2008


Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förut?
Åt lutfisk, fiskade gädda på isen utanför Varpsjö, gjorde en tjälknöl, köpte ett par converse, flyttade till ett hus, besökte en samtalsterapeut, spenderade en natt på hotell efter en hård utekväll, fick en halsböld, anmälde en cykelstöld, köpte stay-ups, besökte Borgafjäll (om sisådär sex timmar), var i Skvalpsund och blev halsmandelfri.

Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2009?
Jag håller aldrig mina nyårslöften eftersom de brukar vara i stil med "sluta äta godis", "träna mer" och så vidare. Fungerar ett tag, men i slutändan kommer soffpotatisen i mig fram. I år kanske jag ska försöka mig på något som jag faktiskt klarar typ: "Svulla minst tre dagar i veckan" eller nått.

Vad skulle du vilja ha 2009 som du saknade 2008?
Kanske harmoni och lite flyt.

Var tog det mesta av dina pengar vägen?
Jag köper nog ganska mycket kläder, både till Wille och mig själv. Så stålarna hänger nog på galgar i garderoben.

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2008?
M.I.A - Paperplanes. Leona Lewis - Moment like this.

Bästa filmer 2008?
Mr Brooks, The Prestige och Illusionisten. Jag älskar smarta filmer och kan inte få nog av trollkarlar! Är även svag för gurus (heter det så i plural?) och skrattade nästan ihjäl mig när jag såg The Love Guru med Mike Myers (det ska även tilläggas att jag har den lite äldre, The Guru, på VHS och att det länge var min favoritfilm).

Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Tränat kanske. Det hade ju inte suttit fel med en tvättbräda under nyårsblåsan.

Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Cyklat. Det hade sparat mig många raseriutbrott.

Favorit TV-program?

Halv åtta hos mig. Jag har tydligen blivit frälst i mat och matprogram.

Vilken var den bästa boken du läste?
Så mycket bra böcker läste jag nog inte.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Var med familjen i Grönfjäll. Hade lite lite huvudvärk eftersom vi firade kvällen innan.

Hur skulle du beskriva din stil 2008?
"Stil" var väl att ta i. Jag hänger med strömmen och har till och med införskaffat ett lila nagellack och hade mer än gärna haft en leokofta från Whyred i min ägo.



Vem saknar du?
Det är tomt hemma utan Wille, som firar nyår med Johan i Västansjö. Jag vet att han har det toppen, men kan inte undgå att sakna honom. Mammas pussgurka!

Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2008:
Det kanske inte är så lyckat att dra saker och ting till sin spets hela tiden. Ibland (eller rätt så ofta) behöver vi kompromissa. Jag har även insett att familjen verkligen är det viktigaste jag har.

Lärde du dig något nytt under 2008?
Jag har lagat mycket mat, så matlagningen har verkligen förbättras hemma. Sedan har jag lärt mig att det är smart att smörja underarmarna vid användning av brun utan sol.

Vad vill du lära dig under 2009?
Att åka telemark, att bokföra, att göra saftigt matbröd, att sy och att källsortera.


Mitt absoluta favoritstycke 2008:
Det är så erbarmligt lite
en människa kan förstå.
Man skulle ej grubbla och tänka
men tänker och grubblar ändå.
Och dagarna fogas till veckor,
veckorna fogas till år.
Man skulle ej snärjas av grubbel
så hastigt som livet går.

Nils Ferlin

Tisdag

Jag nyårsstressar som satan och har därav en hemsk huvudvärk som vägrar gå över. Kände mig som sagt trött och hängig redan igår, vilket sitter kvar idag. Det är den här envisa förkylningen som vägrar släppa taget. Igår var jag dessutom och solade i hopp om att bli piggare (och brunare), men nja, jag vet inte.

Idag åker vi upp till Borgafjäll. Jag är stressad över packningen, men hejdar mig lite när jag tänker på min kära vän Evelyn som nu sitter på ett plan till Canada (jag kommer sakna dig!). Med sig har hon fem månaders packning!!! Oj, säger jag bara. Tre dagar räcker för att jag ska drabbas av beslutsångest. Pratade i alla fall med Sandra igår och vi bestämde att vi ska ge oss ut i backen någon av dagarna. Ja, för jag är faktiskt en riktig turist och har aldrig varit en mil utanför Dorotea under mitt 22-åriga liv, så det känns lagomt spännande. Tror dock att jag kommer sakna mamma och pappa lite eftersom jag alltid varit hemma på nyårsafton (även om jag kanske slirat runt lite på hotellet).

