Lugnet

Åter i Åsele. Åkte från ett regnigt Grönfjäll tidigt imorse, storhandlade på Tallen och var därefter hemma vid klockan ett. Packade upp, startade tvättmaskin, hälsade på farmor Katrin, hämtade hem Ragge, stekte pyttipanna & ägg och släpade mig iväg på gymmet. Var ute och sprang med Per igår, 55 minuter i den värsta terrängen jag sprungit i någonsin, var blöt upp till öronen och benen sved. Fick slita som ett djur för att hänga med honom, puh! Har dock inte någon träningsvärk idag trots att jag inte tränat på nästan tio dagar (färskvara! färskvara! helt sjukt hur snabbt man såsar till), så jag körde ett högintensivt pass på gymmet idag, gillar ju det. Ska försöka öka intensiteten på träningen ett par veckor framöver nu när vardagen och rutinerna kommit åter.






Är ensam hemma ikväll (jo, barnen hemma, sover). Har en hög med tidningar, en bra film och lite tända ljus. Känns lugnt och skönt. I och för sig ligger matteboken på köksbordet så kanske... Är i alla fall grymt taggad inför hösten. Ja, inför framtiden överhuvudtaget.


Home sweet home

"Hemma" i Grönfjäll. Vilken härlig resa vi haft! Underbart sällskap, mat, natur och fiske. Allt! Heröy var så otroligt vackert. Färjade från ett ställe som heter Dönna när vi åkte hem så vi fick köra över massa broar och se på det fantastiska lanskapet. Drömmer om en cykelsemester i framtiden...






Wille på krabbjakt i ottan. Per har knäppt en massa fina bilder, men denna goding är allt som bjuds för stunden. Nu ska vi käka varmamackor och nugatti, mums!


Mer semester

Myser hemma hos mamma & pappa efter en sjukt rolig marknadshelg. Har så mycket fina vänner! Och de har humor också, har inte gått en dag utan skrattattack.

Anyway. Nu är vi i Grönfjäll. Har dragit på mig en liten förkylning som inte verkar bryta ut utan bara irriterar hals och näsa. Bara det går över till nästa vecka då jag börjar jobba, Markus ska vara föräldraledig ett par veckor medan jag jobbar natt. Lite annorlunda mot vad vi är vana, men det går nog bra. Är mitt uppe i ett litet packkaos. Bestämde oss för att åka till Norge när vi brainstormade vid middagsbordet igår så vips! hade vi bokat stuga två nätter och börjat planera fiskerutt, känns hur kul som helst att åka med hela familjen. Spännande för Wille (och mig) också att vi ska åka färja. Har inte varit i Norge på ett par år, var där mycket när jag var liten eftersom moster har stuga där, men hur är det då när man blir tonåring och vill vara hemma och vara "cool"?


Har hunnit börja plugga lite också. Kom in på basåret via nätet som jag sökt. Ska bara läsa två kurser och drar igång med matematik D i höst på sidan om min föräldraledighet, så nu försöker jag väcka min hjärna lite. Känner mig väldigt inspirerad och vet att jag kommer klara det. Man klarar allt, bara man vill!




Morgonstund

Blev väldigt överraskad när jag upptäckte den blå himlen imorse. Var bombsäker på att det skulle regna idag. Kallt är det i alla fall. Höll på att frysa händerna av mig när jag var ute och sprang imorse, blir kanske ingen kort liten sommarklänning ikväll alltså? Sprang väl kring 6 km tror jag, orkade inte ta någon tid. Dips, armhävningar och swingar på gräsmattan när jag kom hem. Har dessutom träningsvärk sedan gårdagen. Ett skönt sätt att börja helgen på eftersom jag vet att träningen förmodligen kommer utebli. Och så kommer det med all säkerhet förtäras en hel del skräpmat. Blir sockerdetox sedan.

Har ätit frukost, men äggen smakade konstigt så jag har lämnat hälften (vet inte om det var så mycket kvar av dem från första början eftersom jag nästan skalat bort hälften). Förstår inte vad det är med äggen nowadays.

