Love


Nu är Wille hemma igen. Han är verkligen den underbaraste lilla människan som finns. Älskling!



Igår





En helg på sommaren














Trevlig helg!

En helg på hösten









Today

Tiden flyger iväg och snart är det jul. Adventskalendern som jag tjatat om är fortfarande inte komplett utan ska fixas på söndag. Likaså julpyntet, julbaket, fredagsstädningen, veckans bloggning och så vidare. Söndag är den enda dagen på hela veckan som vi inte har något inplanerat. Noll, zero, nada. Dock förmodar jag att dagen kommer spenderas på soffan med en påse lösgodis.



Vi ses hörrni.


Grattis

Grattis Johan som fyller 23 idag. Wille kommer med ett stoort paket!

Hipp Hurra!

I agree!

Marlene! Jag kan inte annat än att hålla med dig.


Valkampanjen har varit crazy, resultatet likaså.

Okej.

Wille fick en ny hjälm igår, en lekhjälm som han ska ha på ute på dagis. Den var svart med glitter i. Bra, svart gillar jag. Eller gult...






 

Tisdag

Jag är världens tråkigaste människa idag. Det finns ingenting vettigt jag kan komma på att berätta för er förutom att igår var dagen när jag åt mest mat under hela 2008. Frukost, lunch, middag strax efter klockan sex, godis och avokado med räkröra strax efter sju. Mamma och jag var enormt stressade över kvällen och matintaget, vilket resulterade i denna hetsätning. De få gånger hon hälsar på och stannar över måste det aaaaabsolut ätas i mängder. Räcker inte tiden till äter man allt samtidigt, ungefär.

Natten har varit lugn, utan obehagliga mardrömmar om förvuxna bebisar, catfight eller karuseller. Förmodligen för att jag hamnade i något slags "björnen sover"-koma och helt enkelt inte hade plats för några nattliga fantasier. Första gången jag vaknade till var när Markus mumlade och följande konversation utspelar sig:

"Men vi kan laga det!"
"Vi lagar det!"

Jag vaknar. Svarar:
"Vad menar du? Laga vad?"
"Vi lagar det bara!"

Har jag kort stubin på dagen är den absolut obefintlig på natten.
"Lägg av!" fräser jag.
Det är tyst en stund innan Markus förtvivlat utbrister:
"ÄLGHORNET!" VI MÅSTE LAGA ÄLGHORNET!"


Jag förstår nu att jag inte är den enda som plågas av mardrömmar bland de boende på Lokvägen 12. Men... Bara för att jag vänligt, men bestämt, klargjort att de enda horn som ska finnas i vårt hus är hornen som växer i min panna... ibland, betyder inte det att jag skulle gå lös med släggan till min sambos stora fasa.


Cinnamon

Jag har druckit en kopp kanelte och ätit två pepparkakor. Det är fortfarande en dålig dag, men förhoppningsvis hinner jag med en lunch tillsammans med Markus innan han börjar jobba.


Måndag

Jag sitter och har mer eller mindre ångest. Ångest över att jag sovit så lite under helgen när jag egentligen skulle behövt vila big time. I lördags vaknade jag strax efter sex och var superpigg. Markus också. Så vi steg upp och städade en stund, absolut det trevligaste man kan göra en helgdag. Kvällen bjöd på fint besök och god middag. Efter en hawaii på pizzan bjöds det på efterfest på Storgatan och klockan blev alldeles för mycket innan vi somnade. Dock måste jag medge att jag sov gott, vaknade med huvudvärk men utan att vara snurrig av alla konstiga drömmar jag plågats av den senaste veckan.

Jag känner mig väldigt kluven, det är förmodligen därför jag sover så uselt. Miljoners tankar som snurrar och beslut som ska tas. Att leva i ovisshet är verkligen ett stressmoment utöver det vanliga. Praktiska saker som ska ordnas, anmälningar som ska fyllas i och lagar och regler som ska granskas in i det yttersta. Ur motgångar föds framgångar, säger man inte så? Det som inte härdar det dödar, och så vidare? Ja, vad mer kan jag säga, det är måndag.


