Eufori

Åh så vackert det var vid Hörnsjön! Blev helt euforisk första varvet, speciellt när jag kom upp på höjden och såg ut över Veckefjärden, och så solen som strålade, fantastiskt! Spåret var jättefint, bark är skönt att springa på och så var det bra kuperat. Precis som jag anade så var kroppen mycket pigg, maten påverkar mycket! Hade grym ork i benen och var på gång hela tiden, 9,15 km blev totala sträckan. Jag är väldigt nöjd. Skönt att kunna börja springa lite längre distanser i kuperad terräng.

Idag är det regnigt här. Jag har nyss ätit frukost, samma som alltid plus en knäckemacka med en skiva kallrökt lax (ja, det är ju så gott!). Ska inte gå något på stan idag utan åker hem tidigt så jag hinner hämta älskade Wille på dagis.


Tid att svettas

Som plåster på såren för att jag tappat min lilla väska fick jag bli sjukt nöjd hos frisören idag. Så duktig, trevlig och nogrann, tipptopp! Och håret blev precis som jag ville ha det, kallt sommarljust, jättefint. Pappa och jag har varit och handlat på Willys så när jag kommit hem från min löptur ska vi gofika, fullkornsbröd med kallrökt lax, ägg och tomater, mums! Ska åka upp till Hörnsjön med Isak & Lina. Har verkligen provat på lite allt möjligt i träningsväg i helgen. I lördags blev det en runda kring Höglandsjön, 7,3 km, och igår gymmade jag & Isak på Svettis, cardio på löpband och nu blir det alltså barkspår kring Hörnsjön, hörs vara väldigt fint där. Tänker försöka springa i alla fall 9 km idag, känner att kroppen har bra med ork nu när den är fulladdad med god mat sedan helgen.


Måndag i stan

Är kvar i Övik och har det mycket bra, trots att min handväska försvann på något mystiskt vis i lördags. Nu har jag alltså varken plånbok eller telefon, väldigt onödigt. Har bestämt mig för att tänka att det finns mycket värre saker och försöka att inte tänka på det. Använder mormors mobil som hon varit snäll och lånat ut för tillfället och inväntar nytt kontokort och körkort, ja men struligt!

Bortsett från den lilla incidenten har helgen varit härlig. Vi har hunnit med lite allt möjligt. Igår åkte Markus hem medan jag & Esse stannade kvar (Wille är hos pappa Johan). Jag ska ju som sagt klippa mig om en liten stund plus att jag ska försöka bege mig på polisstationen och se om någon vänlig själ lämnat in min lilla väska. Solen har strålat över Örnsköldsvik under morgonen. Jag och Esse gick ut på en powerwalk strax efter åtta, var så himla fint nere vid vattnet! Gick förbi och handlade lite och gick sedan och satte mig på UH, läste tidningen och drack en kopp kaffe medan Esse fortfarande sov. Vips var klockan tio så jag har strosat på stan en liten stund och letat efter lite sommarkläder och suktat efter parfymer, älskar CLEAN, har hittat två favoriter som jag skulle vilja ha i sommar. Mm, provade lite så nu vill jag bara lukta på mig själv hela tiden.

I skrivande stund äter jag lunch; kycklingsallad med kamuvete och keselladressing med touch av smokey bbq. Nu är det dags för lillkillens lunch också.

Hej

Och fredagsmys såklart

Har landat i Övik och myser i lägenheten. Lina fyllde år i förrgår så vi har ätit god middag. Gjorde rostbiff tidigare idag, potatissallad med salladslök, lite hackat äpple, kesella och kryddor och till det mycket grönsallad. Till dessert blev det hackade jordgubbar, melon och apelsin med kokosströssel. Vi är nöjda och glada allihopa.

Tidigare idag körde vi förbi Markus farbror Stefan och hans familj. Är glad att vi äntligen tog oss tid att hälsa på dem, det var trevligt. Britt-Inger hade bakat smarrig sockerkaka, lillEsse var eld & lågor (och mammas snålvatten också;P ). Och det var så fint där ute. På vägen hem spottade jag hur mycket fina hus som helst... och massa kor, såå fint. Det måste vara något med våren och grönskan alltså, man blir kär i allt.

Hann med en tur till gymmet idag också. Sjuk träningsvärk, kan möjligtvis vara backintervallerna från helvetet som gör sig påminda. Och så har jag helstekt en hel form kycklingfilé, gjort rostbiffen & potatissalladen och bakat brödet jag skrev om tidigare (syndigt gott!). Aaa, laddat upp med goooood mat, så nu njuter vi resten av helgen!


News!






Bild





Upptäckte en ny smak på kesellan när jag var förbi ICA (rabarber var den som fanns i åsele) igår. Kul! Visserligen har den högre fetthalt än lättkesellan (som är den jag brukar köpa) och innehåller en betydligt större del kolhydrater. Men what the hell! När man vill lyxa till det, till dessert tex. Ska absolut prova.


Inga kläder

Älskar Veronica Maggio, satan i gatan så bra hon är! Laddar inför en härlig helg med bra musik och god frukost.

                          


                           

 


Det snöar...

...kokosflingor. Ja, det gjorde det hemma hos oss imorse vid frukostbordet. Mycket roligare blev det också att äta upp yoghurten tyckte Wille. Man säger ju att man äter med ögat, självklart gäller det barn också. Kokos innehåller ju dessutom väldigt nyttigt fett, superbra! (i måttliga mängder såklart!).