Busy

Sitter och dricker en proteindrink. Har varit på en 6 km lång pw och därefter 25 min core, usch så jobbigt. Det var länge sedan jag gjorde en del övningar känner jag, brände och sved i mage & rygg och jag blev sjukt trött. Tar därför igen mig framför datorn lite.

Har återhämtat mig bra efter Viskaterrängen i lördags, tiden 1.23. Blev fruktansvärt trött när jag kom hem, total urladdning kan man kalla det. Men det var kul! Vädret var fint och spåret var roligt, men jobbigt as hell! Hade laddat upp med fyra vilodagar och mer mat än vanligt, vilket kändes i benen. MYCKET piggare än i Storuman och betydligt mer ork. Gick relativt smärtfritt fram till 11 km, sedan sved det lite mer. Drog hela vägen och när blott några hundra meter återstod blev jag omsprungen. Lite surt, men jag blev inte förvånad, tjejen såg väldigt pigg ut och hade legat strax bakom min rygg sedan starten. Strax efter jag kommit i mål sprang Evelyn in, vi båda var lika trötta, men stolta över att vi genomfört det! Nästa terränglopp blir Salomon Trail Tour Umeå 1/9 ;), kanske något lopp på landsväg/grusväg också innan det.



Idag ska jag fixa och dona lite innan marknan som börjar imorgon med klackar i taket på värdshuset. Barnen ska åka till mormor & morfar så jag ska köra dem dit imorgon. Och så kommer fina Isak, Lina & Reine och ska bo här i helgen. Bara favoriter runt om oss alltså!

 

2008




2009




2010


Och pics




På beachen igår. Minsta sov i vagnen i skuggan. Haha, nä! Det gjorde han inte alls just då, han sitter ju bredvid mig! Tror jag är koko.




Vad kan jag säga? Det går inte en dag utan att det är lite kaos. Rövarbyn i tisdags. Just i detta ögonblick skulle vi försöka oss på ett gulligt familjekort, är lite småsåld på såna här tavlor när man bara sticker ut huvudet, tycker det är skitkul! Meen, Markus tyckte det var onödigt och Wille stod på sidan, sög på en klubba och surade. Så det blev morsan och Esse. Vi hade superbråttom också, Markus har en tendens att vilja speeda på saker ibland, så därför är kortet taget i farten. Haha.


Sola & bada

Spenderade gårdagen på Gullviks Havsbad med Ingemar & Matilda, väldigt kallt i vattnet men mycket skönt i luften, vi fick lite färg allihopa, speciellt Ingemar ;) Åkte och storhandlade på kvantum, stoppade kidsen i säng och satte oss hela högen på takterassen, grillade och drack gott. Kvällen avslutades på Harrys (morfar fick vara barnvakt åt de två sovande), inte allt för sent, men nog för att jag ska känna av en liiten gnutta huvudvärk idag. Älskar sommardagar som dessa (älskar det mesta nu, bara en sådan sak som att jag begärde pengar från försäkringskassan på söndagkväll och fick dem igår lagom till sommarrean gör ju att man älskar ännu mer!).



Just nu är det en liten kille som piiper "maamma! mama!" och det låter så underbart gulligt. Mest troligt förstår han nog inte vad han säger, men jag svarar everytime, stolt som en tupp! (eller höna).


En skön sommardag

Idag har vi haft en riktigt skön semesterdag. Åt frukost och gjorde matsäck imorse och körde sedan söderut till Rövarbyn, som Kristina tipsade om och spenderade förmiddagen där. När vi lekt oss trötta körde vi vidare till en liten sjö och dukade upp lunch där. Wille & Esse badade lite och vi drack kaffe i solen. När vi var mätta och belåtna satte vi oss återigen i bilen och körde till ett museum med veteranbilar, gick runt där och strosade bland de gamla åken. Körde sen en sväng över Höga Kusten Bron, "den största bron jag sett" sa Wille. Väl hemma åt barnen middag och sen packade vi ned dem i vagnarna och gick ut och åt god middag tillsammans med Isak & Lina, strosade på stan lite och fyndade på rean. Och Wille köpte ett kilo lösviktsgodis. Punkt.