Det här blir säkert skitbra.




If I live every moment
Won't change any moment
Still a part of me and you
I will never regret you
Still the memory of you
Marks everything i do

Just like a tattoo
I'll always have you


20071229


Förra året var temakvällen den bästa kvällen på hela nyårshelgen. I år är det Disney. Men det blir säkert förfärligt trist... eller alldeles, alldeles underbart!

Jag fäller en liten tår just nu.



Pressat

Julhelgen har verkligen varit till belåtenhet, vilket medförde att jag var enormt slö imorse när väckarklockan ringde. In i badrummet, klämma en finne, på med mascara och iväg till jobbet. Mer oglamourös morgon får man leta efter. Såhär efter lunch mår jag lite bättre. Var på systemet och inhandlade det billigaste bubblet till nyår eftersom jag av erfarenhet vet att jag inte brukar vara speciellt kräsen när det kommer till alkoholhaltiga drycker kring midnatt. Sedan var jag även och köpte ett nytt puder då mitt nuvarande pudrat ned både necessären och kuvertväskan. Jag vet, det är gigantiska problem vi talar om!




Pumps


My babies. Trots att jag hade ett flertal blåmärken efter juldagen var det värt det.



(Okej, jag medger att detta inlägg är i ytligaste laget....)

Christmas



Vi har verkligen haft en toppenjul!



Jag har...


 

 ...provat jeansen nedan. Det var en upplevelse. Något mer behöver jag nog inte tillägga. Jag låter bilden tala för sig själv.


 



Bild: Bik Bok

Julstämning och pepp

Jag är på jobbet såklart, äntligen frisk efter denna tappa-rösten-attack. Sitter och försöker hetsa fram lite julstämning så här två dagar innan dopparedagen. Det går sådär. Planerar storbak på Lokvägen imorgon. Typ fudge och allt annat som man inte ska äta om man inhandlat världens minsta kjol som är tänkt att användas inom en snar framtid. Det är samma visa varje gång...

Hur som helst, baka! Hade planer på att göra en fruktkaka som mamma önskat. Surfade runt och fann ett recept på Ica.se på Julens Fruktkaka. Bra, perfekt!  Skrattade dock högt och ljudligt när jag läste kommentarerna till receptet och fann att någon väldigt ambitiös själ låtit bären dra en hel månad i konjak. Halllååå framförhållning! Jag som tyckte det var enormt irriterande att behöva vänta en timma, som det stod i receptet. Jag kan faktiskt inte bli annat än imponerad. Väldigt imponerad.


Boost



Bild: Moderna Salongen


Till mig. Det är ju snart jul.

Favourites




< Se!



 



< Lyssna!

Och söndag

Hela familjen äter frukost såklart och det är hejhå i köket. Det är fint väder idag så vi ska gå ut en sväng innan vi äter lunch och åker hem till Åsele. Söndagar går så himla fort, men jag behöver inte deppa eftersom vi åker upp redan nästa fredag igen. Härliga tider, juletider! Jag ska ta hem mina skidor. Kanske kan jag avge ett hurtigt nyårslöfte och bege mig till eljusspåret framöver.

Jaha! Det var det.

Hej!

Lördag

Sitter i köket hemma i Grönfjäll. Mamma fyller år idag och jag har nyss garnerat en tårta (här äter vi hela tiden!). Idag har vi varit ute och åkt pulka, hämtat en julgran, varit en sväng i Kittel och kört skoter. Det är en lugn och skön helg med andra ord. Vi bara myser och myser och längtar till julen.

Wille fick förresten en jättefin skoteroverall av mamma & pappa igår som han naturligtvis invigde idag. Han verkligen älskar att åka skoter, vilket jag befarar kommer bli väldigt dyrt i framtiden. Nåja, det bästa till den bästa.


Kram!

What else is there?

Vet ni, jag har suttit och skrivit på samma blogginlägg i nästan 45 minuter utan framgång. Jag skulle kunna skriva en hel novell just nu och förklara för er precis vad som rör sig bakom mina gröna ögon, men det går inte. Av en enda anledning såklart, att det här är en blogg och ingen dagbok. Jag har bara ingen lust.

Så godnatt bara.



Lagom till jul...

