Lördag

Jag sitter och stirrar in i en hög av disk. I DEN HÄR LÄGENHETEN FINNS INGEN SOM DISKAR! (och det där var inte en syrlig kommentar riktad till NÅGON speciell, speciellt inte han som SOVER på soffan, o nej.)

Har börjat dagen otroligt nyttigt, ett glas mjölk och en pizza med bea. Sedan började jag projekt hår, köpte Dust It från Osis igår. Pulver som gnuggas in i hårbotten och ger håret oootrooolig volym. Nu är mitt hår på väg till vardagsrummet, jag sitter i köket. Säger det möjligtvis någonting om produkten?




Familjen Dust It

Hair

Oj, säger jag bara. Ni hörde inte mig gnälla över håret i mina armhålor alldes nyss, eller hur?


Picknick

Vi har ätit typisk picknicklunch här på jobbet. Kycklingklubbor, potatissallad, brieost och melon. Vilket fredagslyx. Till efterätt blir det muffins som D bakat och bjöd på igår när hon firade 20 år.


Idag är ingen "light" dag inte...

Min vecka

Jag har haft lite bloggtorka i veckan. De senaste dagarna har varit omtumlande och funderingarna har varit många. Idag, fredag, känns det mycket bättre. Jag är redo för bloggen igen.

Denna arbetsvecka har gått fort. Jag har inte lagat middag hemma en enda kväll, säger det något om mitt otroligt pressade schema? Jag vet, jag ska sluta och gnälla, men jag har inte ens hunnit raka mig under armarna, helloo! Ikväll blir det alltså en extreme makeover. Jag hoppas min man är redo, för det är jag!


Sommar?

Min balkong är himmelriket just nu. Det är som en liten utlandsresa, jag lovar. Tur att jag har en kille som bor hos mig som har jättefina baden baden-stolar. Jag kommer sitta i en av dem i helgen med ett litet litet vinglas. Hej sommar.


Sent

Jag är uppe sent. Hungrig och trött. Jobbigt nog har jag borstat tänderna så jag orkar inte fika... Det är visst mycket jag inte orkar nu för tiden. Skärpning! Godnatt i alla fall.


20 minuter...

...och sedan ska jag cykla hem och städa upp spillrorna sedan imorsen. Har ont i magen och känner mig uppblåst. Jag orkar inte cykla. Jag orkar verkligen inte.

En ny dag

Solen skiner ute. Jag har haft en av alla dessa kaotiska mornar, men lyckades ändå komma på jobbet i tid. Wille lekte på köksbordet imorse, det var en obehaglig överraskning. Han rev ned en ljuslykta, nu återstår en. Det fanns åtta.

Saken med Wille är att han "leker" överallt. På köksbordet som sagt, i avloppet, under sängen, på väggarna, i soffan, i fönstren...överallt! Han är nämligen så stor nu, det går alltså inte att hålla honom borta från någonting. Han öppnar till och med dörrar... gud. Ett busfrö, ett riktigt busfrö med en enorm upptäckarlust är vad han är. Inte konstigt att man känner sig lite sliten ibland.

Det är en ny dag. En bra dag. Trots allt.


Flera timmar senare

Flera timmar senare och mina tankar är långt borta. Jag sitter inte på jobbet. Jag står under nyårsraketer och dricker skumpa. Vi skålar för 2008, vi skålar för ett år fyllt av glädje. Det jag inte vet är att flera timmar, veckor och månader senare ska jag önska att jag stannade lite längre, att vi kramades lite mer och att jag såg på henne lite till. För att det kom att bli vårt sista möte.

När jag år 2002 började gymnasiet i Vilhelmina kom hon att bli en av mina närmsta vänner. Under första året tillbringade vi mycket tid både på Ljusminnesgatan, i hennes lilla lägenhet på kyrkstan och hos Henrik, som bodde ovanför frälsningsarmén. Eftersom vi alla tre hade flyttat till ny ort kom vi att söka stöd hos varandra och utan dem hade förmodligen mitt första år som gymnasieelev sett annorlunda ut. Vi bakade pepparkakor tillsammans, såg på That 70's show, lagade middag, drack folköl och snattade cocosgodis. Ett betydelsefullt och kravlöst umgänge.

Nyårsafton 2007 ser våra liv annorlunda ut, vi har inte hörts på länge men kramar varandra och pratar om våra liv. Det känns bra att stå tillsammans med henne i lifthuset. Hon sprudlar av glädje, säger att hon har det bra och är lycklig. Flera timmar senare ligger jag i sängen. Jag har skålat in ett nytt år med gamla vänner, den kombinationen har väl aldrig varit så fantastisk. Det har varit en fin nyårsafton, och idag är jag glad att mitt sista minne av henne blir när hon står nyårsklädd i lifthuset med ett champagneglas i handen och ser fantastiskt underbart glad ut. Det minnet ska jag bära med mig resten av mitt liv.


Karolina, himlen har fått en undebart vacker ängel att ta hand om. Jag är alldeles säker på att du har det jättebra där du är idag. Tack för alla fina minnen jag har tillsammans med dig. Jag kommer att sakna dig.

Melody Club, Palace Station. Bara till dig.

