Saknat mig?

Jag befinner mig just nu i flytt, därav den här bloggkrisen, herregud! Hur mår ni? Vad gör ni? Några skandaler? Hos mig är det i alla fall lugnt, tro det eller ej.

Idag har jag sminkat mig liite längre, fönat håret eextra länge och valt en extra trång bh. Vi har blivit bjuden på en jättetrevlig födelsedagsmiddag hos Magnus som fyller 31 år imorgon, Hurra! Så här sitter vi: Jag, Emma och Tess, luktar vitlök efter käket och snackar tjejsnack. Ikväll ska vi spela discoyeahmusik och ha röjigt.


Vänta bara, kära bloggläsare! När jag får mitt bredband är jag tillbaka, starkare än någonsin. För, jag har väl inte visar er bilderna från festen i Björna än? Trodde väl det.

God kväll.

Vb: Blogg Här är en bild på storbadarn s

MMS

Här är en bild på storbadarn sedan i fredags. Det var en jättetrevligt, men huvudvärken dagen efter var inte lika uppskattad.


Här är en bild på storbadarn sedan

MMS

Här är en bild på storbadarn sedan i fredags. Det var en jättetrevligt, men huvudvärken dagen efter var inte lika uppskattad.


Dagis

15.39. Om 21 minuter ska jag hämta min lilla vilde på dagis. Sedan ska vi dra en repa på ICA för det är alltid lika trevligt att handla... Befinner mig förresten i chock när jag för ett par timmar sedan skickade ett sms till Markus med en gullig fråga (lutade kanske lite åt krav-sidan) att vi skulle åka bort någon helg, ni vet en kärleksweekend eller nått. Svaret kom för tre minuter sedan: "Klart vi kan, det skulle vara underbart! Puss baby baby". Jag älskar vad det här huset gör med honom, puss!





Wille sov hela natten inatt, vilket resulterat i en glad och pigg mamma idag. Bra tisdag!

Mommy's new man?




Bild: Klara färdiga gå


Liten tröja från Tricky & Titch. Småkul faktiskt.

Galenskap

Den här artikeln gör mig så arg att det hettar i ansiktet. "På Säters sjukhus har rymmarna haft egna datorer och internetuppkoppling" och "Polisen misstänker: Giftmördaren David Sjöblom flydde med vän från Facebook".

Jag måste andas.

Måndag

Som alltid på måndagar jobbar jag heltid. Idag är det inte något jag hurrar för eftersom jag känner mig mer död än levande. När jag slutar ska jag åka hem och äta lite, för att sedan fortsätta helvetesstädningen i lägenheten. Det är nog allt som händer idag...

Jag skulle naturligtvis kunna skriva en massa om hur mysipysigt vi har och vilka gardiner jag satt upp. Vilka mattor som ligger var och hur underbart snygg den där vasen blev just där. Nu orkar jag inte det. Ni får komma och hälsa på istället. Jag kan bjuda på fika.

Nu bor vi i hus

Helgen har verkligen varit fullspäckad. Det och saknaden av internet har gjort att min bloggning uteblivit. Vi är i alla fall så gott som inpackade i huset och har sovit där i helgen. Wille, som varit i Västansjö med Johan, sov där första natten inatt. Han har sovit, inte jag.

Klockan elva var det så mycket snor i näsan att han vaknade och var ledsen. Bar in honom till våran säng, tog tempen och gav honom lite välling och han somnade gott. De följande timmarna har han vaknat till och från, gråtit lite och rullat runt en sväng. När klockan ringde imorse bad jag till gudarna att få sova lite till då mina ögonlock var av sten.


Nu sitter jag på jobbet. Jag är trött, men vi bor i ett hus.

Idag kör jag på rött. Vi är bortbj

MMS

Idag kör jag på rött. Vi är bortbjudna på kräftor ikväll, trevligt.


Nu väntar helg



Vi ska spendera hela helgen med att flytta våra prylar, så trevlig fredagkväll, lördag och söndag.



 


Betapet

Läste en blogg som tipsade om Betapet. Jag blev genast medlem. När jag skulle välja mitt födelseår kunde jag bläddra ned till 1900 (!). Sitter man och spelar Betapet på nätet om man är 108 år gammal? Ja, man kan ju aldrig veta...


Härligt Emma!

Emma utmanar mig, väldigt roligt. Det är så himla sällan jag har listor här i bloggen.


Klädbutiker: För mig som bor i ett litet samhälle är ju nätet toppen. Nelly och HM är favoriterna. För Willes del har Lindex ett väldigt bra och prisvärt utbud och Junkyard fungerar ju alltid.

Inredningsbutiker: Jag håller med dig Emma, IKEA it is. Men jag gillar även Hemma hos Tindra där jag beställt lite saker till huset, bland annat detta. Hos Designonline kan man hitta mitt drömtyg och de säljer även barnmöbler från Micki. För presenter och mindre inredning är Bluebox underbart.

Stad: Örnsköldsvik, blir mitt svar. Dels för att vi bodde där under mina första levnadsår och jag har mycket släkt och vänner där, men också för att det är en jättemysig stad. Skulle absolut kunna tänka mig att bo där. Kanske en bit utanför i ett stort hus, med tillgång till stall så jag kan ha häst.

Dryck: Vatten (försöker dricka en hel del på jobbet). Cola är gott, men en mardröm för tänderna. Cawarra, slinker ned ibland.

Musik: Gillar "töntig" musik enligt Markus. The Embassy, Tracy Chapman, Cajsa-Stina Åkerström som har flera fina låtar med tänkvärda texter och discoyeahmusik såklart.

Tv serie: Jag gillar som alla andra också SATC. Annars följer jag faktiskt inte så många serier. Vi ser faktiskt mest på film...

Film: ... och då måste jag naturligtvis skriva JUNO! Mr Brooks med Kevin Costner är också väldigt bra. Jag gillar smarta filmer. Smart och lite love.

Träning: Evelyn är min PT, hon är bra. Så träningen med henne ger mig början till små muskler. Hennes bodypump är bäst! Vad gäller övrig träning gillar jag spinning, även om man önskar att man kunde sjunka genom jorden på passets mitt. Snabba promenader med barnvagnen fungerar ju också.

