Jag och packning

Det går inte ihop. Slutar oftast med totalt kaos i lägenheten och en massa kassar överallt. Har packat matsäck och känner mig totalt splittrad och svettig. Jag är medveten om att jag låter dramatisk men man blir som man umgås. Den här lilla killen som har bestämt sig för att flytta köksinredningen till vardagsrummet är verkligen energisk idag, det är inte hans mamma, men jag försöker. Det går sådär.

Nu...ska jag klä på Wille och åka till Linda och Matilda. Trevlig valborg allesammans, en mätt sådan lär det blir i alla fall. Vi har mat för en hel armé...



Valborg...

...och vilket väder! Helt onödigt att jag var tvungen att sminka mig en massa imorse, men ibland blir det bara så. Mascara, puder och rouge hit och dit. Kanske berodde det på att jag tvingades genomföra den nödvändiga rengöringen av toaletten. Det är verkligen inte glamouröst...hu! Men jag kände mig snygg efteråt med fem lager på fransarna och nya kläder, ja, det var den städningen.


Wille hatar verkligen min blogg.


Hår

Jag hatar mitt hår. Försöker fixa frisyr, men det är inte lätt när jag har en utväxt större än Afrika. Varför föddes jag som musgrå? Fuck.


Nybakat

Har bakat bröd och ätit chokladpudding med Carro. Nu ska jag gå och duscha och få bort den här hemska parfymen, usch, det riktigt stinker.

Glamour?

Wille flyttade in i sitt nya rum igår och sov alltså helt själv inatt (själv och själv, jag hade tänt varenda nattlampa och ställt dörrarna på vid gavel). Han sov gott hela natten och vaknade strax innan klockan sex, vilket resulterat i att både jag och Wille är på glatt humör idag, trots mitt jävulskap till halsont. Det känns skönt att kunna ligga och läsa en bok eller se på teve i sovrummet nu när Wille har sitt eget place. Förut har jag försökt vara tyst som en mus. Äntligen, full fart i sovrummet!

Nu sover Wille igen och jag sitter och väntar på en deg som jäser. Har hunnit med en promenad och ett besök på konsum. Lyckades återigen handla för ett par hundralappar. Det är helt obegripligt hur mycket jag kan handla, förstår inte vart allt tar vägen. Idag var jag naturligtvis också tvungen att köpa nya numret av Glamour bara för att det medföljde en parfym, Hypnose från Lancome. Direkt när jag prövade den kände jag igen lukten, mormor! Hon har en parfym som luktar snarlikt. Jag blir så förbannad eftersom jag inte ens är intresserad av att läsa tidningen utan köpte den enbart för parfymen (jag vet, det är uträknat). Så... är det någon som vill ha en tidning och en parfym, kom till Storgatan 53, för enligt tidningen Glamour... "Det är glamouröst att vara generös".

Hur glamouröst är det att baka bröd i underställ, flottigt hår och mormorparfym? Någon?

Hals

Halsont på tisdag, men snart ryker mandlarna. (usch).

Thunder


Lägger ut en bild på Thunder. Min vackra kotte.


image67

Lägg märke till hans frisyr. Den var extra vild idag.

Måndag

Jag är i städartagen. Har rivit ut hela garderoben på sängen, nu finns det alltså ingen återvändo! Wille trivs i röran, han kastar kläder omkring sig, vilar lite och springer igen. Full fart, med andra ord.


Found him

Jo, efter lite sökande. Han kom inte undan. Nu är han på väg till Mora, jag sitter vid datorn och ska snart ge Wille frukost, för att sedan göra matsäck och åka till Övik. Idag ska vi på shoppingtur i det fina vädret: Jag, Wille och Caroline.

Jobbet gick bra igår. Jag trivs som fisken i vattnet bland feta dippsåser och frityrolja, speciellt när det kommer kunder två minuter innan stängning. Fick vara kvar en halvtimma över tiden. Hann på Statoil och det var huvudsaken. Där köpte jag naturgodis för 80 kronor, hutlöst dyrt eller hur? Jag  kan dock inte påstå att jag åt så mycket eftersom det satt en köttkvarn på sidan om och frossade, jaja, he's my man och vad gör man inte?


Japp! Nu är det dags för mig att ta itu med morgonen, så vi inte blir sena.

Karlar

Nu har det hänt något lustigt. Lovin' och jag kom överens om att vi skulle gå på promenad, jag tycker att han verkade peppad. Han åker hem för att hämta något...och kommer inte tillbaka. Det är nu över en halvtimma sedan. Till råga på allt har han glömt sin mobil här, vilket gör det omöjligt för mig att ringa och tjata på honom. Jag anar ugglor i mossen. Har det något med promenaden att göra?