I just cant get my self together
Its the love we make o-o-o-o-o-o
Every breath we take
Im a soul in motion

And the show just might go on whatever
Its the latest news o-o-o-o-o-o
We could never lose
Its a celebration

And we couldnt change our destination
On this road of facination for love

And we couldnt change our destination
On this road of facination for love

I just cant get my self together
Its the love we make o-o-o-o-o-o
Every breath we take
Im a soul in motion
And the show just might go on whatever
Its the latest news o-o-o-o-o-o
We could never lose
Its a celebration

And we couldnt change our destination
On this road of facination for love

And we couldnt change our destination
On this road of facination for love

And we couldnt change our destination
On this road of facination for love

And we couldnt change our destination
On this road of facination for love


 


Idag


"Maktlösheten som aldrig varit större
Saknaden som inte kan sammanfattas på något sätt"

Min vän. Fina du.

Middag

Middag har guld i mun. Det har varit en pruttig dag, herregud jag är dödstrött. Men nu är det middag, kyckling och ris, och sedan kanske jag får umgås med min McLovin, om jag har tur, han är ett hett byte tydligen. Tjohejsan (vad är det med mig och halvtöntiga uttryck helt plötsligt).


Visst gillar man de färgade små bläckfiskarna mest av allt i godispåsen?



Wille, lite mosig innan middagen.



Och de fina blommorna jag fick av mamma och pappa. Tackpuss!

Promenad

Jag gick helt enkelt ut och gick en sjuhelvetes promenad efter mitt senaste inlägg. Vad ska man annars göra? Inte en kotte är vaken, ica är stängt och städningen gjorde jag bort igår. Nä, tidiga lördagar är ingen höjdare. I och för sig känner jag mig fräsch nu, motionerad och nyduschad. Wille sover i vagnen och jag ska sätta mig och äta frukost.

Godmorgon


Willes morgon

Jag förstår inte varför Wille inte kan glädjas över att bara få vara hemma med sin mamma denna halvsoliga lördag. Kan han inte bara ta en välbehövd sovmorgon, typ till tio? Suck.

Lugnt

Lägesrapport: Jag mår som vanligt bättre än jag trodde. Några blodprov senare och jag är en friskus. Börjar på allvar tro att jag är lite av en hypokondriker, var söker man hjälp för sådant?

Säger godnatt nu, kvällen blir inte så mycket roligare, men det är skönt med en lugn kväll. Ska lägga mig i sängen och läsa Jenna Jameson.



tjipp


Jag känner...

Jag känner mig lite fnittrig. Tjohipp. Ser framemot att hämta bubbis på dagis, hur han kommer springande och kramar mina knän. Sedan ska jag till läkaren med min ansiktsförlamning-light, som jag dragits med i nära 14 dagar. Har besparat er historien eftersom min blogg mer liknar en läkarjournal, men även för att jag inte ska bli uttittad på "byn" när man försöker ta en titt på mitt sneda ansikte.


Godmorgon baby!

Godmorgon baby! Sovit gott? Nu har jag analyserat vår relation. Check this out:

Passar ni tillsammans?

Denna kombination Vattentecken emellan - Markus Kräfta och Frida Skorpion - är kraftfull och intensiv. Båda är känslomässigt mycket involverade i varandra och söker trygghet i förhållandet. Beroende och svartsjuka kan uppstå och kanske även känslomässigt tumult, som uppkommer på grund av en oförmåga att se saker och ting rationellt. Det kan finnas ett starkt andligt band.









"Starkt andligt band"? "Känslomässigt tumult"? Det här är väldigt roligt.

Fredag

Dagen till ära bjuds det på muffins. Alla fredagar är fikadagar, det är en trevlig och festlig vana. Jag kunde dock inte förmå mig att äta så mycket av mitt fika, då jag inte haft vidare aptit i veckan. Förmodligen eftersom jag stressat lite, matlusten tycks försvinna då.

Dagislämning? Slutade i tårar i dag också. Wille började gnälla redan när jag tog fram hans jacka. Han tycker förmodligen att jag är en riktig dumming. Men glädjande är att jag inte jobbar ikväll så jag har möjlighet att hämta honom. Förhoppningsvis blir han glad att se mig.

Smeten! Bra fredagsläsning.


Mors

Jag är supertrött!


Barfota

Jag har inga strumpor idag eftersom jag lyxade på med ballerinas i stormen. Frågan är nu om jag ska orka cykla hem för att hämta ett par, eller cykla på mitt andra jobb direkt. AH! Det innebär ju också att jag måste cykla hem ikväll utan något på fötterna...kallt!


Pannkaka

Oj, vad jag blev sugen på pannkaka. Morgondagens middag är räddad!

Privat

Färdig! (med en av böckerna i alla fall). Privat, inte den bästa bok jag läst. Började helt okej, men slutade...nja. Alexander Schulman? Det han skriver om Anna Book, att hon inte är "tjock", utan bara glömt bort att bajsa, är visserligen roligt, men jag blir lite trött på honom ibland. Förut älskade jag honom, tyckte han var brilliant, nu känns han lite uttjatad.

Hans sajt 1000 apor? Sådär.






Bild: Internetbokhandeln

Gråt

Det skär i mitt modershjärta. Wille bara grät och grät när jag skulle lämna honom imorse. Vad ska man göra? Eftersom jag bara hade tio minuter på mig att cykla på jobbet fick jag lämna honom med tårar i ögonen. Vilken hemsk start på morgonen.


Oboy

Jag sitter och dricker oboy i min ensamhet. Ska lägga mig i soffan och läsa lite. Godnatt!

Projektarbete?