Blommigt

När jag skrapade bort fasttorkad skinkost från köksbordet efter morgonens frukost inser jag att vi är i stort behov av en vaxduk. Denna skulle passa bra i vårt kök.

Jag vet. Jag vill bara ha och ha.

new year's eve


Jag vill vara drop dead. Det blir nudlar resten av månaden!



Bild: Asos


 

Nej, jag behöver rejäla axelband så jag kan bära min bh av stål.

Säg mig...



...är det inte dags att vi hittar på något snart?








Torsdag

Vaknade imorse och kände mig som jag nyss klivit ur "tekoppen", ni vet den där hemska barnkarusellen som man bara spyr av? Jag drömmer konstiga drömmar och tror att det beror på att det är fullmåne (visst är det fullmåne nu?). Markus tyckte jag skulle ringa in till Karlavagnen och berätta om alla lustigheter. Jag är, med andra ord, lite av en knäppgök i min sambos ögon.


Halv åtta hos mig

Jag är helt såld på programmet Halv åtta hos mig på TV4. Såg ni igår? Rödbetssymfoni med chevreost och rostade pecannötter. I skrivande stund sitter jag och tittar på receptet som ligger på mitt skrivbord och av en händelse har jag en påse rödbetor hemma. En liten på-sidan-om-middag till köttbullarna.

Jag bara tänkte...








...att helgen kommer bli bra!

MeMini

Norrbaggen har fått in nyheter i form av märket MeMini. Se, världen sötaste set med mössa, vantar och halsduk. Inte till Wille kanske, han är mer inne på randigt och dödskallar.


Bilder: Norrbaggen

Däremot skulle jag inte ha något emot att ha dessa tights från Geggamoja i Willes garderob (kanske i marinblått/rött?). Sköna under overallen och smidiga lekkläder.

Matlista

Det här var väl smart?

Dock tror jag inte att mina matkassar kommer se så tjusiga ut, med sallad och färsk bröd som sticker ut. Konserver och blöjor kanske? Jag ska erkänna att jag är fruktansvärt less på att besöka affären. Bortsett från måndagar sker det nästan varje dag, alltid är det något som jag glömt. Det kan vara allt från matlagninsgrädde till tamponger och retar mig enormt. Därför föreslog mamma att jag skulle börja med matlista. Smart! Men från en lösning föds nya problem: Ska jag klara av att bestämma hela veckans meny på en och samma dag? Tveksamt.

Vad som styr vad det blir till middag hos oss är slumpen. Surfar jag förbi en fisk käkar vi fisk. Har någon bloggare lagat en supergod köttfärslimpa kanske jag gör detsamma. Aftonbladet tipsar om smalaste husmanskosten: Jag hänger på! Och så fortsätter det och vips har ännu en matvecka passerat. Varierande kan tyckas, men plågsamt för både plånbok och ben.

Förmodligen kommer det se ut så här:
M - Kycklingryta (eller korv och makaroner)
T - Köttfärssås och spagetti (kanske korv och makaroner?)
O- Köttfärslimpa (eller korv och makaroner, köttfärs två dagar i rad?)
T - Bestämmer sedan. 
F - Något gott.


Jag ger det en vecka. Men försöka kan man ju alltid.

Länken till de miljövänliga shoppingkassarna ovan ska inhandlas om jag lyckas med detta projekt. Besöker jag bara Ica en gång i veckan ska det göras med stil... och naturligtvis miljömedvetet! (Det kanske är på sin plats att tillägga att shoppingkassarna kommer bli det första vänliga jag gör mot mijön... någonsin! Och egentligen är det bara för att jag gillar färgen... men det behöver man ju inte prata högt om.)