Hör av er om ni ser honom.

image66

Missing?

Buhu-day

Vi har vaknat och ätit frukost. Wille sov länge idag, tack älskade! Jag var så fruktansvärt trött och less igår, en riktig buhu-day. Visst har det varit ganska många av dem på senaste tid? Trodde inte att man kunde bli på dåligt humör i supersolsken, men tydligen.

Jobbade igårkväll. Var helt blockerad när jag skulle räkna kassan, fick räkna om flera gånger för att få det att stämma. Vet inte riktigt var jag hade mina tankar någonstans...långt, långt borta.



Dags för en promenad i solskenet. Ska tvinga med mig min Lovin' som sällskap idag, det mår han nog bra av.


Inget nytt

Jag sitter och degar efter lunchen. Kan skryta med att jag varit ovanligt aktiv denna morgon, torsdagen den 24 april, och skurat köksgolvet. Nu har jag en tiokilossäck med gammal mat som jag ska ge till grisarna, det var vad som fanns på det älskade golvet. Och bara för att jag var så stolt över mitt jobb var Wille tvungen att kriga med fiskbullarna och bomba mitt nyskurade verk. Tacksamt, väldigt tacksamt.

Dagen är helt vanlig. Hela veckan har varit vanlig. Sol och sol och bara sol. Jag blir deprimerad i den här gaskammaren på Storgatan 53. Önskar mig ett hus, ett slott, ett gods, bara för mig. Där jag kan sitta och dricka champange, sola på topless på verandan och äta jordgubbar. Just nu känns det väldigt avlägset. Visst kan jag jäsa på min balkong också, men vem vill göra det i skuggan? Trodde väl det.


Tvångstankar

Har vilat med Wille framför teven en stund, eftersom han också verkar vara ovanligt trött och grinig. Han låg och drog mig i håret medan jag såg på The Voice på femman. Idén med att göra ett teveprogram av en radiosändning ju förövrigt en ganska knasig idé, som konstigt nog verkar fungera. Jag, i alla fall, ser hellre än bara lyssnar. Jag har aldrig ro att lyssna på morgonsändningarna på radio... i och för sig har jag inte tid att se dem på teve heller. Hur som helst, jag ska komma till saken; tvångstankar, som diskuterades på radion, ja eller teven.


Mina tvångstankar som jag led av när jag var yngre, mycket yngre, bestod av att jag varje kväll innan läggning var tvungen att pussa på min gosedjursgiraff Sam femton gånger. Jag vet att ni tänker att det är galet, men det är det ju! Förstår ni vilket plåga att tvingas pussa på giraffen för att jag trodde att jag eventuellt kunde förhindra världens undergång. Glömde jag bort det kunde hemska saker hända, otroligt jobbigt. Är det här sånt man inte ska berätta med risk för att uppfattas som galen? Förmodligen.


Nattuggla

Wille bullrar med sina leksaker. Jag känner mig överkörd efter att jag somnade sent igår. Förstår inte, det är inte likt mig att nattuggla, verkligen inte. Såg Sex and The city och lyckades hålla mig vaken hela tiden, för ovanlighetens skull. Då kunde jag ju lika gärna vara uppe någon timme till...

Away

Snart på väg till jobbet. Wille tog en rejäl tupplur och sover fortfarande nere i vagnen. Jag har duschat och gjort mig fräsch. Redo att steeeka.





På mitt jobb sparas det inte på krutet kan jag lova!

Ja!

image65

Nu har jag bestämt mig. Jag går ut i solen. Firar detta med att lägga ut en lite äldre bild på mor och son. För en gångs skull ser jag faktiskt normal ut. Vart är den där porriga putmunnen? Borta.

Trött

Har precis stökat bort lunchen och drabbats av en förlamande trötthet. Därför sitter jag och överväger om Wille ska sova på balkongen eller om jag ska släpa mig runt Söråsele... Svårt. Jättesvårt.

Godmorgon

Var fruktansvärt hungrig under mina fyra timmar på jobbet igår. Plågade mig själv med att surfa på en massa receptsidor, usch. Sen när jag kom hem hade det gått över, förmodligen av cykelturen. Jag hade blodsmak i munnen när jag kom in. Jaha, konditionen är tydligen obefintlig, kul, jättekul.

Men när ska jag ha tid då? Hemmträning är lönlöst, jag målar fan på väggen direkt. Vem vill ligga och göra situps och steppa loss hemma? Hemma?! Jag vill ligga och frossa i goda mackor, pilla mig mellan tårna och se på något bra teveprogram. Inte skutta runt och svettas i lägenheten. Nej, jag känner mig löjlig och vet också att jag inte har nog med självdisciplin för att genomföra ett helt pass, tio minuter på sin höjd. Jag ger upp.