Det hör verkligen inte till vanligheten att jag går loss med kameran på detta viset. Men jag tycker själv det är roligt att titta på andras bilder, så då bjussar jag på några.




Och Esse Hansson som äter blodpudding med hela ansiktet. Så våldsamt att han färgat brynet. Och så kan man se skymten av de små vassa grynen.


Jag har nyss kommit hem från gymet. Har älgskav och wokgrönsaker i ugnen och råris på spisen, är hungrig som en varg! Hejhopp!


Fattiga riddare

Gjorde godaste melliset ever till dagiskillen i eftermiddag, fattiga riddare! Så enkelt, men ändå så lyxigt. Vispade ihop en äggula med en halv deciliter grädde, tillsatte liite socker och vände därefter fyra runda (stansade ut med ett litet glas) franskskivor i smeten. Stekte gyllene i panna med smör och pudrade därefter över kanel och florsocker. Serverade med bananskivor och äppelklyftor. Fick nog högsta poäng om man ska tro den tomma tallriken sedan. Naturligtvis funkar det ju att skippa sockret helt och bara ha bärmos till, perfekt för de små också att äta med händerna. Gott gott!





Så här glad blir man när man laddat batterierna och ätit supermellis. Wille har haft en tuff dag, vaknade redan 05.20 och sedan lekt på dagis, kråkan har fyllt år, och tjoat på. Inte undra på att humöret inte är det bästa alla dagar...

Själv har jag matat elljusspår. Tog femman och sprang till den segaste och brantaste backen jag kunde hitta och körde därefter backintervall x 5 (ja, det var så jobbigt och backen var så lång att jag var totalt färdig efter fem gånger), funderade på att kräkas en stund då pulsen skenade upp till 184 ett tag. Och mjölksyran i låren går inte att prata om. Sprang vidare sedan och körde därefter styrka var tredje minut, varierade lite mellan plankan, statisk knäböj (mot ett träd), dubbla utfall och armhävningar. Var hemma efter 55 minuter, väldigt trött. Nu ska jag alldeles strax gå och sola, skönt att lägga sig och njuta ett litet tag.


Onsdag

Solen sken så fint när vi steg upp imorse, men vips drog molnen in och nu ser det bara kallt och blåsigt ut. Håller tummarna för att det är fint väder i helgen, vi ska ner till Örnsköldsvik och mysa med familjen. Strosa på stan, fika och träffa släkten. Eftersom Fitnessfighten fortfarande rullar blir det såklart lite träning också, men så kul med miljöombyte! Hoppas kunna hänga med Isak & Lina på Friskis en sväng också. Ser att de har ett pass som heter Cross där man varvar löpträning med styrketräning/intervaller/fartlek, naturligtvis utomhus. Hur kul? Eller HIT, lite crossfit-inspirerat som jag varit sugen på att prova i evigheter! Gillar högintensivt! Tyvärr stämmer nog inte tiden in, åh, ibland önskar jag att vi bodde på ett större ställe! På måndag ska jag dessutom fixa sommarhår, är tio veckor sedan sist så det behövs.


Idag blir det löpning kring eljusspåret. Känner mig taggad! Förresten, mellis tidigare idag blev hackad apelsin och päron med kesella och minikeso. Och så strösslade jag över lite krossade linfrön (min mage behöver det!). Efter jag fick Esse har min mage blivit så känslig och det enda som hjälpt är just linfrön. Tidigare åt jag mycket psylliumfrön, men måste säga att jag gillar linfrö bättre. De har bättre effekt på min mage i alla fall. Och dessutom är de rika på kostfibrer och omega-3, bara jättebra alltså! (någon matsked om dagen, inte överdosera!).


Summering av dagen

Så här ska alla dagar vara (om man bortser från vädret då!). Klockan är blott sju men båda barnen sover redan gott, ja, vaknar man halv sex måste man somna tidigt också. De båda har badat och Wille har dessutom klippt sig hos frisör idag och som belöning för att han var så duktig fick han en grävare av sin toppenfarmor. Han har varit lyrisk över den hela kvällen och lekt med den nonstop. Eftersom middagen redan var förberedd smet jag iväg och gymade, fustraprogrammet med cardio på ct. Kände mig relativt pigg och den här misstänkta förkylningen vilade jag nog bort igår. När jag kom hem hade pojkarna ätit kasslergrytan och den var absolut godkänd. Själv åt jag kasslerskivor och bulgur (nä, jag tröttnar faktiskt inte på bulgur), sallad, en matsked kesella med liite currypasta och en skiva hårt bröd med rökt kalkon. Mätt & glad.



Klurar fortfarande på brödbaket. Är det regn imorgon skulle det verkligen vara en bra sysselsättning att baka lite. Men det återstår att se. Nu ska jag i alla fall slänga mig i soffan med en kopp ingefärste och sedan blir det genast sängen och en bra bok.

Bröd

Blev så himla sugen på att baka. Och det här såg onekligen intressant ut. Men först, iväg på dagis!


En bra start

En bra start på dagen. Känner mig betydligt piggare idag och halsontet (jag vet att det kanske inte heter så men ni fattar) håller på att klinga av. Kokat te på färskriven ingefära & citron och därefter haft i en tesked honung när det svalnat av, kanske var det en dunderkur. Morgonen har, förutom allt vanligt fix, bestått av ett besök på konsum och en liten promenad. Skönt att komma ut, kände dofen av hägg! Sommaren är nära!