Mig äger ingen

Boken här nedan ska jag köpa efter jobbet. Läste baksidan som snabbast igår och efter att jag surfat runt lite finner jag att den fått bra recensioner. Just nu försöker jag läsa Åse av Denise Rudberg, men det går bara inte... Jag älskar Denise Rudberg och har läst alla hennes böcker utom denna. Men jag har nu öppnat den hårda pärmen flera kvällar i rad för att sedan lägga tillbaka den på stolen bredvid sängen. Det är något, jag vet inte vad.




Bild: Pocketbok.se

Förresten, på Pocketbok kan man lätt som en plätt skicka en hälsning till en vän i form av en valfri pocketbok och en påse godis. Så bra! Är det inte någon som kan skicka en sådan till mig? Gärna Kicki & Lasse och en påse Dumle.

Måndag

Jag är verkligen en usel bloggare under helgerna, vilket beror på att jag helt enkelt inte orkar sätta mig framför datorn. Databehovet mättas av att sitta framför skärmen på jobbet hela veckorna.

Men hur som helst...
I lördags följde jag och Wille med Evelyn och hennes familj på isfiske. Vi fikade gott och Wille fick se sin livs första gädda, en äventyrlig lördag med andra ord! När kvällen kom var jag sur och trött och gick och lade mig i ren protest efter Wille somnat. Vaknade mer än utvilad morgonen därpå efter mer än tolv timmars sömn, dock kan jag inte påstå att jag var på bättre humör. Vi mötte i alla fall upp jägarna för varmchoklad och korvgrillning. Wille traskade i skogen och drack festis till det kluckade i magen. Väl hemkomna åkte vi till Markus föräldrar och blev bjuden på god mat och tårta. Därefter badade Wille och gick till sängs. Markus slappade i soffan och jag mötte upp Evelyn för att se SATC filmen.

That's it!

Morgon


Det här blir nog en av presenterna i Willes kommande julkalender som jag har sådant bestyr med. Varma tofflor är ett måste på morgonen hos oss!





Finns att köpa hos Lindex såklart.

P3 Svea

P3 Svea spelar min absoluta favorit, Sophie Zelmani - Always you. Jag ska fika lite, duscha och sen gå och lägga mig. Hua, vilka sena kvällar det har blivit i veckan!

Godnatt




"If it wasn't the oceans,
wasn't the breezes,
wasn't the white sands,
I might not be needed,

If I could sleep through the coal mines,
If I could breathe through hatred,
If I could, work through the summer,
then I woulnd't feel so humble,

oh you, it's always you,
it's always you.

If red roses weren't so lovely,
Wine didn't taste so good,
Stars weren't so romantic,
Then I could do what I should

Oh you, it's always you
It's always you.
Oh you, it's always you
It's always you

If you love, I could command it,
Get your head, to understand it,
I'd go twice, around the world,
Even though, I may not find it.

Oh you, it's always you,
It's always you.
You, it's always you,
It's always you."



Ja.

Här kommer ett fruktansvärt meningslös inlägg bara för att. Humöret är på topp men halsbrännan återstår. Jag hatar verkligen att ordet "halsbränna" får mig att känna mig 30 år äldre. Vi ska äta fisk till middag.

Det var allt: Humöret, åkomman, gnället och middagen.



Något annat? Med risk för att låta som en riktigt tönt: Jag längtar som en tok till Idol imorgon. Kevin är min baby. Finns det fler av honom? Jag ska åka till Malta.

Birthday

Petra tipsade om Birthday. se. Där finner jag att jag föddes på en historisk dag.


Söndag den 26 oktober 1986
Den här dagen kan kineserna se Kalle Anka för första gången när den kinesiska televisionen börjar sända ett halvtimmeslångt program med Kalle och hans vänner.



Bild: Disney

Ikväll...