Kanske om jag springer runt Söråsele med barnvagnen på släp? Nej, förresten. Känner jag mig löjlig när jag tränar hemma skulle jag nog känna mig ännu löjligare iklädd mina löpartights och en stor Emmaljunga på släp. Otänkbart. Jag får börja träna på dagtid när Wille sover. Trist bara att det inte finns utegym, nu när det är underbart väder. Å andra sidan börjar han ju på dagis snart, så där raserades den tanken...
 
När jag börjar tänka på att jag faktiskt ska börja jobba på dagarna igen blir jag lite vemodig. Visst har det ju ändå varit skönt att kunna vara hemma och pyssla på, speciellt den här årstiden. Ändå vet jag att jag kommer må bra av förändringen, även om jag hade önskat att Wille hade börjat på dagis först vid två års ålder. Det var vår tanke från början. Men livet förändras, saker och ting händer. Man får ta dagen som den kommer helt enkelt, och aldrig ta något för givet.

Godmorgon


Lösenord?

Ursäkta mig, men är det bara jag som har svårt att förstå det här med lösenordsskyddade bloggar?  Tydligen skrivs det så vansinnigt mycket spännande saker... I min blogg skrivs det dock inget spännande eller hemligt. Den här bloggen är tydligen alldeles för tråkig för att förtjäna ett lösenord.


Försäkringskassan

Jag som trodde att jag löst livets problem med e-legimtimation. Oj, så fel jag hade. Om man ska anmäla ett konto för utbetalning, hur gör man då? Varför är de enda flikarna som finns på min sida "föräldrapenning" och "pension"? Koko.


Lunch och klädreturer

Har ätit en god lunch på Kronan samt returnerat både jackan och jeansen. Jackan ska bytas till svart och jeansen till en storlek mindre. Sitter hos Lovin' och bloggar för en gångs skull. Nu ska vi gå ut i solen.

Kärlek

Kärlek och frid. Golvet ser ut som en stor laddning pyttipanna och W slänger medwurst hejvilt omkring sig. Jag skulle tippa på att det finns mat som skulle räcka till ett julbord intorkat i köksgolvet. Städlusten har inte riktigt slagit rot på Storgatan 53. Jag inbillar mig att den kommer med åren så... jag väntar.


Vår

image53

Vi hade grillfest.

image54

Det var rökigt.

image55

Snygga killar.

image56

Och snygga tjejer såklart.

image57

Ett kärlekspar.

image58

En skål.

image59

Och Evelyn undrade vart skumpan tagit vägen dagen efter...

image60

Jag råkade ut för en olycka...

image61

Vems händer?

image62

Här ser vi ett tydligt exempel på att vi kanske ska lägga bort kameran och gå och dricka vatten istället. Och nej, jag sover inte!

image64

Nu har vi tydligen förflyttat oss till golvläge och säger godnatt för den här gången.

Bang

Vaknade av att någon i sängen bredvid låg och sjöng en sång. Lite senare började denna någon kasta gosedjur och prata högt, då var uppstigningen ett faktum. Det är stunder som dessa jag ångrar att jag inte sov mer igår när jag hade möjlighet. Typiskt mig. Å andra sidan håller solen på att gå upp, det är fint ute, så det känns väl inte alltför taskigt. Vi ska äta grötfrukost och efter det blir det förmodligen en lekstund. Wille kommer nog inte orka vara vaken så länge, så jag kryper nog ner i sängen en stund till när han ska sova.

Godmorgon alla kära.


Tidigt

Eftersom det är söndag idag innebär det ju att helgen är så gott som slut. Jag jobbar hela dagen, så det händer inte något mer jätteintressant. Det har i alla fall varit två sköna dagar, utan sena kvällar, så jag känner mig utvilad.

Elin och Jonas var här på middag igår. Vi åt plankstek och drack ett glas vin. Lovin' hade gjort efterrätt, men den blev stående i kylskåpet. När gästerna gått vräkte vi i oss allting framför teven (man får göra så). Trevligt var det i alla fall, både middagen, sällskapet och hetsätningen av chokladpudding senare på kvällen.

Jag har inte tid att sitta här. Dags att dra på sig joggingskor och springa en sväng. Det finns ingen bättre start på dagen, tänk bara på alla endorfiner som frigörs! Nej, nu får jag sluta söla.


Ha en bra dag.
Besök grilltjejen förresten.


Surprise!

