Gröna fingrar

Sovande barn. Har plockat bort tvätten, kört dammsugare och röjt undan leksaker (gör det tillsammans med barnen varje kväll, försöker faktiskt lära dem att det är så man gör när dagen är slut.. osäkert om det fungerar.) Ska koka tevatten och sätta mig med matteböckerna en stund.


Sprang 5 + 2,5 km på eljusspåret idag. Var inte överdrivet peppad den första kilometer men sen blev jag hög på endorfiner och glad i sinnet. Åt lunch bestående av tonfisksallad när jag kom hem. Middagen blev kokt torsk och kokta grönsaker, mycket fisk för oss idag alltså! Spånar på ett gymbesök imorgon, men jag tar det som det kommer.

Funderar på att byta grus på gården. Jo, det är sant. Har blivit så pass vuxen att jag noterar huruvida gruset rullar iväg ut på vägen eller inte. Grannen har perfekt grus. Jag tycker det ser fint ut. Betraktade vårt hus idag. Man skulle kunna tro att det bor alkoholister där inne bakom persiennerna, inte fint. Tycker inte om att ha persiennerna neddragna men har inget val när solen gassar. Vi har finsk sauna här annars. Insåg hur mycket jag egentligen skulle behöva fixa ute på gården. Många andra har så jättefint. Vi har inte lika fint. Inne blomstrar kärleken, ute dör allt jag planterar. Men jag intresseras inte av blommor, krukor och jord, inte det minsta. Fast jag hade önskat är mina fingrar allt utom gröna. Förra året hade jag ett par krukor på gården. Dock tror jag att det beror på att jag inte var mig själv för stunden. Jag var havande. Egentligen ska jag inte dra så stora växlar på det hela, vill nog bara be mig själv om ursäkt för att jag inte pyntar gården. Men nästa år. Då ska jag vara först på Genbäcks.


After walk

En skön pw på 5 km i extremt fint väder. Tycker ibland att kesellan är stabbig så idag mixade jag den tillsammans med ett halvt hackat päron, lite hallon & blåbär, 1 tsk vaniljarom och en halv deciliter vatten. God & läskande smoothie som blir kall som glass av de frysta bären.

Har tagit fram råvaror till middagsmaten ur frysen. Dags att stöka bort morgonen. Ska plugga lite också om inte Esse hinner vakna.

Höstdag

Älskar kalla soliga mornar! Tillbaka till filen, äggvitan och kaffekoppan i ottan. Wille har sin första dag på dagis efter sommarlovet och jag ska ta en lång promenad när jag lämnat honom sedan tar jag dagen som den kommer. Hade önskat hinna på en löptur också, bara att ta sig tid helt enkelt!

Mycket handlar om brainpower, märker ni det? Det är ju inte alla dagar det känns såå överdrivet motiverande att dra på sig skorna. Men alla vet hur tillfredsställande det är när man kommit hem och hur bra man mår i långa loppet. Jag får peppa mig själv med sådana tankar. Istället för att sitta på arslet och fundera över varför jag känner mig trött och grämas över att jag inte orkar far jag bara ut. Inte tänka så mycket. Vet ju att det kommer en mörk höst och då är det bra att ha ett extra energiförråd att ta från.





Ser framemot helgen. Kan inte minnas sist mamma & jag var iväg, bara vi. Oj vad vi ska strosa! Och fika! Och mysa! Min kära mamma som jag har så mycket att tacka för. Det finns inga ord i världen!


Den egna viljan

En heldag med barnen. De har varit fantastiska och vi har shoppat lite, besiktat bilen (som inte gick igenom, tror faktiskt att besiktningsmannen tyckte lite synd om "ensamma mamman med de två barnen" för han vred & skruvade på sig så hemskt innan han skulle berätta vad som skulle åtgärdas.). No big deal tycker jag. Bilen används varje dag och slits därefter.

Wille hade perfekta små fötter och starka ben, inget att oroa sig för med andra ord. Efter läkarbesöket avslutade vi dagen med ett besök på Frasses. Barnen hade varit rara som lamm och jag borde förstått att det skulle freaka ur någon gång under dagen. Det gjorde det.

Esses ögon har aldrig varit större och mer besvikna än när han konstaterade att den gröngrå sörjan på papptallriken (lax&pasta på burk!) var hans tilltänkta middag medan storebror och mamma skulle äta hamburgare ur ficka, sörpla sugrör och dippa strips. Jag har lurat honom fram till idag när den egna viljan uppenbarade sig. Skrek och kastade bestick, slängde sig i stolen fram och tillbaka. Vrålade! Det slutade med att jag fick dela hamburgare med honom, skar små bitar som han åt förnöjt med gaffel. Drack vatten i sugrör och åt strips. Rapade. Delade mjukglass till efterrätt, man väljer sina strider och jag har dessutom minus på sömnkontot. 



Men nu. Nu sover minsta kungen i sin krubba. Den större kör grot i köket.