Bakverk: Jag bakar inte så mycket, av den enkla anledningen att jag inte kan hålla mig från att äta. Annars var Petras kolapaj som hon bjöd på förra veckan en riktig killer.

Glass: TipTop eller Sandwich. Inte isglass, gillar inte själva "sugningen"

Från och med idag

Från och med idag tar jag avstånd från både bil och cykel. Det har jävlas nog.

Kan man säga att jag fyndat när ja

MMS

Kan man säga att jag fyndat när jag hittat denna i min lägenhet? Någon som vet vad det är överhuvudtaget?


Något roligare

Bara för att jag har en dag från helvetet behöver det inte hindra mig från att berätta om gårdagen som var betydligt bättre. DHL levererade nämligen vårt nya köksbord. På det kan man baka stora bullar vill jag lova. Och fint var det också.

Vi monterade ihop en stol. Naturligtvis blev det fel och det såg ut som att vi höll på att sätta ihop någon slags pall istället. Markus skrattade. Jag skrattade. Det blev lite "Ladidaaa, let's make love" -känsla över det hela och allt var MYCKET romantiskt. Jag svävade till jag öppnade dörren på Storgatan 53 och såg röran. Då ville jag helst sätta mig på första bästa buss upp till Arvidsjaur.


Idag

JAG ÄR SÅ FÖRBANNAD PÅ MITT HÅR ATT JAG RAMLAR AV STOLEN. NU MÅSTE JAG TILL FRISSAN IGEN, IGEN?!

Det här är ingen bra dag.



Juli 2008

(Ursäkta min tomma blick. Jag hade precis spenderat en natt på hotell, med incheckning 03.30.)


Natt

Jag har drömt drömmar om stöld och skilsmässa inatt. Markus var kriminell och utökade sin inkomst genom att stjäla diverse saker för att sedan sälja dem på Tradera. Han hade blivit medlem i ett gäng, där ledaren besökte oss på nätterna. Det hela var mycket obehagligt och jag lämnade honom till slut. Jag och Wille stod på busstationen och jag grinade och skrek. Människor som passerade sänkte blickarna och stirrade ned i asfalten. Hela Åsele var lamslaget. Korruption.








Jag känner mig ur form idag.


STOCKIDDO

Jag måste bara tipsa om en härlig webbshop, STOCKIDDO. Jag gillar verkligen hemsidor som har ett litet annorlunda utbud för barn. Bra presenttips? Titta på dessa saker till exempel:



   



 

Bilder: STOCKIDDO




 


Drömmar

Sitter och funderar på mina framtida studier. Har bestämt mig för att läsa företagsekonomi till hösten, med start i oktober. Det börjar klarna nu. Jag vet vad jag vill bli när jag blir stor.

Visa gaddarna!

Wille har lärt sig att man ska le när mamma tar fram kameran. Har gör han ett tappert försök och visar samtidigt sina fina gaddar.



Onsdag




Hahahahahahahaha. Jag vet inte vad jag är på för humör idag, men av någon anledning började jag tänka på instruktören i ovanstående video imorse. Den videon är fullständigt galen. Bara att man väljer att spela Aaron Carter säger väl allt?

Men nu till historien: Den här instruktionsvideon med Catarina Hjort i spetsen har liksom följt med mig sedan barnsben. Det började när mamma var aktiv i idrottsföreningen och jämt fick hurtig post hemskickad. Naturligtivs valde hon att köpa denna och vi använde den ett par gånger på gymnastiken, om jag inte minns fel.

Av någon anledning flyttade den med mig till Vilhelmina också, där den låg och skräpade. Evelyn lånade den en gång med hoppet att hon skulle kunna lära sig något av videon. Jag tror faktiskt att hon skrattade när hon lämnade tillbaka den. Faktum är att jag tittade på den för kanske ett år sedan. Då hade jag glömt bort hur pinsam den var och inbillade mig att jag skulle kunna fräscha upp minnet lite till min mammagympa. Oj, vad fel jag hade.

Igår stötte jag på den igen, under sängen. Jag har faktiskt ingen aning hur den hamnat där, såvida inte Markus brukar beundra instruktörens mörka lockar på kvällskvisten. Annars är det väl vaktmästaren som placerat den där...

Nu är alltså frågan: Ska jag göra mig av med den? Kan jag verkligen slänga något som jag hyser en sådan hatkärlek till? Vad ska jag göra med den om jag väljer att behålla den? Vart ska jag förvara den? I en ram på väggen?

Kasta eller inte kasta, det är frågan. Annars kan ni ju maila mig om ni är intresserad av att köpa den, jag säljer den till högstbjudande. Om inte för träning, kanske för ett gott skratt.

Inte en hurtbulle

Åh, jag hade så gärna gått på en lång, rask promenad just nu, men jag orkar inte. Vi har packat idag också och det känns som att tiden i soffan är lite viktigare än friskluften ikväll.

Godnatt

Höst

När vi promenerade till dagis imorse luktade det höst ute. Jag tycker det är mysigt. Visst, sommaren är en fin årstid, men det är ändå ganska skönt när man kan börja tända fönsterlampor och lite ljus.

Jag ser verkligen fram emot kommande höst. Dels för att vi börjar den på bästa tänkbara sätt, en ny start i ett nytt hus, men också för att det är skönt att rutinerna börjar komma åter. Wille har verkligen börjat trivas på dagis och det gläder mig. Visst händer det att han blir topp tunnor rasande när han ser mig gå ut genom dörren, men det är allt mer sällan nu. I början var det mycket skrik och grin, vilket inte är det allra lättaste för ett mammahjärta, men nu börjar det alltså ge med sig. Jag antar att han känner sig trygg.

I helgen gäller det alltså, vi flyttar. I Willes rum står nu ett flertal flyttlådor och det riktigt luktar av kartong. Nu undrar ni säkert var Wille leker medans hans rum är ockouperat. I och för sig har hela lägenheten alltid varit hans borg, men nu står leksaksbordet i vardagsrummet. Mig spelar det egentligen ingen roll, leksakerna ligger ändå överallt och han verkar inte heller klaga.

