Snart jul

Idag har Wille sin sista dag på dagis innan jullovet. Vi kom som vanligt alldeles för sent imorse eftersom vi fastnade framför en mysig film medan jag ammade. Känner mig så himla glad för att det går så bra med barnen! Nu känns det verkligen som att jag landat i min roll som tvåbarnsmamma och äntligen har vi rutiner och ordning i tillvaron igen. I början var allt verkligen en röra, vilket absolut inte är konstigt. Jag tycker det är skönt att Esse har blivit lite större, jag behöver inte amma honom lika ofta och han sover bra på nätterna. Imorse vaknade vi alla halv sju, så skönt! Wille är så snäll med Esse, ger honom leksaker, drar upp speldosan och ger tutte. Hämtar filtar, kuddar och bäddar in så han inte ska frysa. Han har också landat i sin roll som storebror och han är alldeles fantastisk!

Jag har varit på promenad med favoriterna Caroline & Elvina. Det var blåsigt och kallt, men det är alltid skönt när man får komma in och äta lunch. Esse sover ute, men jag ska strax ta upp honom så han får äta och vara vaken en stund innan vi ska hämta Wille på dagis och gå vidare på BVC. Jag har inte vägt Esse på en hel månad så det är kanske dags att besöka vågen en sväng för att se vad den visar. Han är nöjd och glad för det mesta, så jag antar att han växer som han ska.

Imorse åt Esse gröt för andra gången. Han är så intresserad av vad vi stoppar i munnen så jag tänkte att jag skulle försöka ge honom lite. Jag kan väl inte påstå att han tyckte det var jättegott, men det var så mysigt att se båda pojkarna vid bordet. Wille åt flingor och visade med stora rörelser hur det går till när man äter:
"Så här ska man göra Esse!!"



Vill passa på att önska er alla en riktigt god jul! :)




Saffransbulle

Idag har varit en riktig toppendag, det har hänt så mycket bra saker! Bland annat har jag lyckats baka jättegoda saffransbullar med vaniljsocker, Wille fick till ett par älgpepparkakor och Markus smakade av. Jag har även sjuk träningsvärk och det finns väl inget skönare? Nu ska jag se halvåttahosmig, det är liksom kvällens höjdpunkt sedan orkar jag inte vara vaken längre.

Hoppas morgondagen blir lika bra. Det ser redan väldigt lovande ut eftersom vi är bortbjudna på middag, lyxigt!

Godnatt.

Tisdag

Det har varit en riktigt härlig dag hittils. Jag & Esse har promenerat i samband med att jag lämnade Wille på dagis, vädret var jätteskönt förutom att jag höll på att frysa av mig tofsen! Ett par smidiga men varma tights/långkalsonger står därför på önskelistan.

Just nu kokar jag potatis till kvällens middag. Tanken var att vi skulle äta fisk idag eftersom jag nyligen lärt mig att filéa röding (ett par vuxenpoäng va?), men tankspridd som jag är glömde jag gå ut i frysen imorse, så det får bli något annat. Något lätt bara. Igår gjorde Markus supergod köttfärssås som jag precis ätit till lunch, fullproppad med vitlök var den så nu luktar det gott här i köket.

Esse ligger och snurrar & vrålar. Han försöker i vild förtvivlan vända sig från rygg till mage (tvärtom går bra) men en liten arm är i vägen hela tiden. Jag försöker peppa honom på ett typiskt mamma-aktigt sätt och säga "Övning ger färdighet", men han lyssnar såklart inte.

Nä, men det var väl allt för stunden.

Hej

Ute

Vilken underbar vinterdag! Vi har varit ute på förmiddagen och pysslat med lite allt möjligt. Nu har Markus, Wille och pappa nyss kommit från bastun, jag och Esse sitter och myser med tända ljus och massa gott (nya tag till veckan! suck.) och jag passar samtidigt på att lägga ut lite nya bilder. Ikväll ska vi på julbord med farmor och imorgon bär det av hem till Åsele igen. Jag har haft en jätteskön vecka här, men det är sant som man säger; Borta bra men hemma bäst.









Torsdag

Äntligen är vädret bättre, ingen storm! Esse har precis somnat så Wille och jag ska klä oss och gå ut en stund. Vi attackerar väl pulkbacken som vanligt. Svettigt, kan jag meddela! Igår bakade vi pepparkakor och gick en promenad. Skoterspåret är stenhårt så jag kunde styra barnvagnen där utan problem. Tråkigt nog glömde jag Willes skidor hemma i Åsele, annars hade Esse kunna ligga i pulkan medan vi åkt.

"Mamma minns du när vi åkte skidor i höstas (läs våras, svårt att hålla reda på årstider)?"
"Ja, det var kul!"
"De gick inge bra!"

Wille har tråkigt nog inga bra minnen från skiddebuten våras. Förhoppningsvis skapar vi bara glada minnen kommande vinter.


Våra pepparkakor. Inte supervackra, men supergoda tillsammans med kall mjölk!





"Se upp i backen, tusen hål i backen" skriker Wille. "Nacken!" ropar jag tillbaka utan att få någon respons.





Älskade ungar!


December

Vi har nyss ätit tomtegröt och sett julkalendern. Tänk att det snart är jul, tiden bara rusar fram ju! Tråkigt nog är det mer eller mindre storm idag också. Igår trotsade vi dock vädret och var ute en stund, så vi beger nog oss ut idag också. Det finns ju inget dåligt väder... ja, men ni vet.

När vi ätit lunch ska vi baka pepparkakor, det är ju ändå 1 december idag. Dessutom fyller min underbara pappa år, så det är verkligen en dag att fira!






RSS 2.0