Jag är sur. Skitsur. För att jag bara fick betyget G på mitt projektarbete för tre år sedan. Jag vill så gärna skylla ifrån mig på min krulliga handledare, men vet att det är oerhört omoget och taskigt. Ännu surare är jag att en klasskompis till mig, med samma handledare, fick MVG. Hade det varit ett outstanding arbete hade jag inte sagt något, men det var det inte... Jag är långsur och avundsjuk, okej?









Mitt arbete förtjänade faktiskt mycket mer än ett G.
Hon var bara avundsjuk för att jag ägde en plattång. Förmodligen.


Tisdag

Det är en snöig tisdag och jag var trött imorse när jag klev upp. Speciellt jobbigt är det när det ligger en varm, snygg lastbilschaufför och sover. Han får ligga kvar, men jag måste gå upp. Har ett svagt minne av att vi samtalade med varandra inatt när han kom hem. Om vad vet jag inte. Nattliga möten är nog det umgänge vi får nöja oss med under denna hektiska vecka. Jag kan inte låta bli att längta till helgen, trots att vi har mycket att göra. Vi har som mysigt tillsammans.


Rivstart

Tio timmar, kan man kalla det rivstart? Jag är lite trött. Försökte mig på en powernap tidigare idag, men Wille bara lekte och lekte på mig. Hoppade i sängen och slog volter till han ramlade ned och var tvungen att börja gråta. Sen kom pappa Johan och Wille praktiskt taget kastade sig på honom, glad att slippa sin trötta morsa för ett tag.


Jag tror faktiskt inte att jag orkar blogga mer ikväll. När jag kommer hem ska jag ta ett stort glas oboy och lägga mig i sängen, läsa klart min bok och börja på nästa. Frågan är bara hur mycket mina ögon pallar. Har en svag känsla av att jag kanske måste gå till optikern, kanske behöver jag nya brillor, typ. I och för sig använder jag dem bara på jobbet, men det var två år sedan sist. Kanske ska hotta upp mig också...



Har en känsla av att mina kollegor inte kommer att kunna ta mig på allvar i dessa.

Booring

Jag har hemsk huvudvärk. Puppis arbetar sena kvällar. Panpizza till middag. Det rycker i mitt högra öga. Booring.


Back on track

Nu är ordningen återställd. Sitter på min gamla plats, sist jag satt här hade jag en kanonkula där det låg en liten turbo och sparkade, min fina Wille. Har till och med pyntat mitt skrivbord med ett kort på min baby.

Lämningen gick bra, blev inte alltför stressigt. Cyklade dock som en galning, vilket resulterade i att jag nästan fick svettlökar i min grå tröja. Nu har jag alldeles strax lunchrast.


Hej!

Idag gäller det!

Idag ska jag alltså börja arbeta på mitt ordniarie jobb igen. Inget nytt, då jag praktiskt taget arbetat kvällar under hela föräldraledigheten, men ändå spännande. Jag ska lämna Wille på dagis 07.45 och inte en minut senare, var därför tvungen att kliva upp extra tidigt så jag slipper stressa.

Igår när vi kom hem packade jag hans lilla väska, märkte varsamt upp alla kläder och lade fram dagens "outfit". Allt för att det ska gå så smidigt som möjligt. Märks det att jag är lite nervös? Hur som helst sover han fortfarande, så jag ska passa på att sminka mig och äta lite gröt.

Godmorgon!


Föräldrapenning

Sitter och begär min sista föräldrapenning för den här gången, lite sorgligt, men ändå skönt. Nu: mys framför Sommakrysset, nybadad och het.

Lördag







En härlig lördag helt enkelt!

Bönsallad med lönnsirap och chévre

Här kommer ett recept på världens godaste bönsallad. Receptet är för 8-10 personer och passar perfekt till sommarens grilläventyr.

250 g haricorts verts
1 burk kidneybönor (ca 400g)
1 burk stora vita bönor (ca 400 g)
1 knippe salladslök
200 g körsbärstomater
2 dl persilja
2 msk grov skåns senap
2 msk lönnsirap (Vi tog vanlig sirap. Lönnsirap? Vem har det hemma liksom?)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
200 g chévreost
salt & peppar

Gör så här:
1. Koka haricots vertsen mjuka. Häll av dem och skölj snabbt i kallt vatten.
2. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Hacka persiljan.
3. Blanda senap, sirap, vinäger och olja i en stor skål.
4. Lägg i bönor och grönsaker. Vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
5. Dela chévren i bitar och tillsätt strax före servering. (Chévre är inte heller något måste, blir supergod utan också.).


Våfflor

Vi har mumsat våfflor. Oj, så mätt jag är!

Morgon mellan fjällen

Mamma går på diet. Hon kör den här GI-metoden och sitter nu och dividerar med oss hurvida vid ska äta "Stekta bananer med choklad och nötter" eller "Fransk chokladkaka" till efterrätt. Får egentligen inte ihop ekvationen med att samtidigt banta och äta efterrätt. Mamma verkar i alla fall vara väldigt sugen....

Igår såg vi på "Så ska det låta". Mina föräldrar är nämligen helt sålda på programet och framförallt tvillingarna Rongedal som var gäster igår. Ja, så vi sjöng och tjoade. Sedan fortsatte jag att läsa mailkorrenspondensen i Privat medan vi väntade på hockeyn.

Hockeyn börjar och jag är egentligen inte så intresserad. Somnar till för en stund, vaknar och känner att jag drabbats av tillfällig Restless Legs, det är ju det absolut värsta som finns. Vrider och vänder mig, men beslutar till slut att gå till sängs. Ensam, eftersom hockeyn är mer lockande än en naken mamma. Okej? 