Vad gäller själva flytten (packa ned, packa upp) pendlar jag mellan hopp och förtvivlan. Ena timman svävar jag på moln och "gud, vad bra det här går. Jobbigt? Ha!" medan jag andra stunden bara har lust att krypa in i skafferiet och försvinna så jag slipper ta itu med allt som ska göras.

Det jag fasar mest för måste ändå vara själva flyttstädningen. Jag är ingen städmänniska. Jag har aldrig ens putsat fönsterna i lägenheten jag bor i nu. Första gången jag putsade fönster i mitt liv var på grillen, i våras! Därför har jag lite ågren för hur smutsigt och dammigt det kommer vara överallt. Jag kommer med all säkerhet kunna samla ihop en hel farm med dammråttor och bara tanken på det gör att quinoan är på väg upp igen. Och toaletten måste städas, ordentligt! Jag kommer måste bo i duschen ett tag framöver.



Men ja, jag ser framemot hösten alltså. Det var egentligen bara det jag skulle säga.





Quinoa

Jag har precis kommit tilIbaka från lunch och konstaterat följande: I love quinoa.

Happy socks

Jag hittade en hemsida som heter Happy Socks. Där kan man beställa alla möjliga sockar, omaka till och med, och jag kom osökt tänka på en "rolig" historia som jag fick skickad till mig en gång. Den löd:


"- Ursäkta, men varför har fröken en röd och en grön strumpa?
- Jo, det är lättare att sära på benen då"


Det skall väl tilläggas att jag mottog denna under min lite "vildare" tid. Kan dock inte påstå att jag tyckte den var speciellt underhållande, kände mig bara billig, vilket jag ändå kan tycka var en nyttig lärpenning. Frågan jag ställer mig är vad killen som skickade den till mig förväntade sig att jag skulle göra. Brista ut i ett hysteriskt skratt, slänga på mig mina omaka strumpor och ringa honom på studs för att fråga om han skulle kommer över och ligga?


Undrar vad han gör idag förresten? I lördags är jag i alla fall säker på att han låg dubbelvikt mest hela dagen, skrattandes åt Fanta-historien på dagstidningen.




Markus städar JUM. Jag tittar på.

MMS

Markus städar JUM. Jag tittar på. Ska alldeles strax tillbaka på jobbet. 15.20 är lunchrasten slut.


Veckans vara

"Veckans vara" på Norrbaggen är den superfina microfleecejackan från Nanook. Wille har en i färgen oliv (men den finns att köpa i rött också) och jackan är verkligen toppen, mjuk och skön. Priset var bra så jag tänkte jag skulle tipsa er!

I fredags mottog jag faktiskt en beställning därifrån. Det var mössorna från märket Geggamojja som kom. Wille har redan en svart med röda pirater, så nu fick det bli en vit. Jag beställde faktiskt också en, så vi kan vara lika (hade han varit äldre hade han säkert tyckt att jag var urtöntig).



Godkväll

Vi har ägnat halva söndagen till att packa. Puh, säger jag bara. Det var tur att gårdagen blev rätt lugn, då vi kunde åka från Björna under förmiddagen idag. Skönt också att vara utvilad när måndagen kommer och att batterierna är laddade. Har en känsla av att kommande vecka kommer bli rätt körig...


För att summera helgen i alla fall ska jag bara säga att jag haft underbart trevligt, som alltid. Puss på er!


Jag har skum reklam på min blogg. Som det här. Jösses.

...äter chips och ser på Rena Rama

MMS

...äter chips och ser på Rena Rama Rolf.


Nu dricker jag mjölk.

MMS

Nu dricker jag mjölk.


"The bike". Någon i Björna äger en

MMS

"The bike". Någon i Björna äger en cykel från Kronan.


Värsta myset!

MMS

Värsta myset!


"The shoes". Finns de i storlek 45

MMS

"The shoes". Finns de i storlek 45, undrar Reine.


Det finns en björn i Björna.

MMS

Det finns en björn i Björna.


Hey Baberiba

Vi är i Björna. Tjohej. Sitter hos Andreas och Emelie och bloggar. Vi ska sova på Reines gods inatt, i hans rum. Trodde först att jag var i Tallin när jag öppnade dörren... Hej hå röra! Let's go och lyssna på lite musik.


Jag blir så "pussig" när jag är på fest, så puss!

Drack jag upp en hel flaska Lister

MMS

Drack jag upp en hel flaska Listerine inatt? Oj.


...vilken kväll det var igår. Plut

MMS

...vilken kväll det var igår. Plutmunnen var med, som alltid.


Godmorgon världen. Jag hamnade i B

MMS

Godmorgon världen. Jag hamnade i Björna igår.


Min älskling har en älskling.

MMS

Min älskling har en älskling.


Mina underbara vänner...och ett gl

MMS

Mina underbara vänner...och ett glas rött. Puss!


Smeten

Jag brukar som bekant läsa en rolig blogg, Smeten. När vi idag talade om smeknamn här på jobbet kunde jag inte undgå att tänka på ett av hennes blogginlägg. Vet inte varför, men jag kan inte länka direkt till inlägget, därför kommer det här. Jag citerar:


11 augusti kl. 18.24

"Killar och smeknamn

"Benke", "Krippe" och "Phille" är en sak. Men så finns det smeknamn som Osten, Ryssen och Betong-Jocke. Och det finns alltid en skitbra story bakom hur sådana här namn kom till.


Dessa skrönor brukar innehålla ungefär 15% sanning. Resten är tuffhetsfaktors-lögner och rent önsketänkande.


Låt oss ta en bekant till en bekant, "Kryddan", som ett exempel. Hans äldre bror berättade för mig att smeknamnet föddes under så odramatiska former att ingen längre minns varför det blev just det.


Kryddan
 själv däremot (och hans vänner) menar att det uppkom först långt senare.


Då  - när han som 18åring, efter en blöt kväll på Bos Bar, drog över Baby Spice.