Jag är hemma idag också med kass röst, men är inte den enda sjuklingen här. Även Wille är hemma, då de ringde från dagis och meddelade att han blivit dålig. Nu ligger han framför teven, nöjd över att vara hemma. Idag blir det alltså en dag med tecknad film, blåbärssoppa och tända ljus i hopp om att krya på oss.

Peppar peppar!

En dag hemma

Idag är det måndag och jag sitter hemma vid köksbordet, fortfarande med en rosslig röst. Ingen röst = inget jobb. Vem vill tala med väsande telefonist? Don't think so. Har i alla fall varit effektiv och slagit in de flesta julklapparna och hade väldigt gärna haft dem under granen men med en snabb liten kille i huset tror jag att de snabbt är öppnade, så de får ligga i "hemliga rummet" ett tag till. 
 
Hoppas hoppas hoppas min röst bättrar sig. Har faktiskt ingen lust att vara hemma från jobbet, det är urtråkigt! Ikväll ska vi dock sysselsätta oss med att baka pepparkakor, jag och Wille. Förråden måste ju fyllas på innan det blir fullt hus här under julen!

Meaow

This is for my baby: Meaow!


Voice

Svullar och slötittar på Napoleon Dynamite i hopp om att locka fram min röst som försvunnit. Den är helt borta, jag kan inte ens "oja" mig, får inte fram ett pip! Komsi rösten, komsi.


Jag glömde ju...



Cocillana

Jag tog en skvätt cocillana när jag var och köpte lunch av Evelyn och tro på tusan, jag blev lite på pickis! Skrev till och med ett haddirajjan-sms till Evelyn lite senare när jag åter kommit på jobbet. Det var ett lugnt sms, inte något I love wow-sms direkt men ändå. Nu har dock den här snurriga känslan börjat avta och av detta har jag lärt mig att det är klokt att ha något slags mätverktyg till hands vid hantering av medicin. Små snapsglas är inte att lita på!

Ikväll blir det förresten middag med brudarna här nedan, så trevlig helg på er! (för ni vet ju att jag är en extreemt dålig bloggare under helgen).


Ciao




Summertime

Jag inbillar mig att det är sommar. Solar solarium, målar tånaglar och rakar ben, helt i onödan. Egentligen tycker jag om vinter i massor, jag har väl bara en "longing-for-summer-time" antar jag. Sedan har jag enorm träningsvärk efter veckans promenader, då jag på grund av kylan, tvingats motionera i mina små kängor för att undvika blå tår. Inte visste jag att jag var så otränad. Varje vecka lär man sig något nytt om sig själv... tydligen.

Mitt nyårslöfte bör väl då rimligen bli att klara av att gå till BA:s och tillbaka med kängorna utan att drabbas av akut mjölksyra.

Honey

Klockan är strax efter halv sju och jag sitter uppe i min ensamhet och dricker honungsvatten samtidigt som jag lyssnar på Wille som hostar lite då och då. Han har nyss ätit välling, men behagade somna om en stund. Det kunde inte jag. Vi har alltså drabbats av en förkylning som inte verkar ge med sig. Den här sortens förkylning som plågar lite hela tiden och bara vägrar bryyyta ut. För min del känns det dock som att det här kan vara dagen D. Ska upp till Evelyn och ta en sup innan jag börjar jobba (hostmedicin alltså, för er som trodde något annat).


Dagen är fredag och som alltid tycker jag att veckan gått på tok för fort. Jag har fortfarande inte hunnit med att leta efter den här julstämningen som förhoppningsvis infinner sig innan den 24:e. Inte för att jag haft speciellt mycket att göra i veckan, tvärtom! De gångna dagarna har varit riktigt softa eftersom jag äntligen fick klart min tredje inlämningsuppgift i tisdags. Nu har jag bara två uppgifter kvar, Marknadsföring och Organisation och kontakter, inga problem.


I want Heidi


Och jag som ville ha Heidi. Så är det slutsålt. Blaj blaj torsdag.




Bild: Colorez

Hair

I förrgår fick jag en panikattack gällande mitt hår. Som alltid när det handlar om mig låter det dramatiskt men det är faktiskt precis så det känns. Jag har ju långt "blont" hår, men är inte blond i grunden, vilket är heljobbigt. Min hårfärg är svensk råtta och det är precis vad jag ser nu när jag tittar mig i spegeln. Förlåt mig för att jag ofta ältar dessa problem i bloggen, men är det inte det bloggen är till för? Att ventilera tankar som rör sig i huvudet (eller håret) ?