När klockan är två vaknar jag av att jag dregglat ned hela kudden. Sängen bredvid är fortfarande tom och det hörs att teven är på. Men är det inte misstänksamt tyst? Jag stiger upp och möts av två snarkande typer.

"Markus, kom och lägg dig. Klockan är två", varpå pappa vaknar, fäktar och skriker:
"Hur gick hockeyn, vem vann!?"



Just nu...

...legobygge på hög nivå.




Hem ljuva hem

Vi har nått vårt mål. Vi är framme.

Jag har praktiskt taget gnällt hela resan, som en riktig kärring. Men hör inte hastighetsgnäll till mammarollen? Vi stannade och åt en korv i Vilhelmina, fortsatte och lyssnade på rock. Jag började läsa Privat, tunnaste boken och hittils jävligt rolig. Jag skrattade högt och ljudligt flera gånger. Tänkte underhålla chauffören med högläsning. Han tyckte inte att det var lika roligt. Vi delar uppenbarligen inte samma humor.

Pappa stod och skar fläsk när vi anlände, nu sitter han och lägger pussel med Wille. Lovin' försöker impa på svärföräldrarna och erbjöd sig hämta ved så han har det han gör en stund. Jag? Njuter av att det är helg såklart och ska strax fira det med ett glas rött.

Trevlig helg!

Pressat

Jag har lite tid över innan jag måste gå och hämta Wille på dagis. Har äntligen gjort klart schemat och lämnat in det, nu är det bara semesterfunderationerna kvar. Sommardagis, inte sommardagis. Jag står och stampar!

Kväll

Wille kommer inrusande i köket med en stor skål på huvudet. Jag förmodar att han är trött eftersom han härjar som en galning på våra 74 kvadrat.

Vi har varit ute och promenerat. Nu ska jag packa inför imorgon då vi åker til Grönfjäll. Härligt med en lugn helg. Tror förresten jag sa så sist vi var hemma också. Det var då jag hade ett möte med whiskeyn ute i bastun. Inte bra.




Wille efter vårt skumparty igår.

Carpe Diem

McLovin läser serierna i Aftonbladet och skrattar som en galning:
"På dagens arbetsmarknad måste man vara flexibel! Man måste kunna byta stad, yrke och gärna namn, hudfärg, och kön för att nå framgång!"

Någon annan som tycker att det var såhär superroligt?

Bibliotek

Det blev en dag på "stan", kan man säga det om lilla Åsele? Fika på Kronan, ett besök på blomaffären och sedan bibblan. Lånade alldeles för mycket böcker, som jag med all säkerhet inte kommer hinna läsa.

- Att älska som en porrstjärna, Jenna Jameson
Efter tips från Caroline, som säger att den var helt klart läsvärd

- Tillsammans, Denise Rudberg
Hon är min favoritförfattare, jag har läst alla hennes böcker utom denna. Synd bara att det var en ungdomsbok och att jag förmodligen kommer känna mig som en old lady när jag läser de lite större bokstäverna.

- Privat, Carolina Gynning & Alex Schulman
Roligt omslag och annorlunda duo. Inte så tjock, bra.

- Brunstkalendern, Emma Hamberg
Kul namn, var bara tvungen att låna den.

Jag tror att jag tagit mig vatten över huvudet, som hade tänkt hinna med att läsa fyra böcker innan den 12/6. Speciellt om man tittar tillbaka på gårdagen...

Orolig

Okej, jag erkänner: Jag somnade i soffan igår när vi skulle ha det sådär myspysigt. Det är väldigt tråkigt att se på film med någon som bara ligger och snarkar, så vi gav upp och gjorde kväll istället.

Inatt har jag dock inte sovit lika bra som framför filmen, har vridit och snurrat runt, önskat att det var morgon. Förmodligen för att det fanns en hel del att tänka på... Varför ska jag alltid vara den som tänker? McLovin sussade sött, han sover nog hårdast i hela Sverige, spelar ingen roll om väggen bakom sängen skulle rivas, he's still sleeping.


Vi ska äta frukost. Klockan nio ska vi befinna oss utanför Myran. Idag ska de gå upp på Hembygdsområdet och fira Förskolansdag! Väldigt tråkigt att snön ligger vid på backen bara...


Mys på hög nivå

Vi har försonats och gjort smoothie. Nu ska vi se en av Beck-filmerna...och fortsätta försonas. Tjo!

Min dag, så långt

Har svullat lite. Bra vapen när man är trött och nere! Nu ska jag ställa mig och rulla köttbullar... Jag har gjort det en gång tidigare, de blev inte så goda. Hemma hos mamma var det alltid supergott och äta nystekta köttbullar från minimala gafflar. Här på Storgatan? Nja. Jag har varken minigafflar eller den rätta finessen vid rullningen. Men övning ger färdighet, är det inte så man säger?

Det är tid för mellis hos oss. Jag har redan ätit min, Sprite och Naturgodis. Vad säger du om det Anna Skipper? Wille äter smörgås, fruktbitar och dricker mjölk. Han är betydligt mer ordentlig, men det är bara för att jag bestämmer över honom. Jag skulle behöva någon som basade över mig också...