Pöser i soffan. Mycket skönt! Vädret ser ut att bli bra imorgon, vi har inga planer. Kan det bli bättre? ;)



Bara vara och en hyllning till loppisen

Vi har supersemester. Befinner oss mitt i stan i Övik. Barnen sover, Markus läser och jag surfar lite. Idag har vi träffat mina kusiner och deras barn, mycket mysigt! Det känns alltid bra i hjärtat när man tar sig tid att åka och hälsa på familjen för det är ju så roligt att kunna hålla kontakten! Till middag blev det plockmat från Hemköp, kycklingspett, potatissallad och grekisk grönsallad, till efterrätt lite godis från Hemmakväll och en promenad vid hamnen.

Jag var och gymmade innan vi åkte. Kände mig trött i kroppen, kanske för lite återhämtning? Sprang Luspenmilen i lördags tillsammans med Evelyn. Vi gjorde det båda grymt bra, 46 minuter på milen är en riktigt fin tid! Vår första löparsommar! Har slängt med mig löparskorna, men vill inte planera in någon träning utan tar det som det kommer. Ska springa Viskaterrängen på lördag, 15 km, och vill vara i form. Tror kanske förra veckan tog knäcken på mig lite, blev 35 km löpning och två styrkepass, kanske inte den optimala uppladdningen. Nåja, enough med träningssnack.



Måste bara säga
Loppis. Älskar loppis. Åkte runt på fyra stycken igår med barnen, Markus och hans fina vän Reine. Wille fyndade massa leksaker och jag en superfin skinnväska för blott 35 kronor! Ska passa på att loppa en hel massa nu när vi bara "driver runt". Och har man tur finns kan man köpa kaffe & kaka för en tia, riktigt sommarmys.


Semester

Nu har Markus semester. Hurra! I sju veckor ska han vara hemma, fyra av dem ska jag jobba medan han är föräldraledig. Blir finfint.

Idag är det lite molnigare än det varit tidigare i veckan. Riktigt friskt ute, ganska skönt ändå. Ett par dagar med tryckande hetta är lagom. Jag var ute och sprang 15 km i värmen igår. Tiden slutade på 1 h och 20 min, två minuter snabbare än sist alltså. Hade kraft att växla upp tempot när fem kilomter återstod och sen igen när jag hade 2,5 km kvar. Blev inte speciellt trött i kroppen, inte lite markant som sist så jag känner mig nöjd. Var lite tung i början bara, samma problem i måndags då jag sprang 9,1 km efter landsväg. Äter ganska mycket nu, blir kanske liiite för mycket kolhydrater skulle jag tro, det gör mig uppsvälld. Dock känner jag att jag har mer reserver, mycket mer kraft. Men lagom är bäst, så är det alltid.

Har tränat på rätt bra i veckan och midsommarhelgen. Vilade på lördag och kommer nog att vila idag, en lång pw och lite core kanske. Två rena styrkepass, nederkropp på gymet och överkropp hemma onsdag. Tränade ute på gräsmattan medan Esse satt i vagnen och spanade. Så länge man är effektiv fungerar allt! Det finns faktiskt INGA ursäkter!


Resten av dagen igår spenderades i goda vänners sällskap. Marlene, Erika, Emil & Max kom och hälsade på oss och det var supertrevligt som alltid. Emil & Wille busade från första stund. Nästa gång är det vi som kör upp till Vilhelmina, jag hoppas att det inte dröjer allt för länge. Efter vi ätit middag på "hamburgerstället", som Wille säger, sa vi hejdå och åkte hem till oss. Elin & Evelyn tittade förbi och vi satt ute på altanen och drack ett glas vin efter barnen lagt sig. Man kan inte annat än att älska varma sommarkvällar!




Nu ska jag ge barnen frukost. Håll tummarna för mig & Evelyn imorgon, vi åker till Storuman för en 10 km löptävling. Blir en kul utflykt och bra mental träning.


RSS 2.0