Ögonbrynen tillhör också avdelning hår som jag stör mig på. Nu gör de uppror båda två, lagom till jul och nyår. Så typiskt.


Onsdag

Jag och Wille promenerade på dagis/jobb idag. Det var verkligen kallt men otroligt skönt. Varför kan inte vädret vara lika strålande vid tio graders kyla? Bråkade dock lite innan vi kom oss iväg. Om julkulorna i granen, markus xbox och andra saker som faktiskt KAN gå sönder.

Igår var jag och solade. Är jag brun idag? Nej.
Boring.

Cheap Monday on Tuesday





Bilder: Tretton


Julklappstips från Cheap Monday till tuffa små kottar.

No!

Här sitter jag och har nyss fått en av mina älsklingslåtar totalförstörd. Det verkligen inte så jag föreställt mig musikvideon! Den skulle vara romantisk och mjuk som bomull och i slutet skulle det bli big love. Istället spelas huvudpersonerna av amerikas svettigaste träslöjdslärare med cowboyboots och en pilsk liten kontorsbrutta/cha-cha-tjej som ägnar halva videon åt att suga på en stark pepperoni. Det kan inte bli annat än blaj! Adjö ljuva minnen, adjö!










 

Pancakes!


Det här skulle vara en perfekt julklapp till Wille... och Willes mamma såklart!




Bild: Bluebox


Finns hos Bluebox för 150 pix.

Coffee

Svimma inte nu, men jag sitter och dricker en liten kopp kaffe i piggna-till-syfte. Sist jag drack kaffe var, som jag nämnde igår, när jag och Evelyn hade våra plugg/fika/tjattra-eftermiddagar för tre år sedan. Det återstår att se vilken effekt detta får. Förhoppningvis slipper jag besöka toaletten akut i alla fall. Ont i magen har jag dock redan eftersom jag ätit två pepparkakor, något jag jag också ska hålla mig ifrån. Jag var inte ens sugen, men ändå lyckades pepparkakorna i form av två hjärtan slinka ned onaturligt fort.


Cannibals

Att lyssna på låten Cannibals med Black Jack är som att sätta sig själv i bullbilen och åka raka vägen till Malgomajskolan. Året är 2005. Jag försöker lära mig att dricka kaffe och de flesta eftermiddagar spenderas på Kronan med knäckrullar och den lilla bärbara samtidigt som flitens lampa lyser starkt. Jag bor med min kille i hans lägenhet, där det luktar gott strax innanför dörren och finns en otäck källare. Evelyn hämtar mig de flesta mornar, vi poppar musik i gula faran och stannar vid vägen någon gång ibland och tittar på döda djur. Vi äter lunchbuffé på Stenmans och åker hem igen. Kanske kör vi på en ren eller en fågel. Vi är för det mesta väldigt glada, köper sjuhelvetes massa skor, fikar alldeles för mycket och drömmer om studenten.

Det är snart fyra år sedan. Vi är fortfarande lika glada, köper kanske inte lika mycket skor (det gäller ju att vara ekonomisk...), fikar inte lika mycket (...och tänka på figuren) men drömmer fortfarande om framtiden och allt vad den innebär. Vid årets slut åker Evelyn till Canada. Hon ska vara borta i sex månader, long time! Kanske ska jag sälja några skor och komma och hälsa på dig?





Puss !

December

Jag känner mig lite besviken och ledsen idag (återkommande måndagssyndrom?). Anledningen till detta är att jag har en sådan hemlängtan och hemskt gärna hade åkt hem till mamma och pappa i helgen, men... De båda ska jobba, Isak är i Övik och Per ska till Stockholm. Heltrist. Julmånaden i Grönfjäll är en härlig tid och jag hade gärna åkt hem för att fiska lite julkänsla, som just nu är obefintlig. Jag gjorde dock ett tappert försök till att julpynta vårt hem igår med de två stackars adventsljusstakarna jag äger. "Pyntning" har aldrig varit min starka sida, jag är som sagt inte sådär pysslig och krussidullig av mig, så resultatet blev sådär. Inte dåligt, inte bra, bara sådär.



Tycker att det är ett litet helvete med julpynt faktisk.


Pappa


Världens bästa pappa fyller år idag, hurra! Tråkigt att vi är så långt ifrån varandra bara...



Nudie


Hur kan jag missat Mini Nudie?



RSS 2.0