Mamma

Min mamma kommer och hämtar mig på jobbet. Vi ska följas på Willes dagis. En mysig eftermiddag med mamma känns välbehövligt.

Ett av två måsten är avverkade. Jag ska frossa i guacamole ikväll. Min jobbdag är över om tio minuter.

Hör ni!?

P3 spelar It pays to belong med Embassy. Tillsammans med Curits Mayfield - Move on up, delar den min första plats. Underbar musik. Yes.


Måndag

Gårdagens födelsedagskalas var trevligt, jag tror dock att jag ökat i vikt ett par kilon efter hetsätningen av smörgåstårta. Men Markus kände sig nog nöjd med dagen, han fick ju till och med äran att skjutsa mig i Kents pärla, det var nog dagens höjdpunkt.

Bortsett från tårta och ballonger kunde dagen kanske slutat lite bättre. Jag grät en liten stund, kände mig pytteliten och tyckte synd om mig själv, sådant är ju alltid tacksamt på söndagar. Dessa tårar medförde i alla fall att jag beslutade mig för att göra en förändring. En bra sådan. För Wille. För Markus, men framförallt för min egen skull.

Härligt

Vilken härlig söndag det har varit så långt. Vi har ätit smörgåstårta eftersom Markus fyller år idag (för hundrade gången, jag vet). Så hipp hipp hurra för min snygging! Wille och jag plockade en bukett med blommor när vi var ute på morgonpromenad. Somrigt värre, sen hur mycket hundpiss det är på dem är en annan femma.




Wille, redo för en promenad i solen



Vi plockade blommor till Markus



Se så fint det är ute i Söråsele!

Söndag

Hejhå. Gissa vem som toksmörjde armarna igår? Jag. Är ränderna borta? Typ. Nu ska jag dra en repa runt Söråsele, men först ska jag fixa lite bra musik i lurarna.

Oxvattnet

Vi packade fikakorgen och åkte till Oxvattnet där vi tog båten en sväng. Sedan bjöds vi på middag hos Markus mormor & morfar. En mycket mysig lördag. Imorgon är det dagen D. Tårtan är på G...














Fuck

Är det okej att ha en randig arm? Tur att det är mulet idag så jag kan ha långärmat...





Bild: Apoteket.


Lördag

Natten
Jag har sovit som en sten och drömt en helknasig dröm om Li Åwall och mina gamla klasskamrater från högstadiet, tar inte det priset? När Wille började hojta i sängen tog det ett tag innan jag masat mig upp, herregud vad hårt jag måste ha sovit. Är det fullmåne? Har en känsla av att jag brukar drömma de mest vansinniga drömmar kring den tiden.

Markus present
Jag köpte en tröja och ett par shorts till honom, boring, jag vet. Ni kanske hade trott att det var någon smaksatt massageolja, en rosa piska eller varför inte...





...ack så fel ni hade. Jag känner mig tråkig som var tvungen att panikfira hans födelsedag i soffan iklädd arbetströja och med frityr under naglarna. Det känns lite... jaha, vad ska jag vänta på nu då?

Dagen
Inga planer, förutom den här tårtan som spökar. Visst har kronan öppet?

En bekännelse

Herregud, jag var så exalterad när jag hämtat ut Markus paket att vi var tvungen att fira hans födelsedag på en gång. Åååå, min baby! Synd bara att jag aldrig kan hålla mig...


In Touch

Jag tog med mig nyaste numret av In Touch på jobbet. Tur att jag har en sambo som så kärleksfullt inhandlar skvallerblaskorna, så jag slipper. Kan egentligen inte förstå vad jag fascineras av? Förmodligen att dessa människors liv är så långt ifrån mitt eget. Glamour, Hollywood och miljonkontrakt.

Vi människor tycker om att läsa om andra. Människor som lyckas. Människor som misslyckas. Människor vars liv blottats och blivit en allmän anslagstavla där vi alla kan komma med åsikter och trycka fast de vassa häftstiften i den mjuka korken. Det gäller inte bara Hollywood, även i Sverige finns dessa människor som tycks leva så intressanta liv. Se bara på Blondinbella, hissad och dissad.

Läste denna artikel om Sanna Bråding, som tydligt visar kändisskapets baksida. Visst är det märkligt att en människa som tycks vara så rik, samtidigt kan vara så fattig? Pengar och glamour kan aldrig ersätta vikten av att vara lycklig och nöjd med sin tillvaro. Detta budskap är så klassiskt, men tål att upprepas med tanke på vilket materiellt samhälle vi lever i.




Det krävdes en lång text för att komma till meningen med detta inlägg, som är att jag vill berätta för er vilket "rikt" liv jag lever, utan att spatsera på röda mattan eller bära dyra underkläder. Idag är en sådan dag när jag känner "gud, vad jag har det bra!" och jag vill gärna dela det med er, med förhoppningen att det kanske smittar av sig.