Just nu sover Esse och jag har ätit mellis. Keso med lite hackat päron och kanel. Nu ska jag ställa mig och göra middagsmaten, bäst att passa på medan man har tid. Vid tretiden är alla trötta & sura, inte har man ork att vara kreativ i köket då inte. Het kasslergryta med äpple, mums!


Förresten, läs det här. Tänkvärt!

Kill i halsen

Bananglassen blev en sväng på Kronan istället. Vi hämtade Elin på dagis och promenerade dit. Jag drack en kopp kaffe och småttingarna lyxade på med chokladbollar, bästa! Nu myser de framför en film och jag och Esse hänger i köket. Han med en liten smörgås i högsta hugg och jag med laptopen. Har bestämt mig för att ha en ofrivillig vilodag idag. FF innebär ju att man tränar högintensivt en timma om dagen i 30 dagar, men är inte kroppen frisk & kry fungerar det ju inte naturligtvis. Det viktigaste man bör lära sig, tycker jag, när det kommer till hälsa är att kunna lyssna på sin kropp. Att gå till gymet/elljusspåret/whatever och vara krasslig ger noll och ingenting. Det enda man får tillbaka är en förkylning som vägrar att gå över och en kropp som blir totalt trött och slut. Istället laddar jag hemma med mycket god mat, varm dryck och vila. Förhoppningsvis går det över lika fort som det kom.


Liten kock

Regnvädret gör mig förkyld. Imorse trodde jag mig se solen men det var nog bara en synvilla, regnet bara öser ned! Som jag nämnt tidigare gillar jag regn & rusk, i måttliga mängder såklart, men just den här måndagen hade jag gärna gått ut och krattat lite kring våra numera nedklippta buskar och samtidigt bättrat på brännan. Men, jag har nog för höga krav.

Den lilla kocken i huset beställde pizza till lunch. Så jag har precis hjälpt honom att ställa in plåten med pizzan han själv bakat. Vad det blev på? Tomatsås, skinka och ananas såklart. Och lite oregano. I skrivande stund står han och övervakar den i ugnen. "Nu börjar den se smaskig ut!" säger han stolt.
I julas köpte jag ett fint förkläde med stjärnor och en liten receptbok till honom eftersom jag vet hur mycket han tycker om att hjälpa till i köket. Recepten är jättefina med tydliga illustrationer, "Vi bakar & lagar mat" heter den.

Senare i eftermiddag lyxar vi nog till det med något liknande detta. Har tidigare gjort bananglass med jordnötssmör, men det var Wille inte så förtjust i. Han tyckte bättre om bananglassen utan något annat i. Kan tänka mig att mörk choklad och nötter passar lika bra för barn som för vuxna? ;) Eller varför inte frysa in bananerna tillsammans med hackade färska jordgubbar och mixa alltsammans? Ska testa. Till och med jag kan äta bananglass, tillsammans med uppvispad kesella (för proteinets skull) blir det ett perfekt mellanmål!




Bild


Söndagsfrukost

Nyss avnjutit en god söndagsfrukost (söndag och söndag, samma sak varje dag, men så gott). Pigg & glad idag, mycket tack vare en trevlig lördag bestående av både skön träning i form av 45 km cykel med Evelyn och mysig kväll vid grillringen. Avvek lite från mitt kostschema igårkväll och tog en bit kladdkaka med grädde & jordgubbar samt en ruta mörk choklad (det blev alltså ett rejält kvällsmål), smakade smaskens såklart. Bestämmer mig för att njuta av det och går vidare med en hurtig söndag istället. No regrets! Ger bara dålig energi!

Planerna för dagen är inte många förutom att jag ska gå på Evelyns Spinning & styrka halv fem, lyckades nyss boka en plats. Annars ska vi väl bara vara hemma och pyssla, skönt att inte ha så mycket på agendan.


Coffee

En kopp kaffe sitter fint när man ska döva sötsuget från helvetet! Pudrade över en nypa pepparkakskrydda så nu luktar det jul i hela köket. Och värmeljusen är tända. Markus är på bio så jag har hyrt en film som jag strax ska slå på, sitter och ser lite på "Så ska det låta" först, det är fredag för mig.

Fredagsmiddag mina vänner. Älgfärsbiffar med finhackad salladslök, äggvita, lite lättmjölk och massa kryddor (havssalt med chili, bbq & grill mesquite), lite bulgur, grönsallad och tzatziki gjord på kesella. Men mums. Synd att biffarna blev lite torra, ugnstekte dem utan något som helst fett och det gick jättebra. Men hur får man dem att bli saftigare? Är ju inte någon matguru direkt.

Jobbig dag. Sugen på allt som jag nämnde tidigare. Men mest på leverpastej. Visste man inte bättre skulle man nästan kunna tro att det är gravidcravings, men det är det inte såklart. Åt en limpa med leverpastej till lunch istället för knäckebrödet. Det var som att tiden stod stilla, jag njöt av av hela mitt hjärta! Trodde suget skulle stanna av efter jag varit och tränat, men no no. Kände mig ju sjuk imorse som sagt, vilket höll i sig till efter lunchen (när jag fått min limpa). Var sjuk i halsen och av träningsvärk i hela kroppen. Promenerade en stund med Esse på ryggen i bärstolen och tog mig knappt uppför backarna. Rumpa! Ben! Usch! Fick för mig att jag hade feber men den visade bara 36,1. Jaja, en mystisk tröttsjuka drabbas man av ibland, inte mer än mänskligt.