Jag hatar obehagliga överraskningar på lördagar, veckans höjdpunkt. Nu har jag ätit frukost, ska dra på lite mascara och sen fara på jobbet.


Pastasås med morötter och linser

Här kommer ett middagstips. Jag gjorde detta för ett par dagar sedan. Både Wille och jag tyckte det var smaskens. Prova! Receptet är för 4-5 personer och går på ett kick att tillaga.

Pastasås med morötter och linser
- 1 rödlök
- 2 medelstora morötter
- 1 msk rapsolja
- 5 dl vatten
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 ½ dl röda linser
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk basilika eller oregano (jag tog basilika)
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt & peppar efter tycke och smak

Skala och hacka löken. Skala och grovriv morötterna.
Fräs löken mjuk i lite olja. Häll i vattnet och tillsätt morötter, tomater, linser, buljongtärning och kryddor. Rör om och koka upp. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar.
Färdigt!

Jag saltade sparsamt eftersom Wille också skulle äta. Blev väldigt gott, det här gör vi fler gånger!


Özz Nujen

Mamma träffade Özz Nujen förra fredagen. Hon skickade mig ett mms, som jag sett först nu. Ha! Äntligen vet Özz att han har en stor beundrarinna i Åsele. Äntligen!


Sol på fredag


Jag är trött. Wille är så förkyld och behagade inte sova längre, men vem kan sova när man är full med snor och har hosta? Jag förstår honom. Nu sitter vi i alla fall vid köksbordet och har morgonfika. Solen är precis på väg upp så snart blir det sunshine i vårat kök. 

Trots att jag inte hade så mycket att göra lyckades gårdagen ändå bli enormt ostrukturerad. Jag hatar sådana dagar! Blev sur när min jacka visade sig vara felsydd, vilket innebär att jag får vänta minst en vecka till innan jag får börja använda den, skit. Jag vill ha en vårjacka nu, vill ogärna gå runt i min fjällräven, med foder för snöstorm, så fort jag ska vara lite fin. Jeansen passade i alla fall, är bara lite osäker om jag ska byta till en mindre storlek. Mina andra jeans har gått ut sig så hemskt, så då är det väl bättre att de sitter som korvskinn ett tag. Ah, vi ser väl.

Något annat? Ja, gårdagen var även väldigt intressant eftersom jag ägnade den till att dementera diverse rykten, bland annat hurvida jag ska ha barn igen eller inte. Svaret är nej, jag är inte på smällen och planerar inte att bli den närmsta tiden heller. Men jag göder gärna kulan, det är sant. Igår åt jag en stor morotskaka på Kronan, jättegott! 
Det andra var bara sådant man skrattar åt, idiotiska spekulationer såklart.

Och idag, vad ska vi göra? Gå på promenad, städa undan lite i lägenheten och sedan gå på jobbet. Det kommer att bli en skön fredag, och när vädret är på topp måste ju humöret bli detsamma. Helgen blir också lugn, jobbar både lördag och söndag. Förhoppningvis kanske jag kan träffa Elin en sväng, kommer du hem?


Fredag, yes!

"Med en enkel tulipan"

Jag fick tulpaner idag. McLovin, romantikens grundare, tyckte att jag behövde muntras upp. Känner mig alltid lika löjlig vid sådana tillfällen. Det är så gulligt, vilket leder till att jag tappar ord. Kan tänka mig att jag bara flinar. Jag skulle verkligen inte vilja se mig själv. Lyfte förmodligen även en fot under den traditionsenliga tack-pussen.


Skåda bilden nedanför. Jag skulle kunna tänka mig att jag såg ut ungefär...såhär. Man blir skum av kärlek, det är tydligt.


Dagen

Har precis kommit hem från en trevlig lunch med tappra mammor från gympan. Tack för den här terminen! Vi får hoppas att mammagympan fortsätter till hösten. Jag kommer inte att vara ledare, eftersom jag återgår till mitt jobb på dagtid, men är det någon annan föräldraledig som är sugen är det bara att kontakta ÅIK, 0941-109 05. Tveka inte!

Imorse tog Wille och jag en promenad i solen, underbart. Nu ska jag bara byta om och dra iväg på jobbet. Önskar er alla en trevlig dag.


Energi

Idag har varit en glädjens dag, trots att den började vedervärdigt med ett jävulskt sökande, som resulterade i pulshöjning. Evelyn och Daniel kom förbi med gott fika och Wille fick ännu mer fina kläder. En superfin mossgrön dress från Adidas, han blir så bortskämd! Blir bra dagisklädsel, han kommer att vara alla bruttors favorit!