/M"







Jag tycker hon är jävligt rolig faktiskt. Go Smeten. Klicka er fram: Blogg, Smeten. Ni måste läsa.



 

Trevlig helg

Eftermiddag

Jag jobbar över idag eftersom jag gillar att få komptid. Komptid är bäst! Och behövs vid till exempel läkarbesök (good for me) eller om man bara känner för att kanske gå tidigare någon dag. Helt underbart. 

Funderar allvarligt på att dricka ett glas vin idag. "Det är jag värd" - meningen håller kanske inte, men det skulle vara väldigt mysigt. Lite ljus, en tjocktröja, kanske kubb? Hur länge sedan är inte det? Nja, vi får se. Eller bara gå en väldigt lång promenad och se på gamla filmer som finns hemma.





Reine, kanske hälsar vi på dig imorgon. Tjohej.

Citron

När Johan lämnade Wille igår satt vi och surrade en stund. Wille, som är snabb som blixten, grep då tag i en citron som låg på köksbordet. Jag låter följande bilder tala för sig själv.







Gullunge!

Fredag

Jag vaknar av träningsvärk. Nu ska vi äta frukost, packa lite till Wille som ska vara med Johan i helgen och sedan gå iväg på dagis.


Godmorgon

Zucchini

Nyss hemkommen från gymmet. Nu ska jag äta, idag blir det rödspätta och sallad med blomkål, broccoli och zucchini. Så här ser förresten en zucchini ut, för er som inte vet alltså.


VILKEN STOR OCH FIN! ... av någon anledning kan formen på denna grönsak lätt få tankarna att vandra iväg.

Heaven

Petra har bjudit på världens godaste kolapaj med bär och grädde. Jag är i himlen. Dock kommer ruset inte vara så länge. I eftermiddag ska svetten spruta och jag ska ha jävlig träningsvärk imorgon. Muskler it is.

Önskelista


Här är en pryl som har en given plats på min önskelista. Jag hatar verkligen att koka ris, nu är jag räddad!



 



Bild: NetOnNet.


Ja, alltså, det är en riskokare såklart.

Garlic

Jag rapar vitlök, om det är någon som är intresserad. Igår hade jag nämligen ett återfall och mitt jävulska sockerberoende gjorde mig mer död än levande, men jag gav inte vika! Gjorde istället en superstark guacamole och vräkte i mig. Sedan mådde jag illa, rullade runt i soffan en stund och gick till slut till sängen. Vaknade 30 minuter senare av att någon stod och lyste mig i ansiktet med en mobiltelefon. Denna "någon" var samma person som en timma tidigare skickat en kärleksförklaring, "jag tappar ansiktet".. ni vet. Nu var han inte lika kärleksfull. Livet är som en berg- och dalbana.




Godmorgon

...av Lovin'. Det står "Jag älskar

MMS

...av Lovin'. Det står "Jag älskar dig så mycket att jag tappar ansiktet". Jag älskar dig också, men hoppas verkligen ditt ansikte sitter kvar några år till.


En kväll med regn

Jävla väder. Har faktiskt varit inne hela kvällen och städat. Flera gånger har jag tänkt börja packa lite inför flytten, men nja... Som sagt, vart börjar man? Middagen var god i alla fall och för en gångs skull åt Wille lite mer än vad en nykläckt fågelunge gör. Idag smaskade han högt och ljudligt samtidigt som han svängde sin lilla sked. Det var en fröjd att se.

Hämtade ut kläderna från Lindex. Okej, allt var för stort. Lite besviken blev jag faktiskt, men jag låter det ändå vara kvar, han växer ju i dem förr eller senare. Pyjamasen med stjärnor till exempel (storlek 98) var så stor att jag (med några veckors svält) förmodligen skulle komma i den.

Godnatt



Biffen, det här är till dig.

Vi är hemma från dagis och jobb. N

MMS

Vi är hemma från dagis och jobb. Nu har vi skumparty.


Fisk

Jag har ätit fisk till lunch och känner mig mätt och belåten. Det tråkiga är att jag bara hinner avsluta en måltid innan det är dags att planera nästa. Undrar vad Wille är sugen på idag? Plättar är uteslutet.


Himlens Hjärtan

Min mage är fortfarande proppad efter min attack på en påse med cashewnötter igår. Jag lyxade nämligen till det, hyrde film och tände ljus. Filmen jag såg hette Himlens Hjärtan och benäms som "Årets stora kärleksfilm". Annorlunda, det är allt jag har att säga.

Markus var på jobbet, vilket var tur. Kan tänka mig att det hade kommit en och annan suck från den andra soffan annars. Han brukar alltid ha en förmåga att skylla på mig när vi ser lite annorlunda filmer som inte innehåller bomber och granater, mjukisar som förvandlas till galningar och röjer skurkar eller enstöringar som vandrar genom Afrikas djungel utan vatten och mat i 14 dagar samtidigt som de dödar en och annan orm. Såå typiskt.


Arga lappen



"Hur tror du att jag ska komma in i garaget med bilen VA?
Lär dig parkera"


Citatet är från en arg lapp som satt på mammas bil i eftermiddag. Jag tyckte det var roligt. Inte mamma, hon var djupt ångerfull att hon parkerat som ett arsle och därmed hindrat någon från att komma in i sitt garage ett par timmar. Så förlåt till den person vars garage vi blockerat, men ha överseende med mamma. Hon bor i Grönfjäll. Där parkerar man vart man vill och hur man vill.

Bild: Argalappen.se

Haha.

Plugg

Jag funderar faktiskt på att plugga lite i höst.  Företagsekonomi A hade jag tänkt. Det är dags att leva ut de här pluggdrömmarna jag haft ett tag nu. Så är det någon som läst den kursen och har böcker som bara ligger och skräpar maila mig på [email protected].

Bra!



Ring

Jag har nyss kommit på jobbet och sitter och försöker dra av mig en ring som jag naturligtvis var tvungen att sätta på fingret imorse. Nu vill jag inte ha den där längre, men den har fastnat. Lite panik får jag faktiskt.