Underbart! (låter jag religiös kanske?)


Fredag

"...snart är vi dääär, i cirkus atmosfär", så vaknade jag imorse, med Anita Hegerlands Trollkarlen Lurifix på läpparna. Mycket märkligt. Natten har, bortsett från galna drömmar, inte bjudit på några smaskiga nakenchocker. Solen sken imorse och jag kände mig på bra humör. Så bra att jag, istället för att bli vansinnig, bara ryckte på axlarna när jag upptäckte att Wille börjat måla köket med filmjölk. En dag fylld av tålamod, det gillar jag.


Ge mig

Det finns så mycket jag vill ha. Jag sitter och dreglar över tangentbordet och tycker synd om mig själv, utan anledning egentligen. Är godissugen också, och inte bara lite. Kan inte förstå vart detta sockerberoende helt plötsligt kommer från. Igår unnande vi oss en smoothie och den var så söt att det blev konstigt i halsen, kanske är det därför, har jag abstinens? Jag verkligen älskar kvällsfika så mycket att jag hatar det, därför är det slut med det. Aldrig mer en nattmacka. Gud, hör ni vad jag plågar mig?

Regnet öser ned, det till och med piskar mot rutorna här på jobbet. Jag fryser lite, kanske för att jag varken har sockar eller kofta med mig. Men det är ju sommar, vem kan klandra mig? Jag hoppas verkligen den riktiga sommarvärmen kommer snart, så jag slipper trycka ned mig i regnbyxorna på ett tag.




Lina, Linnea och jag.
Sommaren 2004, en sommar med massa sol!

Natten

Ja, det var jag som sprang omkring naken på Storgatan 53 och panikletade bilnyckeln strax efter klockan två inatt. Jag kände mig uppgiven när jag inte hittat den trots flera minuters letande, springande och hoppande. Markus stod påklädd nere i hallen och kollade på partyt i lugn och ro (konstigt nog).

Till slut hittade jag den i mina byxor, som låg i tvättkorgen och Markus kunde köra iväg. Kvar stod jag, naken och uppjagad. Är det konstigt att jag är trött idag?


Grönfjäll



Titta, mina två favoriter: Wille & Zeus.



Onsdag

Ska jag ringa efter skjuts eller? Ja.


T-shirt

Kolla här.




Pigg & Kry

Vi är pigga! Hipp Hipp Hurra! Wille började dagen med att riva ned den enda ljuslyktan som fanns kvar, varpå jag gjorde bedömningen att han klarar två timmar på dagis. Farmor Annica hämtar honom efter halva dagen, så jag sitter på jobbet. Känner mig rätt utvilad, men ofräsch. Är så fruktansvärt less på mitt hår nu, det är bara superlångt och tjorvigt, för att inte tala om den hemska hårfärgen. Hade ju inte suttit helt fel med en klipptid...

Annars då? Ja, Markus fyller år på söndag, 23 år. Ska jag baka något? Anledningen till varför jag aldrig aldrig bakar tårtor är helt enkelt att det inte finns plats i kylskåpet. Vart förvarar man allt? Sedan är jag helt värdelös på att dekorera. Lovisa, kan du ge mig en snabblektion?




Det här förställer alltså världens största glasstårta. Den ryms inte i min frys.

Glass

Jag skulle kunna döda för en god glass just nu. Wille har precis somnat och vi ska se en film. Glass är det enda som saknas.

Tisdag

Idag är en hemmadag på Storgatan. Wille är förkyld och fick vara hemma från dagis. Han har sovit i snart två timmar och jag ska börja med lunch... Idétorka.

Regn

Jag var tvungen att ringa och väcka upp en sovande Markus. Det ösregnar ute och jag kan inte cykla hem och riskera att bli kall om min murra. Det här vädret är verkligen deppigt. Heldeppigt. Mary har tipsat om några bra piller från hälsokost, så nu ska jag ååka hem och kurera.


Nä, det är allt jag kan säga just nu. Jag känner mig pytteliten och orkeslös, till och med lite ledsen. Förstår inte vad det är med mig...

Underbara måndag

Jag blir så irriterad på mig själv. Låg alldeles för länge imorse eftersom jag somnade jättesent. Tidigare har Wille agerat väckarklocka, men eftersom han också blivit en sjusovare är han inte att lita på. Så jag sitter på jobbet utan att ha ätit frukost och mår illa. Det här liknar mer och mer en klagomur.

En säng

Våran säng är alldeles varm, men jag kan inte ligga där. Mår fortfarande dåligt och är nu nästan säker på att jag fått en släng av urinvägsinfektion igen... Tack vare att jag skippade stol och istället satt på gruset i fredags och att jag blev dyngsur på E-type igår. Okej. Okej. Okej.

