med höstens gympor nästa vecka. Evelyns pump är ett måste, dock tror jag att det blir den lilla stången för min del ett tag framöver då jag känner mig sjukt otränad.

Truck

När jag slutar (om ungefär en och en halv timma) ska jag hem och koka choklad och göra mackor för att spendera kvällen i en lastbil med världens finaste pojkvän. Det finns inget mysigare än att åka lastbil med någon som man är kär i. Höstmörker, gott fika och karlavagnen på radion. The lovetruck - ni skulle prova det.


Bild: DeeDee



 


Skor

Igår gjorde jag en födelsedagsönskning. Ett par söta skor. Av Markus suck att döma tyckte han att det var den mest onödiga av presenter. "Har inte du nog med skor?" blev svaret. Njae. Förstår han inte att det är skor som är "ur tiden", skor som är nötta, trasiga eller för stora. Sedan vill man väl variera sig lite. Kanske.


Slim

Helt plötsligt dök jag på de perfekta svarta lamporna till vårt vardagsrum. De heter Slim och jag måste ha dem.




Bild: Elkedjan.

Godmorgon!

Jag somnade inte förrän halv två igår. Helt sjukt. Jag brukar väl aldrig vara uppe så länge, men igår...  Slutade alltså klockan sju och gick en lång promenad med Evelyn. Gick hem, förvällde kantareller och satte mig i soffan. Såg på alldeles för många avsnitt av Vänner (tack Linda!).

Markus kom hem och vi surrade ett tag. Gick och satte oss i sängen och jag småslumrade medan han surfade runt på diverse hemsidor. Skrattade. Somnade ännu mer (sent alltså) och när jag vaknade imorse trodde jag att jag hamnat mitt under inspelning av Prison Break (håret och tatueringarna ni vet).

Nu sitter jag på jobbet, börjar egentligen inte förrän klockan ett, men jag rycker in under sjukdom. Helt okej att passa på att jobba när Wille är på semester.


Trevlig dag.


Det här med "teve"


 



Att ha en "teve" i sovrummet är inte alltid så kul. Men jag ska tipsa er om en sak: Raka håret på din kille! Som att älska en fängelseintern ungefär. Väldigt spännande.

Den här hösten

Den här hösten alltså, suger verkligen all energi från mig. Jag kan inte riktigt glädjas över solskenet utan tycker mest att min tillvaro är lite halvjobbig just nu. Ni vet vad jag menar va? Herregud, alla kommer i perioden när inte allt går som tänkt. Jag är där just nu.

En liten del av mig vill ta en välförtjänt semester medan en större del av mig vill spara den. Till vad kan tyckas, men jag har alltid varit dålig på att unna mig ledigt. Även om det har blivit bättre nu. Sedan jag fick Wille förstår jag verkligen att tiden är dyrbar, det var bland annat därför jag slutade på mitt extrajobb. Jag tänker inte sitta och fundera var Willes barndom tog vägen och vart jag var. Jag vill spendera tiden tillsammans med honom på bästa möjliga sätt. Jag vill att han ska uppleva saker och ha föräldrar som finns för honom, utan att vara stressade över extrajobb och pressade scheman.

Just nu känner jag mig bara trött, men beslutade för fem sekunder att det var dags att rycka upp sig. Sluta frossa i det vita brödet och stålsätta sig. Nya bullar, helt enkelt.


Den 13 oktober

Jag hittade ett obehagligt litet kuvert i brevlådan imorse. En kallelse till Lycksele Lasarett för operation den 13 oktober klockan 13.00. Alla som känner mig vet att jag alltid haft problem med diverse halssjukdomar och eftersom de bara avlägsnade en halsmandel när jag opererade mig vintern 2003 är det alltså dags igen.

Med tanke på hur många halsinfektioner jag hade i vintras är operationen en bra idé, dock går det inte att komma ifrån att jag helst av allt skulle vilja skita i den... Men det är bara att ta tjuren i hornen och hålla tummarna att jag inte blir lika dålig som förra gången när jag knaprade citodon i en vecka och vandrade runt i en grå dimma.

