Vecka 37

Ibland blir jag så less på hemmet. Jag har jobbat i helgen och verkligen sett fram emot att vara ledig idag och vad har jag gjort mest hela förmiddagen? Tvättat. Tvättat. Tvättat! Jag blir galen på all tvätt, samma kläder varje gång om igen, ut och in. Hänga upp, ta ner, vika in, stryka. Näe, jag avskyr allt som har med tvätt att göra! Tack och lov är jag klar nu så Wille och jag ska åka på affären. Markus fyller år imorgon och jag hade tänkt att baka någon typ av kaka.

Läste förresten några gamla blogginlägg från tiden på apberget och där har jag skrivit att Willes hjärtljud låg på 145 ungefär. Precis som bebisen i magen. Jag har ju hela tiden inbillat mig att det bor en liten kille i kulan, varför vet jag egentligen inte, och hjärtljuden skiljer ju absolut ingenting, inget annat heller. Allt är som förra gången. Å, andra sidan behöver det ju inte betyda att det är en liten pojke. Det kanske är en liten tjej? Spännande. Jag hoppas bara att allt går bra och att bebisen är pigg & kry. Det är allt som betyder något.



Lördag

Jag är hemma på lunch, men ska alldeles strax gå tillbaka på jobbet. Vädret är tråkigt (som vanligt ungefär), men jag måste ändå medge att det är skönt när det inte är allt för varmt. I torsdags var det så otroligt hett och mina ben var som timmerstockar när jag kom hem. För att inte tala om hur oerhört dåligt jag sover på nätterna när det är varmt. Inatt har jag sovit helt ensam, eftersom Wille & Markus sov över nere i Baksjön. Gud vad skönt! Jag har inte vaknat en gång! Så tack och lov känner jag mig alldeles utvilad och på bra humör.

Det slog mig när jag promenerade hem på lunch att det är precis fyra veckor kvar till beräknad förlossning. Herregud, det är ju snart! På onsdag gör jag mitt sista arbetspass innan föräldraledigheten och de få veckorna som återstår är fullbokade med saker att göra. Vi ska på leos lekland, hem till mamma & pappa, upp till Piteå på dragrace, till Lycksele en sväng med Wille och samtidigt besöka förlossningen, det är marknad, jag ska måla om en massa möbler och dyl. Ja, det känns ganska skönt om bebisen stannar inne till bf i alla fall. Så jag hinner landa lite och njuta av en efterlängtad ledighet.



Vecka 36

Vi har fått så fint här hemma! Igår monterade vi ihop möblerna vi köpte på IKEA i helgen, en fin garderob vid namn ELGÅ och en skänk med delar från BESTÅ. Garderoben står i sovrummet och fungerar nu också som en fin ljuskälla eftersom vi köpte belysning till, skänken står mot fondväggen i vardagsrummet. Förvaring till tvättstugan inhandlades, någon ny lampa, lite sängkläder, blommor och vaniljljus. Sedan köpte vi naturligtvis en liten hög med bebiskläder också. Men jag blir galen på att det mest bara finns kläder i färgerna vitt, grått, beige, blått och rosa om man söker efter storlek 50. Var är fantasin? Finns ju hur mycket fina färger som helst att gå loss på!

Jag kunde inte undgå att få en Ullareds-känsla när vi lastade upp allt vi handlat och drog korten gång på gång. Jag får fortfarande kalla kårar när jag tänker på reprisen från förra tisdagen. Ni vet han "livsnjutaren" som åker med sin familj en vecka under sommaren? Hon shoppar och han dricker mest öl verkar det som. Totalt hysteriskt! Speciellt när hon öppnar bagaget och praktiskt taget vräker ned allt hon handlat.  Mest rat ser det ut som. För flera flera tusen! Jag vill inte åka till Ullared, tycker att programmet gör narr av hela stället faktiskt.


I fredags var vi förresten och åt på ett jättefint ställe i Sundsvall, Railway Saloon. Vi åt bisonfilé. Jag och Emma var dock övertygade om att vi mumsade på Myskoxe och jag är tacksam för att vi satt relativt avskilt vid vårt bord. Hade någon hört vår konversation hade de förmodligen satt i halsen och därmed hade vi fått bekräftat att vår allmänbildningsnivå ligger omkring... noll. Trevligt hade vi i alla fall och jag hoppas att det inte dröjer länge till nästa gång!