Har i alla fall målat mina naglar i en ful gul färg. Allt för att försöka tänka på något annat. Klockan ringer strax innan sju imorgon, så sömn hade varit välbehövligt, men jag får nog vänta ett litet tag till. Tvingade i mig den sista biten pizza också även fast jag inte var hungrig och den gjorde mig illamående.

Var in till Wille för en liten stund sedan. Han har snurrat ett varv i sängen och andas tungt. Hans hår är alldeles lockigt och en liten fot tittar fram under täcket. En liten ängel.



Nej

Jag sitter här och mår risigt. Mina ögon svider och min mage gör ont, är nästan säker på att jag har feber. Ute är det ljust och det gör mig irriterad. Lägenheten ser så extremt stökig ut i kvällsljuset. Blä.

Söndag

Snart kommer min lilla älskling hem igen efter en mysig helg med sin pappa. De har varit i Västansjö och kört fyrhjuling och på Johan lät det som Wille redan vet vad han vill ha i julklapp... Nu är det dags att städa lite, då helgen bara varit en nöjeshelg och inget vettigt gjorts.



Godmorgon




Emil & Elin



E-type hade jättelångt hår. Till och med längre än mitt och trots att han bad till vädergudarna kunde han inte stoppa regnet.



Elin & Magnus, en funktionär som vi blev bra kompis med.





Oj, så kul det var igår, trots regnet. Nu ska jag käka lite, min mage är tom.

It's all about Kim

Dagen till ära, ni vet, Dagen Efter (Kim säger Dagen Dagen) finns Kim här för mig. Han har erbjudit sig att dela med sig av sina djupaste tankar tillsammans med en rödlysande pannlampa. Enjoy.

"Ja ja de är lysande glöm inte att lyfta på hatten när du hälsar på damerna! Det blir inget hokus pokus utan att damerna gillar popcorn. Vi sitter här hos olsson ich firar att midssommar snart är förbi, ingen sommar utan sommmarflickor, jag skulle vilja ha en liten flicka,. inte jätteliten, men ungefär 17-40 som gillar de mesta, men alltså jag är inte dum men jag gillar brudar. Frida är snäll och lät mig gästblogga, de är inte varje sommar, jag gillar också sommarflickor. Jag vill helst inte att ni äldre här av er först utan fråga era dottrar först om dom vill ha mig isåfall så går dom före.Sommar är bara en gång om året och lika bra är väl de, hur skulle de annars se ut, då skulle man dricka öl hur som helst och lyfta på hatten hit och dit. damer hit och damer dit hokus pokus filliokus. Elin Persson är ganska snygg men hon skulle gärna få klä sig lite lättare. Puss och kram, ses på stan"





Kim har sagt sitt och finns härmed tillgänglig för intresserade damer. Welcome!

Bullfest

Jag sitter på Norrstrand och lyssnar på "Bullfest". Vilken trallvänlig låt. Den stora frågan nu är om jag ska orka våffla håret och åka till Junsele.






E-type har en fin frisyr (?).

Oj




Oj. Den här bilden ger mig lite mer huvudvärk...

Midsommar, dagen efter, del 2





Vilka skönheter.



Lägg märke till de små regnmolnen.



"Same presidier as last year".



Baksjön.



Markus föräldrar har en mysig liten stuga.



Anna & Emelie, som var midsommarfina.



Vi är påväg till Jonas.



Markus hade jäätteont i sin axel.



Sommartjej.

Midsommar, dagen efter

Godmorgon på er. Midsommar, dagen efter. Jag anar en liten släng av huvudvärk och är enormt sugen på godis, pizza eller hamburgare. Tyvärr har mitt kylskåp ingenting att erbjuda, så jag funderar på att göra chokladpudding. Jag har några bilder på G, men eftersom jag vet att huvudvärken inte bara drabbat mig behöver jag ju inte ha någon brådska. I och för sig är det inte säkert att min dunkande skalle bara orsakats av några sommarcider utan kan faktiskt bero på att jag råkade ut för en olycka i duschen igår. Vad som hände orkar jag inte gå in på. Tangenterna lyder mig inte.

Midsommar

Jag sitter i köket och tittar ut på midsommar. Regnet piskar mot rutan. Markus kommer pösande in i köket. Han svär och spottar. Till saken hör att han "ramlade" igår i den lilla lilla bassängen vid konsum och slog sin axel. Jag har hånat honom lite, men nu har han gnällt konstant sedan vi kom hem inatt. Kanske har han ont ändå...


Rockabilly

Varför inte starta dagen med lite bilder från Rockabillyn i Fredrika. Vi hade kul!




Caroline & Evelyn. Vilka pinglor.



Emil & Rickard, festfixaren



Det fanns en grill...