För, hör och häpna: Om allt går som vi önskar kommer Wille att börja på dagis i början av maj. Det känns som en sten ramlat från mitt bröst och jag måste passa på att tacka alla hjälpsamma som jag haft kontakt med i jakten på dagisplats. Dagens semla till er! 

Det känns roligt, men samtidigt lite vemodigt att lämna bort vår lilla bubbis, som jag varit hemma med nu i tretton månader. I och för sig har jag jobbat så mycket på kvällstid den senaste tiden, så jag har ju varit ifrån honom i alla fall, men nu ska han alltså vara med dagispersonal istället för mor och far. Oj, jag känner mig lite nervös, men vet att det säkerligen kommer gå jättebra. Detta innebär också att jag kommer att gå tillbaka till mitt ordinarie jobb på dagtid, vilket också känns trevligt. Har inte varit här dagtid sedan mitten av februari 2007, så nog blir det en omställning alltid. 

Förhoppningsvis kommer detta leda till att jag får mer struktur i mitt liv. De senaste månaderna har varit väldigt känslomässigt omtumlande och humöret har varierat från dag till dag. Har varit otroligt uppgiven och ledsen många gånger. Dels för allt som både jag och Johan gått igenom, men också för Willes skull. Vi önskar honom det bästa av det bästa och paniken över att inte alltid kunna ge honom det har varit outhärdlig. 

Idag känns det bättre. Vi lever och mår bra. Skaffar oss rutiner och försöker anpassa oss till vår nya vardag, som trots allt inte ser alltför mörk ut. Men visst är det lätt att ramla ner i en ormgrop av pessimism och nästan inte kunna ta sig upp? Man är ju inte mer än människa, och standarduttryck som "det löser sig" fick i alla fall mig att se rött när jag var mest låg. Det är så lätt att stå på sidan, en helt annan sak att vara mitt i ett inferno av föräldraledighet, dagisplats, blåbärskräm, bajsblöjor och pusslande med kalendrar. Puh! säger jag bara. 

Nu kan jag andas ut. I mitt livspussel har det lagts ännu en bit.
Jag är glad. 
          

Fem

 Klockan fem börjar jag jobbet. Känns plågsamt, men så är det alltid innan jag kommit iväg. Har varit ganska trött idag faktiskt, och som alltid när Wille sover sin eftermiddagslur blir jag alldeles förlamad. Önskar inget hellre än att också få lägga mig en stund, bara en liten stund. Tyvärr tar hushållssysslorna aldrig slut, så det är bara att säga hejsansvejsan och vara glad som en lärka, eller något annat kryp med glatt sinne. Antar att jag kommer fortsätta mitt bloggande senare under kvällen.

Stäng!

Ska man skratta eller gråta när man har en liten turbo som lärt sig öppna frysen?

Batterier

Dagen började ovanligt dåligt denna tidiga morgon. Har sprungit runt i morgonrock och panikletat min laddare till mobiltelefonen. Jag medger att jag är en smula hetlevrad och jag skämdes lite när jag hittade den i sovrumsfönstret. Var säker på att vaktmästaren tagit den... Jag kan inte tänka klart i pressade situationer. Inte något officersämne med andra ord.

Lunch

Nu har det ätits lunch på Storgatan 53, det var bara en som åt, jag tittade på. Wille åt blodpudding med grönsaksmos och jag tänkte faktiskt passa på att tipsa och världens mysigaste kokbok, Johanna Westmans "Mosboken". Nu äter Wille i och för sig samma mat som vi gör, men jag har lagat massor från denna tidigare. Snabbt och enkelt, med en massa tips om hur man kan krydda maten på annorlunda sätt. Roligt också att det följer med en pekbok. Finns att köpa på Adlibris.


Skitsjuka

Jo, men det kallas så, charmigt nog. Förra veckan var det Wille, nu har turen kommit till mig, tack och lov i lindrigare form, men det är ändå inte jätteskoj. Känner mig som en ballong som när som helst skulle kunna flyga iväg. Måste ändå tvinga mig själv utanför lägenhetet, frisk luft har väl ingen dött av? Ska nämligen på sjukan idag igen (jag vet!) på grund av en liten liten sak som hände i fredags...

Johan är på apoteket för att hämta ut en starkare salva till Wille, som han fått utskriven för sina torra fläckar. Då säger kvinnan i kassan:
- Ja, och så var det ju penicillinet?!
- Nej, säger Johan. Bara salva.
- Men jag har två recept här. En salva och fjorton tabletter Kåvepenin...
Johan ringer mig och jag blir förvirrad. Wille ska bara ha salva. Han har varken halsfluss, öroninflammation eller klamydia, bara torra fläckar. Hold your horses! Så Johan hämtar bara ut salvan och struntar i det andra receptet. Nu idag så måste jag gå upp på Bryggaregatan 11, för sjuttonde gången på ett par dagar för att få en utskrift från Willes journal. Jag måste se om jag eventuellt missuppfattat något.