Godkväll.

Underbara fredag!

Godmorgon!

Å, anar en liten stickande känsla i halsen som gör mig smått irriterad. Har därför druckit en stor kopp honungsvatten och hoppas det lindrar. Sist jag var förkyld var nog i oktober någon gång, har hållit mig förvånansvärt frisk en längre tid, speciellt om man tänker att Wille är på dagis där det fullkomligt kryllar av förkylningar & magsjuka. Peppar peppar!

Idag ska vi ut på en liten utflykt eftersom Markus är ledig. Så vi packar matlåda (alltid!) och en termos kaffe och drar iväg, mysigt. Träningen får bli under eftermiddagen, om jag känner mig bättre i halsen vill säga. Vila är nog bästa medicinen mot förkylningar och jag vill ju vara pigg till lördagens planerade långtur på cykel med Evelyn, vi ska ut och testa våra ben ett par mil. Känner redan mjölksyran! Blev ju så inspirerad av Nadja som var ut förra helgen. DET är det absolut bästa med bloggar, hur man inspireras, peppas och får tips! Härligt.


Födelsedagsfikat var underbart förresten. Evelyn hade bullat upp med lite "nyttigare" fika och det var så gott! Nu har vi laddat batterierna ;)
 


Härligt påskväder i Grönfjäll. Just den här skidturen kommer jag leva länge på! :) 


110519

Har en förkyld minsting i knäet, han tuktas hårt av sin storebror nu för tiden. Puh. Morgonen hinner inte ens börja så är bråket igång. Idag är det dock ingen vanlig dag ty det är Evelyns födelsedag! Min underbara fantastiska fina vän fyller 25 år. Hurrraaa!! Jag planerar därför in en nyttigare variant av gofika later on, kan knappt bärga mig!

Just nu har jag två rödningar i ugnen. Bulgursallad med röding & grönsaker är supergott, gjorde det förra veckan också. Under den här utmaningen krävs det enorm planering av kosten, vilket jag enbart ser som positivt både för själen och för plånboken. Att vara oförberedd inför lunch/middag är ju ingen höjdare vilket för oss ofta resulterat i att vi ringt på grillen och beställt. Det är inget fel med att äta på grillen, älskar hamburgare, men så onödigt att göra det bara för att man inte "orkat" tänka på maten tidigare. Det tar inte många minuter och lär man sig att ugnssteka sköter det sig själv. Trots att det "kostar" lite att deffa i och med att vi äter mycket kyckling och kvarg tex. (som inte alls är det billigaste) känns det ändå som att majmånad inneburit att vi ändå dragit ned på matkostnader. Jag går inte lika ofta på affären och ser till att äta upp det vi köper hem, eller frysa in. Sparar de små kesellaburkarna, fungerar utmärkt som portionsförpackningar att ställa i frysen. Nä, vad tror ni? Innebär det att man blivit "vuxen" nu? ;)


Mår fint idag. Det stramar en aning i benen men det gör mig inget. Ska på gymet under förmiddagen, kör ett helt pass inne idag. Cardio på ct och styrka. Ingen löpning idag, låter gårdagens sträcka sjunka in.

Question

VEM lägger ut en annons på blocket halv sex för att sedan inte svara när man ringer två timmar senare? Och nu när jag försöker igen är telefonen avstängd. Grymt irriterande!



Mellis för hårdingar

Hade lite kokt ris över sedan gårdagens middag. Blandade det med en skvätt vispad grädde och lite frysta hallon. Gooood risifrutti för hungriga småkillar (jag vet eftersom jag provsmakade en sked)! De båda slurpade allt i ett nafs. Esse åt dessutom en bebissmörgås gjord på pågens limpa och ett lager leverpastej. Mumsigt!



Onsdag

Äter och bloggar med en liten kille i knäet. Har egentligen inte tid att sitta här mycket längre, tänkte bara redogöra de senaste dagarnas FF träning för min egen skull.

Söndag 15/5
Kom hem från jobbet strax efter nio och ville bara gråta innan jag skulle ut och springa. Markus låg i soffan med en kall och en påse chips, VM-final dessutom! Kom i alla fall ut, sprang kring 7 km tror jag med avbrott för dips och armhävningar. Testade även tempoväxlingar med tidsintervall och det kändes bra. Var pigg och glad när jag kom hem och åt kvällsmål för att sedan somna i soffan, vad annars?

Måndag 16/5
Spöregn ute så jag tränade på gymet innan lunch eftersom Markus har eftermiddagsvecka. Var nöjd med att kunna göra bort träningen på förmiddagen, dock hungrig och småsugen hela dagen.

Tisdag 17/5
Hann ut på min lilla "testrunda" på förmiddagen. Har inte sprungit den rundan sedan 7/4, sträckan är 5 km, och då stannade klockan på 24.56. Igår kom jag hem efter 22.02. Kände mig nöjd & glad över att jag utvecklas, det är ju det som är meningen med allt slit! Kroppen svarar och blir starkare! Gymade på eftermiddagen Fustras Superstarprogram, gick bra. Svettades kopiösa mängder bara! Och sugen på leverpastej och vispgrädde på kvällen. Åt ett par russin och suget stannade av.