Evelyn, Bjarne & Markus



Alla tycktes samlas på verandan...



...utom en kille, som helle ville sitta på sin husbil, så vi...



...gick upp till honom.  Han såg så ensam ut.



Han hade en ny tatuering (kanske inte den "gladaste" vi sett).



Snart kom det mer folk...



...och mer.



Det blev en takfest och den här killen hade också en ny tatuering...



Lite "somrigt" sådär...



Jag höll nästan på att ramla ned...så vi drog vidare.



...till salongen. Där vi försökte spela biljard.



Det slutade med fjant. Vad annars?



Fredag 26 sep 2003 09.52

"Hejsan hopp!
å igår va man ut i skogen halva natten!..satan va svart de var!...ska dras me hit och dit!!...... men de bästa är att ja träffat en underbar tjej=)...puss o kraaam
"

Man fåår bli kärlekskrank på kvällskvisten. Faktiskt.



Benny and the Jets

Jag slöar. Är fruktansvärt trött utan att veta varför. Wille är förkyld också, näsan rinner och ögonen är röda.

Ops. Nu börjar Sex and The City igen. Förresten har jag lyssnat sönder Benny and the Jets med Elton John. Det var den här kärleksfilmen...

"Say, Candy and Ronnie, have you seen them yet
But they're so spaced out, Bennie and the Jets
Oh but they're weird and they're wonderful
Oh Bennie she's really keen
She's got electric boots a mohair suit
You know I read it in a magazine
Bennie and the Jets"





au revoir

Crazy

Visste ni att?

"Ingen man i Alexandria, Minnesota, får ha sex med sin fru om hans andedräkt luktar av vitlök, sardiner eller lök. Om hans fru kräver att han borstar tänderna innan sexakten är han lagligt tvingad att göra det."

D skickade mig denna artikel. Precis som att det inte finns viktigare saker att göra än att stifta en massa crazy lagar. Typ städa hemma hos mig.


Kycklingsallad

Jag har precis avnjutit, nej, förresten, det ordet går inte att använda i detta sammanhang; PLÅGAT, är ett bättre ord. Jag börjar om: Jag har precis plågat mig igenom en lunch. Den bestod av kycklingsallad, inte hemmagjord, utan köpt. Det känns som någon slagit mig i magen med ett våffeljärn. En hemsk upplevelse.

Sol!

Vilket underbart väder! Nu ska vi ut, pronto!

Långpromenad




Åsikterna om promenader går isär. Wille, kanske inte på sitt bästa humör.

Raggare

Varför hängde inte den här barnvagnsmobilen i Willes vagn?




 



Finns hos Poppilopp.

Love

Jag var som sagt uppe sent igår och tittade på film, 27 dresses, närmare bestämt. Hade på mig en otroligt sexig pyjamas (Markus kommentar: Ska du på cirkus?) och tände doftljus. Allt var väldigt mysigt och filmen var så fylld av kärlek att jag svävade iväg. Markus kom hem lagom till det otroligt romantiska slutet. Jag var precis på väg att fälla en tår när han började ställa frågor som "Vem är han?", "Vad har hänt?" och "Vad gör hon nu?". Extremt irriterande. Han höll nästan på att förstöra min magiska stämning när han helt plötsligt tystnade och vi tillsammans bevittnade det lyckliga slutet.

Det  var Love.


Harmonisk morgon?

Jag sitter och försöker blogga medan Wille är på väg upp på en köksstol. Han klättar och klättrar, ramlar och ramlar. Mamma funderade allvarligt på att införskaffa en hjälm till honom. Hon menade att det inte kunde vara nyttigt för Wille att slå sin lilla hjärna upprepade gånger, något måste göras. Jag håller med, men känner mig tveksam till det faktum att Wille ska gå omkring med en hockeyhjälm i köket... nja.

Minifras


Jag har precis ätit middag. Det blev inte pizza utan fil. Vilket vardagslyx! Nu ska jag krypa ned och se 27 Dresses.


Godnattpuss






Dröm

Jag har fem minuters rast och knaprar på en vaniljdröm. Min mage är helt tom idag. Markus jobbar hela kvällen. Vad säger du om pizza Wille?

Måndag

Ännu en måndag. Markus ringer från sin lastbil och vill surra. Jag sitter ju på jobbet och trycker upptaget. Skickar ett sms och frågar vad som kan tänkas vara så viktigt. Följande får jag till svar:

"Lastbilschaffisen tog upp en heting som stod och liftade. Efter en stund frågade han vad hon hette.
- Juni, svarade hon.
- Hm...intressant, själv heter jag Petter Nysnö, svarade chauffören.
De fortsatte färden en stund innan han med ett blygt leende frågade:
- Skulle det inte vara fantastiskt med 19 cm nysnö i Juni?"