Jag har full respekt för läkaren, som är både duktig och trevlig, men faktum att vi inte talar samma språk kvarstår. Även om jag till större delen förstod vad denne sa till mig är det ju faktiskt fullt möjligt att det brustit i kommunikationen, varpå ett missförstånd uppstått. Det känns ganska viktigt att kolla upp detta eftersom det finns en anledning till att medicin är receptbelagt och att om jag missat att Wille ska äta antibiotika av någon anledning och läkaren faktiskt talat om det för mig, har jag ett långvarigt hjärnsläpp.

Solen tittar fram. Jag har skitsjuka.
Trevlig måndag!

Godmorgon!

Härlig morgon, även om jag jobbar till halv tio. Misstänker att det är mitt jävulska sug efter smält ost och cola som lurar mig till att känna frid över att arbeta. Ångrar lite att jag inte bemödade mig att hänga för fönstret inatt, det är ju så ljust ute, herregud är det dag dygnet runt? Ja, så känns det. Förvirrande. Äh, nu är jag i alla fall uppe, inget att sura över.

Saknar Mini helt totalt supermycket, men ikväll kommer han tillbaka. Han har varit på skotersafari och relaxat, antar att han uppskattar en mammafri helg nån gång. Det har varit fest i mitt blekta hår, som har pekat åt alla håll de senaste dagarna. Har kännt mig så orkeslös, trött och uppgiven. Nu har jag åter laddat batterierna, så det är väl bara att fortsätta vara het.

Känner ni inte hur gott det skulle vara med ett skrov? Tänkte väl det, vi ses på grillen!


Yes

Vi är i Algovik, så ylle. Vi har bastat, snackat skit, druckit öl och umgåtts, vilken helkväll. Jag vet att ni har saknat mig puppisar, men jag har inte haft tid. Visst är också det ett återkommande problem på helgerna? Tiden rinner bara iväg när man umgås med snygga vänner. Oj!

Nu sitter Sigge här och morrar, han tycker att jag och mina hänglökar ska dra iväg till bastun så han får surfa ostört.


Jimmy

Vi sitter hos Jimmy och ser på poker. Försöker att inte tänka på min tunga som gör ont. Jag vräkte, ja, jag VRÄKTE i mig en pizza i natt efter alldeles för mycket Red Tree. Glad i hågen brände jag mig, aj! Ni fattar inte hur ont det gör, satingen.

Oj

Det blev inget bloggande igårkväll. En laptop är inte den bästa partykompisen... Hur som helst, Lovin grillade praktiskt taget sönder maten, och en doft av tändvätska spred sig när vi började äta. Nu har vi bestämt att han inte ska stå vid grillen mer. Han har kommit till insikt med att grillning inte är hans starka sida, och accepterar beslutet. Annars så hade vi det fett. Jag har tagit en alvedon nu på morgonen.

Typiskt

Typiskt, så typiskt. Jag drunknar i "måsten", men ändå hamnar jag här. Skumt? Nej, det visar bara hur otroligt dålig självdisciplin jag har. Detta är ett ständigt återkommande problem, att få saker gjorda. Förstår inte varför jag blir så förslappad vissa dagar, medan jag ibland kan göra hur mycket som helst. Kanske är det vädret? Lite sömn? Dålig dag? Jag vet inte. Å andra sidan är det inte så överdrivet roligt att städa och plocka undan när det finns en liten person, jag nämner inga namn, som också vill hjälpa till att städa. Tanken är god, dock inte alltid resultatet.

Hörrni, jag återkommer under kvällens gång. Tänker tvinga bloggen på mina gäster.

Linus Loves

Inte hört Waterfalls? Då har ni missat något, helskön!

Grill

Fredag är väl den dag man gillar allra bäst, visst? Har dock tusentriljoner saker att göra idag, så återigen önskar jag mig ett par armar till. Later!


Söl

Har sölat hela dagen, speciellt de två sista timmarna. Lovin' var här och kockade lite, han ska nämligen vara grillmeistro (vad tror du om det Evelyn?) imorgon. Förhoppningvis bjuds det på grillat och inte FLAMBERAT som för ett par år sedan. Även den bjudningen spårade ur och dagen efter hittade jag en wellpappskiva med texten: "Här vilar Grävling Gunnnar".

