Tisdag



 




090629

Markus fyller år idag vilket gör denna måndag fantastisk. Ännu mer fantastiskt är det att jag är så himla kär i honom.



Jag vet att det kanske är lite töntigt att skriva en kärlekshälsning till sin sambo över bloggen såhär, men jag kan bara inte låta bli; Så pusstjohej. Abbelibabbeli på fredag?

;)

Sommar

Det är sommar. Jag har bränt mig i ansiktet och fått något som de kallar för "kåpbränna" här hemma. Idag har varit en bra dag på hygget, för som de flesta vet spenderar jag min tid med att plantera, går fint! Idag gick jag dock ned i ett hål och dramatisk som jag är vrålade jag högt. Det slutade lyckligt, men jag drar nog på mig ett par chinos istället för klänning i helgen.

Allt är bra annars. Wille har säkert 112 myggbett och jag likaså.



Puss hej

Cody

Jag har glömt att berätta att jag odlar här hemma, men det är inte vad som helst... Medan andra odlar diverse blommor och krafs göder jag istället upp Cody, en äkta cowboy från South Dakota. Igår placerade jag den fyra centimeter långa Cody i ett kärl med vatten där han nu spenderar tid med att tillväxa. Jag förväntar mig att han ska hoppa upp ur sin nuvarande boning inom den närmsta veckan. Howdy cowboy!

Cody tog inte flyget hit.
Han blev smugglad från staterna i början av juni.
Men jag ska ta hand om honom. Och, jag säger då det, var vaksam; nästa gång ni passerar vårt hus på Lokvägen kanske det är en cowboy i hatt och väst som styr gräsklipparen medan Markus och jag dricker lemonad på verandan.



"He's rough, he's tough - but always a gentleman"



Tisdag

I veckan gör jag absolut ingenting. Jag är hemma i väntan på att börja arbeta nästa vecka, skönt att vara ute i skogen och bränna fett. Hur som helst är jag nyss hemkommen efter en underbar vecka i Gerani, Kreta. Vi hyrde en bil i tre dagar och åkte runt på ön, helt fantastiskt! Därmed har vi vandrat i grottor, besökt Kretas två bästa stränder, badat i en lagun under en båtutflykt, vandrat runt bland ruinerna i Knossos, ätit bläckfisk och massvis med annan inhemsk mat, paddlat efter en å kantad av dadelpalmer, sett mängder med bergsgetter, druckit Raki och väldigt gott vin, stekt i solen insmord i cocosolja, snorklat i Medelhavet, spelat tennis och sprungit på löpband, badat i jättevågor, strosat på lädergatan i Chania och bara mått väldigt väldigt bra.

Nu ska jag väcka min otroligt energiske lille son som tar en tupplur i min säng. Vi ska gå en sväng i skogen och trotsa det trista svenska sommarvädret.

Underbara onsdag

Av rubrikerna att döma kan jag förstå att ni funderar över det faktum att jag skulle lida av allvarliga mood swings. Jag kan dock meddela att jag känner mig ytterst stabil. Annat var det för ett par timmar sedan...

Jag har svettas, hyperventilerat, dragit mig i håret och vandrat omkring i köket. En otroligt lyckad tentamen senare: Aaaa, fram med rosén, här ska firas! (OBS, big joke!) Wille och jag skulle fira med popcorn ikväll med så fort han kom innanför dörren kröp han ihop som en liten myra och önskade inget hellre än att äta välling. Så det blev inget popcornkalas. Jag har istället strösurfat på nätet lite och ska väl koka mig en kopp te och sätta mig och göra... INGENTING! En väldigt tillfredsställande känsla.



Godnatt vänner


Jävla tisdag

Usch, vad jag är trött och less. Har hängt inne i mjukisbyxor och smutsig tröja hela dagen och nött biologin utan att det blir bättre. Jag gruvar mig för imorgon, vad händer om jag får tunghäfta? Lyxade i alla fall till det och gjorde en god kycklinggryta till middag, åt i min ensamhet eftersom Wille är hos Johan och Markus jobbar. Nu funderar jag på att gå en lång och snabb promenad... om träningsvärken från igår inte stoppar mig vill säga. Kanske finns det jordgubbar på ica. Och kamomillte. Det hade varit bra.

RSS 2.0