Wille var fast beslutsam att köpa dessa charmiga glasögon på Dollar Store tidigare idag. Jag är glad att jag fick honom på andra tankar. Hade just sett snyggt ut en solig höstdag på dagis.

;)

Sista natten

Sista natten. Imorgon är det vardag igen. Har plockat blåbär med Wille idag och gjort en mandelblåbärskaka, varit på pw med underbara Evelyn & barnen, skönt att bli lite svettig, har ju legat lågt med träningen i veckan eftersom jag jobbat så knasigt och sovit så lite, det gäller att prioritera. Kommande vecka blir annorlunda, nu drar vi igång hösten! Pepp!

Jobbar igenom avsnittet om trigonometri i repetitionskursen. Älskar det! Tänk vad ett par år kan göra. I dagsläget finns en helt annan motivation i mitt liv och det gäller inte bara matematiken. Tänker mig att göra ett ännu bättre resultat på högskoleprovet till hösten, har ju kännt att matematiken varit det som stakat sig mest. Otroligt hur snabbt man stoppar undan kunskap som inte underhålls, fördelen är att det dammas av rätt fort och blir som nytt igen! :)

Imorgon väntar en fullspäckad dag. Ska med småpojkarna till Lycksele, besikta bilen och ta med Wille på lasarettet för att undersöka hans fötter då han verkar gå lite inåt. Och så har jag lovat Wille att äta på Frasses.



Måste rusa!

Familjen

Sov till tolv idag ungefär. Var därefter en sväng på Salig Röra och fyndade en jättefin sänghimmel med fina blå pärlor till Esse och nya dricksglas med blommor på, 60 kronor, som hittat! Markus har åkt iväg med vänner, björnjakten börjar imorgon. Jag är hemma med två små vilda och trivs alldeles ypperligt med det, vi har ätit pannkakor och har gott till mys framför teven ikväll. Såg Trassel igår, världens finaste film, jag grät floder! Sist jag blev så upprymd av en film var när jag & Wille hyrde Upp, också fantastisk. Men ikväll tar vi det nog som det kommer, önskar att de hade visat mer Astrid Lindgren!


När Esse fyllde ett hade han önskat sig denna nattlampa och i paketet från farmor låg.. ta ta! (som Wille säger). Den här lampan är toppen och heter Pabobo Barbapapa Lumilove.




Bild

104254_1.jpg


Visdom

Vet inte varför man har visdomständer. Mina fungerar endast till att smärta i min mun, har ätit alvedon sedan inatt. Sitter i skrivande stund och pysslar lite framför datorn, men ska alldeles strax krypa ned framför teven och somna en stund, imorgon väntar nattjobbet igen! :)

Har varit grymt effektiv med matten och pluggat en hel del senaste dagarna faktiskt! Bra! Snart drar det igång och då vill jag vara alert.

Godkväll

110815

Godkväll. Har alldeles nyss duschat efter jag kommit hem från en löprunda. Sprang med Ragge idag, vi båda behövde komma ut och andas! Sov till ett ungefär, därefter gjorde vi ett tappert försök att plocka hallon, men fick lov att vända hemåt när vi kommit fram eftersom himlen öppnade upp sig och regnet öste ner. Tog matsäcken och åkte till farmor Katrin istället.


Vi har hyrt en film. Ska njuta av en ledig kväll hemma, imorgonkväll går jag på jobbet igen. Det går bra att jobba, det gör det, men jag märker hur mycket jag uppskattar sköna kvällar hemma. Bara jag och markus, kravlöst och enkelt.



Bläddrade förresten igenom Plaza Kvinna på jobbet och ett repotage om Cecilia Forss, vilken skönhet! Fantastiskt fina bilder, verkligen en kontrast mot ICA reklamen.





Bild


Lazy

Lite bloggpaus eller? Ja, våran dator är skit och så har jag haft massa annat att pyssla med. Ni vet, ibland känner man bara att man inte har något speciellt att delge. Idag är väl inget undantag, jag ska snart gå och täcka över de mörka ringarna under ögonen och dutta lite rouge på kinderna (tack gud för smink!) innan jag går på jobbet. Har sovit lite de senaste dygnen, jobbat och därefter klivit upp tidigt för att ta vara på dagen. I fredags var det ju Esses födelsedag, ett helt år blev lillkorven! Vi firade med tårta och paket hela dagen, väldigt mysigt och jag tackar alla som uppvaktat honom! Och igår åt jag kräftor tillsammans med Evelyn & Marie, verryyy nice.


Har fem nätter kvar av sommarens extrajobb. Markus börjar jobba om en vecka och då är jag hemma med barnen igen, ska tillbaka till mitt ordinarie efter jul. Måste se till att komma till en frisör, håret ser ut som ett skatbo, torrt & strävt. Nä, nu vill man vara höstfräsch. Och ha lite nya höstkläder också. Åker ju till Stockholm om två veckor tillsammans med mamma, då blir det uppdatering av garderoben och annat bra. Ett par snygga boots vill jag ha också, har sett finaste!



RSS 2.0