Onsdag 18/5
Idag alltså. Har satt personligt rekord genom att lyckas springa 14,8 km utan att stanna landsväg/grusväg och väldigt blåsigt. Tiden 1 h, 22 min 33 s kan jag inte riktigt reflektera över, siktade på att klara sträckan först och främst. Pulsen låg kring 165 slag/minut under hela passet. Vid kortare sträckor brukar jag ligga högre, 175-180. När en timma gått blev jag trött, men då var det bara att koppla på rejält med brainpower och fan inte ge sig. Man klarar betydligt mer än man tror! Har stretchat rejält och duschat varmt, smörjt in mig med kakaosmör och borstat håret. Klockan är bara elva så nu ska jag bara njuuta resten av dagen.

Tidig söndag

Jag äter frukost alldeles ensam, hör & häpna. Barnen åt välling för en stund sedan och somnade om, otroligt! Har kammat håret och lyxat till det med mascara på fransarna innan jobbet, känner mig väldigt pigg idag eftersom vi gick i säng tidigt igår. Skulle ju försöka se eric saade men både Markus & jag somnade i soffan, ha. Det är så typiskt oss.

Lördagslyxade lite igår. Gröpte ur en passionsfrukt som jag blandade med kvarg. Hackade ett par naturella cashewnötter och en liten torkad aprikos och strödde över. Citronte och ett glas ramlösa. Mycket gott. Kanske var det därför jag somnade så hårt på soffan med en glad mage. Träningen blev 6 km löpning (eller 5,7 km om man ska vara exakt, var tvungen att mäta när jag kommit hem) och styrka hemma, har faktiskt träningsvärk både i rygg & ben. Att det stramar i ryggen vet jag beror på afron i torsdags, men varför jag helt plötsligt känner av benen vet jag inte. Tycker inte att jag ändrat eller ökat något. Jaja, så länge det är träningsvärk och ingen annat är det ju helt okej.



Vi har skator runt huset. Överallt. Har de ett bo på taket eller vad är det frågan om? Tycker inte om fåglar. Inte katter heller. Jo förresten, stora katter som tar fåglar.

Effektknäcke

Har haft en bra förmiddag på jobbet, känns verkligen jätteroligt att börja jobba lite smått ändå, trivs! Sitter och äter lunch i skrivande stund, egenkomponerad grillsallad med hackat älgkött, råris och ugnsgrönsaker. Och en skiva effektknäcke med rökt kyckling. Gott bröd, vi får väl se om det ger mig extra hästkrafter till träningen ikväll. Att inte kunna göra bort träningen under dagen känns väl sådär måste jag medge. Lite drygt att komma hem från jobbet, svira om och iväg, men what to do, det är inte kul jämt. Funderar på att skippa styrkan och springa en längre distans samt köra lite core när jag kommer hem. Tror att det passar bra en dag som denna.

Och sedan ser jag faktiskt fram emot eurovision ikväll, jag är en sucker för familjeunderhållning på tv.


Hej så länge


Leksandsbröd havre hirs snett


Bild


Snålvatten

Så regnig och kall dag. Det verkar ska hålla i sig över helgen också. Mig gör det inget, ska jobba både lördag och söndag, men det är trist för pojkarnas del som ska vara hemma och försöka roa sig. Tur att jag har bakat en hel hög med goda bullar så de kan bjuda på fika :)

Gymet idag. Ville egentligen ut på löptur och lever ju efter mottot "det finns inget dåligt väder..." men jag backade faktiskt när jag kände det kalla regnet och svettades inne istället. Crosstrainer 10x2 och styrka, går bara bättre och bättre! Tycker om att träna i min ensamhet, effektivt och hårt, men ibland saknar man någon att fråga om råd. Att träna ensam innebär också att man lätt blir "hemmablind" och man vill ju inte direkt söla på, då kan man lika gärna vara hemma.

Har kännt mig otroligt hungrig idag, vilket är konstigt då jag brukar känna mig mätt dagen lång. Gudarna ska veta att jag luktade väldigt länge på Willes Japp innan jag till slut gav den till honom. Och chipsen som Markus köpt var visst "extra spröda". Snålvatten är ordet.

 



Bild

Nä. Visst hade det sett betydligt bättre ut med en liten söt kb istället? ;)


Kanelbullar

Tycker det är mysigt med regniga innedagar, därför har Wille och jag bestämt oss för att baka kanelbullar. Han ska ha kompis Manfred på besök och då passar det väl ypperligt med nybakade bullar. Inga bullar för mig dock, you know why, men det är inga problem. Känner mig så pass målmedveten och vi är snart halvvägs, tänker inte fucka upp det här när det gått så bra hittills. Tar mig en kopp kaffe istället ;)


Eftersom jag befinner mig mitt i livets största vällingkaos just nu kan man ju inte låta bli att reflektera över nappflaskorna. Har aldrig haft problem med dem (annat än att man tycker de är dryga att diska), men nu... Köpte MAMs flaskor. Supermoderna liksom, man kan skruva upp dem och diska öööverallt. Tyckte först att de var jättebra och jag måste medge att tanken är god. Men nu hatar jag dem. Riktigt hatar dem. Det är ju fler delar än till en bröstpump och så är de lätta att skruva på fel = välling all over. Hatar dem! Det går ju minst lika bra att ha en hederlig nappflaska och en flaskborste med lite dutt i toppen så blir det minst lika rent. För i ärlighetens namn, vem tycker det är kul att börja med ett mindre monteringsarbete när barnen är trötta och bara måste ha välling? Inte jag i alla fall.