Jag har fortfarande inte svarat.

Solsken

Just nu firar Norrbaggen sommaren med en solskenskampanj. Jättefina kläder för aktiva barn till bra priser. Skynda att fynda! Förutom den fina jackan från Nanook köpte jag även en mössa från Geggamoja, som är perfekt för kyliga sommarkvällar. De finns i massa tuffa färger och storlekar och passar såväl kille som tjej.





Bild: Norrbaggen.



Rocky

Vi har en boxare i lägenheten. Wille Danielsson har ett myggbett under ett öga, som nästa varit helt igensvullet i helgen. Nu har det dock lagt sig lite.




Closeup på Wille.



Rocky.




Min hårdrockare.

Separerad

Wille har en mamma och en pappa. Willes mamma och pappa bor inte tillsammans. De är separerade. "Separerad", vilket svårt ord. Vilket svårt och jobbigt ord. 

Nu går han omkring och gråter. Han är ledsen. Förmodligen för att jag inte orkar sitta och leka med honom. Han vill att vi ska leka titt-ut och jag ska hoppa omkring och tjoa och vara en superglad mamma. Idag orkar jag inte. Jag vill helst bara sitta här vid köksbordet och tänka på att helgen nästan passerat och att vi imorgon återgår till vardagsrutinerna igen.

Dagis är stängt imorgon. De har planeringsdag. Tack och lov jobbar jag mellan klockan 11 och 17, vilket betyder Wille kan vara med sin farmor. Annars hade jag helt enkelt fått ta ledigt från jobbet. Det sistnämnda alternativet hade egentligen varit skönt, eftersom jag jobbar i helgen. Egentligen orkar jag inte det heller. Igår trodde jag faktiskt att jag skulle bryta ihop. Jag var bara en centimeter från ett ordentligt sammanbrott.

Att jag känner mig låg just nu beror på flera olika faktorer. Dels har det varit en stor omställning att börja jobba igen, kanske har jag inte riktigt hunnit med och först nu sköljer känslorna över mig och jag kan inte riktigt hantera det. En av de andra bidragande orsakerna är att jag inte lever tillsammans med Willes pappa och att vi ibland inte kommer överens.

Herregud. Det är inte konstigt att det blir konflikter. Finns det någon som går igenom något liknande obemärkt? Möjligtvis mannen som Lisa Ekdahl sjunger om. Han som sålde deras hjärtan på realisation. "Säg vad en man utan hjärta inte kan?". Lyckligtvis har jag ingen sådan runt om mig. Willes pappa är en bra pappa och jag tvivlar aldrig på att han tar hand om Wille på ett bra sätt, det måste klargöras. Jag vet också, även om det är svår att erkänna, att jag har massor med brister. Jag vet att jag inte är lätt att leva med, men vem har sagt att det ska vara lätt? Hur många är det inte som skiljer sig i Sverige? När vi inte kan leva tillsammans, är det då konstigt att det blir konflikter när man valt att separera, men samtidigt skall ha en fungerande vän-relation? Någonstans hinner hjärtat inte med. Känslorna går överstyr, helt enkelt.

Jag måste tänka på Wille. Hela tiden måste jag tänka på Wille, vilket kanske inte heller är så enkelt. Det är lätt att känna sig orättvist behandlad och linjerna blir otroligt utsuddade. Är det här verkligen det bästa alternativet för Wille? Eller är det bäst för Mig? Visst, det kan tyckas självklart att alltid tänka på sitt barns bästa, men i en separation är det lätt att man sätter sig själv i främsta rummet och gärna drar saker till sin spets, varpå man orsakar dessa konflikter. Men hur ska man egentligen veta vad som är bäst för sitt barn? Det bästa alternativet är ju naturligtvis att föräldrarna lever tillsammans i harmoni. När inte det går, vilka ramar stödjer vi oss på då?


Choklad

Jag har frossat i choklad. Godis tycks läka ett sargat hjärta bra. Nu ska vi krypa ned i våra senapsgula sängkläder och vänta på att en ny dag ska börja. Förmodligen en bättre sådan.







Som "the healing song", fast bättre.

Idag

Idag gick jag sönder lite. Jag har haft en känslomässigt jobbig dag, vet inte hur många liter jag gråtit. Jag tycks fatta fel beslut i alla lägen...





Regn

Det regnar ute och jag struntade i mina slimmade regnbyxor idag. Tog istället en kort klänning och strumbyxor, vilket betyder att jag inte kan cykla hem. Skickar ett sms till min kille. Kanske kan han komma och hämta mig?

"Hej. Kan du hämta mig vid fyra, det regnar och jag har inga regnkläder"

Till svar kommer:

"Just de"

Jag skriver tillbaka.

"Kan du hämta mig? Ja eller nej?"