Trevlig måndag, nu ska jag göra mig ordning för att gå på jobbet.




Godmorgon torsdag

Gud vad skönt det är att vakna utan väckarklocka. Det måste vara ett bevis på att jag är utvilad (eller jättegravid). Jag känner mig faktiskt pigg och glad, speciellt eftersom solen skiner. Idag jobbar jag min enda dag för veckan, vilket betyder att jag är ledig under helgen. Vi åker till Sundsvall tidigt imorgon, ska inhandla alla dessa förvaringsmöbler och lite småplock (det är väl som vanligt ungefär). Efter IKEA ska vi åka till Emma, som numera är Sundsvallsbo, och stanna där över natten, vi träffas ju så sällan nu för tiden!

Nä. Nu har jag precis ätit frukost så jag ska hoppa in i duschen.




Onsdag

I eftermiddag åker vi hem till Åsele igen. Jag jobbar imorgon och Wille ska på dagis, så nu är det bara att återvända till vardagen igen (i ungefär 14 dagar sedan går jag på ledighet). Men innan vi åker hem ska vi ut i skogen och titta efter lite sten som vi ska ha vid vår (kommande) grillplats och när vi åker hit igen om drygt två veckor igen ska vi göra bänkar. Då kanske sommaren har kommit :)




Wille hösten 2008, 18 månader gammal.

< På sig har han en tröja som Katrin & Kent (Markus mamma & pappa) köpte åt honom under sommaren det året. Idag skulle Kent fyllt 49 år, så jag sänder en tanke upp till himlen. Wille är övertygad om att Kent kör Cheva hela tiden där. Det tror jag också.


20100615

Vi har nyss ätit god middag och nu är Wille med mormor i badtunnan. Jag fotograferade dem iklädd dunjacka eftersom det är som iskalla vintern här hemma.



Wille i badtunnan alldeles nyss. I bakgrunden ser ni vår fina bastu.





Tidigare i eftermiddag spelade vi spel i väntan på att middagen skulle bli klar.


Vecka 35

Jag & Wille är hemma hos mamma & pappa i Grönfjäll. Vi har en skön minisemester. Sitter vid mammas dator och hittar naturligtvis en massa kort. Och datorn är supersnabb, är väl ingen match att ladda upp bilder då inte! 




Wille & jag på pappas 50-års kalas. Markus och jag hade precis fått veta att vi skulle bli föräldrar...




Nyårsafton 2009





Middag på Varvsberget i Örnsköldsvik under pingsthelgen.





Wille 100615. Idag har vi varit på utflykt och promenerat efter en sagostig i Kittelfjäll, grillat korv och suttit i solen. Som ni kan se på bilden är Wille alltid på språng...


Pics

 



Markus & jag på stadion för nästan precis en vecka sedan. Ser ni mina fina horn?




Här är en bättre bild på kulan som jag bär runt på hela dagarna. Ja, i ärlighetens namn, det är väl inte konstigt att man funderar om magen någon gång kommer att bil sig lik igen... Men grann är den! ;)


Godnatt


Sheepdog

Vi har precis avslutat frukosten så nu kör Wille lastbil och jag surfar runt medan jag väntar på diskmaskinen, som jag kanske lyckats förstöra... jag vet inte. Igår kastade jag in en ljuslykta utan att tänka på stearinet (jag har diskat ljuslyktor förut utan att det varit några problem) vilket resulterade i en diskmaskin full med stearin. Förhoppningsvis försvinner det. Typiskt mig! Precis som det inte finns annat att lägga sin energi på.

Känner mig trött trots att vädret är strålande. Äh, det är väl bara att kasta sig ut och lapa lite sol kanske det vänder. Jag måste ju vara pigg eftersom jag börjar jobba klockan tre idag (och hela helgen) efter två lediga dagar. Under dessa två dagar har jag varit sjukt effektiv och putsat klart fönstren, städat, bakat kanelbullar, påbörjat röjningen i ratrummet. Wille har kanske inte tyckt att det varit överdrivet roligt och har visat tydliga tecken på att vara uttråkad. Imorgon får han vara på dagis en liten stund medan jag jobbar, då får han leka av sig lite.