 


Grävling Gunnar. Död och begraven i Almsele.

Snart helg...

..igen. Är ledig i helgen, för en gångs skull och Wille ska vara med Johan, så jag vet inte vad jag ska hitta på. För det mesta jobbar jag ju på helgerna så en jobb- och barnfri helg känns ju väldigt lyxigt, men lite tomt. Planerar att ligga i soffan och se alla dåliga program på teve, duscha länge och kanske gå på gymmet? Oj! Hur skönt skulle inte det vara?

Det är evigheter sedan jag besökte gymmet, tråkigt men sant. Wille går i första hand, därefter kommer jobbet, sedan finns det inte så mycket tid över till annat. Får göra ett par mil med barnvagnen så man håller sig någorlunda fit till sommaren, till och med "någorlunda" kanske är för mycket.

Å! Jag blir galen. Hur mycket saker kan det finnas att oroa sig för egentligen? Alldeles för mycket tydligen. Sitter och funderar över Willes framtida inskolning på dagis, som just nu verkar ljusår bort.

Barskola

Lustigt med dessa google-annonser som flanerar i min blogg. 
"Sök singlar på nätet"
"Ensam mamma söker"
"Barskola Mallorca"

Visst känns det som den sistnämnda inte passar in?



Köksbord

Jag önskar mig ett nytt köksbord med fina stolar.

Kväll

Nyss hemkommen från jobbet. Ska slänga mig framför teven. Gud vad skönt.

Småfolk

Måste bara visa en bild på älskade W i sin nya tröja från underbara märket Småfolk. Wille hälsar en stor puss till söta Caroline som kom med en sån fin födelsedagspresent.

image51

Nudie

Min röv kommer snart att vara i dessa jeans (dock några storlekar större). Hoppas bara att de passar eftersom mitt andra par är lika sköna som långkalsonger.

 


Bilden lånad från Zoovillage.


Half Light

Emma förgyllde vår dag igår. Åt pizza och öppnade lite paket, så mysigt. W hade som vanligt mest energi av alla, men gav upp strax innan klockan åtta. Vi började se Half Light, på trean, men efter ett gemensamt beslut om att bojkotta spökfilmen somnade vi. Vaknade av en 77 centimeters väckarklocka imorse och Emma åkte hem till Övik igen.

Snö idag. Trist.

Hallonmuffins

Jag har precis ställt in en plåt med Philladelphiaostfyllda Hallonmuffins i ugnen. Vilken husmor jag är! Bilden är lånad från DagensMuffin. Spana hemsidan!

Kan förövrigt berätta att enligt testresultat är jag en Rabarbermuffin. Låter lagom sexigt tycker jag.



image50

Samtalsterapi

Jag har gjort det. Jag har gått i samtalsterapi för första gången. Vilken upplevelse. Min tanke var att få tala med någon utomstående, prata av mig lite. Få råd och stöd från någon professionell. När jag körde därifrån kände jag mig konstig, ska man känna så? 

Alla vet hur ansträngande det är att prata med någon som sitter knäpptyst. Jag får panik, och kan praktiskt taget säga vad som helst bara för att bryta tystnaden. Så var det igår, hon bara satt där, terapeuten alltså, helt tyst. När jag pratade öppnade hon sin mun, precis som hon skulle säga något, och så satt hon med öppen mun till jag tystnade. Så gjorde hon hela tiden. Jag kunde varken koncentrera mig på mina egna ord eller lyssna på henne de få gånger hon faktiskt sade något.

Efter att jag pratat och pratat och pratat och min kära rådgivare fortfarande satt med öppen mun utan att komma med konkreta råd kände jag mig oerhört obekväm och började skruva på mig. Jag ångrade bittert att jag gick dit överhuvudtaget. Visste inte hur jag skulle avsluta samtalet. Vad säger man? "Jaja, det löser, vi höres!". När jag kom ut var jag kallsvettig, hade inte ens ro att köra förbi statoil för att köpa något att äta. Körde direkt hem och lyssnade på hög musik hela vägen. Sprängde en högtalare, men jag är inte säker. Ska stämma av med min tekniska sida under dagen.

Det var, med andra ord, en konstig dag igår. Kanske var jag ur balans eftersom Arne Kleberg, läkaren, beslutat att avlägsna min andra halsmandel till hösten, två timmar tidigare. Det beskedet fick jag efter att jag betalat 350 kronor och gapat i fem sekunder. När blev det så dyrt att öppna munnen? Egentligen ska jag väl vara glad att jag kom därifrån bara 350 pix fattigare med tanke på att jag nästan ramlade på väg in i undersökningsrummet. Stöveljävlar. Det hade ju varit extremt jobbigt med ett benbrott.