Work out

Jag tränade så hårt att jag spräckte ett blodkärl i ögat! Okej, det var kanske inte helt sant, men nästan. Jobbigt var det i alla fall och jag misstänkte att jag luktade svett när jag kom hem eftersom Wille absolut inte hade lust att kramas. Men jag orkar inte duscha utan går och lägger mig svettig. Äckligt, jag vet.


Middag

Jag ska på gymmet med Evelyn halv sex. I skrivande stund känns det inte hoppsanhejsan men jag vet att jag kommer känna mig behaglig efteråt... och förstörd av träningsvärken imorgon. Det enda jag funderar på nu är middag. Antingen blir den supersnabb eller supersen. Vad är att föredra? Nu ska jag i alla fall fylla på vattenflaskan, klia lite mer på ett irriterade myggbett jag fått på pekfingret och förkovra mig i jobbet.

Keep on movin



Tror ni inte att jag skulle vara väldigt het i den här tröjan?


Bild: Tshirtstore.se



Jag vet, jag ska sluta med den här cykelskiten.

Army Fitness

Det här är grejen, Army Fitness. Tidigt på morgonen, utomhus, svettigt och hårt. "G.I. Jane - light", perfekt! Men jag bor varken i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Boooring.

Neverending story

Jag saknar en cykeltrampa, det vet ni alla som följer bloggen. Därför bad jag Markus laga den igår. Glad i hågen och full av hopp öppnade jag därför garageporten imorse och möttes, mycket riktigt, av en förändring...

En känsla av besvikelse infann sig när jag upptäckte att cykeln fortfarande saknade höger trampa, dock kunde jag inte undgå att lägga märka till sadeln. Den tidigare grå, slitna sadeln var utbytt och istället satt där en som var nästan ny, svart och tjusig. Tydligen kommer trampan vara trasig forever, Markus lyckades tydligen inte laga den. Att han istället bytt sadel fann jag oerhört fint. Jag kände mig riktigt kär när jag "trampade" (jag gör så gott jag kan) iväg på jobbet.





Jag har kommit fram nu. Jag halvsitter på min röda snurrstol. Varför? Det har att göra med sadeln, så mycket kan jag avslöja. Den var lite för hög, lutade liiite för mycket bakåt och vägen var liiite för gropig. Så baby, jag älskar dig, men det blir inget bom-bom i veckan. Min muff måste vila.

Godmorgon

Jag sitter och äter frukost. Ska alldeles strax väcka Wille för om 30 minuter ska vi gå på dagis... Tyvärr kan jag inte påstå att det känns så lockande att gå utanför dörren. Det regnar.

Min helg i bilder





 





 
 


Lite nyttigt...

Har precis bjudit på lite nyttigare chokladmousse. Varken Wille eller Markus jublade direkt.

MMS

Fick precis ett mms av Markus med en underbart fin bild. En timma och femtio minuter.

Puss!

Här är en bild från sagostunden i

MMS

Här är en bild från sagostunden i Varpsjö. Den boken skulle jag behöva nu, för så überkul har jag inte. Tänker bara på att jag måste göra köttfärssås ikväll.


Lite mer söndag

Av någon anledning är jag inte i form i dag. Magen är svullen, håret är fett och jag känner mig bara jävligt svettig och äcklig. Jag har till och med ätit en godis! Fan. Men imorrn kör vi! (varför känns det som att det är en konstant återkommande fras?) Jag skulle behöva en stenhård pt. Näe, jag skulle behöva en övervakare till och med. Och en städtant. Och en kock. Och några miljoner på banken. 

Är sugen på vin också. Vad är det här? På fredag blir det väl jag som sitter tillsammans med flyttlådor, dammtussar, minnen och en flaska rödtjut. Någon som vill hjälpa mig packa? Det kan bli kul.


Söndag

Godmorgon. Nu sitter jag på jobbet. Hade helt glömt bort hur otroligt lugnt det är när man jobbar helger... nästan helt tyst. Hur som helst, vaknade vid halv sju och kokade hjortronsylt (hallå vuxenpoäng!) av vår skörd igår. Jag, Wille, Evelyn och Inga-Lill var nämligen ute på en bärutflykt i Varpsjö. Det var mysigt och Wille plockade i, plockade ur, plockade i... och så fortsatte det till han var trött och ville åka i bärstolen.

Senare på kvällen kom Emil över på middag och jag gjorde i ordning fläskfilé efter recept ur Hemmets Journal. Starkt (!), men gott.  Wille tjoade på och var nog så trött efter bärplockningen att han hade problem att somna. Inte förrän nio låg han i sängen, men sov då hela natten som en stock.


Har en hel del bilder.

Later!

Willes fot.

MMS

Willes fot.


Godmorgon. Vi börjar dagen med tro

MMS

Godmorgon. Vi börjar dagen med trolldeg.


Nyaste tillskottet lekrummet. - Kl

MMS

Nyaste tillskottet lekrummet. - Klaaart Wille ska ha en sån här, tyckte Markus.


Call on me

Här sitter vi och lyssnar på p3. Helt plötsligt spelas en välbekant truddelutt, Call on me med Eric Prydz. Helloooo minnen! Och en het musikvideo.

Jag skickar ett mms och får inget

MMS

Jag skickar ett mms och får inget svar. Undra varför...


Lunch och typ världens största och

MMS

Lunch och typ världens största och godaste salladstallrik.


Bra

Bra saker idag:

- Wille kommer.
- Jag städade hela lägenheten imorse och hittade därmed kläder som jag saknat förevigt.
- Om en timma äter jag smarrig lunch på Kronan.
- Det finns massor av nya filmer att hyra.
- Jag är oförskämt pigg idag.
- Sockersuget är borta.
- Fredagsmiddag är alltid bäst.
- Kanske ligger det ett par väldigt små sneakers med T-rex-tryck och en t-shirt med en apa som har tandställning i min brevlåda i eftermiddag.
- Längtande efter eventuell blåbärsspaning imorgon.
- En dag närmare vår kommande flytt.
- Jag har målat naglarna.
- Mitt skrivbord är ganska rent.


Här jobbar jag.