Nu har jag inte fått något svar på 15 minuter. Jag antar att jag kan tolka det som:

"Du ser väl om jag står där. Varför var du så sur igår?"

Bil?


Min arbetskollega till vänster tycker att jag borde införskaffa denna. Tror dock att jag skulle känna mig ganska löjlig. Får jag plats med min ryggsäck ens?



En höna av en fjäder

"Ditt paket från Logit Europe AB finns nu hos ICA Supermarket Åsele Centralgatan 32. Ange nr XXXX. Ta med leg. Mvh Posten"

Detta sms mottog jag kl. 10.20 idag. Förstod inte alls vad det handlade om och slog på stora trumman. Var helt säker på att någon skickat en död ekorre eller en stor svart dildo till mig och kände mig inte alls sugen på att hämta ut paketet. Aldrig. Efter jag jagat upp mig och även ringt Ica, för att de skulle känna lite på paketet och de meddelat att det var mjukt tändes en liten lampa: Det är naturligtvis brorsans jeans. Okej, jag kanske är lite paranoid.

Projekt Ica

Idag har jag svettas mer än vanligt eftersom jag fick den briljanta idén att helghandla innan jobbet. Det tog 45 minuter, herregud! Så jag stormade in på dagis, vinkade till Wille, som naturligtvis blev ledsen när jag jäktade iväg. Till råga på all tappade jag batteriet till min mp3-spelare, så det ligger någonstans mellan vår lägenhet och dagis. Kul.

Retsticka

Oj, vad trött jag varit ikväll. Har gäspat konstant och även passat på att skälla lite på Markus, eftersom han retar mig så förbannat. Förstår inte vad det tagit åt honom, en jävla retsticka är vad han är och dagar som dessa, gäsp-dagar, verkar han tycka att det är extra roligt. Nu ska jag gå och hälla vatten på honom, jag tror att han har slumrat till lite i soffan...

Dagens

Så var ännu en arbetsdag strax över och jag ska spurta och hämta lilla W på dagis. Idag är en sådan dag när jag inte kan låta bli att vara lite nostalgisk. Isak går ut nian, Per tar studenten imorgon och min lilla bubbis är på dagis. Jag säger det igen, tiden bara flyger fram.





Wille när han var bebisbebis.

Jenny

Måste bara lägga ut en bild på fina Jenny, som tagit studenten. Tiden går så fort, jag tror ibland inte jag hänger med. Med på bilden är även hennes syster och Willes gudmor Emma. Puss!




Examen

Idag går min älskade lillebror Isak ut klass nio. Tårta och ballonger! Jag är ledsen att jag inte kan vara och fira hans stora stund tillsammans med resten av familjen, men jag sitter med mitt arsle i kontorsstolen. Istället för de klassiska examenspresenterna har jag och Per valt att ge honom ett par jeans han önskat sig, de kommer från Merde och är verkligen jättefina.

Hoppas du får en underbar dag Isak! Puss från syster.

Morgon

Visst vet ni hur det känns när täcket är sådär supermjukt mot kroppen? Sängen känns fantastiskt skön, sovrummet är svalt och man vill inget annat än att ligga tio minuter till?

Jag ligger och försöker dra mig i dessa små minuter. Samtidigt rullar en en liten person runt på andra sidan, han har ett party i sin grå pyjamas, studsar runt och verkar tycka att tiden på morgonen är den absolut bästa på hela dygnet. Tänk om han kunde övertyga sin mamma om det också...

Inte bra

Jag sitter framför datorn och mår inte bra. Kan inte sätta fingret på vad det är, men jag mår inte bra. Det kliar i fingrarna, på magen, i håret...överallt. Och så har jag ingen klänning till midsommar...det är nog därför.


Svett

Jag sitter och plågar mig själv genom att surfa runt på diverse receptsidor samtidigt som jag förmodligen stinker svett. Det spelar tydligen ingen roll vilken tid jag går ut genom dörren på morgonen, jag lyckas alltid drabbas av panik efter jag lämnat Wille på dagis. Cyklar som en galning, rusar frustande in på jobbet, där det alltid är supervarmt, och börjar svettas. Usch, det är så äckligt. Egentligen skulle jag cykla i någon fräsig träningstopp och byta om, men det innebär ytterligare planering och det är jag inte intresserad av. Jag får helt enkelt sitta svettig... Det är två meter till Carita, hur långt sträcker sig doften av svettig morsa?


Hittade en artikel, där man undersökt hur kvinnor reagerar på ett specifikt ämne i manlig svett. Intressant.


"-De kände sig mer alerta, de kände sig mer glada, allmänt positiva och de kände sig specifikt mer fokuserade, berättar Johan Lundström."

Så när jag känner mig grinig är det bara att snusa lite i McLovins svettiga armhåla? En möjlig lösning på mina pms-problem.