Ikväll ska vi göra smoothie, jag och Lovin'. Vi ska fira att det här har varit den jävligaste dagen på länge:

Jag vaknar, överkörd som vanligt. Känner mig fortfarande irriterad över de puckade reglerna gällande tiderna på dagis. Wille är också irriterad och vill inte äta frukost. Min övernaturligt fantastiska idé med att slopa vällingen på morgonen visar sig vara sämre än vägarna i inlandet. Jag kapitulerar. Ger Wille en flaska och ordningen är återställd. Mamma ringer mig i samma veva och uttrycker sig klumpigt, trots att hon känner mig bäst av alla. Naturligtvis förstod hon att bojkotten av vällingen inte skulle hålla i sig, för välling är minsann inte bara mat, det är mysigt också! Jag blir rosenrasande och får ett krigsutbrott. Hade hon inte kunna säga det igår om hon nu redan visste? Vi avslutar samtalet. Mamma tycker att jag är omogen. Jag tycker att hon kan sjunga ut nästa gång vi talar barnuppfostran. Hejdå, säger vi.

Lovin' ringer, medan jag försöker få in Willes minimala tumme i hans randiga, extremt lilla tumvante. Jag låter bli att svara och tänker att jag ska ringa honom om jag överlever morgonkaoset. Vi går på dagis, det är frid och fröjd. Lämningen går bra och jag beger mig hemåt, slutkörd.

Väl hemma vet jag inte vad jag ska göra, trots att Wille spelat Rappakalja med sig själv och spridit ut alla korten i sitt rum, samt ätit rostad macka under skrivbordet. Jag sätter mig framför datorn, bloggar och surar. Kommer på att jag ska skicka ett sms till min puppis, jag skriver:
"Du kan ringa om du har lust. Jag har lämnat Wille på dagis"
Det finns ingen som är mer kärleksfull än mig. Han ringer, men jag har inget att säga. Surar fortfarande trots att det verkligen inte har med honom att göra. Han frågar vad det är. Jag säger:
"Inget."
Blir ännu mer irriterad eftersom jag inbillar mig att jag faktiskt vet vad han tänker.
"The bitch is back"
Nu är bråket ett faktum. Han lägger på i örat. Jag börjar skämmas och ringer upp efter femton minuter när jag är säker på att han inte kommer ringa mig. Anstränger mig för att låta som vanligt och sitter i soffan och försöker se på Våra Bästa år. Plötsligt känner jag hur det luktar mint, tuggummi. Det visar sig att det fastnat ett irriterande litet skitgummi på min armbåge som jag naturligtvis kletat ut på skinnsoffans armstöd. Min första tanke är att kasta både soffan och min nyköpta tröja. Det verkar vara det enklaste alternativet. Lovin' håller inte med och det gör mig irriterad. Jag säger åt honom, vänligt men bestämt, att jag inte har tid att prata, eftersom att jag har saker att göra. Avslutar med puss.

Följande 30 minuter tillbringar jag på knä framför soffan gnuggandes tuggummi. Jag har varken städat bort Rappakaljan eller smörgåsen under skrivbordet. Går och hämtar Wille när jag äntligen är klar och vi går på affären. Köper oootroligt mycket onyttigt för att lugna mina sarjade nerver. Kommer hem och upptäcker en räkning från Radiotjänst i Kiruna på 508 kronor och nu sitter jag här.

Hur har er dag varit?

En trött onsdag

Har lämnat Wille på dagis och sitter begravd med semesterplanering och inkomstuppgifter. Det är inte så lätt att få allt att gå ihop. Min första tanke var att Wille skulle gå på dagis nästan hela sommaren, eftersom jag inte kommer att ha någon semester. Nu har jag kommit på andra  tankar...

Sommardagis är säkert jättebra, men det kanske blir rörigt för Wille. Frågan är vad som är bäst, att vara på sommardagis eller vara hemma? Sommardagis blir rörigt. Hemmavistelse blir säkerligen underbart, men innebär en lång tid borta från Myran. Kommer det behövas någon form av ny inskolningsperiod då?  Stackars älskade Wille. Hade jag haft råd hade jag med glädje varit hemma hela sommaren, hela hösten och vintern. Tyvärr är verkligheten en helt annan.

Varför måste det här med barnomsorg vara så ångestladdat?

Hur fungerar systemet?

Fick en obehaglig överraskning när jag hämtade Wille på dagis idag. Naturligtvis är det mitt eget fel, jag är inte nog påläst vad gäller "regler" och dylikt, men ibland blir man inte klok på systemet.

Det finns tre olika nivåer för barnens vistelse på dagis.

- 15 timmar/ vecka
- 30 timmar/vecka
- 40 timmar/vecka

Eftersom jag valt att gå ned i tjänst några månader framöver kommer Wille vara på dagis 30 timmar i veckan. Jag kommer alltså jobba 75 %. Nu kommer vi till delen när jag inte får ekvationen att gå ihop, hör på detta:


Förmodligen kommer jag inte lämna Wille prick klockan 08.00 när jag börjar att jobba, jag måste naturligtvis lämna honom 07.45 eftersom det tar en liten stund att cykla på jobbet och jag skall vara inloggad i tid. Samma sak blir det vid hämtning, en kvart efter jag slutat kan jag hämta honom.