Hejhopp. Ser ni vilken pudding som pryder mitt skrivbord?

Anyone else but you



"I don't see what anyone can see, in anyone else
But you"


The Moldy Peaches - Anyone Else But You



Godkväll

Livskvalitet

Jag har precis kommit hem från världens mysigaste promenad tillsammans med Emma. Vi promenerade i skogen, i solen. Åt blåbär och filosoferade. En mycket härlig kväll. Det är livskvalitet.

Monark

MONARK. Tack du anonyma. Jag tappar hjärncellerna när jag inte äter socker.

Korsord

Jag löser lite kryss.


Är vår kung

_ONAR_

DONARE?

Ursäkta, jag brukar inte skämta om sådant, men nu behöver jag lite hjälp...

Skog

Jag ska fråga Markus om vi kan ta en promenad i skogen idag. Jag vill till en skog. En mätt mage, en stor skog, en varm hand... och kanske en skvätt CK. Nej, men jag känner att vi måste göra något mysigt idag.

Old times

Idag hände en rolig sak. Jag skrev lite med Anders. Det är evigheter sedan. Han mailade en bild från nyårsafton 2005. Den där pussmunnen är alltså något som har hängt med ett tag. Jag skrattar ihjäl mig när jag ser den här bilden.



G.I. Jane

Markus säger att jag är som G.I Jane, fast G.I. Friday. Jag hatar när han retar mig. Bara för att jag inte är kär och galen i Jättefranska.



Bild: Wikipedia

Okej, jag ligger i krig med kolhydraterna. Men det här är lite överdrivet.

Calvin Klein

Calvin Klein har världens underbaraste parfymer. Jag älskar IN2U, så doftar det i himlen! Markus har också en parfym från CK, Be tror jag att den heter. När han är nyduschad och nyparfymerad kan jag nästan inte behärska mig. Ni förstår, det pirrar ända upp till naveln.



Bild: Strawberrynet.com


Den manliga versionen av IN2U. Dags för en tripp till sjunde himlen?

Telefonnummer

Min mobil har som bekant varit otroligt strulig. I väntan på service använder jag en av Markus gamla. Den är grå, ganska stor och har inte bara brukats av mig som en "panik"-mobil. Även Caroline (aka. "Syrran") använde den ett tag, vilket betyder att alla hennes nummer finns på den telefonen. Mina nummer finns på sim-kortet och det fungerar bra... till dagar som dessa.

När jag ringer till Markus står det "Broder". När jag ringer till "Mamma" kommer jag till Markus mamma. När jag ska ringa till min egen mamma måste jag alltså komma ihåg att det ska stå "Mamma/M", vilket betyder att jag ringer från numret på sim. Ibland är detta så otroligt förvirrande... som idag.



Och... jag är alldeles för lat för att fixa det.

Vims

Idag är det bara vims i mitt huvud. Somnade ändå rätt tidigt igår eftersom filmen var så dålig att det inte gick att hålla sig vaken. Det var en hoppsan-nu-blev-jag-överkörd-av-en-buss-film. Ganska tröttsam faktiskt. Trodde alltså att jag skulle känna mig pigg idag, men det gör jag inte. Jag är trött, snurrig och längtar till lunch. Har inte kommit mig ut på en enda morgonpromenad denna vecka heller... min självdiscpilin har visst lämnat mig för en stund.


Kottar

Hur vet man att det är dags att välja ett lugnare tempo? När kottarna tycks vandra omkring på backen. Jag blev vansinnigt trött idag. Imorgon blir det en lugn promenad för att gå bort den kommande träningsvärken. Nu ska jag äta ett ägg och se på en film som min kille har hyrt (nu kändes det precis som att jag syftade på att vi skulle se någon vuxna- som-myser-och-pussas-film). Vi ska se en komedi, om någon undrar.





Kluck!

Kluck! Kluck! Så säger min mage just nu. Har druckit sjukt mycket vatten under dagen och börjar faktiskt känna mig lite illamående. Vet inte varför denna dag varit så seg. Känner mig bara sugen på att hyra en bra film (i stil med Juno), dra på mig pyjamas och mysa framför teven med chokladpudding.

Nu kommer detta naturligtvis inte hända. Även om jag tycker det är mysigt att slappa i soffan så hatar jag att den förvandlar mig till segproppen jag absolut inte vill bli. Därför lägger jag mig inte i soffan efter jobbet, då somnar jag bara  för att vakna och sova igen. Bara skit.

Jag är faktiskt lite hungrig. Köpte kassler häromdagen så jag antar att det är vad vi ska äta till middag. Med tomater och västerbottensost. Gud, nu blev jag ännu hungrigare. Igår var egentligen kassler-dagen, men eftersom Markus har världens snällaste mamma åt vi där istället. Vi är som två stora ungar. Men det går inte att komma ifrån att det är urmysigt att äta middag hemma hos mammor och pappor. Kylskåpet är välfyllt och allt är bara varmt och tryggt.


Dags att ta sig en klunk vatten och vänta på kassler. Min mage är tom.


Lite mer Wille

Här är en bild på Wille, en månad gammal. Som jag tidigare nämnt har Wille blivit så stor under denna sommar. Jag blir helt paff ibland. När jag tittar tillbaka på gamla bilder kan jag knappt tro att han varit så liten. Jag kunde för mitt liv inte tro att jag kunde glömma så fort. Har han verkligen bara vägt fyra kilo? Nu väger han strax över tolv och jag kämpar med att lyfta honom från sängen på morgonen när han ropar och vill komma upp. Då hade han världens mörkaste hår som stod rakt upp. Nu har han cendréfärgat burr med bångstyriga lockar. Han är liksom ingen bebis längre.


En sak till...

Nya sneakers.



Bild: Junkyard

 


Lindex

Godmorgon. Har precis slängt iväg en beställning på lite nya kläder till Wille. När han kom hem i fredags hade han helt plötsligt vuxit en massa och garderoben behöver en uppdatering, sagt och gjort. Och Lindex har så fina kläder till ett bra pris. Ångrar mig dock att jag inte beställde denna bruna skinnjacka, hur ball är den inte? I och för sig kommer en kall höst och frågan är om den kommer bli speciellt användbar. Hade det varit vår så...