Det hänger på håret

Igår möttes jag av en sambo med rakad skalle. Han har bott borta i helgen för att jaga älg och därmed blivit kal. Jag förstår inte vad det är med karlar och älgjakt. De ska dricka whiskey, spara skägg och raka hår. Varför? Jag har funderat. Kanske ska jag också låta mig inspireras och därmed låta mina blonda lockar falla, spara långt muffhår och dricka lite för mycket Cawarra i jakten på den perfekta höstkappan. Ja, varför inte?


Helg










Vi bara äälskar helg.

Lördag

Nyss hemkommen från en minst sagt händelserik jakttur. Det slutade i alla fall med en fin oxe och Wille fick se årets första älg, jag har mmsat till hela världen tror jag. Nu sitter jag och surfar lite, är faktiskt ganska trött efter att ha försökt hänga med pappa hela dagen.


Per och Sussi har varit och plockat kantareller. Så kanske, kanske får vi smörstekta kantareller lite senare. Mums.


Hem till mamma & pappa

Jag åker hem till mamma & pappa i helgen, slutar om fem minuter. Det ska bli skönt att komma hem, sova, äta gott, plocka svamp och varva ned lite. Tror att jag behöver det. Det har varit mycket nu ett tag, med flytten och allt. Och jag behöver verkligen sova.


puss hej

Gisele

Jag drömde att jag fann Markus mekandes i den här tröjan och jag blev galen av avundsjuka. Det gick inte att på något sätt lura av honom den och jag minns att jag förbannande mig själv för att jag inte upptäckt att han haft den i sin ägo tidigare.



Dock tror jag tröjan här nedanför varit mer passande.




Bild: Black Book

"Min" dag.

Enligt Aftonbladets Höst-Sex-Astro:

Du (skorpionen) är sexigast: 5/9, 20/10, 25/11


Det är den 5/9 idag och att jag har på mig mammas gamla tröja, ett par lite smutsiga leggings och knästrumpor. Är det här det sexigaste jag kommer är det nog lika bra att jag går i ide.


Fru Fluff

Jag känner mig fluffig idag. Kanske beror det på att jag tryckte i mig ohälsosamt mycket franska imorse. Jag vet att det kanske inte är så överdrivet roligt att läsa om allt jag äter, men det råkar vara allt jag har att skriva om... mat alltså.


Frukost: Jag skulle kunna leva på oboy och franska resten av livet. Med mycket ost och smör. Har totalt slutat dricka te eftersom det  betyder att jag måste använda 5-6 sockerbitar = onödigt. Müsli är det värsta jag vet, segtuggat är ingen hit. Inte heller "puffar", men om jag måste välja blir det havrefras, minivarianten.

Lunch: Lunchen ska vara enkel och är man ekonomisk tar man med sig matlåda till jobbet. Eller så köper man en korv på OK.

Middag: Wille tycker om blodpudding, fiskbullar, pölsa och pizza. Så JAG och WILLE äter sådant ganska ofta (den tredje personer är osynlig så länge det inte serveras något runt och platt i kartong). Jag gillar blodpudding, med råkostsallad, turkisk youghurt och lingonsylt. 

Ovanstående rätter är ju typisk mat som man inte gillar, av någon löjlig anledning. Förmodligen kommer det från skolan. Jag minns själv hur vissa ojjade sig när det serverades fiskbullar: "ööh sperma!". Förstår faktiskt inte varför det kändes motbjudande att äta fiskbullar efter sådana utspel. Hade väl ingen aning om vad sperma var när jag gick på högstadiet. Nu vet jag och har levande bevis.

Kvällsfika: Livet hade varit så mycket lättare utan kvällsfika. Men det här suget, ja det kräver en gnutta självdisciplin, något som jag har...ibland. Just nu är det bristfälligt (igen).

Godis: Vi låtsas att ni just nu undrar vad mitt favoritgodis är. Jag svarar då, utan att ens fundera lite, sura bilar. Ahlgrens sursockrade bilar måste vara guds gåva till godisfantasten. Eller choklad som pryds av bilder på Svambob Fyrkant.

På tal om svampbob, det är inte bara vi som gillar honom.