Quicky

Mm. Rödingfilé, bulgur med persilja, citronsaft, vitlök & tomat, en hög med sommargrönsaker, en matsked kesella med lite örtkrydda och en knäckemacka. Två timmar svett blev det idag, fustra med löpning som cardio 10x3 & afro. Evelyn är grym! Superkul! En dusch, citronte och en mjuka sofffaaaa! Älskar kvällarna framför teven efter en effektiv dag.

Makeover

Håller tider och har nyss ätit mellis efter en powerwalk med Caroline & Elvina. Känner mig faktiskt lite varm, svettas sjukt lätt och mycket nu för tiden. Kan det bero på att jag dricker kopiösa mängder vatten? Ungefär två liter om dagen bör jag dricka (din vikt delat med 30 har jag läst) men i ärlighetens namn håller jag ingen koll, jag bara... ja, dricker hela tiden. Springer på toa på nätterna också, irriterande! Någon som vet om man kan dricka föör mycket? Jag kanske håller på att dränka mig invärtes vem vet.


Ska i alla fall boka en efterlängtad klipptid idag, ge mig sommarhår! Och en fräsch bränna! Och shorts! Har totalt snöat in på shorts, älskar alla möjliga modeller, men spec. high waist såklart.



Oldie! Men gillade verkligen mitt superbleka hår, tycker det är snyggt på sommaren!



Under graviditeten blev håret betydligt mörkare, hej fina utväxt.


Romargryta

Ska låna mammas romargryta (sk. lergryta) nu en stund. Tror den kommer bli perfekt eftersom jag ugnssteker all mat nu genom att jag inte vill använda något fett till stekning och dyl. Det ska man ju göra jämt, så tummen upp för alla nya härliga vanor!


Idag (som förövrigt är den 12/5, jag är visst en dag före) ska jag fortsätta städningen eftersom det ändå verkar vara lite regnigt ute. Åt frukost strax efter klockan sex, skönt att kunna starta dagen i tid och äta i lugn & ro innan barnen kräver sitt. Dags att bädda sängar och klä småttingarna (kan man säga att Wille är en "småtting"?, nja en halv i alla fall).




Bild

Romargryta, nyttigt & fettsnålt.


110512

< Åh, Esse 9 månader, hurrraa!! ;)

Dagen har rullat på bra. Gick på gymet kring tre och körde 3x10 crosstrainer och styrka mellan enligt fustraprogrammet. Gick BRA idag! Blev väldigt trött i slutet och mina triceps blev ynkligt svaga, det brände på bra och känns skönt nu. Högintenstiv träning är ju som värsta detoxen, har nog aldrig svettats så här mycket i mitt liv!
Imorgon hoppas jag kunna ta mig ut på en löptur. Hade väldigt gärna gått på Evelyns Afro Power Dance också, visst ska ni dit?


Dunsa ner i soffan!





Thank you

Tackar de högre makter som gav mig styrka att påbörja storstädning av huset imorse. Vi har haft en lång påskledighet och resväskorna har åkt ut och in i huset så vi har haft hiroshima de senaste dagarna. Nu är jag igång i alla fall, hann plocka bort kläder och dyl. och storstäda två rum innan Esse vaknade. Han har förövrigt fått flytta till eget nu. Jo, jag vill faktiskt ligga och läsa på kvällarna och han sover från sju till sex ungefär utan att vakna så det bör inte vara några problem... fast nog kommer det kännas lite ovant.

Just nu är jag i alla fall i färd med att koka kalvfrikadeller till Esse. Till det serveras kokt potatis, morot och majs. Frikadellerna var ju ingen match! Lite grädde, potatismjöl och en näve persilja som jag ändå hade i närheten eftersom jag gjort en variant av tabouleh som Zandra tipsat om. Nu kokar de fint på spisen en liten stund.


Vilken underbar dag!

Äter försenad middag. Currykycklingen blev basilikakyckling istället, bulgur, en hög med haricots verts, tomat och färska champinoner, en knäckemacka med rökt kyckling och ett stort glas citronvatten. Sitter fint efter ett intensivt spinningpass, trodde rumpan skulle brinna upp ett tag, det känns att det var ett par veckor sedan! Idag var jag på passet som Elisabeth Olsson är instruktör för. Tipsar er om det! Hon är verkligen en härlig ledare, precis som alla andra inom ÅIKs gympa. Och passet är tufft och innehåller bra musik!

Annars har dagen varit bra. Har powerwalkat med Caroline & Elvina och krattat gräsmattan i sommarkläder. Jo, har till och med fått en liten "rand", fresh! Esse har styrt omkring på lära-gå-vagnen och lyckats trilla omkull ett par gånger så tårarna sprutat, men upp igen!


Hade tänkt att skriva så mycket mer idag, är verkligen inspirerad! Men kidsen är trötta av värmen och behöver sova. Och så vill jag umgås med min fina sambo en stund också. 

Hej!


Distraction

< Haha, ser på sjukaste programet på tv11 i skrivande stund!


Helgen har varit lugn & skön, men jag är ändå lättad över att det är vardag igen (slipper man frestas och stå emot helgmysmaten!!!). Utmaningen rullar på, jag har landat i kostvanorna och känner mig ganska lugn. I lördags var jag dock grymt trött under träningen och det kändes inte alls speciellt roligt men... jag genomförde det ändå och innan passets slut var mungiporna betydligt högre upp. Endorfiner! Träningen har varit mer påfrestande än kosten i och med att vi ska träna en timma varje dag, så här mycket brukar jag inte träna i vanliga fall, två vilodagar unnar jag mig i alla fall (minst) och då är lördag är oftast en av dem. Igår kände jag därför att jag behövde ett litet "break" från det rekomenderade programmet och sprang istället 7,5 km efter eljusspåret. Skog, svett & fint väder visade sig vara en fin combo och jag kände mig relativt pigg nästan hela tiden (sista kilometern brände det rejält i rumpa & lår!) och hem till vardagsrummet och... plankor såklart!