Bild: Lindex




 

Kanske ångrar jag mig. Jag känner hur nära det är!

Underbart

Jaa. Har precis varit ute på världen härligaste tur runt eljusspåret. Det är länge sedan jag kände mig så mör. Bra, love it! Snart kanske Evelyn sätter igång med sin killer-pump också. Skönt att komma igång igen, de senaste veckorna har innehållit alldeles för mycket onyttigt och för lite motion. Nu är jag back on track!


Det där med solfilm...

Igår efter middagen åkte Markus för att solfilma rutorna på sin bil. Jag följde med eftersom han behövde lite hjälp. Att han inbillade sig att jag skulle tillföra något till detta projekt är dock för mig helt vansinnigt. Både han och jag är medveten om min kapacitet vad gäller bilar och motorfordon. Jag har ett körkort - that's it. Men jag följde med...

 Vi kom till garaget och solfilmningen började. Jag fick tydliga instruktioner hur jag skulle stå, räkna till sju och placera mitt högra pekfinger på solfilmen. Det hela var väldigt okomplicerat... till saker och ting började gå snett.

Jag fick ett samtal och var tvungen att lämna min post. Det gick bra sa Markus och fortsatte i samma positiva anda och jag lämnade garaget och placerade mig på en sten utanför. Efter femton minuter gick jag in igen och fann att den tidigare glada stämningen försvunnit. Det var ett hårstrå på rutan.

Eftersom hårstrået var längre än fem centimeter tillhörde det naturligtvis inte Markus och jag kände mig anklagad. Han beslutade att börja om och jag blev på nytt placerad med pekfingret i högsta hugg. Nu var han dock inte lika tålmodig. Jag förstod ingenting, sa han. Allt var fel på mig trots att jag bara stod helt stilla.

Jag började känna mig världelös. Att jag är världelös på bilar visste jag redan, men mitt pekfinger ska fungera som vanligt, så jag bestämde mig för att lämna den vresiga sambon i garaget med sin lila bil. Hade verkligen inte lust att agera hackkyckling bara för att saker och ting inte gick hans väg kvällen den 4 augusti 2008, så jag gick en lång promenad istället och lyssnade på hög musik.

Väl hemma i lägenheten fick jag höra att han blivit arg på mig för att jag "bara stått och skrattat". Jag finner detta väldigt lustigt eftersom jag inte kan komma ihåg att jag drog på smilbanden en enda gång under min vistelse i garaget. Men... ett sådant missförstånd är ju helt förståeligt. Vi har ju bara känt varandra i lite mer än fem år.

PS!

Jag har läst lite på lunchen. Köpte PS! för några dagar sedan. En tidning inom kategorin personlig utveckling och psykologi. Jag fastnade speciellt för en text med rubriken "Samla lust & kraft ur de tråkiga stunderna". Texten var så fin och klockren. Jag känner igen mig, rädslan för att ha "tråkigt" och pressen att alltid hitta på något.

" - Egentligen finns det faktiskt inget bättre än regniga somrar, säger coachen Gunilla Lundqvist och skrattar. När solen skiner får vi för oss att vi måste utnyttja det vackra vädret hela tiden. Vi måste till badet, eller göra utflykter. Regniga dagar är inte lika hysteriska. Då kan vi föra filosofiska samtal med våra barn, laga god mat, spela spel tillsammans eller ta tag i något eget projekt. Vi ser de regniga dagarna som något bortkastat eller misslyckat. Men egentligen är det kvalitetstid som ger oss möjlighet att vara nära varandra eller göra helt andra saker än vi brukar. "


Jag är nog ganska dålig på att samla kraft ur mina tråkiga stunder. Däremot är jag bättre på att tycka att det alltid ska hända något och stressar nog mer än jag tror över detta. Kanske bokar jag upp mig med flit för att alltid ha något att göra, istället för att ta dagen som den kommer och vara lugn i det faktum att inget står i agendan. Pressat schema upplevs som tryggt. Jag vet vad som kommer att hända enligt den nedklottrade almanackan och behöver på så sätt inte oroa mig över att sitta hemma och ha "tråkigt".

Ja, denna text fick mig verkligen att tänka till lite. Jag måste bli bättre på att ha tråkigt och varva ned. Hade det varit 31 december nu hade det blivit mitt nyårslöfte.


" Hurra för den konstruktiva uttråkningen , alltså. Där vilan fått sitt, och lusten att ta itu med saker blommar livshungrigt och envist som maskrosor genom asfalt."

Den där 1000-lappen...

Jag slipper byta lås, som jag tidigare sa. Tyvärr är den där 1000-lappen jag skev om nyss alldeles strax förbrukad. Är det här inte bara världens underbaraste sida? Speciellt för oss som snart flyttar till ett hus! Iiiih!

Titta här. Snyggt och stilrent, precis som jag vill ha det.


Dagen börjar bra

Jag har blivit otroligt dålig på att kliva upp i tid på morgonen. Imorse snoozade jag naturligtvis lite för länge och var tvungen att kasta mig på jobbet. Dock utförde jag storverk strax efter halv åtta när jag hittade min saknade nyckel. Nu är alla nycklar återfunna och jag slipper därmed byta lås. Man kan alltså säga att jag är tusen kronor rikare!



Fick ett otroligt sug efter Oreos imorse. Kanske är det min nya tröja som ger mig amerikanska vibbar. Synd att jag slutat med kakor...ett tag.





Typ världens godaste kaka. Gå och köp på Ica!

Wille



Idag är det ett år sedan vi döpte Wille Bo Valentin i Åsele Kyrka. Tiden går verkligen fort.





Sommar 2007



Sommar 2008

"Sätt lite plant"

Alla har väl hört Elle Elle L'a med Kate Ryan? Sussi har förstört den låten för mig. Tack vare henne är granplantor, mygg, p3 och smutsiga kängor det enda jag kan tänka på när den spelas.

"Sätt lite plant"...