Ser jag på teve, äter kakor och dricker festis, pluggar, hänger tvätt, plockar ur diskmaskinen och suktar efter resterna från den supergoda pizza som jag gjorde idag. Yes, you heard me. Från att plockat otaliga stammispoäng på pizzan i helgen till att göra en egen som blev makalöst  god.

Det tar sig med andra ord.


Godnatt.


Jag...

Therese utmanar mig. Here we go!

De regler som gäller är :
- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. 
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
-Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
-Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


Sju saker om mig:

Jag måste alltid lägga på och lyfta upp luren ett antal gånger efter jag pratat i hemtelefonen.
Jag heter Margareta i andra namn.
Jag hade åtta hål en gång när jag besökte tandläkaren (lyckligtvis var det under gratis-perioden)
Jag speglar mig alltid efter en måltid för att försäkra mig om att jag inte har något mellan tänderna.
Jag har haft en häst som hette Elektra och en sköldpadda som hette Bob.
Jag skulle kunna sitta bänkad framför Antikdeckarna en hel kväll.
Jag ville bli polis när jag var yngre.

Shake it


Den här tröjan skulle jag nog haft på mig i fredags.



 



Bild: Forever 21

You learn

Eftersom jag har blivit besatt av att lägga in klipp från Youtube, kommer här en låt med Alanis Morisette och jag kommer osökt på att tänka på min konfirmation. Är det någon av er som läser min blogg förresten? Gud, jag får ångest bara av att tänka på mitt korta röda hår, tighta byxor (okej, de är fortfarande tighta men inte avsiktligt), psaltaren 23 (varför känns det som att hela den här meningen anspelar på något oanständigt?..) och prästen P (...och bara blir värre?).

"This one time, at band camp...".






Jag är uppenbarligen alldeles för trött för att kunna skriva något seriöst just nu, vilket egentligen skulle kunna bli vansinnigt kul, men nä.

Godnatt istället.

Tisdag

Jag måste införskaffa en miniräknare.
Och en handsfree.
Och en pannkakslagg.


Underbara tisdag.


Solid ground


Jag sitter och försöker skapa något denna sena måndagskväll. Fin musik gör det lite lättare.





Godnatt

20 minuter

Jag gruvar mig för promenaden hem eftersom jag inte äger en enda reflex och fruktar för mitt liv, det är ju för tusan kolsvart ute! Jag får gå i diket helt enkelt... Wille skulle också behöva en reflexväst. Bra att ha om vi ska vara ute på tomten någon eftermiddag. Det börjar skymma tidigt och Wille är snabb. Safety first!




Bild: Safety Store


Att hejda sig

Jag skulle kunna köpa hur mycket kläder som helst till Wille, för det finns ju så mycket fint. Men, som alltid gäller det att hejda sig. Och det är ju faktiskt snart jul!



Bilder: Lindex

Choklad och rosa

Av någon anledning var jag sjukt sugen på allt som var sött igår varpå vi besökte Ica en snabbis. Där köpte jag världens godaste choklad.

 


Jag köpte även en fin kalender till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
Det är mycket rosa nu, vilket är fantastisk bra. Och läs andra stycket i detta inlägg, visst har hon en poäng?

Måndag

Återigen måndag och det svider fruktansvärt i mina ögon. Tror faktiskt att jag skulle må bra av en kopp kaffe, trots att jag inte är någon kaffedrickare. Markus har kallat mig för våfflan under hela gårdagen på grund av min frisyr i lördags. Jag såg ut som en blandning mellan...




Kicken



         Bild: Stureplan.se

 
&


 

Sideshow Bob





Trots att tanken egentligen var att efterlikna...


HALLÅ, deras hår är inte ens våfflat!? Nåja, jag hoppas i alla fall att Sandra aka Rizzo tog hem priset för kvällens bästa utklädnad, det var en riktig tiopoängare! 




                             

Godmorgon

Jag har halsbränna.



< Bland det första jag såg när jag vaknade imorse.



< Säg mig Elin, var du här igår?

RSS 2.0