Mina små "kvartar" drar ihop sig till 2,5 timma per vecka, vilket innebär att Willes totala vistelse blir 32,5 timmar istället för 30. På grund av detta måste jag betala för en heltidsplats på dagis, alltså 40 timmar! Det innebär att jag betalar för 30 timmar per månad som jag inte utnyttjar, vart går dessa pengar? Är det här inte det vansinnigaste man hört? Jag önskar möta den personen som arbetar 27,5 timma i veckan, please. Vad är syftet med detta? Jag begär inte att man ska "bjussa" på dessa timmar, men jag kunde väl fått betala för det exakta antalet? Är det här något som bara försigår i Åsele Kommun, eller är det generellt för hela Sverige? Om inte, blir jag ännu mer förbannad.

Tack! Tack alla er som slår era kloka huvuden ihop och stiftar lagar och regler. Systemet har ju naturligtvis inte alltid sett ut såhär, utan ändrats för att alltför många misskött det, vad annars? Så jag kan passa på att tacka er också.


Amplified Kids

Titta! Den här t-shirten skulle passa Wille perfekt, min lilla hårdrockare!



 



Den finns att köpa på Babyshop och är av märket Amplified, som även gör kläder i större storlekar. Finns bland annat hos Nelly. Nice.

Tisdag

Det blåser spik ute. Stannade en halvtimma på dagis idag och var med Wille ute på gården. Han smaskade mest sand, så jag håller tummarna för att han äter lunch. Jag har alltså kommit hem nu, sitter och hänger vid datorn.

Jag är väldigt stolt över mig själv. Dels för att jag faktiskt trotsade mitt bloggbegär, städade bort och gjorde en massa andra hushållssysslor medan Wille var på dagis igår. Jag är även stolt för att jag klarade morgonen utan panik. Ni vill inte vara här sådana dagar, det är crazy! Ibland undrar jag om det finns någon annan som klarar av att ha det så kaotiskt som jag och faktiskt överleva, tveksamt. Men, hur som helst präglades morgonen av lugn och ro, ordning och reda. Det var till och med så städat nu när jag kom hem att jag faktiskt inte visste vad jag skulle göra. Det händer inte ofta, så vart ska jag rita korset?
Enligt min planering behöver jag tre timmar på mig att bli klar. Då hinner vi äta grötfrukost i stillhet, diska bort, bädda sängen, duscha och packa väskor. Men tre timmar, låter inte det helt galet? I och för sig var jag på ica en sväng imorse också, så två...om jag är effektiv. 

Tillåt mig också att berätta om ett projekt jag startat, projekt Gröt. Wille har, som säkerligen en massa andra barn, ätit välling som sitt första mål för dagen. Det är jättemysigt att ta honom till sängen och vi kan ligga och mysa ett tag. Idag gjorde jag dock något radikalt, jag bojkottade vällingen! Eftersom Wille börjat sova mycket längre på morgonen, vi vaknade sju imorse, är det väl mest logiskt och förnuftigt att äta gröt som första mål? På så sätt kan vi äta gemensam frukost och Wille håller sig mätt längre. Vällingen bojkottas naturligtvis inte för gott, på kvällen är det ett måste! Men, vad tror ni? Är jag helt ute och cyklar? Tror inte det, då Wille var pigg och glad hela morgonen. Jag är smart.


Lonely

Nu har jag lämnat Wille på dagis, jag ska hämta honom halv ett. Det är väl bara att passa på att göra en massa viktigt: Handla, slänga en massa glasflaskor, städa. Tur att jag är jättebra på att få saker gjorda...

Ölmage

Jag har på mig min gamla gravidtröja. Sjukt, jag vet. Den där tröjan som alla trodde det stod "Ölmage" på. Deprimerande att den tycks sitta lika tight nu... suck.


Bröllop

Måndag efter en fullspäckad helg. Har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn, det är som vanligt! Anyway, ni vill ju naturligtvis veta, vad har jag gjort? Varit på bröllop! 

Det var oerhört trevligt, verkligen. Önskar att jag också blir gift någon gång.... McLovin, när ska du fria?


Tusen tack till Johan & Therese för en fin kväll. Jag önskar er all lycka och välgång i livet.










Effektivitet

Jag har varit effektiv i trettio minuter. Har helt plötsligt hunnit jättemycket, men nu fes det av och här sitter jag...bloggslaven.

Willes första lunch på Myran hade kunnat slutat bättre. Han var jättetrött när vi satte oss vid matbordet och var inte alls sugen på att äta. Mycket intryck, ljud och nya kompisar, klart man blir trött! Det blir jag också. Kan faktiskt inte förstå hur man har ork att arbeta på ett dagis, imponerande.




En fråga. Om det rycker i ett öga... vad är det för fel då?


Namnlappar

Jag har beställt namnlappar till Wille. Dags att börja märka upp kläderna...





Och vårt telefonnummer såklart...



Detta beställde jag här. Förutsätter att de är bra. Är det någon vänlig själ som har tips och liknande; skriv en rad.

Regn

Regnet det bara öser ner... Ja, det har verkligen inte varit något toppenväder denna vecka. Lite sol tycker jag dock vädergudarna kan bjussa på. Det är fredag, hallå!

Dagens planer
Klockan halv tio ska jag och Wille befinna oss på Myran. Där ska vi äta lunch och umgås till halv tolv ungefär. Därefter sover Wille ett par timmar och jag ska packa till honom eftersom han ska vara med Johan i helgen. De skulle ta en utflykt till Lycksele bland annat, mysigt! Wille åker strax efter klockan två och då ska jag spurta ned till D för en uppfräschning av mitt hår. När jag kommer hem igen förutsätter jag att grillen är igång och då ska jag njuta av helg. Ah!