Eftersom jag fick nya krafter igår gick jag på gymet idag och körde Fustraprogrammet. Cardio på crosstrainer 10 X2 och styrka. Hade liiite svårt att fokusera och fick inte riktigt känslan jag önskade så imorgon kör jag löpning x3 och styrka här hemma och provar därefter gymet på onsdag igen.

Ikväll åt vi egen pyttipanna här hemma och imorgon blir det currykyckling. Hela veckans lunch & middag är planerade och det känns ju skönt. Jag är mätt och glad och inte lika yr som jag tenderade att vara i början av förra veckan.

Here we go!


110506

Tränat klart för en timma sedan och nu har jag nyss ätit sen frukost, är proppmätt! Mellis innan träning tidigt imorse. Sjukt jobbigt idag (som alla dagar). Samma slinga som igår, lite snabbare. Måste nog välja öka sträckan nu, är det 10 minuter så är det!

R1 09.22
R2 09.09
R3 09.39

Bytte ut en övning i andra setet och fick sådan grym mjölksyra i benen som höll i sig hela tredje rundan. Och sista biten sluttar det yttepyttelite så jag trodde jag skulle gå sönder! Men det gick bra, benen sitter kvar. Känner att jag har en tendens att "krypa" ihop när jag är ute och springer. Ju tyngre det går, desto mer kryper jag ihop. Försöker därför påminna mig själv om att sträcka på mig, rulla axlarna bakåt och öppna upp bröstkorgen för att få in luft och inte springa och spänna mig. Kan absolut noll om löparteknik (men skulle hemskt gärna lära mig), så om någon har tips får ni gärna dela med er! :)


Nu har jag duschat. Smörjde även in mig med fetaste kakaosmöret för att undvika att bli torr. Markus svassar förbi när jag är färdig och utbrister:
"Mmm, det luktar... gott. Det luktar bränt! Vad har du gjort?"
Jaja. Det spelar väl ingen roll om jag luktar rosor eller skorsten, så länge Markus tycker jag luktar gott. ;)





Nu är det helg! Myser med lilla familjen i Oxvattnet. Ta hand om er!


110505

Började dagen på bästa sättet med ett tidigt träningspass. Körde cardio 10 minX3 och sedan styrka mellan, tog strax över en timma. Sprang hemifrån en slinga, vi har så fint här med stigar som går lite överallt och kuperad terräng är tufft & bra för koordinationen.

R1 09.59
R2 09.32
R3 09.29

Tiderna för mina små rundor. Har faktiskt ingen aning om sträckan, men det hade varit väldigt intressant att veta vad jag höll för kilometertid. Pulsen låg i alla fall kring 85 % av max. Det lustiga med dessa tider är att jag var betydligt tröttare sista rundan än jag var första och andra. Det visar ju att man kan pressa sig, MYCKET! Och dessutom är det ju fantastiskt att kunna springa i skogen, bara slänga sig ner och göra armhävningar eller liknande när man känner för det. Smutsigt och jobbigt ska det vara. Lite army, tycker ni inte? ;)


Det bästa med att träna så pass mycket är att jag blir betydligt gladare. Som idag när jag går in till tvättstugan till exempel så upptäcker jag ett par byxor som hänger på tork. Dessa byxor har bott i tvättkorgen ett bra tag eftersom jag inte vetat hur och med vad jag ska tvätta dem med. Idag har alltså Markus tvättat dem tillsammans med... typ allt. Tillsammans på sträcker hänger svart, vitt, rött... och dessa byxor. Jättefint och jätterent! Så bra, tänker jag, nu slipper jag tänka på dem. Nu när jag blivit gladare ska jag också bli djärvare, framförallt i tvättstugan.



Äntligen Hemma

Åh. Otroligt vad man uppskattar sitt hem när man varit borta ett tag. Idag när vi kom hem hade Markus plockat bort, städat och gjort snyggt. Alltid nice att öppna dörren till ett fräscht hus, underbart helt enkelt! Har landat i soffan efter ett par hektiska timmar med småkillarna, de blir så uppspelta när vi kommer hem. Wille röjer fram varende liten leksak till vardagsrummet och Esse spränger dem med sin gåstol. Och kryper han stoppar han smågrejer i munnen. Jag måste medge att jag har lite huvudvärk!

Nu ska jag ta mig en kopp te. Har tagit på mig skönaste pyjamasen. Okej, inte riktigt. För den skönaste pyjamasen är i min mammas ägo. Brukar låna hennes nattlinne när jag är hemma. De räcker ända ned till fotknölarna och så är det lite.. ja tight. Och mjukt. Verkligen en erotikdödare! Men så mysig! Ni förstår kanske att jag tycker det är viktig med hög mysfaktor? Japp, fram med ett par värmeljus trots att det fortfarande är ljust ute.

Härligt att vara hemma! Imorgon är det en ny dag. Likt idag står förmiddagsträning på schemat. Lätt bästa tiden att träna då man känner sig grymt nöjd resten av dagen. Det kan jag rekommendera!