Att tvätta

Att tvätta är en ändlös procedur. Tvättkorgen fylls alltid på, oavsett hur många maskiner man kör per dag. Jag har dock stött på ett problem. Jag har inte bara en, utan två tvättkorgar.

I tvättkorg nummer ett ligger "aktuell tvätt" (är det ett ord överhuvudtaget?). Trosor, sockar och linnen. Kläder som används till vardags, blivit smutsiga och naturligtvis måste...tvättas! I korg nummer två ligger bland annat, en filt, en superröd tröja, en lite tjockare filt, en konstig blus och en grå, tjock kofta. Dessa har något gemensamt. De innebär extra mycket jobb för mig vid tvätt, typ handvätt. Tyvärr får jag ångest varje gång jag ser den creméfärgade tvättunnan innehållande dessa jobbiga stycken. Jag vill inte tvätta dem. Jag vill inte slänga dem. Jag vet inte vad jag vill. Jo, ha någon som tvättar dem åt mig kanske....

Frågan jag ställer mig nu är: Är det bara jag som har två tvättkorgar? Är det bara jag som är så superduperlat och låter handtvättsgrejer ligga i evighet?






En bra grej är i alla fall att man kan hitta saker som glömts bort i den där lilla tunnan. Som en surpriselåda ungefär.


I Love NY

Jag glömde berätta en rolig sak. Min fina vän Elin har varit i New York. Gissa vem som har en sådan här skönhet i garderoben...






...JAG! Tack Elin, I LOVE U!

Lite kort om helgen


Fredagkväll

Wille kommer. Busar, äter onyttigt från pizzan, går och handlar. Somnar efter ytterligare lite bus, tandborstning och pyjamasparty. Jag slår på Juno, skrattar. Markus kommer hem. Vi börjar se om Juno. Äter lite cashewnöter. Somnar.

Lördag

Stiger upp vid halv sju.  Fixar Markus frippa. Wille vaknar och är mysig. Vi äter frukost och Markus åker iväg till JUM (som nu är lila!). Lägger fram kläder inför dopet och ser att det saknas en knapp på min kjol. Får panik och vänder upp och ned på hela lägenheten i sökandet efter en synål. Ger upp och går till söråsele med kjolen i en påse. Där äter sig Wille mätt på tunnbrödschips, jag syr fast min knapp och går och köper ett par nya stövlar till Wille. Han somnar och jag börjar stryka alla kläder. Strykjärnet jävlas och jag slarvstryker allt. Duschar, sminkar och borstar mig. Wille vaknar och är på dåligt humör, vägrar äta och sliter av sig slipsen. Markus kommer hem och vi kastar oss i bilen och åker till kyrkan för att närvara vid dopet av Sanny Matilda Viola. Dopet är jättefint och Matilda är sötast i hela världen. Wille blir lite rastlös och måste äta en banan. Vi samlas på folkan för att fika. Wille blir kompis med Seth, som är jämngammal och de busar och stojar. Åker hem och vilar en stund, för att sedan köra på Svängvägen och äta underbart god mat. Wille och Seth busar lite till, badar till och med. Strax efter åtta bestämmer vi oss för att åka hem. Wille somnar i bilen och Elin kommer över för att se film. Jag somnar i soffan.

Söndag


Uppstigning strax efter sju. Klär på oss och går ut på balkongen för att blåsa såpbubblor. Går in och gräddar våfflor som vi avnjuter med jordgubbssylt och glass. Åker till garaget, drar bort maskeringen och jag lyckas naturligtvis repa en nylackad JUM (förvånad någon?). Markus skäller...lite. Wille somnar, åker till Söråsele. Plockar lite blommor och blir bjuden på typ världens godaste lunch/middag. Åker hem, jag och Wille somnar på soffan. Vaknar, packar Willes saker, äter en smörgås och lite fil. Skjutsar Wille till farmor & farfar, pussas hejdå och kör till Söråsele igen för att hänga med JUM. Åker hem igen, hyr en film, äter lite onyttigt och somnar strax efter tio.


Kiwi

Tror ni inte att jag klämde sönder en kiwi på vägen till jobbet? Jag var enormt stressad och grävde som en galning i väskan efter nycklarna och lyckades alltså mosa kiwin, som var förvånansvärt mjuk. Så hejhopp, nu är det kiwin i hela väskan och jag har ett stort skavsår på vänster fot eftersom jag sprang utan sockar i mina converse till jobbet. Alla måndagar är lika härliga!




Jag skriver mer sen. Jag måste städa lite kiwi.

Château de Garage

 "Gott med Château de Garage ;) bor i bilen, super go dricka, pissar på en fotbollsplan! Livet på festival!"


Någon som kan gissa i vilket sammanhang det här är skrivet?


Jag tror...

...att jag snart måste klicka på "Köp" och vänta på att dessa ska komma hem till mig. Om tio minuter till så...




Bild: Ljuva Ting.



 ...är en liten touch av  Engla på väg hem till mig.

Fredag

Ja, vi är bjudna på middag ikväll också. Snacka om att veckan har varit lyxig. Ikväll kommer även Wille, jag har inte träffat honom på hela veckan så det blir pusskalas.







På tal om Evelyn. Här är en bild på oss. Förmodligen fotat en väldigt sen kväll...



Jag får ett mms...

...av min vän Evelyn som är på väg till Östersund. Hon har jättekul och ska snart sätta igång och dricka öl. Jag skickar en bild tillbaka på min nymålade tummnagel i färgen "Cinderella". Hoppas hon förstår att jag också har jättekul.

Mirakel

Ett mirakel har skett. En nyckel har dykt upp. Jag hittade den på asfalten utanför jobbet. Är det inte min lyckliga dag? Jag åkte på OK och köpte två trisslotter, tänkte att jag lika gärna kunde vinna en miljon när jag har en sådan tur att hitta lägenhetsnyckeln. Jag tog mig vatten över huvudet, det blev inga miljoner... men jag slipper kanske byta lås. Lyckliga fredag!

Igår



Vi hade som vanligt en supermysig kväll igår. God mat och lite kortspel.







RSS 2.0