Kära nån

Jag har skrivkramp. Så innihelvet. Förmodligen har jag så mycket som jag skulle kunna skriva i bloggen, därför kommer här ett blogginlägg med stödord. Bra för någon med skrivkramp.


Hälsa
Jag mår okej. Inte prima. Inte toppen. Bara okej. Pinkeriet är ett helvete och jag plågas. Jag har tänkt för mycket onda tankar. Tydligen.

Dagis
Wille är en tuff kille på dagis. Jag får nästan lite ont i magen eftersom han verkar klara sig så bra. Jag vet att det är förbjudet att smygönska att han ska grina och sakna sin mamma, men lite hade väl ändå inte skadat? Imorgon ska vi äta lunch och leka i lekhallen. Kanske får jag gå iväg och "dricka kaffe" en liten sväng så han får vara utan mig en stund. När de talade om för mig att jag skulle gå iväg till personalrummet och ta en kopp kunde jag inte låta bli att fundera vad jag skulle sysselsätta mig med eftersom jag inte är en coffeelover. Och jag säger att jag inte har tid över? Tid att fundera finns tydligen.

Helgen
VI SKA PÅ BRÖLLOP. Gud. Kläder, frippa, solbränna? Jag har varit på två bröllop i hela mitt liv. På det första var jag lite yngre och stod och sjöng psalmer högt och tydligt i tredje bänkraden. Bröllop nummer två: Ja, då tiden stod tuttarna rakt ut i ammande tider. Man dansade, sjöng, skrattade, drack vin, rappade. Jag ammade. Okej? Därför ser jag verkligen fram emot denna tillställning. Ett bröllop är ju ett minne för livet. Jag får säkert ståpäls i kyrkan också, blödig som jag är.

McLovin
He's fine. Vi ska grilla imorgon. Han står för käket. Först slog jag några slag på stora trumman och tänkte göra egen potatissallad och " Oj! vad gott med kolapaj", men sen...nä. Jag tänker sitta i solen (förhoppningsvis) och se på när Grillmeistro jobbar. Vi äter Ica:s potatissallad och kexchoklad. Glamouröst.

Övrigt
Mina brallor och min jacka har kommit. I mina nya Nudie är jag verkligen Slim, shit! Men det är förhoppningsvis bara nu... De får ju inte vara obehagligt tighta länge, eller?










Two things

Sitter och bloggar samtidigt som jag har Lovin' i luren. Kan tänka mig att jag är något disträ. Nu undrar han vad jag håller på med. Bäst att engagera sig i samtalet....

puss på ett tag.

Tyst

Idag har det varit tyst från mig. Kanske senare, om jag orkar. Annars imorgon, jag lovar.

Kärlek


Snart kommer min kärlek. Jag längtar.


 

image95

Myran

Idag har vi alltså varit första dagen på Myran, där Wille kommer tillbringa sin tid när jag jobbar. Det var en mysig avdelning och jag blev glatt överraskad. Trevlig personal och massor med leksaker. Där kommer han trivas, det gläder mig.

Nu sitter jag och pöser efter middagen. Wille busar och rockar loss med mormor till bä-bä-vita-lamm. Det är en fest på Storgatan, men jag orkar inte vara med. Har varit så nervös för inskolningen att jag nu känner mig helt slut. Det ska bli skönt att lägga sig framför teven en liten stund. Är sugen på choklad också, men kan inte ge efter för begäret. Måste det finnas onyttiga saker? Helvete. Ibland känns det som livet saknar mening om man inte kan äta en liten chokladbit. Jag vet att jag låter fruktansvärt depp, men herreguud vad less jag blir på beach 2008 och alla goda, onyttiga saker som jag ska försöka hålla mig ifrån. Nästan så jag önskar att jag var på smällen igen, då kunde man minsann äääääta. Och gott vare!


Debut

Idag är det Willes första dag på dagis. Vi ska vara där klockan två, 50 minuter kvar. Alldeles för många nervösa minuter. Myran, here we come.

Så mycket bilder!

Jag är en flitig fotograf, men en snål sådan. Lägger ut alldeles för lite bilder på bloggen. Här kommer ett par, lite blandat sådär... Lite blandat förresten? Hejvilt blandat!

image75

Jag & Jennie

image76

Jennie, Elin & Agnes

image77

Jag & Martin

image78

Evelyn

image79

Riff Raff Ruff

image80

McLovin

image82

Per, min lillebror

image83

Isak, min yngsta bror

image84

Willes fina gudföräldrar, Jonas & Emma

image85

Jag & Zeus

image86

Wille

image87

Jag, Elin & Evelyn

image90

Sandra

image91

Pontus

image92

Caroline

image93

Wille efter han blött näsblod första gången i sitt liv


Köttgryta

Nu har jag minsann gjort köttgryta, den blev god. Tack vare svidande ögon på grund av lökhackning glömde jag nästan bort min urinvägsinfektion. Det är alltså bara att se till att ramla nedför trappen eller råka utför någon annan olycka så går eländet över.

Min tur...

...att vakna först, vet inte när det hände sist. Wille sover som en stock och jag har urinvägsinfektion. Vilket jävla skit. Vädret är trist ute och det roligaste jag kan göra just nu, eftersom jag inte kan sova, (typiskt) är väl att laga mat. Ja, så jag ska ställa mig och göra en gryta halv sju på morgonen. Ja, det ska jag.

En snabb

Jag gillar snabbisar. Nu är det slut på reklamen.