Godnatt!


3/30

Godmorgon! Har nyss ätit frukost, känner mig pigg & glad. Dock något trött i musklerna efter igår, lyckades faktiskt köra slut på mig totalt därav uteblivet blogginlägg, drack te framför teven istället. Idag ska vi åka hem till Åsele, så jag måste hinna träna efter mellanmål 1 och före lunch... planera planera! En härlig dag blir det i alla fall!


Och lite kärlek







Har ibland lite svårt att förstå att de här små änglarna är mina barn, helt otroligt. De ser fantastiskt gulliga ut på bild, det är de i verkligheten också såklart... men nog växer det ut små horn ibland.. ;)

2/30

Dag 2 av 30 (eller egentligen 3/30 men pga valborgsfirande..ja ni förstår). Är hungrig och har ont i huvudet, känner mig i det närmaste lite förkyld och längtar som satan till lunchen. Hoppas det går över snart. Sköter faktiskt min kost bra i vanliga fall ändå (om jag får säga det själv), klart man "lyxar" till det på helger med snacks och lite vin men vardagarna brukar gå galant. Trots det sitter jag nu och suktar efter singoallakex och päronsoda, men NEJ! Kosten hör liksom ihop med träningen, fungerar träningen, fungerar käket och vice versa. Just det här är ju bara en challenge, en fitnessfight och 30 dagar är ingenting! Så det här kommer att gå jättebra! Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig lite. Summerar nog ikväll.

:)

Och kvällens

Var sjukt opeppad på att lyfta minsta finger ikväll, men släpade mig ut ändå, det behöver ju faktiskt inte alltid vara roligt. Hur som helst hann jag bara utanför huset innan jag blev på bättre humör och jag hade dessutom värsta nostalgimusiken i lurarna eftersom jag tagit mammas gamla mobil. Bra pump i låtarna. Kom till och med på mig själv med att spegla mig i backspegeln när jag parkerat bilen vid vägen för att se så jag inte hade något mellan tänderna. What?! VEM eller VAD tänkte jag att jag skulle stöta på? Haha. Jag var en partytjej efter vägen idag! Sprang i alla fall fem kilometer och åkte hem och körde styrka i lite mer än en halvtimme, stretchade och fikar nu. Skön dag! Imorgon hade det varit kul med en längre distans, vi får se!

Godnatt, nu ska jag slappa!

Dagens

Eftersom vi strax är på väg på affären ropar jag till Wille att han ska komma och klä sig så vi kan åka till Dikanäs varpå han ropar tillbaka:
"Vad ska vi göra där?"
"Handla" säger jag.
"Jag hör inte!" ropar Wille
"Handla" upprepar jag.
"Jag hör fortfarande inte!"
"Handla"
"JAG HÖR INTE"
Jag går från köket och ser Wille stå i trappen med hörselkåpor på sig.
"Vi ska handla!" säger jag igen.
"AAAA JAG HÖR INTE NÄR DU SÄGER HANDLAAA!!" ropar han tillbaka och springer iväg.

Suck, säger jag.


Inget nytt

Nä. Inget nytt sedan sist förutom att jag redan hunnit med att avvika från från dagens matplanering. Känner mig inte ett dugg uppgiven för det, men NU börjar jag! NU! Ska in till Dikanäs och handla för att fylla upp förrådet! Wille börjar nog längta hem lite, han saknar sina leksaker säger han. Vi åker ju hem på onsdag så det känns ju lagom. Jag älskar att vara här hemma i Grönfjäll, men visst kan jag medge att det ska bli skönt att komma hem. Jag har ju så oerhört svårt att hålla fast vid rutiner när jag åker bort. Visserligen har jag lyckats med några träningstimmar under påskveckan, men det ska ändå bli skönt att komma hem och kunna gå på gymmet och svettas lite. Funktionell träning i all ära, men det hade verkligen inte skadat om jag hade haft de påbyggbara hantlarna jag bloggat om tidigare i min ägo. Och så skulle jag vilja ha en träningsbänk. Jag har försökt att träna hemma och det händer någon gång i veckan, men får jag välja går jag nog helst på gymmet. Precis som när man studerar kan man få ett helt annat fokus av att byta miljö. Och dessutom kan man bli väldigt inspirerad av att träffa andra träningsglada. Inte surra fööör mycket bara! Tempo! ;)


Måste bara berätta om Wille imorse, han är ju en pratkvarn utan dess like! Och en virvelvind! Han lyckades i alla fall klämma Esses lilla hand i matstolen och han skrek för full hals med sprutande tårar. Wille har ju lärt sig att säga förlåt och klappade en gråtande minsting på huvudet och sa: "Oj då Esse! De gick bla! De va meningen!". Haha.

Maj

Idag är dagen efter valborgsfirande. My god! säger jag bara. Det var tipptopptrevligt (som vanligt i Evelyns sällskap!) dock känner jag mig totalt ur form men det får lösa sig imorgon som också är dag 1/30 för vår majchallenge, spännande! Är fortfarande kvar i Grönfjäll. Markus, Isak & Lina åkte för ett par timmar sedan och mamma & pappa kommer inte hem förrän sent ikväll så jag är heeelt solo, känns lite konstigt ändå. I det här huset brukar det nästan alltid vara proppfullt med folk. Småpojkarna sover så jag ska slappa BIG TIME framför teven!

Hörs!

RSS 2.0