Frukost

Jag känner mig överkörd idag. Det kanske inte var så smart att bojkotta teven i sovrummet i alla fall...

Kvällens

Middag: Korv stroganoff (inte uppskattat).
Hushållssyssla: Torkat köksgolvet, hallen och Willes rum. Tvättat Willes jacka samt köksmattorna.
Roligast: Wille som hoppjerka i soffan.
Jobbigast: Wille är en galen hoppjerka i soffan. En studsande liten biff på 12 kilo, hur länge klarar soffan det?
Äckligast: Badrummet, utan tvekan. Hatar den obligatoriska toastädningen.
Aktivitet: En repa runt eljusspåret i spöregn.
Fika: Vattenmelon.
Nu: Sovrummet, UTAN teve.

Godnatt.

Romantik?

Varför har man teve i sovrummet? Är man inte intresserad av lite love på kvällskvisten? Jag har i alla fall bestämt mig för att slänga ut teven ur vårat sovrum, den har tagit ALLDELES för mycket plats!


Regnet det bara öser ned

Det är ändå mysigt med regn. Då är det helt okej att sitta under en filt och se på film, vara inne och baka kakor mitt i dagen och tända ljus och lampor. Helmysigt tycker jag. Wille inviger sitt pippi-regnställ och var verkligen rustad för storm idag. "Allt eller inget" verkar vara min melodi.

Jag är genomsvettig efter att ha cyklat till jobbet iklädd supertighta regnbyxor, som varit i min ägo sedan klass sex. Pressade på mig dem över ett par jeans, men hade för ett svagt ögonblick bara tänkt ha långkalsonger under. MEN, även om jag känner mig "hemma" på jobbet känns det inte okej att komma svassande i ett par kalsipper, så det fick bli cyklasaktasåintebyxornaspricker-varianten istället. Hoppas jag klarar vägen hem också....

Cirkus wow

Wille tycker det var "Wow" på cirkus. Han åt popcorn, drack festis...och åt popcorn. Nu har cirkushjälten stupat och jag ska tvinga min sambo att göra fika åt mig. Haha!

30 min

Jag har 30 minuter kvar på arbetet, sedan jag jag cykla och hämta Wille, som förhoppningsvis inte är genomsjuk. Jag blir galen på mig själv! I våras stoppade jag på Wille alldeles för mycket kläder, ofta när jag hämtade honom från vagnen var han genomsvettig och superkrullig i håret. Nu, när han behöver kläder, lämnar jag honom på dagis endast iklädd sandaler. Utan jacka och vantar. Till råga på alla har jag låtit frilla honom också, för att det inte skulle bli för VARMT nu under sommaren. Vad säger man? Typiskt.


Nanook

Jag har skickat efter en fleecejacka till Wille. En underbar investering, speciellt om förra veckans värme var den enda sommaren vi fick.

Den är av märket Nanook och jag beställden den från Norrbaggen. Här är en bild på den (och ja, jag är medveten om att det är lite "Engla" över det här.).



Ännu en dag

Stormig måndag. Jag sitter på jobbet och har ångest över att Wille är på dagis utan vantar. Hade för mitt liv inte kunna tro att det var så kallt ute. Och de som skulle vara ute under förmiddagen.... Hoppas han inte blir förkyld, i så fall är det helt och hållet mitt fel.

Helgen har varit bra. Vi har som sagt varit hemma i Grönfjäll. Jag och mamma åkte till Tärnaby under lördagen för att delta i Karolinas begravning. Det var en mycket vacker ceremoni. Under en gassande sol och i ett hav av färger följde vi henne den sista vägen.




Jag och Henrik, en av mina absolut bästa och finaste vänner.

Lördag den 7 juni 2008



Idag är Karolinas dag. Det känns overkligt, men kommer med all säkerhet att bli väldigt vackert. Ett sista farväl.



Ikväll...

...myser vi hemma i Grönfjäll.



Luktagott

Jag köpte något nytt på apoteket. En väldigt fet hudkräm. Den är så fet att jag fortfarande är kladdig på armarna efter jag smorde in mig tidigare idag. Eller så har det blivit helt fel på mitt skin efter den fasansfulla duschen tidigare idag.

Loka

Jag har druckit ur samma vattenflaska i tre veckors tid nu. Är det konstigt att det börjar lukta lite konstigt ur den?


En sista önskan

Om jag fick önska något, just nu, skulle det vara:

Att de som "glömt" att meddela boende i området kring Storgatan (lyckliga jag som bor just där) att varmvattnet även skulle vara avstängt idag, torsdag, får duscha i kallt vatten hela helgen. Stiftelsen Åselehus tar verkligen bra hand om sina hyresgäster. De är så vänliga och har verkligen bra framförhållning.