Det är liksom inte lätt att vara mamma. Man ska vara effektiv, ordningsam, älska att laga mat samtidigt som man ska vara glad, full av idéer och superrolig, heeela tiden. Ibland gnager en liten känsla av att vara otillräcklig inom mig, men jag antar att det bara är att flaxa bort det. Speciellt eftersom det kommer en liten böna till snart...






Monster

Som vanligt har jag en massa tankar och drömmar om inredning och ommöblering hemma hos oss. Just nu kretsar allt kring vårt "rat-rum" där det just nu bara finns en massa kartonger och en spjälsäng. Det ser hemskt ut. Nästa helg ska vi på ikea och köpa en vit, stor och fin garderob som ska stå i vårt sovrum. Därefter hade jag tänkt ställa in en bäddsoffa i vårt rat-rum. Bäddsoffan ska piffas till och jag har nu hittat det perfekta tyget, Monster, designat av Karin Mannerstål (ni vet hon med jättestort hår som var med i programmet Äntligen Hemma?). Svindyrt naturligtvis. Men underbart. En budgetvariant hade naturligvis varit att klä soffan i ett ljust tyg, så inte rummet blir alldeles för mörkt (mörker gör mig allergisk!) och sedan köpa kuddar och fleecepläd i Monstertyget? Njaa. Sedan ska det upp hyllor på väggarna där alla barnböcker ska stå, en fin liten läslampa och kanske en söt gardin (just nu har vi noll gardiner här hemma).

Och sen

Och sen

Och sen

Och sen...


Ja, ni ser. Det fortsätter bara. Jag väntar bara på att min superhändiga vän Evelyn ska komma och hälsa på så vi kan spåna tillsammans. Det är bra att ha vänner som kan sin sak. Speciellt när jag själv har tummen mitt i handen och lyckades sätta eld på min symaskin vid första försöket.



 Tyg Monster



Bild: Barntyger.se


Vecka 34

Återigen en ny vecka med kulan. Kanske kommer det ett litet pyre nästa månad kring bf eller får vi vänta till augusti (är totalt inställd på att gå över tiden någon vecka). Jag och Wille tog århundradets längsta sovmorgon igår, 11.30 var klockan när jag vaknade till. Då var det bara att stiga upp och göra lunch direkt. Därmed upplevde jag gårdagen oerhört kort (vad annars när vi sovit bort hela förmiddagen?) trots att jag jobbade kväll. Medan jag jobbade följde Markus med Wille & Elin på cirkus, så Wille har haft berättarstund hela morgonen och noga beskrivit "gubben med vita ansiktet".


Förresten. När jag var nere i Stockholm köpte jag kakaosmör till kulan på Body Shop. Det ska tydligen "motverka" bristningar (om det nu går att göra det) så peppar peppar. Mjuk och skön blir den i alla fall.


Resfeber eller nått.

Jag har skitmycket att göra men hänger naturligtvis framför datorn. Typiskt mig att packa allt tio minuter innan vi ska fara. "För säkerhetsskull" är min melodi, vilket betyder att väskan väger mer än hela mig innan vi kommit iväg. Inte undra på att Markus blir smått hysterisk. Han har redan nu packat sin väska och prydligt lagt fram sina resekläder på sängen. Orka. Egentligen är det inte så här ordningen brukar vara, men så fort jag lämnat Wille hos Johan vaknar rebellen i mig och jag orkar ingenting. Slänger grejer och tar inte bort efter mig, stänger inte skåp, spolar inte osv. Markus däremot håller en jämn nivå medan jag pendlar mellan pedant och tänkbar deltagare i "Rent Hus", kan man drabbas av gravidschizofreni?

Stödstrumpor i gladiatorsandaler? Komfort är ju inte att tänka på, jag vill ju försöka vara lite snygg i alla fall. Mamma föreslog att vi skulle låna en rullstol som Markus kunde styra mig i. Tänk er, Markus styrandes på jättegravida mig i en rullstol. Kan ju bara tänka mig hur jag skulle peka och domdera i den där stolen. Lite partykiller varning kanske.

I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Bananarama. Måste passa på att lyssna på lite tjejmusik innan det bara blir rock. Klockan fyra imorgon åker vi.



Ja, jag vet. Men det finns nästan bara konstiga bilder på oss tillsammans.




RSS 2.0