Sådär

Jag tror att W fått magsjuka. Magen krånglar och han går omkring och muttrar, min stackars baby. Precis idag när det är smälltjockt på schemat. Både jag och Wille ska till doktorn. Jag ska åka till Lycksele och få svar på vad som kommer hända med min hals. Gruvar lite om det skulle bli operation, varför önskade jag det tidigare? I och för sig kanske jag blir en friskare kvinna, tjej, brutta, mamma. Bra. Wille ska dit eftersom han har ett par torrfläckar på kroppen som bara vägrar försvinna. Kanske får vi en bra salva vi kan smörja med. Vilken start på veckan!

Idag skulle jag haft åtta armar.


Sex

Jag har drömt en sexuell dröm inatt. Tyvärr kan jag inte lämna ut namn, men så mycket kan jag säga att personen kanske läser min blogg... Jag känner mig inte bekväm för fem öre, snarare förstörd. Jag blir inte klok på mig själv.


Hjälp

Jag hatar att städa toaletter, det finns inget som är vidrigare. Till och med min egen toalett. Men eftersom det är år och dar sen var jag bara tvungen. Idag, Dagen D. Så nu har jag tvättat händerna femtielva gånger och shamponerat håret. Till och med rakat muffen. Så äckligt var det.


Date Movie

Lite tid över. Måste berätta. Jag har en date ikväll, yes det är Lovin', men ikväll är det extraordinärt. Ni förstår, vi ska se Date Movie. Jag har redan sett den så jag vet hur "dålig" den är, men haha. Jag och Evvy såg den sist när jag var på en weekend i natursköna Warplake. Där bjöds det på bastu och vin (dålig combo), pizza och filmmarathon.  Date Movie, bland annat. Jag är taggad.


(Jag ska snart sluta med mina fiskorta inlägg. Gillar dem lite bättre bara, det är därför.)


Snö

Visst verkar det som det kommit lite snö under natten? Ja. Jag som trodde det var vår. Nu är det i alla fall helg, har jag sagt att jag och Cawarra tagit en paus? Tråkigt nog.

Tack

Okej. Jag medger att jag varit lite...halvsur, (ja, halv var det)  i mina senaste inlägg, så det ska det väl bli ändring på. Läste Anna Hibbs blogg. Bra. Blev på bättre humör. Snodde en bild på en Folke också, bara för att den var så rolig. Tack Tack Tack!

pahittig_snubbe.jpg


Tårta

Massvis med tårta har det blivit idag. Först på träffen med föräldragruppen och sedan för Thomas som fyllde år. Glassigt.


Igår

Igår träffade jag en herre som förmodligen hade Sveriges värsta analklåda. Jag hoppas du finner bot på ditt problem.

Sol

Nej, men oj vad jag blev less på solhelvetet. Bara lyyyyser överallt. På vägen, på träden, på barnen som leker på skolgården. Men inte på min balkong. Vem vill sitta och sola klockan fem på kvällen när man står med kastruller och bränt ris upp till öronen? Skulle inte tro det. Antingen roterar vi huset eller så flyttar jag.


Ja, vår!

Förutom att alla blir vansinnigt kära och äter mjukglass hela tiden är våren en besvärlig tid. Jag måste inhandla en helt ny garderob. Godmorgon i-landsproblem.


"Scoutgodis"

Ni som följer bloggen vet ju att jag har en så kallad "romans" med en man som jag valt att kalla McLovin. Jag vet, smeknamnet är supergay, men jag tycker det är lite gulligt sådär. Ni kommer säkert också ihåg inlägget om "elefantgodiset". McLovin tjatade som en unge till påsen med de oskalade jordnötterna åkte ned i korgen. Vet ni vad som hänt nu? Han har gjort det, igen!

Igår, jag duschar. Upp för trappan rusar han, flåsar, frustar.
"Vet du vad jag köpt? Vet du vad jag köpt?!"
"Nej, svara jag" Jag tänker: Kan man vara mer romantisk. Blommor på en måndag, vilket lyx!"
Då kommer bomben. Han drar fram en liten påse. Vad?
"Scoutgodis!"

Mitt ansiktsuttryck? Tur att jag stod skyddad bakom duschdrapperiet så min besvikna min slapp förstöra hans lycka över en påse marshmallows. Men, de hade suttit fint på vår picknick idag.


Klotter

"Piggelin är fryst urin"

Vilken typ av tillfredsställelse frambringas av klotter? Någon som vet? Jag vet inte heller varför jag skrev "Kuk" på grannens hus när jag var yngre.

RSS 2.0