Jon Heder

Jag poppade Two hearts på väg till jobbet och kom av någon anledning att tänka på Jon Heder, ni vet Napoleon Dynamite. Vet ni att han fyller år samma datum som mig, alltså den 26 oktober? Är inte det väldigt roligt med tanke på att jag är lite faschinerad av honom. Han påminner nämligen om en fin vän till mig.





Jag nästan älskar honom lite.

Vad händer?

Något håller på att hända med mig och det är inte bra. Igår var det köttfärslimpan (som blev så god att...ah!) och idag är det, hör och häpna, oliver. Vad händer? Jag blir så himla sugen att det vattnas i munnen, långt bak i munnen, och jag skulle bara vilja äta upp alla oliver i hela världen... Är det här början på någon typ av höstdepp eller vad är det frågan om?


Godisboxen

Jag har precis skickat iväg en godisbox till min söta mamma (jag skriver det här eftersom jag vet att hon INTE läser min blogg). Den ska levereras imorgon och boxen pryds naturligtvis av....





..såklart!

Tänder

Vad gör man om man har en liten kotte som bara skriker och gråter när det kommer till tandborstning? Kom med tips och idéer! Jag är desperat. Vill verkligen inte att Wille ska gå i mina fotspår... Jag hade nämligen tolv hål en gång (är det något jag inte borde berätta?), men så är det ju gött med godis också (omoget sagt, jag vet).


Morotssoppa

Vi badade i morotssoppa imorse. Min jättegoda morotssoppa som skulle bli min lunch och bara blev...blaha! Tråkigt. Morgonen har, bortsett från soppincidenten, varit lugn. Jag sitter vid mitt skrivbord utan att vara sönderstressad och känner att det kanske blir en riktigt bra tisdag ändå. Tog faktiskt upp köttfärs imorse så idag ska jag göra köttfärslimpa, suget håller nämligen i sig.

Mat Mat Mat Mat Mat

Inte ens ett mms

Nej. Det är min verklighet just nu. Jag kan inte ens skicka ett fjuttigt litet mms till min blogg på grund av min telefon. Anledningen till detta är att den är halvnorsk, fråga mig inte varför. På torsdag får jag äntligen mitt efterlängtade bredband, då ska jag rigga upp min lilla pärla och surfa runt överallt, i soffan, i badet, i sängen...överallt!

För att berätta något roligare så klippte vi gräset igår, och krattade! Det har resulterat i ömma armar idag... Det är nämligen en sjuhelsikes gräsmatta. Markus klippte, jag krattade och Wille satt i sandlådan och gjorde goda kakor. En skön söndag, trots att jag plågades av ångest i små doser.



Just nu sitter jag mest och är hungrig. Blev jättesugen på köttfärslimpa och rotsaker.




Bild: Allt om mat.

Jenna Jameson

Ibland blir jag så less på alla dumma åsikter. Herreguud.

Måndag

När jag störtade in på jobbet brände tårarna. Naturligtvis startade inte bilen imorse och nu är det inte "bara" att springa på dagis, nu bor vi lite längre bort och eftersom Wille sover i barnvagnen och jag alltid tar med mig den, är det bil eller promenad som gäller. Imorse fungerade ingen av alternativen, så vi fick cykla. Lyckligtvis har Wille fått en ordentlig cykelhjälm av mormor och jag har fått hennes cykel (tack gud!) så på dagis och jobb kom vi... till slut!


Vet ni? Idag är jag så trött att jag kan gråta. Allt bara jävlas hela tiden... I helgen lyckades jag trycka ned en liten liten flaska med vin i väskan som naturligtvis gick sönder och förstörde både min mobiltelefon och Markus digitalkamera. Därmed kan jag inte visa er bilderna från Björna eftersom jag inte orkat lägga in dem på datorn... Markus har ingen kamera på älgjakten jag har återigen mobiltelefonen där det låter som jag pratar i en burk.

Dessutom har jag ångest över att jag gick ut överhuvudtaget. Förfesten var urkul, men hotellet hade jag nog kunnat skippa (i alla fall biten när jag var uppe på scenen och lekte gogo-dansare).




Trevlig måndag


RSS 2.0