Godnatt


Framtid

Drömmar och storslagna framtidsplaner? Det känner jag igen. Jag har åter hamnat i en period när jag är så avundsjuk på alla som studerar och har mål. Ni är mina största idoler! Önskar så innerligt att jag också kan hitta tid, pengar och energi för att utbilda mig. Someday...


Stackars mig...

Nu är det faktiskt synd om mig. Har känningar av urinvägsinfektion för femhundrade gången. Stackars mig...

Frisk?

Strejken inom vården är ju ett faktum. Om man tittade på nyheterna imorse kunde man se en kortare intervju med vice ordförande för Vårdförbundet. Hennes namn är Ingrid Frisk. Jag kan inte hjälpa att undra om hon tog sitt namn efter jobbet...

En ny dag

Wille är förkyld och kan inte sova, så jag är förvisad till datorn medan han sitter på golvet och leker. Nyss försvann han en liten stund, det blev alldeles tyst och bara osade rackartyg...

Jag hittar honom bakom dörren till sitt rum. Där sitter han och mumsar på ett päron han hittat i min handväska. Vad gör jag? Bär honom till köksbordet naturligtvis varpå jag förstör hela hans morgon. Kan inte förstå vart han fått sitt humör från...

I fredags fick jag ett trevligt paket från en trevlig liten butik, Lilla W (passande namn eller hur?). Har nämligen beställt ett regnställ till Wille nu när sommaren snart är här...och regnet. Naturligtvis kunde jag inte hålla mig från att beställa lite mer, det var rea, och eftersom jag har oerhört lite att göra denna morgon kommer här lite bilder.






Regnställ från Pippi. Superfint och mjukt, dock väldigt generös i storleken.


Mössa, Plastisock.



Och min favorit, långärmad t-shirt från ej sikke lej.

Bilder: Lilla W.


Godmorgon!

Det absolut värsta

Vet ni vad det värsta är? Det är att komma hem från en hektisk dag på jobbet med brinnande fötter för att sedan upptäcka att sängen är obäddad. Det är så jävla lätt att vara "duktig" och slita bort sängkläderna, desto värre är det att renbädda. Likadant med att fylla tvättmaskinen, det går underbart lätt, tjo bara! Helvetet kommer när man måste hänga upp...

Det är så typiskt mig. Jag veeet ju att jag alltid kommer hem sent på söndagar. Jag veeet också att jag alltid brukar vara trött, ha röda svidande ögon och bara längta efter sängen. Nu... måste jag bädda och hänga tvätt! Aaaa!







Det var dagens i-landsproblem.


Lördag

Okej. Min sovmorgon blev inte som planerat. Vaknade strax innan klockan åtta. Nu är jag hungrig, dags att bege sig och köpa en korv. Man får faktiskt göra så ibland...

Snor

Varför mår man som risigast på morgonen? Jag känner mig som ett stort snor, men idag finns inte tid för vila eftersom jag börjar jobba klockan nio. Snor.


Valborg 2008

Här kommer några få bilder från igår. Tog tyvärr inte något kort på den stora, fina majbrasan. De som jobbade för att "dra ihop den" var absolut tvungna att åka ett par timmar i förväg för att hinna med. "Hinna"? Jojo. Sammanfattningsvis då? Sällskapet, vädret och maten var tipptopp.

image68

Wille på kottjakt.

image69

Vilka fina stenar? Nu pratar vi om något viktigt...

image70

Stensoppan var delikat...

image71

...det var majskolven också.


image72

Lilla Matilda sov gott i vagnen. Här med mamma Linda och pappa Erik.

image74

Trots att min valborg var nykter syns det inte på kort....

image73

Mys. Tända ljus, brie och barnvakten på bordet. Wille och Matilda sov gott på verandan.

Dålig karaktär

Jag har frossat i resterna från gårdagens godispåse. Vi hade som sagt köpt med oss hela Ica, så det var en del som blev över. Jag är mätt som en bulle och det är inte tillfredsställande.

1:a maj

Alltid lika tidigt! Vi äter såklart frukost och jag passar på att blogga lite medan Wille knaprar på en smörgås med rökt kyckling. Jag dricker orientaliskt kanelte och har tänt ljus. En mysig start på majmånad. 

Igår var vi som sagt ute i Skvalpsund med Linda, Erik och deras lilla Matilda. Det var en lugn valborg, vi umgicks och grillade gott. Wille upptäckte glädjen med vår. Han gick var i något slags rus och gick runt, runt på tomten överlycklig att där varken fanns trösklar eller stolsben. Sedan kokade vi stensoppa och Lovin' följde med honom på kottjakt, vilket resulterade i en tidig kväll för lilla W. Kameran var förstås med och jag lyckades ta massor med fina kort i det underbara vårvädret. Tyvärr har jag ingen kabel här eftersom den ligger på 34:an, men förhoppningsvis kan jag delge er vår sköna kväll under eftermiddagen.

Det var så varmt ute igår. Satt på solsidan i bara linne och försökte desperat få lite färg, tyvärr tror jag min attack-sminkning efter toalettstädningen satte stopp för fräknarna. Idag lär det inte heller bli så mycket sola. Det ser mest grått och trist ut.

Förresten har Lovin's telefon tokringt flera gånger inatt. Jag har alltså nästan sovit noll eftersom jag vaknar av minsta lilla pip. Han vaknade till vid klockan fyra, trodde det var morgon och började prata högt. Jag var inte lika pigg...

Godmorgon!

RSS 2.0