Tack för att ni bemödade er att lägga en liten lapp i min brevlåda under tisdagseftermiddagen gällande onsdagens avbrott. Att det sedan blev TVÅ dagar och inte EN, borde jag ju naturligtvis förstått. Det gäller ju att läsa mellan raderna, eller hur?


Hunger

Jag har med all säkerhet mask. Varför är jag hungrig hela tiden? Har varit tvungen att sysselsätta mig med saker hela kvällen, allt för att sluta tänka på käk. Så nu sitter jag här med en en helstädad lägenhet och biter på naglarna. Och inte kan jag sova heller. Jag är bara en stor hungrig svettlök. Gud.


Hej ba

Jag vet inte alls vad jag gör. Sitter och tänker på hur mysigt det hade varit med picknick imorgon. Kycklingfilé och bönsallad, låter inte det smarrigt? Jo, hoppas bara att jag får något sällskap. Annars får jag och W picknicka ute på asfalten vid Storgatan 53. Inte supercharmigt kanske, men tanken är ju god.

Är asless på lägenheten nu. Asless? Är det överhuvudtaget ett ord? Hur som helst beskriver det i alla fall min stora längtan efter något annat. Så bra då att vi idag bestämt, klubbat, att vi flyttar i slutet av sommaren. Vi ska inte bli husägare, vi ska bli hushyrare och det passar oss alldeles perfekt. Vi är glada och ser framemot flytten.

så hej ba

En knapp

Jag har suttit ute på min så kallade "lunchrast" och solat. Lyckades naturligtvis peta bort en knapp från min kjol, precis i mushöjd. Extremt jobbigt. Nål & Tråd? Kom och hjälp mig. Och så ska jag cykla hem. HEJ ÅSELE! VILL NI SE VILKA SÖTA BOMULLSTROSOR JAG HAR PÅ MIG IDAG?

Jag är världens bästa flickvän!

Jag måste vara världens bästa flickvän. Tack vare mig gick jag och min sambo (ja, för tusan. Här går det undan!) ut på en långpromenad 08.30. Han måste verkligen älska mig!


Ett bord

Hur svårt kan det vara att hitta ett snyggt köksbord?

Cirkus

Att komma på jobbet idag var som att komma rakt in i ett födelsedagskalas. Vi har nämligen fått gratisbiljetter till cirkusen som är kommande måndag. Wille som så gärna vill gå! Nu blir han superglad, tjohej.



Lunch?

Jag skriver bara om mat mat och mat i min blogg. Förstår om ni blir trötta. Det är bara det att jag blir så förbaskat stolt när jag lyckas laga ordentlig lunch. Idag gjorde jag nämligen en gryta! Stort utropstecken. Tårta och ballonger. Hurra!

Och vädret är ju toppen så Wille och jag gick på långprommis imorse och sedan en sväng förbi snurrgubben så att han fick gunga. Jag har alltså varit en hurtig morsa idag. Bra. Jättebra.


15 minuter

Funderar på om jag ska cykla förbi Konsum på vägen hem. Då kanske jag kan bjuda herrarna på någon bättre lunch imorgon, typ pölsa. Ja, absolut!


Fiskbullar

Jag äter ett äpple, och nej, jag har inte lugnat ned mig. Är fortfarande upprörd över Försäkringskassans vansinniga sätt. Vilka jävlar. Sitter hur som helst på jobbet, där jag ska vara till klockan sju ikväll. Sent kan tyckas, men jag känner mig behaglig. Klockan 19.00 är inte hela världen, inte när man är van att arbeta till nio och dessutom är jag ju faktiskt ledig på förmiddagarna, så jag hinner göra massor.

Idag var vi till exempel ute på en skön promenad innan vi gick hem för att äta lunch. Lunchen var dock inte speciellt uppskattad. Vi åt fiskbullar. DET ÄR INGET FEL PÅ FISKBULLAR, DET ÄR JÄTTEBRA MAT! Tyvärr kunde jag inte övertyga mitt manliga sällskap. Den ena 14 månader och den andra 23 år. De var inte överförtjusta, men jag ger inte upp! Jag ger inte upp!


Försäkringskassan

Jag hatar försäkringskassan. Jag verkligen hatar försäkringskassan. Hur kan man avveckla kontor och lägga alla samtal till en stor växel, som uppenbarligen inte har kapacitet för att klara av det?

"Ni har plats 279 i kön"

Nummer 279 är inte okej. Det är verkligen inte okej. Och när jag ringer till telefonist för att tala med min handläggare säger hon:

"Ja, alltså jag kan inte koppla dig. Jag vet inte riktigt var handläggarna i Lycksele sitter"
"Förmodligen i Lycksele" säger jag.

Vilket spån.

Söndag









Tack för igår tjejer. Bara jag som har huvudvärk idag?

RSS 2.0